Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Спортлідер+” розпочинає новий сезон перемогою у Івано-Франківську

В стартовій грі чемпіонату 2015/2016 підопічні Романа Ковальчика впевнено переграли на виїзді івано-франківський “Ураган”

ura-sport01kalukov

“Ураган” (Івано-Франківськ) – “Спортлідер+” (Хмельницький) – 3:6 (1:1)

5 вересня. 14:00. Івано-Франківськ. Спорткомплекс коледжу фізвиховання. 300 глядачів.

Арбітри: Жиронкін (Київ), Кіндій (Розділ). Спостерігач арбітражу: Соболевський (Радомишль).

Ураган: Байдак (Біров, 23) – Кіндратів-к, Лясковський, Зварич, Пелех – Горбатий, Корсун, Цілик, Боргун – Баланик, Рудавець.
Спортлідер+: Тимощук – Михайленко, Калуков, Власович, Фетько-к – Шеремета, Мартинюк, Педяш, Лисенко – Подлюк.
Голи: Корсун (13), Горбатий (23), Боргун (30) – Калуков (18, 38), Михайленко (22), Мартинюк (24), Шеремета (27), Педяш (35).
Попередження: Зварич (37).

Безумовно, поєдинок в Івано-Франківську був центральним. І недарма саме він закривав програму першого туру. Враховуючи те, що обидві команди дуже амбітні, можна було очікувати сплеску емоцій і від “Урагану”, і від “Спортлідера+”. І ці самі емоції мали місце бути. У хорошому сенсі.

Здавалося, що на початку матчу суперники придивлялися один до одного. Але це враження було оманливим. Так, “Ураган” намагався заволодіти ініціативою за рахунок швидких атак з переміщеннями і коротким пасом. Ця тактика напевно передбачала завдання вимотати “лідерів” фізично. Але, як виявилося, гості були готові до такого повороту подій. Більше того – саме підопічні Романа Ковальчика створили перший більш-менш небезпечний момент у матчі, коли на 4-й хвилині пробивав Педяш. “Дракони” постаралися не затягувати з відповіддю – незабаром небезпечно пробив Корсун. Однак атаки подолян були все-таки небезпечнішими, і в недількох епізодах м’яч якимось дивом не опинився у воротах Байдака. А найреальніший (на той час) шанс відзначитися втратив Власович, який не зумів забити з кількох метрів. Зрозуміло, через такі невикористані моменти повинно було прийти покарання. І воно прийшло на 13-й хвилині, коли Горбатий вдало прострілив на “п’ятачок”, а Корсун зумів переправити м’яч у сітку – 1:0.

На цьому “Ураган” не планував зупинятися і за підтримки рідної публіки пішов вперед. Треба сказати, що у івано-франківців були дуже хороші шанси для того, щоб збільшити свою перевагу. Один тільки Зварич мав два вигідних моменти, але спочатку влучив у штангу, а через кілька хвилин не зміг пробити Тимощука. Зате у “Спортлідера+” нагадав про себе Калуков. Лідер хмельницької команди відкрився під передачу з кутового і пробив низом. Байдак був закритий двома гравцями і не зміг належним чином зреагувати на удар. Так рахунок став нічийним – 1:1. Парадокс: на протязі першого тайму “ураганівці” робили все для того, щоб Калуков як можна менше грав внизу, змушуючи його боротися за верхові м’ячі. Але варто було тільки кращому бомбардиру “Спортлідера+” відкриватися під передачу на ногу, як тут же виникала небезпека. Так, в принципі, вийшло і в епізоді з голом. Цей забитий м’яч окрилив хмельничан, які пішли забивати “гол у роздягальню”. Але піти на перерву в ранзі переможців їм не вдалося – на табло манежу Коледжу фізвиховання горіли одинички.

Варто тільки початися другій 20-хвилинці, як гості повели в рахунку. Причому, сталося це досить курйозно. Пісдя навісної передачі Калукова Байдак відбив м’яч перед собою, а Михайленко виявився тут як тут – 1:2. Правда, підопічних Івана Скіцка це анітрохи не збентежило, оскільки вони досить швидко відігралися – це Горбатий показав, що може пробивати низом після розіграшу кутового не гірше Калукова. 2:2, і другий тайм обіцяв бути дуже цікавим. Однак практично відразу “драконів” чекало розчарування: після чергового кутового і плутанини в штрафному вже Біров, який вийшов замість Байдака, змушений був діставати м’яч з сітки своїх воріт. Цей пропущений гол, як здалося з боку, трохи надломив “ураганівців”, яким потрібен час, щоб переосмислити те, що відбувається на паркеті. А поки Кіндратів і компанія думали про те, як змінити ситуацію, у їхні ворота влетів і четвертий м’яч. На цей раз – після контратаки, організованою Мартинюком і Шереметою. Та хід подій підказував, що це – далеко не кінець.

Здавалося, що після того, як Боргун в середині другого тайму скоротив рахунок до мінімуму, в івано-франківської команди з’явився шанс врятувати гру. Але для того, щоб цим шансом скористатися, потрібно було придумати, як подолати захисні порядки “Спортлідера+”. Склалося враження, що хмельничани були готові до того, що їх візаві підуть відігруватися і в обороні намагалися максимально перекрити всі можливі зони. Але при цьому підопічні Романа Ковальчика не забували про атакуючі дії, чому підтвердження – гол Педяша на 35-й хвилині. Після цього у “драконів” не залишалося вибору, крім як брати тайм-аут і йти з п’ятим. За рахунку 3:5 це було логічно.

Втім, і розіграш зайвого у підопічних Івана Скіцка не клеївся. Більше того – незабаром господарі майданчика не зуміли правильно перейти з оборони в атаку, а Калуков підкараулив помилку і зробив рахунок 6:3 на користь гостей. Це було повне фіаско “драконів”. Але і це ще не все. На останній хвилині у ворота “Урагану” міг влетіти і сьомий гол, але тут вже постарався Баланик, вибивши м’яча з порожніх воріт. Втім, цей епізод особливої ролі вже не грав, оскільки три очки і так вже були в кишені у “Спортлідера+“. А от “Ураган” втретє поспіль стартує у новому сезоні з невдачі.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

Updated: 05.09.2015 — 19:40

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.