Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер+» програє у Києві

У 13-ому турі Екстра-ліги підопічні Романа Ковальчика на виїзді поступилися одному з конкурентів в боротьбі за третє місце, «ЛТК-ІнБев-НПУ»

«ЛТК-ІнБев-НПУ» (Луганськ-Житомир-Київ) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 4:0 (3:0)

Арбітри: Кравцов Павло (Рівне), Кіндій Богдан (Роздол)

Спостерігач арбітражу: Юрій Воложенко (Харків)

Голи: Дзюба (1, 12), Цапов (15), Літвінов (23)

«ЛТК-ІнБев-НПУ»: Сухов – Літвінов, Цапов, Дзюба (кап.), Мануйленко – Концеба, Фаренюк, Горло, Директоренко – Мороховець, Карбула, Чеберяк

Головний тренер: Валерій Туркін

«Спортлідер+»: Тимощук (Панішев, 12-23) – Мартинюк, Калуков, Педяш, Шеремета – Хамдамов, Лисенко (кап.), Подлюк, Власович – Щербань

Головний тренер: Роман Ковальчик

Попередження: Мартинюк (11), Тимощук (32)

У порівнянні з попередніми матчами в обох команд відбулися зміни у складах. Так, у “ЛТК-ІнБев-НПУ” повернулися в свої четвірки видужалий Цапов і відбувший дискваліфікацію Концеба. Але при цьому “телефоністам” не зміг допомогти Соколовський, у якого, крім вже наявного пошкодження ока, ще виникло пошкодження голеностопа (точніше, зі слів Михайла, у нього пошкодження між коліном і голеностопом). Тому, на гру проти “Спортлідера +” господарі вийшли з одним воротарем. У свою чергу, у “Спортлідера+” можна було не звернути увагу на те, що цього разу команду з капітанською пов’язкою вивів не Шеремета, як минулого разу, а Лисенко.

pyXXRgXdpT4

Варто було тільки початися поєдинку, як “Спортлідер +” вже змушений був наздоганяти господарів. А все через те, що футзалісти “ЛТК-ІнБев-НПУ” відкрили рахунок вже на 14-й секунді гри (!!!). Все почалося з того, що Сухов вибив м’яч зі своїх володінь на чужу половину майданчика, а Дзюба зумів виграти верхову дуель у Тимощука. Так підопічні Валерія Туркіна відкрили рахунок. У гостей, до їх честі, була можливість відразу ж відповісти, але Сухов зумів впоратися з ударом Калукова.

6sYaoPsuBz8

І після цього обидві команди почали грати у відкритий футзал, що призводило до моментів і біля воріт Сухова, і біля воріт Тимощука. Причому, хмельничани в деяких епізодах атакували гостріше, і голкіперу “ЛТК-ІнБев-НПУ” іноді доводилося реально рятувати свою команду від гола. У такому випадку “телефоністи”, як і передбачалося, поступово стали переходити на гру другим номером, при цьому не забуваючи про контратаках. І ці самі контратаки були дуже небезпечними. Так, під час однієї з них м’яч опинився у воротах “Спортлідера +”, але перед цим пролунав свисток – Цапов, перед тим, як забити, зіграв рукою. Але це, тим не менше, був дзвіночок для підопічних Романа Ковальчика. Однак, вони цей сигнал не сприйняли всерйоз , за що незабаром і поплатилися. На 12-й хвилині Дзюба обікрав Калукова, втік в контратаку і зробив рахунок 2:0 на користь “ЛТК-ІнБев-НПУ”. Після цього Тимощук поступився місцем у воротах Панішеву, давши йому можливість дебютувати в Екстра-лізі.

7L0cv0yKpME

На цьому господарі майданчика не заспокоїлися, і незабаром вони продовжили свій наступ на ворота хмельниччан. Так, в одному епізоді лише Подлюк зміг винести м’яч з порожніх воріт. Але вже через деякий час ні Подлюк, ні Панішев, ні хто-небудь не змогли перешкодити Цапову забити ще один гол. На цей раз взяття воріт “Спортлідера +” сталося після розіграшу штрафного. 3: 0 – навряд чи хтось очікував такого результату вже по ходу першого тайму. Але саме такий рахунок світився на табло спорткомплексу НПУ ім. Драгоманова. І він міг бути ще більше, тому що подоляни після третього пропущеного м’яча перебували в стані гроггі. Цим підопічні Валерія Туркіна могли кілька разів скористатися. Так, міг забити Фаренюк, але запоров вихід один на один з Панішевим. А ще господарі не реалізували вільний. Але “лідерів” пронесло.

GePSS2_AbHQ

Правда, варто сказати, що у хмельницької команди теж були моменти по ходу першого тайму. Але як не старалися підопічні Романа Ковальчика, а змусити Сухова капітулювати вони не змогли. 18-річний голкіпер видавав на-гора “сейв” за “сейвом”, що теж сприяло вдалій грі “телефоністів”. Крім того, варто відзначити, що господарі в обороні діяли з величезною самовіддачею, намагаючись будь-якою ціною ліквідувати потенційні загрози власним воротам. І це у них виходило.

GXjHbOJvepE

Напевне, багато хто очікував, що з початком другого тайму Роман Ковальчик піде на ризик і перейде на гру з п’ятим. Але тренер “лідерів” не став цього робити. Можливо, це була його помилка. За цю саму помилку підопічні Романа Ковальчика поплатилися. Литвинов в кращих традиціях свого одноклубника Дзюби обікрав Хамдамова і вийшов на ударну позицію – Панішев не зміг впоратися з ударом свого тезки, і рахунок став 4:0. Після цього у ворота “Спортлідера +” знову повернувся Тимощук.

HR_9fskuYRs

Хмельничанам вже нікуди було відступати – їм потрібно було забити хоча б гол престижу. А там, можливо, все змінилося б в іншу сторону. Тим більше, часу для того, щоб щось змінити, було предостатньо. І вже з 27-ї хвилини гості почали підключати п’ятого. Причому, функції “літаючого воротаря” практично по черзі виконували то Шеремета, то Тимощук. Але розіграшам більшості з боку “лідерів” чогось не вистачало. Точніше, когось. Справа в тому, що в середині першого тайму травмувався Лисенко. Як нам вдалося дізнатися, Андрій пошкодив бічні хрестоподібні зв’язки і вилетів з ладу на місяць. Це, безумовно, теж вплинуло на гру “Спортлідера +”.

YaZfM59biRM

Тим не менш, підопічні Романа Ковальчика продовжували шукати свій шанс при розіграшах “зайвого”. Але футзалісти “ЛТК-ІнБев-НПУ” грамотно захищалися, в підсумку зберігши свої ворота “на замку”

В підсумку – прикра поразка “Спортлідер+” із рахунком 0:4, яка опускає хмельничан з третьої позиції у турнірній таблиці на четверту. Випередив “лідерів” херсонський “Продексім”, який у 13-ому турі з аналогічним рахунком переграв у рідних стінах “Приват” із Кривого Рогу. Саме домашнім поєдинком проти “Продексіма”, який відбудеться наступного вівторка, 29-ого грудня, підопічні Романа Ковальчика і завершать 2015-ий рік.

UA-Футбол

Updated: 24.12.2015 — 14:48

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.