Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: «Спортлідер-3» та «Спортлідер-2» стають першими півфіналістами

Чергові матчі чвертьфінальних серій плей-офф та Кубку виклику видалися напрочуд видовищними

Загострюється інтрига у Преміум-лізі відкритому регіональному чемпіонаті Хмельницького з футзалу, організованому Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Вчора були зіграні чергові поєдинки чвертьфінальних серій плей-офф та Кубку Виклику, які сповна потішили багаточисленних вболівальників видовищним та результативним футзалом. Про все це далі у нашому огляді.

«Тетра» – «Ротор» – 3:5 (1:2)

Арбітри: А. Папірович, Божко

Голи: Ахмедов (6), Стасюк (41), Ярош (48) – Костишин (13, 36, 52), Крутяков (16), Шмаков (51)

«Тетра»: Сікора, Ахмедов, Кузьмін, Калошин, Ярош, Стасюк, П. Терлецький, Пампурак

«Ротор»: Лановий, Костишин, Левченко, Гайдашевський, Шмаков, Крятяков, Ірклієнко

Попередження: Левченко (19)

Вилучення: Левченко (39, повторне попередження)

Відкривав програму ігрового дня центральний двобій другого туру Кубку Виклику, у якому зустрічалися «Тетра» та «Ротор».

Вже перша осмислена атака завершилася взяттям воріт. Ахмедов відгукнувся на філігранну передачу і розкішним ударом в лівий верхній кут відкрив рахунок у матчі – 1:0. Підопічні Юрія Черенкова не зупинялися на досягнутому, і вже в наступній атаці перевагу своєї команди міг подвоїти невтомний Ахмедов, однак відверто вибачив суперника, не зумівши із забійної позиції вразити фактично порожню ціль. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Костишин обігрався встіночку із Шмаковим, і холоднокровним пострілом в праву «шістку» змусив капітулювати Сікору – 1:1. Не встигли господарі як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Відзначився Крутяков, який точним ударом завершив блискучий простріл Шмакова на дальню стійку – 1:2.

Друга половина матчу була не менш видовищною. Закріпив перевагу «роторців» Костишин, невідпорно пробивши під поперечину після скидки Гайдашевського – 1:3. Номінальні господарі не опускали рук, і через декілька хвилин змогли скоротити розрив у рахунку до мінімуму. Ярош ювелірною передачею вивів на ударну позицію Стасюка, і той зусиль партнера не змарнував, прицільно пробивши у лівий верхній кут – 2:3. Забитий м’яч неабияк окрилив «Тетру», яка перехопила ініціативу, і невдовзі змогла матеріалізувати свою ігрову перевагу у чергове взяття воріт суперника. Відновив паритет Ярош, який холоднокровним ударом в дальній кут замкнув розкішну передачу врозріз на дальню стійку у виконанні Калошина – 3:3. Пропустивши, підопічні Володимира Вариводського не посипалися, як того можна було очікувати від цього вікового колективу, а розпочали справжній штурм володінь Сікори. Номінальні господарі частенько не встигали за стрімкими рейдами «роторців», зриваючи їх ціною фолу, і невдовзі за це поплатилися, отримавши цілком закономірний дабл-пенальті у свої ворота. «Вирок» взявся виконувати Шмаков, і невідпорним пострілом під поперечину вивів свою команду вперед у рахунку – 3:4. А масну крапку в грі поставив активний Костишин, який відгукнувся на блискучу скидку Крутякова, і прицільним ударом в дальній кут встановив підсумковий рахунок у зустрічі – 5:3 на користь «Ротора», який із стовідсотковим показником продовжує очолювати турнірну таблицю Кубку Виклику.

«Ковчег» – «Арсенал-МАДОК» – 2:3 (1:1)

Арбітри: Божко, А. Папірович

Голи: Леонов (23), Штолько (29) – Грищук (9), Сергеєв (29), Блазунь (33)

«Ковчег»: Підгорний, Дячук, Шитенков, Леонов, Штолько, Луцюк, Стець, Жук

«Арсенал-МАДОК»: Грабенчук, Сергеєв, Антончик, Блазунь, Грищук

Попередження: Грищук (54)

Не менш цікавою видалася і зустріч між «Ковчегом» та «Арсеналом-МАДОК». З перших хвилин «каноніри» заволоділи ініціативою, і невдавзі ігрову перевагу матеріалізував у взяття воріт суперника Грищук, який у холоднокровному стилі реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером – 0:1. Господарі не знітилися, і невдовзі зусиллями Леонова, який чудово зіграв на дальній стійці після прострілу Штолька, змогли відновити паритет – 1:1. До перерви відмінні нагоди змінити цифри на табло мали Шитенков та Сергеєв, однак вище всяких похвал діяли голкіпери обох команд.

Найцікавіше відбулося у другому таймі. Спочатку свою команду вперед у рахунку вивів Сергеєв, невідпорно пробивши у дальній кут після вивіреної передачі врозріз у виконанні Грищука – 1:2. «Ковчег» не здавався, і вже в наступній атаці зрівняв цифри на табло Штолько, який потужним ударом під поперечину замкнув скидку Жука – 2:2. Після пропущеного м’яча ініціативою заволоділи номінальні гості, які розпочали відчайдушний штурм воріт Підгорного. Забивати повинен був Сергеєв, який прицільним пострілом в праву «дев’ятку» замикав передачу Грищука, однак  «Ковчег» в цьому епізоді від неприємностей врятував каркас воріт. «Каноніри» не зупинялися на досягнутому, і через декілька хвилин свою команду вперед у рахунку вивів Блазунь, який ефектно в падінні переправив сферу у сітку після ювелірного прострілу Антончика – 2:3. Закріплювати перевагу гостей у рахунку могли Грищук та Сергеєв, проте не змогли реалізувати десятиметрові удари. Віддамо належне «Ковчегу», який не полишав надій відігратися, і на останній хвилині чудовий шанс врятувати нічию для свого клубу мав Стець, проте не зміг переграти у ближньому бою Грабенчука. У підсумку – мінімальна перемога «Арсеналу-МАДОК» з рахунком 3:2.

«Динамо-УМВС» – «Спортлідер-3» – 6:8 (4:1)

Арбітри: А. Папірович, Божко

Голи: Наскальний (8, 48), Колесников (12, 17), Подлюк (15), Бабій (35) – Шеремета (27, 44, 51), Атаманюк (30, 41, 42), Глас (34), Власович (39)

«Динамо-УМВС»: Ковальчук, Бабій, Сохорук, Колесников, Розгон, Подлюк, Лахмай, Наскальний, Трочинський, Зозуля

«Спортлідер-3»: Алексейчук, Болістовський, Атаманюк, Шеремета, Філь, Рибчинський, Глас, Розпаченюк, Власович

Попередження: Подлюк (7), Лахмай (51)

Другий поєдинок чвертьфінальної серії між «Динамо-УМВС» та «Спортлідером-3» сміливо можна назвати окрасою усього ігрового дня. Команди без перебільшення подарували багаточисленним вболівальникам справжнє видовище, яке тримало у напрузі до самісінької фінальної сирени.

Відкривати рахунок міг Глас, який гарматним пострілом із середньої дистанції цілив у ліву «шістку», проте вище всяких похвал у рамці воріт зіграв Ковальчук, який в неймовірному стрибку парирував «мертвий» м’яч після удару граючого тренера «лідерів». Відповідь «динамівців» не змусила на себе довго очікувати. Наскальний відгукнувся на блискучу передачу Колесникова, і холоднокровним пострілом в ближній кут відкрив рахунок у зустрічі – 1:0. Гості додали у швидкості, і в наступній атаці міг зрівнювати цифри на табло Філь, проте в цьому епізоді «Динамо-УМВС» від неприємностей врятувала поперечина. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Колесников обігрався у стіночку із Розгоном, і більярдним пострілом в праву «шістку» подвоїв перевагу своєї команди – 2:0. Не встигли «лідери» як слід прийти в себе, як знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Це Подлюк ефектним ударом «за комірець» замкнув чудову навісну передачу у виконанні Наскального – 3:0. «Динамівці» не зупинялися на досягнутому, і невдовзі рахунок до розгромного довів Колесников, який невідпорно зльоту пробив в дальній кут після розкішної передачі Подлюка від кутового прапорця – 4:0. Номінальні гості кинулися рятувати матч, розпочавши діяти в п’ять польових гравців, і під завісу тайму скоротив розрив у рахунку Шеремета, який з кількох метрів розстріляв сітку воріт після вивіреної передачі Гласа на дальню стійку – 4:1.

Найцікавіше відбулося у другому таймі. Зменшив розрив у рахунку Філь, блискучим пострілом замкнувши чудову передачу Шеремети – 4:2. Не встигли господарі як слід прийти в себе, як знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Відзначився Глас – 4:3. «Динамівці» здебільшого діяли другим номером, і невдовзі ця тактика принесла свої плоди. Закріпив перевагу своєї команди Бабій, який вразив незахищені ворота після помилки «лідерів» при розіграші зайвого – 5:3. «Спортлідер-3» продовжував і надалі грати в більшості, і через декілька хвилин чисельну перевагу своєї команди реалізував Власович, який з кількох метрів вразив порожню рамку після блискавичного прострілу Філя на дальню стійку – 5:4. Підопічні Артема Гласа, заведені палкою підтримкою вболівальників, продовжували тиснути на захисні редути господарів, і в наступній атаці блискучу багатоходівку «лідерів» прицільним пострілом в ліву «шістку» завершив Атаманюк – 5:5. Через декілька хвилин шальки терезів на користь свого клубу схилив той же Атаманюк, який невідпорно пробив у ліву «дев’ятку» після скидки Гласа – 5:6. «Спортлідер-3» не зупинявся на досягнутому, і в наступній атаці зміг зусиллями Шеремети закріпити перевагу у рахунку – 5:7. «Динамівці», які відверто були шоковані таким стрімким розвитком подій на майданчику, змогли зібрати всі сили у кулак, і завдяки влучному пострілу Наскального змогли відродити інтригу, проте останнє слово в цій зустрічі все одно залишилося за номінальними гостями – Шеремета невідпорно пробив під поперечину, і встановив підсумковий рахунок на табло – драматична перемога «Спортлідера-3» з рахунком 8:6, яка виводить підопічних Артема Гласа у півфінал турніру.

«Руссич» – «Спортлідер-2» – 1:4 (0:1)

Арбітри: Жмурко, В. Папірович

Голи: Муляр (48) – Романюк (25), Ситнік (36), Жаріков (38), Давидний (45)

«Руссич»: Чорнобай, Зубик, Муляр, Грицик, Полторацький, Сендзюк, Пастух

«Спортлідер-2»: Тимощук, Стаднік, Ситнік, Малишевський, Хамдамов, Жаріков, Давидний, Нік, Гранатюк, Романюк

Попередження: Грицик (10), Чорнобай (37) – Хамдамов (25)

В дебюті зустрічі небезпечними ударами обмінялися Романюк та Сендзюк, однак на висоті виявилися голкіпери обох команд. Команди продовжували діяти у відкритій манері, що приносило неймовірну насолоду багаточисленній вболівальницькій торсиді. Відривати рахунок міг Романюк, який потужним пострілом в правий верхній кут замикав скидку Давидного, проте Чорнобаю в неймовірному стрибку вдалося парирувати «мертвий» м’яч після вбивчого удару нападника «лідерів». Кам’янчани відповіли гарматним ударом під поперечину у виконанні Грицика, однак Тимощуку вдалося ціною надзусиль ліквідувати загрозу. Під завісу першої половини матчу «Спортлідеру-2» вдалося перехопити ініціативу, і результат довго не змусив на себе очікувати. Активний Романюк відгукнувся на зразкову скидку Хамдамова, і ефектним ударом в лівий верхній кут не залишив голкіперу жодних шансів – 0:1.

Не менш напруженим був і другий тайм. Підопічні Романа Шевчука з перших секунд заволоділи відчутною ігровою перевагою, і чергове взяття воріт суперника сталося дуже скоро. Це Ситник відгукнувся на кінжальну передачу врозріз у виконанні Малишевського, і потужним пострілом під поперечину закріпив перевагу своєї команди – 0:2. Не встигли кам’янчани як слід прийти в себе після пропущеного м’яча, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Відзначився Жаріков, який прицільним ударом в ліву «шістку» із середньої дистанції не залишив голкіперу жодних шансів – 0:3. «Лідери» продовжували домінувати, і невдовзі гол-красень записав у свій актив Давидний, який невідпорним ударом зльоту у праву «дев’ятку» замкнув елегантну скидку п’ятою у виконанні Ситніка – 0:4. Віддамо належне «Руссичу», який не опускав руки, і під завісу матчу зусиллями Муляра зміг навіть провести гол престижу, однак на більше команди із Кам’янця-Подільського не вистачило – 4:1 на користь «Спортлідера-2», який заслужено здобуває путівку у півфінал змагань.

«Епіцентр-К» – «Агрон-Королівський смак» – 4:3 (3:1)

Арбітри: В. Папірович, Жмурко

Голи: Пліс (15, аг.), Самсонюк (20, 48), Цінчик (27, аг.) – Данилюк (16), Паперовський (34), Паламар (50)

«Епіцентр-К»: Остяк, Гончарук, Самсонюк, Безвещук, Олянчук, Лисий, Овчинніков, Гарієвський

«Агрон-Королівський смак»: Бритковський, Протаковський, Паперовський, Костів, Пліс, Беркита, Карпа, Данилюк, Цінчик, Паламар

Завершував програму ігрової суботи двобій між «Епіцентром-К» та «Агроном-Королівським смаком».

Активніше гру розпочали тернополяни, які з перших секунд розпочали неймовірний тиск захисних редутів підопічних Віктора Власова. Відмінну нагоду відкрити рахунок мав Паламар, проте не зміг реалізувати вихід віч-на-віч із Остяком. Забивати повинен був Беркита, який потужним пострілом зі штрафного цілив у лівий верхній кут, однак в цьому епізоді за «Епіцентр-К» зіграв каркас воріт. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Олянчук потужно пробив з гострого кута, і сфера після рикошету від Пліса затріпотіла у сітці воріт – 1:0. Тернополяни не знітилися, і через декілька хвилин цифри на табло зрівняв Данилюк, який ефектно пробив у падінні в протихід Остяку після філігранної передачі врозріз у виконанні Цінчика. Пропущений м’яч зовсім не засмутив підопічних Віктора Власова, які додали у швидкості, і вже в наступній атаці змогли вийти вперед у рахунку. Це Самсонюк відгукнувся на націлену навісну передачу у виконанні Овчиннікова, і холоднокровним ударом знайшов шпарину поміж ніг Бритковського – 2:1. Не встигли тернополяни як слід прийти в себе, як знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Самсонюк наважився на удар з дальньої дистанції, і м’яч після рикошету від Цінчика залетів точнісінько в кут воріт – 3:1.

З перших секунд другої половини команда із Тернополя в надії змінити хід подій розпочала діяти в п’ять польових гравців. Відзначимо, що ця тактика вже дуже скоро принесла результат: Паперовський відгукнувся на зразковий простріл Беркити на дальню стійку, і без особливих труднощів з кількох метрів вразив фактично порожні ворота – 3:2. Зрівнювати рахунок повинен був Цінчик, однак не зміг в ближньому бою переграти голкіпера «Епіцентру-К». І саме тоді вкотре в цій грі спрацювало відоме футбольне правило. Гончарук чудовою передачею вивів на ударну позицію Самсонюка, і той зусиль партнера не змарнував – 4:2. Відповідь тернополян не забарилася. Скоротив розрив до мінімуму Паламар, який блискуче зіграв на дальній стійці після прострілу Беркита – 4:3. Доволі суперечливий епізод стався на останній секунді гри. Після пострілу Паперовського сфера начебто перетнула лінію воріт, проте головний арбітр зустрічі гол не зарахував. У підсумку – мінімальна перемога «Епіцентру-К», і долю півфінальної путівки визначить третя гра у серії між цими командами.

А на завершення – фотоогляд чергових ігор чвертьфінальних серій плей-офф та Кубку Виклику:

Updated: 09.03.2014 — 02:14

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.