Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер-2» – «Продексім»: перемога із присмаком рекорду

В рамках 2-ого туру чемпіонату України серед команд Першої ліги підопічні Романа Шевчука у рідних стінах розгромили херсонський «Продексім»

«Спортлідер-2» (Хмельницький) – «Продексім» (Херсон) – 7:0 (3:0)

Арбітри: Кондратьєв Юрій, Січкар Олексій (обидва – Київ)

Спостерігач арбітражу: Калічак Василь (Львівська обл.)

Голи: Малишевський Юрій (3, 28, 34), Мартинюк Дмитро (10, 27, 39), Рябоконь Віталій (13)

«Спортлідер-2»: 23. Лисенко Максим – 4. Філь Сергій, 13. Шеремета Руслан, 15. Мартинюк Дмитро, 16. Малишевський Юрій (кап.) – 2. Кучір Олег, 24. Рябоконь Віталій, 26. Романюк Артем, 27. Лещишин Микола – 22. Хамдамов Андрій, 32. Полупан Сергій. Запасні: 12. Трачук Олександр, 17. Алексейчук Сергій

Головний тренер: Роман Шевчук

«Продексім»: 99. Борозенець Іван (1. Холоша Дмитро, 10) – 7. Бербенцев Дмитро (кап.), 9. Сопільняк Валентин, 11. Зайцев Віталій, 45. Василенко Олег – 5. Коломоєць Владислав, 8. Кривошейкін Євген, 22. Кандоба Андрій, 26. Рябко Анатолій – 14. Оліщук Олександр.

Головний тренер: Ігор Москвичов

Попередження: Мартинюк Дмитро (11), Малишевський Юрій (22), Хамдамов Андрій (36) – Сопільняк Валентин (21), Бербенцев Дмитро (30)

У четвер, 13-ого листопада, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер-2». В рамках 2-ого туру чемпіонату України з футзалу серед команд Першої ліги підопічні Романа Шевчука у рідних стінах зустрічалися із херсонським «Продексімом».

З перших секунд ініціативою заволоділи «лідери», які розпочали створювати гольові моменти біля воріт підопічних Ігоря Москвичова із завидною регулярністю. Змінювати нулі на табло в матчі міг Шеремета, проте не зміг в ближньому бою переграти Борозенця. Підопічні Романа Шевчука не зупинялися на досягнутому, і невдовзі логічно втілили у забитий м’яч свою ігрову перевагу. Мартинюк головою скинув сферу на дальню стійку, де Малишевський вдотик пробив у праву «дев’ятку». Кіпер «Продексіма» в неймовірному стрибку зумів дотягтися до м’яча та перевів його у стійку, від якої він і залетів у сітку – 1:0. Підопічні Ігоря Москвичова не знітилися після пропущеного м’яча, і впродовж кількох наступних хвилин створили декілька стовідсоткових нагод для того, аби відновити паритет. Забивати міг Рябко, який гарматним пострілом зльоту у ліву «шістку» замикав передачу від кутової позначки у виконанні Коломойця, однак чудеса воротарської майстерності в цьому епізоді продемонстрував Лисенко, ціною надзусиль врятувавши свою команду від вірного голу. Проявив свій високий воротарський клас Максим і в наступному епізоді, зреагувавши на підступний удар із середньої дистанції у виконанні Оліщука. «Не забиваєш ти, забивають…». Ця прописна футзальна істина спрацювала відразу. Мартинюк відгукнувся на розкішний пас від Шеремети, і холоднокровним ударом з лінії карного майданчика поміж ніг голкіперу подвоїв перевагу номінальних господарів – 2:0. «Продексім» кинувся відіграватися, і вже через декілька скорочувати відставання до мінімуму міг Бербенцев, проте знову вище всяких похвал зіграв Лисенко, в неймовірному стрибку парирувавши вбивчий постріл впритул від капітана херсонської команди. «Відповідь» хмельничан не забарилася. Хамдамов ефектно обіграв захисника і елегантно покотив сферу під удар набігаючому Рябоконю, який зусиль партнера не змарнував, невідпорно пробивши в нижній кут впритирку із стійкою з-за меж карного майданчика – 3:0. Впродовж кількох наступних хвилин небезпечними ударами обмінялися Бербенцев та Шеремета, проте вище всяких похвал діяли голкіпери обох команд. Далі ініціативою зоволоділи номінальні гості, однак «лідери» в ті хвилини блискуче діяли другим номером, та робили ставку на швидкі контрвипади, які «Продексіму» часто вдавалося зірвати лише ціною фолу. Як наслідок, підопічні Ігоря Москвичова вже дуже швидко перевищили допустимий ліміт фолів та отримали дабл-пенальті у власні ворота. «Вирок» взявся виконувати Мартинюк, проте Холоші вдалося вгадати напрямок удару та врятувати свою команду.

Розпочали другий тайм суперники доволі жваво, відразу обмінявшись доволі гострими випадами. Скорочувати відставання міг Василенко, який блискуче пробив під поперечину зі штрафного, і бути б біді, якби не Філь, який в останній момент плечем вибив сферу з лінії порожніх воріт. «Лідери» відповіли прицільним ударом Кучіра в праву «шістку» із середньої дистанції, однак Холоші ціною надзусиль вдалося ліквідувати загрозу. Надалі «Продексіму» вдалося заволодіти ініціативою, проте чудеса у рамці продовжував творити Лисенко, двічі врятувавши подолян від очевидних голів після ударів Коломойця, а потім і зреагувавши на вбивчий постріл з близької відстані у виконанні Кривошейкіна. Вдалою грою у рамці Максим не обмежився, і через декілька хвилин розпочав атаку «лідерів», яка в підсумку стала гольовою. Лисенко далеко рукою вкинув м’яч, Холоша невпевнено зіграв на виході, чим відразу скористався Мартинюк, який без особливих зусиль вразив вже порожні ворота – 4:0. Не встигли номінальні гості як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати від центральної лінії. Малишевський обікрав на фланзі Оліщука, і невідпорним пострілом в ліву «дев’ятку» з гострого кута довів рахунок у матчі до розгромного – 5:0. В ті хвилини «лідери» грішили небов’язковими порушеннями правил, яких вже дуже швидко у пасиві хмельничан назбиралося аж шість. «Дабл-пенальті» взявся виконувати Рябко, проте Максиму Лисенко в карколомному стрибку вдалося парирувати сферу з правої «шісти». «Продексім» в надії змінити хід подій на паркеті перейшов на гру в п’ять польових, але це не принесло жодних дивідендів номінальним гостям. Навпаки, Малишевський влучним ударом по незахищених воротах зробив перевагу «Спортлідера-2» ще більш відчутнішою – 6:0. Херсонський клуб і надалі продовжував діяти у чисельній більшості, і через декілька секунд отримав чергову нагоду для того, аби забити бодай гол престижу у цій зустрічі. Розкішний момент мав Зайцев, але відверто вибачив «лідерів», не зумівши з кількох метрів вразити фактично порожню «рамку» після відмінної передачі на дальню стійку у виконанні Василенка. Через декілька секунд порушив правила Хамдамов, і рефері призначив черговий дабл-пенальті у ворота хмельничан. «Вирок» взявся виконувати Василенко, однак, на щастя для подолян, пробив повз ворота. Завершення матчу проходило під диктовку номінальних господарів. Хороший момент для того аби відзначитись мав Шеремета, який спочатку ефектним перекатом поклав на паркет Борозенця, але потім не зміг влучити з гострого кута у порожні ворота. «Лідери» не зупинялися на досягнутому, і невдовзі заслужено втілили свою ігрову перевагу у черговий забитий м’яч. Кіпер «Продексіма» врятував свою команду після гарматного пострілу під поперечину від Мартинюка, але далі ніхто не завадив Дмитро спокійно добити сферу у вже незахищену ціль.

У підсумку – перемога «Спортлідера-2» з рахунком 7:0, яка стала рекордною у історії клубу.

Свій наступний матч в чемпіонаті України серед команд Першої ліги «Спортлідер-2» проведе 22 листопада. В цей день «лідери» на виїзді зіграють у Ромнах із місцевим «Рятувальником».

Updated: 13.11.2014 — 18:06

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.