Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Екстра-ліга: іспит для новачка та битва у Івано-Франківську

Анонс першого туру чемпіонату України від сайту АФУ

ura_sport123play186

Нарешті. Дочекались! Вже цієї п’ятниці в Україні стартує черговий футзальний сезон в Екстра-лізі. Нажаль, зберегти кількісний склад головної ліги країни не вдалось, цього сезону на старт вийшде дев’ять команд. Але і в такій ситуації Екстра-ліга залишається одним з найсильніших чемпіонатів Європи, за яким нам випала честь спостерігати.

До того ж, у командах у період міжсезоння сталось чимало змін, і це ми також не обійдемо своєю увагою. Перший тур відкриють у п’ятницю у Львові, ще три матчі відбудуться у суботу. Традиційно, спостерігати за результатами матчів в режимі “онлайн” можна на офіційних сайтах клубів. Поїхали!

Енергія (Львів) – Титан-Зоря (Покровське)

Дата і час проведення матчу: п’ятниця, 04.09.2015, 13.00. Місце проведення: м. Львів, ПС Галичина

Арбітри матчу: Руслан Лутій (Київ), Сергій Подворний (Хмельницький). Спостерігач арбітражу: Віталій Олійник (Київ)

У міжсезоння команди не цурались робити гучні трансфери. Передусім це стосується “Титан-Зорі”, яка оновила свій склад більш ніж на половину. До складу покровчан прийшли такі досвідчені гравці, як голкіпери Мельник та Васильченко, Тарасенко, Леміш, Засенко, Доманський, які мають досвід виступів у найсильнішій лізі країни. До слова, і середній вік гравців “Титан-Зорі” зараз куди вищий, ніж у минулому сезоні, що говорить в першу чергу про досвід, на який зробив ставку новий тренер Едуард Кулик.

Енергетики провели не таку яскраву трансферну кампанію, але і за таких умов у команді з’явились Коваль та Маринюк. Підписали молодого голкіпера з футбольним прізвищем Чех, на перспективу… На Кубку Львівщини “Енергія” виступила вдало, обігравши у фіналі “молодіжку”, то ж у сезон команда входить з хорошим настроєм.

Приват (Кривий Ріг) – Кардинал-Рівне (Рівне)

Дата і час проведення матчу: субота, 05.09.2015, 13.00. Місце проведення: м. Кривий Ріг, ДВУЗ КНУ

Арбітри матчу: Олексій Фесенко (Харків), Ігор Овчінніков (Запоріжжя). Спостерігач арбітражу: Сергій Гроховецький (Київ)

Грюкнувши дверима минулого сезону, “Приват” має усі шанси на кращий виступ у цьому році. Раміс Мансуров не став робити кардинальних перебудов, зробиши ставку та той кістяк, який був сформований ним наприкінці сезону минулого. Провівши насичене міжсезоння, команда точно вже готова до вирішення серйозних завдань, одним з яких є вихід до плей-офф.

А от рівненських вболівальників можна привітати з тим, що Екстра-ліга продовжить радувати їх своєю присутністю у буденності міста. Неймовірними зусиллями Рівне зберелго свою команду, і тепер вона зробила крок назад, щоб потім зробити два вперед. Склад команди суттєво змінився, але проблеми з фінансуванням ще більше загартували колектив, і тепер оновлений “Кардинал” виходить на старт сезону. “Кубок Львівщини” довів, що не всі зв’язки всередині ще налагоджені, ще є над чим працювати. Та не буває нічого ідеального, і “Кардинал” в останніх матчах Кубку вже виглядав сильнішим, ніж на його початку. Як буде в чемпіонаті?

Продексім (Херсон) – Локомотив (Харків)

Дата і час проведення матчу: субота, 05.09.2015, 13.00. Місце проведення: м. Херсон, ВУФК

Арбітри матчу: Максим Чубінський (Київ), Ігор Кравченко (Суми). Спостерігач арбітражу: Юрій Щепанський (Львів)

Дебюту “Продексіму” в Екстра-лізі чекав увесь Херсон. Після сезону у Першій лізі керівництво клубу вирішило не зупинятись у розвитку і побудувати у місті команду, яка буде змагатись на найвищому рівні. У результаті “Продексім” в міжсезоння поповнили такі відомі прізвища, як Бессалов, Ланко, брати Чуднови, Волянюк, Харченко, Бакум. Щодо підготовки, то після зборів команда зіграла у двох товариських турнірах. В Одесі результат виявився не дуже оптимістичним, зате у Хмельницькому команда жодного разу не поступилась (три нічийних результати). Ігор Москвичов будує цікавий колектив, якому у першому ж турі доведеться зіграти проти чемпіона.

А що “Локомотив”? Команда продовжує розвиватись, здобула Суперкубок України, готується до виступу на міжнародній арені. Не залишились залізничники без новачків – команду поповнили Шотурма, Сірий та Савенко. Але ще не розпочався сезон, як у чемпіона з’явились втрати – у матчі за Суперкубок прикру травму отримав кращий гравець минулого чемпіонату Микола Білоцерківець. За прогнозами лікарів вибув Микола на достатньо довгий термін, тож тепер його партнери просто зобов’язані грати ще краще, щоб своїми результатами прискорювати одужання 5 номера “Локомотиву”.

ura_sport123play204

Ураган (Івано-Франківськ) – Спортлідер+ (Хмельницький)

Дата і час проведення матчу: субота, 05.09.2015, 14.00. Місце проведення: м. Івано-Франківськ, Коледж фізичного виховання

Арбітри матчу: Леонід Жиронкін (Київ), Богдан Кіндій (Розділ). Спостерігач арбітражу: Олег Соболевський (Радомишль)

Центральний матч туру паралельно закриє його програму. В Івано-Франківську зійдуться між собою команди, які подарували нам одну з найдраматичніших серій плей-офф минулого сезону. Доля звела ці колективи у півфіналі. Після двох перемог у Хмельницькому “Спортлідер+” їхав до Івано-Франківська з простим завданням – виграти один матч з двох. Але “Ураган” продемонстрував, що у молодої команди з характером усе впорядку, дві перемоги – і серія продовжується. У п’ятому матчі все вирішила серія пенальті, у якій вдалішими виявились господарі.

“Ураган” продовжив традицію минулого року, комплектуючи команду виключно власними вихованцями (благо, клубна ДЮСШ працює чудово). Лише замість Колтка “у ворота” був запрошений Ігор Байдак, який чудово показав себе в “Лукасі”. Міжсезоння довело, що новачки добре влились в склад, гра команди все така ж швидка і комбінаційна.

“Спортлідер+”, мабуть, ще ніколи не переживав таке “активне” міжсезоння. Команду очолив екс-тренер “ЛТК” Роман Ковальчик, який запросив до Хмельницького цілу групу виконавців. Передусім, це голкіпер Ілля Бакінський, який вже встиг зіграти кілька матчів у “молодіжці”, а також Андрій Лисенко. Плідно попрацювавши на зборах, команда зіграла ряд товариських турнірів, де новий тренер отримав достатньо інформації для роздумів. Та головне – “Спортлідер+” у минулому сезоні підняв планку на такий рівень, нижче якого команда вже не має право опускатись. Це і буде головним мотиватором на сезон…

Минулого сезону сліпе жеребкування також звело “Ураган” та “Спортлідер+” в першому турі, і тоді гості на майданчику Коледжу фізичного виховання виявились сильнішими, 1:4.

Прес-служба АФУ

Updated: 03.09.2015 — 10:25

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.