Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Спортлідер+” та “Ураган” у драматичному поєдинку переможця не визначили

Друге коло змагань у вітчизняній Екстра-лізі підопічні Романа Ковальчика розпочали з домашньої нічиї у матчі з івано-франківським “Ураганом”

“Спортлідер+” (Хмельницький) – “Ураган” (Івано-Франківськ) – 3:3 (2:1)

Арбітри: Дараган В’ячеслав (Київ), Кухарь Олександр (Кривий Ріг)

Спостерігач арбітражу: Олійник Віталій (Київ)

Голи: Михайленко (18), Калуков (19), Мартинюк (22) – Корсун (15), Зварич (36, 37)

“Спортлідер+”: Тимощук (кап.) – Педяш, Лисенко, Мартинюк, Шеремета – Калуков, Власович, Подлюк, Хамдамов – Михайленко. Запасні: Бакинський, Щербань.

Головний тренер: Роман Ковальчик

“Ураган”: Байдак – Кіндратів (кап.), Зварич, Пелех, Рудавець – Горпинич, Корсун, Цілик, Боргун – Лясковський, Горбатий, Баланик. Запасні: Левандівський, Швед.

Головний тренер: Іван Скіцко

Попередження: Власович (22) – Боргун (9)

У суботу, 21-ого листопада, свій черговий поєдинок провів хмельницький “Спортлідер+”. В цей день підопічні Романа Ковальчика домашнім поєдинком проти івано-франківського “Урагану” відкривали для себе друге коло змагань у вітчизняній Екстра-лізі.

Наставник “Спортлідера+” у матчі проти “Урагану” був змушений вдатися до допомоги з боку другої команди, забравши звідти Хамдамова. Для цього молодого гравця, який вийшов у другій четвірці, це був дебют в Екстра-лізі. Чому Роман Ковальчик спочатку не поставив в цей квартет Михайленка – невідомо. У цьому, в принципі, були всі новинки від “коуча” подолян. Тому що було зрозуміло, що замість Фетька, який не міг допомогти своїй команді, з капітанською пов’язкою своїх партнерів виведуть або Калуков, або Тимощук. Вибір припав на останнього. Що ж стосується “Урагану”, то у гостей не було ніяких несподіванок.

_DSC0918

Господарі, як здалося з боку, не відразу увійшли в гру, хоча і грали вдома. Це дозволило “Урагану” показати своє бажання грати першим номером. Був зроблений акцент на гру Зварича, який постійно виходив на вістрі атаки. Та й взагалі дебют зустрічі “дракони” можуть занести собі в актив. Хіба що їм забити не вдалося. А ось підопічні Романа Ковальчика дуже довго зволікали. Їх атакам не вистачало якоїсь родзинки. Крім того, не було ударів у площину воріт, які могли б змусити Байдака вступити в гру. А ось Тимощук до того часу вже встиг трохи попрацювати, що повинно було вселити впевненість в дії “лідерів”.

І лише ближче до середини першого тайму у “Спортлідера+” почало щось виходити в атаці. Саме тоді у господарів з’явилися перші удари в рамку воріт. До того ж, самі “ураганівці” почали часто помилятися, що могло цілком реально призвести до сумних для гостей наслідків. В принципі, все йшло до того, що саме “Спортлідер+” відкриє рахунок. Але підопічні Івана Скіцка були іншої думки, що й довели на 15-й хвилині, коли Боргун прострілив на Корсуна, а той втілив старання партнерів в життя.

_DSC0950

Пропущений гол лише розізлив господарів, які не хотіли такого розвитку подій. Щоб спрямувати дії своїх підопічних у потрібне русло,Роман Ковальчик незабаром узяв тайм-аут. І ця “хвилина” багато в чому допомогла футзалістам “Спортлідера+”, які стали діяти активніше біля чужих воріт. У підсумку це призвело до помилок гравців “Урагану”, які стали фатальними. Так, спочатку Пелех, намагаючись вибити м’яч подалі від своїх воріт, влучив у Михайленка, який його пресингував, після чого м’яч опинився у воротах Байдака. На цьому біди гостей не закінчилися. Незабаром вони привезли собі вільний, що призвів до голу Калукова.

Два голи за дві хвилини – така результативність від хмельничан в кінці першого тайму призвела до того, що “дракони” почали мандражувати. А тут ще Педяш ледь не забив з центру майданчика, але “Ураган” врятувала поперечина. Правда, практично в кінцівці першого тайму господарі на куражі ледь не привезли собі проблеми. Одна з них полягала в тому, що у хмельничан вже було п’ять командних фолів. Однак, на щастя для господарів, до 10-метрового справа не дійшла. А друга проблема полягала в тому, що підопічні Івана Скіцка вирішили спробувати тут-таки відігратися. Але і тут футзалістам “Спортлідера+” пощастило – вони не дозволили своїм візаві забити “гол у роздягальню”.

Другий тайм почався з можливості “драконів” зрівняти рахунок, коли Зварич знову опинився на вістрі атаки. Але забити “дев’ятці” “Урагану” у цьому епізоді не вдалося. Зате “Спортлідер+” відповів голом. І знову до нього призвела неузгодженість між воротарем і польовими гравцями івано-франківської команди. Цим і скористався Мартинюк, який зробив рахунок 3:1 на користь господарів. Після цього гра пішла на зустрічних курсах. Гостям тепер нічого не залишалося, окрім як йти вперед великими силами. Це повинно було стати плацдармом для контрвипадів гравців “Спортлідера+”. При цьому у “лідерів” якраз більше виходили саме акцентовані атаки. Тому що саме під час їх виходила небезпека воротам Байдака, котрий рятував “Ураган” в декількох епізодах.

_DSC0992

У свою чергу, “дракони” теж намагалися відповідати своєю оппонетам. Так, кілька разів пробивав Кіндратів, але з його ударами впорався Тимощук. Намагалися щось створити біля воріт “Спортлідера+” Зварич, Боргун, Горбатий, але рахунок на табло не змінювався. Зрештою, Івану Скіцку не залишалося іншого вибору, окрім як переходити на гру з п’ятим, вже починаючи з 34-ї хвилини. Перший розіграш зайвого не приніс дивідендів, і хмельничани, натхненні цим, перейшли в наступ. Але одна невимушена помилка призвела до виходу Зварича на рандеву з Тимощуком, і Михайло нехай і з другої спроби, але все-таки переграв голкіпера. Проте і це був далеко не кінець. “Ураганівці” після цього продовжили грати з п’ятим на своєму м’ячі, і в одній з атак все-таки добилися свого. Боргун знайшов ніким не прикритого на дальній штанзі Зварича, і той оформив дубль. 3:3! Шикарний “камбек” від “Урагану”!

Тепер вже “Спортлідеру+” довелося брати тайм-аут і випускати Шеремету в якості п’ятого. Господарі одразу ж могли забити, але Байдак і компанія вистояли. Після цього господарі намагалися розігрувати свої комбінації до вірного, щоб потім нанести вирішальний удар. Однак їхні візаві з “Урагану” не здригнулися. Тому замість такої близької перемоги підопічним Романа Ковальчика довелося задовольнятися нічийним результатом.

_DSC0960

В підсумку – нічия із рахунком 3:3, яка дозволяє хмельницькому клубу закріпитися на третій позиції у табелі про ранги з очковим відривом від конкурентів в особі “Титану-Зорі” та “Продексіму”, які у своїх матчах 10-ого туру зазнали поразок. Свій наступний матч “Спортлідер+” проведе у суботу, 28-ого листопада. В цей день підопічні Романа Ковальчика у Львові зіграють з місцевою “Енергією”, яка наразі займає другу сходинку у турнірній таблиці змагань.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, UA-Футбол

 

 

 

Updated: 21.11.2015 — 21:21

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.