Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Приват» – «Спортлідер+». Анонс

Чи вдасться підопічним Романа Ковальчика здобути три очки у Кривому Розі?

У суботу, 19-ого вересня, свій черговий поєдинок проведе хмельницький «Спортлідер+». В цей день у рамках 3-ого туру вітчизняної Екстра-ліги підопічні Романа Ковальчика у Кривому Розі зіграють із місцевим «Приватом».

Напевно, всі пам’ятають що в минулому сезоні «Приват» був явним аутсайдером Екстра-ліги. Тільки в останньому турі криворізька команда зуміла здобути свою першу і останню перемогу. Але та гра, яку після свого приходу почав ставити команді Раміс Мансуров, давала підстави думати про те, що перемоги “Привату” не за горами. Видані аванси криворіжани розпочали виправдувати вже на старті нового сезону. Після вольової перемоги над «Кардиналом-Рівне» у 1-ому турі, «приватівці» розжилися очками і в Івано-Франківську, зігравши внічию із місцевим «Ураганом». Матч розпочався під диктовку «драконів», однак криворіжани зуміли стримати стартовий натиск суперника, остудивши його пил забитим м’ячем. Ігор Бойченко, обікравши на підступах до карного майданчика франківців Цілика, з другої спроби таки переграв Бірова, забивши свій вже четвертий м’яч у сезоні – 0:1. Пропущений м’яч не на жарт по-спортивному розлютив гравців «Урагану», які вмить притисли свого суперника до його воріт, проте пройти чудово організований захист «приватівців» підопічним Івана Скіцка довгий час не вдавалося. Вище всяких похвал діяв на останньому рубежі Дурбан, а коли вже і він був безсилим, на допомогу йому приходив каркас воріт та захисники, але і всі ці фактори не врятували команду з Кривого Рогу від голу на 14-ій хвилині. Корсун відгукнувся на націлену передачу Юліана Горбатого і прицільним ударом з лінії воротарського відновив паритет у рахунку – 1:1. Після цього «ураганівці», повіривши у власні сили, стали ще активніше діяти в атаці, невдовзі заслужено втіливши свою ігрову перевагу у забитий м’яч, який забив Михайло Зварич – 2:1. Підопічні Івана Скіцка і не думали зупинятися на досягнутому, і  напротязі кількох наступних хвилин цілком могли довести рахунок на табло до розгромного, проте Горбатий пробив повз ворота із забійної позиції, а ось після красивого удару Корсуна в падінні через себе «Приват» від неприємностей врятував Дурбан. Підопічні Раміса Мансурова, який не словом, а ділом допомогає власним підопічним на паркеті чудово відпрацьовували в обороні (ось що потрібно взяти на замітку тренерському штабу хмельничан! – прим. автора), і за свої терпіння вже доволі швидко отримали заслужену винагороду. «Приват» чудово розіграв швидку контратаку, після якої Ломака перевірив на міцність стійку воріт, але далі, вигравши підбір, покотив сферу під удар набігаючому Мансурову, і Раміс Фарідович (найдосвідченіший гравець у Екстра-лізі цього сезону – прим. автора), гарматно пробивши зльоту у верхній кут знову зрівняв цифри на табло – 2:2. В останні хвилини франківці, граючи в п’ять польових, відчайдушно намагалися вирвати перемогу, проте підопічні Раміса Мансурова ціною надзусиль зуміли втримати нічийний результат – нічия із рахунком 2:2, яка піднімає «Приват» вже на другу сходинку у табелі про ранги, і очевидно, що у двобої з діючим віце-чемпіоном країни криворіжці в рідних стінах зроблять усе можливе аби потішити власних вболівальників та поповнити свою очкову скарбничку.

sl+-privat_2

«Спортлідер+» ж в другому турі приймав на рідному паркеті львівську «Енергію». Хмельничани доволі активно розпочали гру, і вже на 2-ій хвилині втілили власну ігрову перевагу у забитий м’яч. Після розіграшу ауту Калуков пробив ледве не від центральної лінії майданчику, і м’яч, пролетівши скрізь частокіл ніг гравців обох команд, по-зрадницьки юркнув у сітку поміж ніг Кардаша – 1:0. Але такий рахунок на табло протримався не більше хвилини. Після передачі Федюка та рикошету від захисника на ударній позиції виявився Денис, який свій шанс не змарнував, холоднокровно пробивши впритирку із стійкою – 1:1. Далі розпочалося найцікавіше. Лисенко, після ефектної стіночки із Мартинюком, блискуче вдотик у пробив дальній кут воріт, забивши дебютний гол у футболці «Спортлідера+» та вивівши хмельничан вперед у рахунку, проте «Енергія» не опустила руки, і ще до перерви зуміла не лише відігратися, а й схилити шальки терезів на власну користь. Спочатку Федюк ударом майже не від центральної лінії застав зненацька Тимощука, а згодом приймав вітання від партнерів Мар’ян Маринюк, який сильно та точно пробив з кута воротарського після скидки від Федюка – 2:3.

Найцікавіше ж відбулося після перерви. Спочатку дубль оформив Калуков, вразивши порожні ворота з кількох метрів після сольного проходу та ювелірної передачі від Михайленка – 3:3. Через декілька хвилин «енергетик» Коваль зіграв рукою у власному карному майданчику після удару Калукова, і після кількасекундної паузи рефері таки вказав на «позначку». «Вирок» взявся виконувати Калуков, але з «точки» пробив повз ворота. Якщо в цьому епізоді примхлива пані Фортуна була на боці галичан, то вже дуже швидко вона продемонструвала свою посмішку хмельницькому клубу. Після стрімкої контратаки «лідерів» Фетько вивів на ударну позицію Михайленка, і той зусиль не змарнував, блискуче зльоту пробивши з кута воротарського – 4:3. Через декілька миттєвостей «Енергія» перевищила допустимий ліміт фолів, отримавши 10-ти метровий удар у власні ворота, однак хмельничани його не реалізували. Візуально здалося, що цей епізод неабияк надломив підопічних Романа Ковальчика психологічно, адже «лідери» розпочали у зовсім необов’язкових для цього ситуаціях допускати неприпустимі помилки в обороні. Однією з них скористався граючий тренер львів’ян, Максим Павленко, який після вишуканої «стіночки» із Миколою Грициною зробив рахунок у матчі рівним, а через декілька секунд Михайло Грицина скористався позиційною помилкою Фетька, ефектно перекинувши Бакінського. Роману Ковальчику нічого ж не залишалося як піти ва-банк, і на майданчику у воротарській футболці майже відразу з’явився Олексій Фетько. Хмельничани влаштували супернику справжній фінальний штурм, проте «енергетикам» якимось дивом таки вдалося втримати переможний результат – прикра поразка «Спортлідера+» із рахунком 4:5, яка опускає хмельничан відразу на п’яте місце у табелі про ранги змагань, і очевидно, що у Кривому Розі «лідери» зроблять усе можливе, аби здобути максимальний очковий результат та покращити власне турнірне становище.

В очних зустрічах між «Приватом» та «Спортлідером+» вагома перевага на боці хмельничан, які перемогли у всіх іграх (а їх всього було дві – прим. автора) свого опонента. Віримо, що і найближчої суботи хмельничанам вдасться продовжити свою переможну серію у поєдинках із командою з Кривого Рогу.

Чиї ж амбіції виявляться вищими, вирішить власне саме гра, яка відбудеться у суботу, 19-ого вересня. Початок матчу – о 13:00. За перебігом подій на майданчику Ви зможете слідкувати в режимі онлайн на нашому сайті.

sl+-privat_1

«Приват» – «Спортлідер+». Усі матчі, усі голи.

Сезон 2014/2015. Екстра-ліга

15.11.2014. «Приват» – «Спортлідер+» – 3:6

Божко (9), Клушин (24), Горло (25) – Фетько (8), Педяш (15), Калуков (28), Власович (34), Чуднов (37), Михайленко (40)

07.03.2015. «Спортлідер+» – «Приват» – 6:2

Педяш (17, 34, 36), Доманський (35), Рибак (38), Фетько (39) – Бакум (3), Делятинський (30)

«Приват» – «Спортлідер+» (всього)

2 гри: 0 перемог, 2 поразки, різниця мячів 5-12

Середня результативність – 8,5 («Приват» – 2,5; «Спортлідер+» – 6,0)

Бомбардири:

 «Приват»: 1 – Бакум, Делятинський, Божко, Клушин, Горло

«Спортлідер+»: 4 – Педяш, 2 – Фетько, 1 – Калуков, Власович, Михайленко, Чуднов, Доманський, Рибак

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 17.09.2015 — 22:55

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.