Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Спортлідер+” здобуває розгромну перемогу у Кривому Розі

У 3-ому турі Екстра-ліги підопічні Романа Ковальчика на виїзді декласували криворізький “Приват”

“Приват” (Кривий Ріг) – “Спортлідер+” (Хмельницький) – 1:8 (0:5)

Голи: Таранович (35) – Михайленко (3, 31), Педяш (5, 15, пен., 31), Власович (17), Калуков (20, 36)

“Приват”: Дурбан (Юдін, 37) – Бойченко, Ломака, Божко, Сторожук – Бакум, Делятинський, Галицький, Мансуров – Мазенко (кап.), Таранович

Головний тренер: Раміс Мансуров

“Спортлідер+”: Тимощук (Бакинський, 33) – Шеремета, Педяш, Мартинюк, Лисенко – Михайленко, Калуков, Фетько (кап.), Власович – Подлюк

Головний тренер: Роман Ковальчик

Попередження: Бакум (15), Божко (37) – Фетько (31)

Наставник “Спортлідера+”, Роман Ковальчик, трохи здивував своїм рішенням випустити зі стартових хвилин номінально другу четвірку. Але, як показали подальші події, цей хід був виправданим і приніс результат. У свою чергу, Раміс Мансуров не став нічого змінювати в четвірках, а також не змінив їхній “графік” виходу на майданчик. В іншому ж все було прогнозовано як в однієї команди, так і в іншої.

“Приватівці”, як справжні господарі, почали матч активно, намагаючись вимотати суперників за рахунок швидких переміщень і коротких пасів. Ця тактика, за задумом Раміса Мансурова повинна була призвести до швидкого голу у ворота Тимощука. Однак, на практиці все сталося не так, як планував наставник криворіжців. Мало того, що гості виявилися готові до такого стартового спурту господарів, так ще саме вони незабаром відкрили рахунок. Сталося це після розіграшу кутового і ляпів “приватівців” на своєму ж “п’ятачку”, чим і скористався Михайленко. Але це, як виявилося, були тільки квіточки. Практично відразу ж ланка Педяша повернулася на майданчик і організувала другий гол у ворота Дурбана. Причому, сама комбінація, розіграна практично по периметру штрафного з виведенням того ж Педяша на вільний кут воріт, просто зобов’язана ввійти в різні підручники з футзалу. Тому що саму комбінацію потрібно було бачити.

0:2 на 5-й хвилині – це був нокдаун для “Привату”. Однак, варто віддати належне криворізьким футзалістам, які не опустили руки і пішли шукати щастя біля воріт Тимощука. Так, вельми непогані моменти мали Делятинський і Галицький, але пробити голкіпера “Спортлідера+” вони не змогли. Гості ж грали з прицілом на оборону, при цьому вичікуючи шанси для контратак. І такі моменти у підопічних Романа Ковальчика частенько виникали. Подоляни дуже швидко переходили з оборони в атаку, що ставало серйозною проблемою для підопічних Раміса Мансурова. Крім того, головного болю господарям додавали “стандарти” у виконанні “лідерів”. Практично всі домашні заготовки хмельничан несли в собі приховану або явну загрозу воротам Дурбана.

На ці погрози криворіжці відповідали гідними атаками і не менш гідними ударами, але Тимощук буквально зловив кураж і не раз виручав свою команду. Така повальна нереалізація своїх моментів агукнулася господарям на 15-й хвилині, коли Шеремета взяв ініціативу на себе і, залишивши за своєю спиною суперника, опинився в штрафній, де і був збитий. Пенальті не змусив на себе чекати, і Педяш бездоганно виконав “вирок”. А це – вже 3:0 на користь віце-чемпіонів України, хоча пройшло всього лише п’ятнадцять хвилин гри. Але і це, як виявилося, була ще не межа. Через дві хвилини гості розіграли ще одну непогану комбінацію, і Власович збільшив перевагу своєї команди. Здавалося, що на цьому розгром “Привату” в першому таймі припиниться. Але ні – за 9,1 секунд до перерви нагадав про себе Калуков, який довів рахунок до 5:0 на користь “Спортлідера +”. Такого повороту подій навряд чи хтось очікував.

Другий тайм повинен був показати, чи зуміла криворізька команда відійти від того шоку, який відчула по ходу першого тайму. Відповідь на це дали два моменти, які виникли біля воріт Тимощука в дебюті другої 20-ти хвилинки. Однак, кіпер “Спортлідера+”, як і колись, грав надійно, а в деяких епізодах – блискуче. На це підопічні Романа Ковальчика відповідали своїми випадами, які були стрімкими і швидкими. І щастя “приватівців”, що їх візаві не завжди мали можливість втілити свої моменти в голи.

Але таку можливість криворіжці подарували своїм опонентам самі. На 31-й хвилині Педяш скористався помилкою захисника і вийшов на побачення з Дурбаном, холоднокровно переправивши йому м’яч в “будиночок”. А через кілька миттєвостей свій “автограф” у воротах багатостраждального Дурбана залишив і Михайленко. 0:7 – це вже було більш ніж непристойно. По такій грі Роман Ковальчик міг би випустити молодіжну четвірку, якби йому дозволяла це зробити лава запасних. Але наставник гостей обмежився тільки тим, що дав пограти Бакинському. 18-річний голкіпер “Спортлідера+” відзначив свою появу на майданчику непоганим сейвом, але вже через кілька миттєвостей змушений був витягати м’яч з сітки своїх воріт. Це Таранович хльостко пробив, і Бакинський, мабуть, не був готовий до цього. Більше того – трохи пізніше молодий воротар ледь не привіз м’яч у свої ворота, не зафіксувавши його з першої спроби. Але гостям пощастило – ще один гол вони явно не хотіли пропускати. Зате змогли ще раз забити у ворота “Привату”. Зробив це Калуков, який вийшов на ударну позицію і шедеврально пробив “черпаком” над Дурбаном, встановивши остаточний рахунок у матчі – розгромна перемога “Спортлідера+” із рахунком 8:1, який завдяки цьому успіху піднімається на третій щабель у турнірній таблиці вітчизняної Екстра-ліги.

Свій наступний поєдинок “Спортлідер+” проведе у суботу, 26-ого вересня. В цей день хмельничани у рідних стінах зустрінуться із “ЛТК-ІнБев-НПУ”, який із нулем в графі “очки” наразі замикає турнірну таблицю.

Олександр Таран, прес-служба ФК “Спортлідер+”, за інформацією UA-Football

 

 

 

Updated: 19.09.2015 — 18:01

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.