Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Спортлідер+” впевнено перемагає у Рівному

В рамках 6-ого туру Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця здобули виїзну перемогу над одним із лідерів змагань, “Кардиналом-Рівне”

“Кардинал-Рівне” (Рівне) – “Спортлідер+” (Хмельницький) – 2:5 (1:1)

Арбітри: Якимишин Ігор (Львів), Подранний Микола (Житомир)

Голи: Піддубний Сергій (5), Маринюк Мар’ян (37) – Власович Валерій (7), Фетько Олексій (22, 38), Калуков Дмитро (35, 40)

“Кардинал-Рівне”: 1. Дєнюжкін Віталій – 7. Маринюк Мар’ян, 8. Танський Віталій (кап.), 10. Піддубний Сергій, 31. Ланко Євген – 3. Кашуба Віталій, 13. Ситник Дмитро, 17. Басич Олександр, 19. Фаренюк Артем – 4. Гарбарук Владислав, 11. Кручок Володимир, 18. Сондак Володимир. Запасні: 27. Гурко Іван

Головний тренер: Сергій Піддубний

“Спортлідер+”: 1. Тимощук Богдан – 6. Чуднов Андрій, 7. Калуков Дмитро, 10. Рибак Сергій, 21. Фетько Олексій (кап.) – 5. Михайленко Дмитро, 14. Доманський Анатолій, 19. Власович Валерій, 20. Засенко Андрій – 13. Шеремета Руслан, 15. Мартинюк Дмитро. Запасні: 34. Поправка Олександр

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Ланко Євген (13), Кашуба Віталій (35) – Засенко Андрій (10), Калуков Дмитро (13), Фетько Олексій (28)

У неділю, 2-ого листопада, свій черговий поєдинок провів хмельницький “Спортлідер+”. В рамках 6-ого туру Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця на виїзді зустрічалися з одним із лідерів змагань, “Кардиналом-Рівне”.

Якщо брати перший тайм, то в ньому господарі дещо переважали суперника. Рівняни грали першим номером, гості гостро контратакували і здавалося, що ніщо не передвіщає неприємностей. Уже на початку другої хвилини Мар’ян Маринюк вперше потурбував голкіпера хмельничан Богдана Тимощука. На що «спортлідерівці» відповіли ударами Калукова і Фетька. А після удару Доманського рівняни провели швидку контратаку, яку на лівому фланзі ударом із гострого кута у дальній правий кут завершив граючий тренер «кардиналівців» Сергій Піддубний. Тоді подумалося, що ось він початок, далі ще буде.. Але не так сталося, як гадалося.

Пропущений гол лише підстьобнув підопічних Віктора Мглинця, і вони все частіше почали турбувати Віталія Дєнюжкіна, дуже швидко переходячи від захисту до нападу. Натомість, рівняни не надто поспішали з розвитком атак, а навпаки намагалися подовгу розігрувати м’яч, як кажуть, до вірного, ніби нікуди не поспішаючи. І за такої гри вже за дві хвилини «Спортлідеру+» вдалося встановити статус-кво.

Спочатку Андрій Засенко випробував щастя, але його удар Дєнюжкіну вдалося парирувати, а ось Власовичу, після передачі зліва Доманського, вже ніхто не міг завадити пробити по порожнім воротам – 1:1. Віталій крив лівий фланг, і тому не встиг зміститися на протилежний, а захисники своєчасно не підстрахували Віталія.

До закінчення тайму команди ще мали ряд моментів, щоб змінити рахунок, але бездоганно діяли воротарі. І якщо для Віталія Дєнюжкіна впевнена гра на останньому рубежі – не дивина, то гравець молодіжної збірної Богдан Тимощук приємно здивував.

У середині тайму рівняни змарнували вихід 2 в 1. Кашуба прорвався по центру і скинув м’яч лівіше на Фаренюка, але переграти Богдана Артему не вдалося. Згодом тричі перевіряв реакцію голкіпера гостей Євген Ланко, але теж безрезультатно, останнього разу, після його удару справа, м’яч лизнув поперечину.

Ближче до закінчення тайму, відчувши напевно нефарт у суперника, впевненіше заграли гості, і вже Дєнюжкіну довелося демонструвати неабияку реакцію, рятуючи ворота від ударів Засенка і Власовича. Така гра примусила тренера господарів взяти тайм-аут, але до суттєвих змін він не призвів, хіба що більш активніше господарі провели заключну хвилину. Під час якої непогані нагоди мали почергово Сондак, Басич і Фаренюк, особливо перший. Просто диву даєшся, як Богдан Тимощук зміг зреагувати на постріл впритул Володимира. Проте, перший тайм так і закінчився внічию – 1:1.

Невідомо, що казав своїм підопічним під час перерви Віктор Мглинець, але після перерви його команда вийшла на майданчик якоюсь зарядженою на перемогу, і це відчувалося в діях футболістів. А ось його опонент Сергій Піддубний, мабуть, утримався від своєї традиційної накачки в перерві, адже рівняни навпаки, не змінили своєї тактики і грали так, ніби проти них грають не обіграні новачки, яким вони заб’ють завжди на гол більше, аніж пропустять. Але це моя особиста думка. Можливо, я і помиляюсь, проте за грою десь так і виглядало. І якщо перший пропущений гол від «Спортлідера+» ще якось можна назвати необов’язковим, то наступні три були цілковито на совісті гравців МФК «Кардиналу-Рівне», які суперник забив після грубих помилок рівнян.

А розпочалася вся катавасія з удару вже на першій хвилині тайму Калукова. Рівняни порушили правила на правому фланзі, і Дмитро зі штрафного перевірив на міцність дальню праву стійку. І це стало ніби початком подальших сумних для господарів хвилин. Вже за хвилину гості вийшли вперед. Після передачі зліва, того ж таки Калукова, Фетько в один дотик переправив м’яч у ворота – 2:1.

Рівняни ніби за інерцією відповіли атаками, на завершенні яких схибили спочатку Піддубний, а згодом і Танський. Після цього команди почали обмінюватися випадами, і ще жевріла надія, що для господарів не все втрачено, але третій гол у ворота Дєнюжкіна, забитий на 35-й хвилині, підірвав усі надії. Контратака гостей, і після передачі Фетько Калуков з-за меж воротарського відправив м’яч у ворота – 3:1.

І хоча за дві хвилини дальній удар Мар’яна Маринюка застав зненацька Богдана Тимощука – 3:2, на подальші події це не вплинуло. Вже за хвилину Олексій Фетько аналогічним пострілом вразив порожні ворота, в цей час Віталій Дєнюжкін почав приєднуватися до атак команди і, повертаючись у ворота, послизнувся та, впавши ще до удару, не встиг зреагувати – 4:2.

А заключну крапку, на заключній хвилині, поставив все той же Калуков, точно пробивши справа – 5:2 на користь “Спортлідера+”, який завдяки цій перемозі піднімається на четверте місце у турнірній таблиці.

Свій наступний поєдинок у Екстра-лізі “лідери” проведуть наступної суботи, 8-ого листопада. В цей день підопічні Віктора Мглинця у рідних стінах поміряються силами з кременчуцьким “Лукасом”.

Sport.ua

Updated: 02.11.2014 — 18:00

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.