Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Кубок ФК «Спортлідер+»: фаворити синхронно крокують у плей-офф

Матчі першого ігрового дня змагань видались неймовірно напруженими та видовищними

Ось і дочекалась спортивна громадськість старту дебютного розіграшу Кубку ФК «Спортлідер+», організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. У суботу, 17-ого жовтня, були зіграні поєдинки групової стадії змагань, за підсумками яких визначилися імена колективів, які у плей-офф і визначать імена чемпіона та призерів турніру. Хоч і особливих несподіванок вони не піднесли, адже усі фаворити синхронно пройшли у наступну стадію змагань, подивитися у перший ігровий день турніру дійсно було на що. Безліч красивих голів, вдосталь ефектних комбінацій, розмаїття нестандартних ігрових рішень гравців та купа емоцій – все це приносило немало задоволення численним вболівальникам, які вже встигли вже відверто засумувати за якісними футзальними баталіями міського масштабу. Про все це далі у нашому огляді.

«Хмельницькі делікатеси» – «Спортлідер-2» – 0:3 (0:2)

Арбітри: Матусов, Попик

Голи: Рябоконь (8), Люблінський (26), Алексеєв (48)

«Хмельницькі делікатеси»: Самчук, Криськов, Сиворог, Кащук, Морочківський, Буртовий, Ціпко, Туз, Грищук, Юхимчук, Яцків

«Спортлідер-2»: Черевко, Ковалишин, Аврам, Ярмаш, Рябоконь, Катеринчук, Алексеєв, Люблінський, Кручек, Цикра, Бойчук, Луцюк

Попередження: Грищук (46)

У матчі-відкритті турніру зустрічалися «Хмельницькі делікатеси» та «Спортлідер-2».

Розпочали гру суперники на зустрічних курсах, але поступово ініціативою заволоділи «лідери», які вже доволі швидко втілили її у забитий м’яч. Цей гол став наслідком блискучих індивідуальних дій Рябоконя, який, спочатку ефектно обігравши на замасі Юхимчука, потім холоднокровно пробив з розвороту точнісінько у ліву «шістку» – 0:1. На куражі підопічні Романа Шевчука впродовж кількох наступних хвилин могли доводити рахунок на табло до розгромного. Один лише Ярмаш мав два стовідсоткові моменти для взяття воріт суперника. Спочатку Валерій відверто вибачив суперника, вийшовши віч-на-віч із голкіпером та пробивши у лічених сантиметрах із забійної позиції, а згодом чудеса реакції продемонстрував Самчук, в красивому стрибку перевівши шкіряний снаряд на кутовий після гарматного удару у верхній кут від «десятки» номінальних гостей. «Делікатеси» ж ретельно відпрацьовували в обороні, шукаючи свого щастя у швидких контратаках та після розіграшу стандартних положень, і невдовзі ця тактика ледве не увінчалася успіхом для підопічних Віктора Вербового. Відновлювати статус-кво у рахунку міг Морочківський, який потужно пробивав під поперечину після розіграшу штрафного удару, але «Спортлідер-2» в даному епізоді від неприємностей врятував каркас воріт. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Алексеєв на грані фолу зіграв у відборі, і відразу вивів на ударну позицію Люблінського, який зусиль партнера не змарнував, невідпорно пробивши точнісінько у праву «дев’ятку» – 0:2.

В другому таймі гра дещо заспокоїлася. На паркеті можна було спостерігати вдосталь позиційної боротьби з великою кількістю єдиноборств, які не рідко завершувалися порушеннями правил. Першими не витримали нерви у номінальних господарів, які доволі швидко перевищили допустимий ліміт фолів та отримали дабл-пенальті у власні ворота. «Вирок» холоднокровно реалізував Алексеєв, по-суті знявши усі питання про переможця у цій зустрічі – 0:3. Під завісу матчі «Хмельницькі делікатеси» могли підсолодити гіркоту власної поразки зусиллями Морочківського, але він своїм шансом не скористався, не реалізувавши дабл-пенальті. У підсумку – впевнена перемога «Спортлідера-2» із рахунком 3:0.

«Динамо-УМВС» – «Вентс» – 4:3 (2:1)

Арбітри: Подворний, Попик

Голи: Розгон (6), Наскальний (26), Сохорук (40), Бабій (48) – Монастирський (19), Дикий (52), Жаріков (54)

«Динамо-УМВС»: Ковальчук, Папроцький, Колесников, Соботюк, Бабій, Сохорук, Глушок, Розгон, Лахмай, Подлюк, Заєць, Наскальний, Патоїшин, Березовський

«Вентс»: Болістовський, Восканян, Білецький, Бідюк, Трохимчук, Юхимович, Романюк, Жаріков, Святий, Побережник, Дикий, Монастирський

Попередження: Соботюк (54) – Побережник (16), Юхимович (37)

Наступними на майданчик вийшли «Динамо-УМВС» та «Вентс», які очним двобоєм відкривали програму змагань в підгрупі «В».

Розпочали гру активніше номінальні господарі, які вже на перших секундах могли вийти вперед у рахунку після удару Наскального, але вище всяких похвал на останньому рубежі зіграв Восканян, парирувавши складний удар Анатолія у верхній кут. «Динамо-УМВС» далі натхненно продовжувало діяти в атаці, змушуючи не раз вступати голкіпера «вентсівців». Гол у ворота номінальних гостей відверто назрівав, і стався на 6-ій хвилині. Додамо, що видався він доволі курйозним: Побережник, вибиваючи шкіряний снаряд подалі від воріт власної команди, влучив у ногу Розгона, від якої сфера і залетіла у сітку – 1:0. Варто відзначити характер підопічних Юрія Болістовського, які не знітилися після такого «холодного душу» на старті поєдинку, а зуміли продемонструвати свої найкращі якості та переламати хід подій на паркеті. Змінювати цифри на табло могли Жаріков та Романюк, але Ковальчук на останньому рубежі «динамівців» діяв вище всяких похвал. Але і він виявився безсилим на 19-ій хвилині: Білецький розкішною передачею врозріз вивів на ударну позицію Монастирського, який, звільнившись від опіки захисників, холоднокровно вдотик пробив у протихід голкіперу – 1:1. Але такий рахунок на табло протримався недовго. Схилив шальки терезів на користь «динамівців» Наскальний, який після скидки від Подлюка прицільно пробив з кута воротарського у шпарину між голкіпером та стійкою – 2:1.

Другий тайм розпочався з атак «Вентсу». Дикий, прийнявши м’яч «на стовпа» після передачі від Монастирського, корпусом відтіснив захисника, і в падінні переправив шкіряний снаряд у сітку, але арбітри це взяття воріт не зарахували, мотивуючи це порушенням правил гравця «Вентса» у силовій боротьбі, що викликало чималий шквал критики та апеляцій з боку гравців номінальних гостей. Через декілька секунд стовідсотковий момент для взяття воріт мав і Трохимчук, але з близької відстані не зумів замкнути простріл на дальню стійку від Жарікова. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Той ж Жаріков у підкаті заблокував гарматний удар Бабія, але на підборі першим виявився Сохорук, який при повному потуранні з боку захисту «вентсівців» спокійно з кількох метрів вразив порожню ціль – 3:1. Не встигли номінальні гості як слід оговтатися, як через кілька хвилин знову були вимушені розпочинати гру від центральної лінії. Після швидкої атаки «динамівців» Соботюк вивів на ударну позицію Бабія, який зусиль партнера не змарнував, прицільно пробивши в дальній верхній кут без шансів для голкіпера – 4:1. «Вентсівці» відразу кинулися рятуватися від поразки, змінивши голкіпера на п’ятого польового, і ця тактика увінчалася успіхом для номінальних гостей. Спочатку один м’яч відквитав Дикий, виявившись найспритнішим на дальній стійці після прострілу від Жарікова, а через декілька секунд приймав вітання від партнерів і сам Денис, після філігранної передачі від Романюка з кількох метрів розстрілявши Ковальчука та скоротивши відставання у рахунку до мінімуму. Могли «вентсівці» і на куражі врятуватися від поразки, але у вирішальний момент реалізація підвела номінальних гостей. Романюк не зумів з дабл-пенальті переграти Ковальчука, а Дикий на останніх секундах відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів влучити у порожню ціль після провалу захисту «динамівців». В підсумку – непроста перемога «Динамо-УМВС» із рахунком 4:3.

«Спортлідер-2» – «Спортлідер-3» – 0:3 (0:0)

Арбітри: Подворний, Божко

Голи: Шеремета (32), Шкодяк (33), Глас (49)

«Спортлідер-2»: Черевко, Масалов, Ковалишин, Рябоконь, Ярмаш, Аврам, Катеринчук, Алексеєв, Кручек, Люблінський, Цикра, Бойчук, Луцюк

«Спортлідер-3»: Алексейчук, Глас, Шеремета, Малишевський, А. Шляховий, К. Шляховий, Цилепа, Шкодяк, Ліпчинський

Попередження: Ярмаш (27) – К. Шляховий (40)

Другий тур групової стадії відкривало цікаве протистояння між «Спортлідером-2» та «Спортлідером-3».

Основні події на паркеті відбулися після перерви, оскільки як не намагалися суперники вразити ворота одне одного у першій половині зустрічі, до забитих м’ячів справа так і не дійшла. Вже на перших секундах після поновлення гри рахунок у зустрічі цілком міг бути відкритим: Анатолій Шляховий ледве не зрізав шкіряний снаряд у власні ворота після прострілу із флангу, але на щастя для номінальних гостей, все у цій ситуації обійшлося для них лише легким переляком. Цей епізод став вочевидь «тривожним дзвіночком» для гравців «Спортлідера-3», які, увімкнувши максимальні швидкості, видали на гора ударну двохвилинку, впродовж якої двічі змусили капітулювати Масалова, зробивши вагому заявку на підсумкову перемогу. Спочатку Глас, виборовши м’яч майже біля бокової лінії поля, ефектним пасом вивів на ударну позицію Шеремету, який вдотик невідпорно пробив точнісінько у правий верхній кут – 0:1. Через декілька секунд відзначився і Шкодяк, який виявився в потрібному місці та в потрібний час після швидкого вводу м’яча з ауту, і не по роках холоднокровним пострілом у «дев’ятку» не залишив Масалову жодних шансів – 0:2. Підопічні Романа Шевчука не опустили руки, і впродовж кількох наступних хвилин створили декілька чудових нагод для того, аби змінити цифри на табло, проте гарматний удар Рябоконя у «дев’ятку» з лінії воротарського у красивому стрибку парирував Алексейчук, а Аврам своїм шансом не скористався, після філігранної передачі від Ярмаша не зумівши з кількох метрів поцілити у порожній кут. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Масалов відбив сферу перед собою після підступного прострілу Костянтина Шляхового, а ось Глас, який виявився першим на підборі, з кількох метрів переправив шкіряний снаряд у сітку, встановивши підсумковий рахунок у зустрічі – впевнена перемога «Спортлідера-3» із рахунком 3:0.

«Вентс» – «Тетра» – 3:9 (1:4)

Арбітри: Божко, Подворний

Голи: Жаріков (16), Побережник (48, пен.), Юхимович (54) – П. Терлецький (5, 44, 49), Т. Диняк (14, 26), Скалій (26), Муляр (32), Кузьмін (50), Грабенчук (53)

«Вентс»: Болістовський, Восканян, Білецький, Бідюк, Трохимчук, Юхимович, Романюк, Жаріков, Святий, Побережник, Дикий, Монастирський

«Тетра»: Грабенчук, Ахмедов, Д. Терлецький, Муляр, П. Терлецький, Скалій, Т. Диняк, Кузьмін, Семенчук, Нагорічний, Русс, Бармак, А. Диняк

Попередження: Святий (11), Жаріков (17) – Русс (48)

Наступними на майданчик вийшли «Вентс» та «Тетра».

«Вентсівці», яким після поразки у першій грі потрібно було виключно перемагати для того, аби продовжити боротьбу за вихід у плей-офф, розпочали гру доволі активно, але створивши вдосталь моментів для воріт Грабенчука пропустили доволі нелогічний гол. Павло Терлецький потужно пробив з дальньої дистанції, і м’яч після рикошету від ноги Святого змінив свою траєкторію та затріпотів у сітці воріт спантеличеного Восканяна – 0:1. Забивши гол, «Тетра» свідомо віддала ініціативу своєму опоненту, і невдовзі, підловивши «Вентс» на контратаці, подвоїла власну перевагу у рахунку. Відзначився Тимофій Диняк, який холоднокровно пробив повз голкіпера після розкішного пасу від Кузьміна, але такий рахунок на табло протримався не досить довго. Жаріков відгукнувся на передачу Юхимовича з ауту, і прицільним ударом під поперечину відродив інтригу у зустрічі – 1:2. Повіривши у власні сили, номінальні господарі стали активніше діяти в атаці, і невдовзі зрівнювати цифри на табло міг Дикий, але після його гарматного пострілу зі штрафного «Тетру» від неприємностей врятував каркас воріт. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Після розіграшу стандартного положення Ахмедов відпасував праворуч на набігаючого Скалія, який потужно пробив точнісінько у праву «дев’ятку» без шансів для голкіпера, відновивши перевагу «Тетри» у два м’ячі – 1:3.

«Вентсу» нічого не залишалося як йти на ризик, і вже майже відразу на паркеті  у воротарській футболці з’явився Романюк, проте цей тактичний хід не приніс жодних приємних дивідендів номінальним господарям. Навпаки, «Тетра» сповна використала помилки свого опонента при розіграші «зайвого», і зусиллями Диняка та Муляра, які забивали вже у порожні ворота, зняла усі питання про переможця ще задовго до фінальної сирени. Номінальні невдовзі господарі один м’яч відквитали зусиллями Побережника, який чітко реалізував пенальті, але завершення зустрічі пройшло за явної переваги підопічних Віктора Кузьміна. Хет-трик оформив Павло Терлецький, який розкішним ударом впритирку із стійкою замкнув філігранну передачу Скалія, невдовзі зірвав овацію трибун Кузьмін, який вишукано відправив сферу «за комірець» ледве не від центрального півкола, а довів рахунок на табло до непристойного Грабенчук, який вразив вже порожню ціль. «Вентс» ж влучним ударом Юхимовича на останніх секундах ігрового часу зумів лише дещо підсолодити гіркоту власної поразки – розгромна перемога «Тетри» із рахунком 9:3.

«Спортлідер-3» – «Хмельницькі делікатеси» – 6:3 (2:0)

Арбітри: Куцак, Божко

Голи: Шеремета (6, 51), А. Шляховий (24), Малишевський (32), К. Шляховий (36, 46) – Грищук (45), Морочківський (48), Сиворог (54)

«Спортлідер-3»: Алексейчук, Ліпчинський, Шеремета, Глас, А. Шляховий, К. Шляховий, Малишевський, Розпаченюк, Цилепа, Шкодяк

«Хмельницькі делікатеси»: Самчук, Сиворог, Криськов, Богдан, Морочківський, Ціпко, Буртовий, Юхимчук, Яцків, Грищук

Вилучення: К. Шляховий (47, позбавлення суперника явної можливості забити м’яч)

Продовжував програму ігрової суботи двобій між «Спортлідером-3» та «Хмельницькими делікатесами».

Розпочався матч з атак номінальних гостей, які впродовж стартового відрізку поєдинку створили декілька чудових нагод для того, аби вийти вперед у рахунку. Забивати повинен був Сиворог, але капітан «Хмельницьких делікатесів» не зумів у ближньому бою переграти Алексейчука. Через декілька миттєвостей страж воріт номінальних господарів знову продемонстрував чудеса реакції, у красивому стрибку зреагувавши на гарматний постріл Грищука під поперечину. Перетерпівши атакувальний порив свого опонента, «Спортлідер-3» зумів перехопити ігрову ініціативу, і невдовзі заслужено втілив її у забитий м’яч зусиллями Шеремети – 1:0. Такий розвиток подій жодним чином не влаштовував підопічних Віктора Вербового, але Алексейчук діяв на останньому рубежі власних воріт вище всяких похвал, тричі врятувавши свою команду після підступних ударів у виконанні Грищука, Криськова та Морочківського. «Лідери» покарали свого опонента за таке футбольне марнотратство під завісу тайму: Глас з ауту прострілив на лінію воротарського, де ніким не прикритий Анатолій Шляховий у падінні ефектно переправив шкіряний снаряд у верхній кут воріт – 2:0.

Після відпочинку номінальні господарі вирішили не зупинятися на досягнутому, і доволі швидко, ще двічі змусивши Самчука, зняли усі питання про переможця двобою. Спочатку відзначився Малишевський, потужним ударом під поперечину метрів з 7-ми завершив стрімку багатоходівку «лідерів», а через декілька хвилин Юрій чудово проявив себе і в ролі асистента, відмінною передачею знайшовши на дальній стійці Костянтина Шляхового, який зусиль партнера не змарнував – 4:0. Номінальні гості майже відразу зусиллями Грищука скоротили розрив у рахунку, проте вже у наступній атаці Костянтин Шляховий відновив перевагу «лідерів» у чотири м’ячі, чітким ударом впритирку із стійкою завершивши відмінну передачу від свого брата, Анатолія – 5:1. За такого рахунку «лідери» стало діяти дещо розслабленіше на майданчику, що і зіграло злий жарт з номінальними господарями. Костянтин Шляховий, ціною фолу останньої надії зупинивши прорив Морочківського, гра якого на цьому турнірі безумовно заслуговує лише похвальних епітетів, відразу побачив перед собою «червоне світло» від арбітра, залишивши свою команду у чисельній меншості. Номінальні гості таким «подарунком» скористалися вмить. «Більшість» реалізував активний Морочківський – 5:2. На останніх хвилинах суперники обмінялися забитими голами після ударів Шеремети та Сиворога – переконлива перемога «Спортлідера-3» із рахунком 6:3, який завдяки цьому успіху виходить у плей-офф із першого місця, а «Хмельницькі делікатеси» в останній день турніру у двобої за 5-е місце зустрінуться із «Вентсом».

«Тетра» – «Динамо-УМВС» – 2:4 (1:3)

Арбітри: Куцак, Муляр

Голи: Т. Диняк (12, 38) – Соботюк (4, 26), Наскальний (19), Бабій (33)

«Тетра»: Грабенчук, Ахмедов, Д. Терлецький, Муляр, П. Терлецький, Скалій, Т. Диняк, Кузьмін, Семенчук, Нагорічний, Русс, Бармак

«Динамо-УМВС»: Ковальчук, Папроцький, Колесников, Соботюк, Бабій, Сохорук, Глушок, Розгон, Лахмай, Подлюк, Заєць, Наскальний, Патоїшин, Березовський

Попередження: Подлюк (7), Соботюк (17)

Завершував перший ігровий день змагань двобій між «Тетрою» та «Динамо-УМВС». Обидві команди вже забезпечили собі вихід у наступну стадію, але в очному поєдинку з’ясовували, хто вийде у плей-офф з першого місця. Для цього «Тетру» влаштовувала нічия, а ось «Динамо-УМВС» виключно потрібно було перемагати.

Вже перша осмислена атака в зустрічі завершилася взяттям воріт. Семенчук необачно зіграв поблизу власних воріт, відкотивши шкіряний снаряд прямісінько під удар набігаючому Соботюку. Той таким «подарунком» вміло скористався, вдотик невідпорно пробивши точнісінько у лівий верхній кут – 0:1. Але такий рахунок протримався недовго. Диняк обікрав Лахмая і точним ударом з гострого кута змусив капітулювати Ковальчука – 1:1. Пропущений м’яч не на жарт розлютив «динамівців», які відразу перехопили ігрову ініціативу, вмить «закривши» свого опонента на його половині. До пори до часу Грабенчук на останньому рубежі діяв вище всяких похвал, але і він виявився безсилим на 19-ій хвилині, коли Наскальний влучним ударом з кута воротарського завершив стрімку багатоходівку номінальних гостей – 1:2. Колесников і компанія, окрилені забитим м’ячем, продовжували ще активніше тиснути на захисні редути свого опонента, і під завісу першого тайму таки досягли свого. Бабій розкішним пасом вивів на ударну позицію Соботюка, і той зусиль партнера не змарнував, оформивши дубль – 1:3.

Після перерви «динамівці» не зупинилися на досягнутому, і невдовзі зняв усі питання про переможця Бабій, який виявився найспритнішим на дальній стійці після прострілу із флангу – 1:4. «Тетра» до останнього з усіх сил прагнула переламати хід подій на паркеті, але в підсумку спромоглися голом Диняка, який з близької відстані розстріляв Ковальчука після вивіреного пасу від Семенчука лише дещо підсолодити гіркоту власної поразки – 4:2 на користь «Динамо-УМВС», яке здобуває перемогу у власній підгрупі, і за вихід до фіналу зустрінеться із «Спортлідером-2», а ось на «Тетру» в півфіналі очікує побачення із «Спортлідером-3».

Заключні матчі турніру відбудуться у неділю, 18-ого жовтня. Початок матчів в спорткомплексі УМВС – о 10:00.

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Updated: 17.10.2015 — 23:56

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.