Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Кубок Івана Гончара: тріумф НВО №9 та НВК №10

У фінальному поєдинку підопічні Миколи Сохорука здобули вольову перемогу над «Агроном-Королівським смаком»

Ось і добіг до свого логічного завершення різдвяний футзальний турнір серед команд-учасниць Преміум-ліги, організований Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Сьогодні відбулися вирішальні поєдинки змагань, в ході яких були визначені імена призерів та переможця турніру. Про все це далі у нашому огляді.

«Агрон-Королівський смак» — «Динамо-УМВС» — 4:2 (3:1)

Арбітри: Подворний, Божко

Голи: Карпа (5), Юрчак (23), Пліс (25), Беркита (54) – Бабій (9, 29)

«Агрон-Королівський смак»: Бритковський, Протаковський, Костів, Паперовський, Карпа, Беркита, Пліс, Данилюк, Цінчик, Юрчак, Даньків, Мещишин

«Динамо-УМВС»: Трочинський, Бабій, Наскальний, Сохорук, Колесников, Розгон, Подлюк Арт., Подлюк Анд., Сторожук, Заєць, Соботюк

Попередження: Даньків (20), Беркита (24), Карпа (35) – Колесников (29)

Відкривав програму заключного дня змагань перший поєдинок півфінальної стадії, у якому «схрестили шаблі» «Агрон-Королівський смак» та «Динамо-УМВС».

Перша ж осмислена атака завершилася взяттям воріт. Карпа ефектним фінтом обіграв захисника, і потужно пробив з розвороту у лівий верхній кут – 1:0. «Динамівці» не опустили голову, і вже через декілька хвилин відновили паритет. Це після розіграшу ауту Бабій невідпорним ударом в праву «дев’ятку» не залишив жодних шансів Бритковському – 1:1. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій тернополян. Виводити свою команду вперед у рахунку міг Пліс, який прицільним ударом в ліву «шістку» замикав фланговий простріл, проте сфера після його пострілу перевірила на міцність каркас воріт. Вже в наступній атаці забивати повинен був Паперовський, однак рятівником гостей в цьому епізоді виявився Колесников, який у самовідданому підкаті в останній момент виніс кулястого з лінії порожніх воріт. Команда із Тернополя продовжувала володіти ініціативою, і невдовзі змогли матеріалізувати свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Пліс розкішною передачею врозріз знайшов на дальній стійці Юрчака, і той не схибив – 2:1. Не встигли «динамівці» як слід оговтатися, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Це Пліс відгукнувся на скидку невтомного Паперовського, і прицільним ударом у лівий верхній кут закріпив перевагу господарів – 3:1.

Не менш цікавою була і друга половина зустрічі. Колесников пройшов лівим флангом, і відкотив сферу під удар Бабію. Той зусиль партнера не змарнував – 3:2. Забитий м’яч вселив неабияку впевненість у гравців «Динамо-УМВС», які відразу перехопили ініціативу та розпочали справжній штурм воріт тернопільської команди. Відновити паритет міг Бабій, який ударом у правий верхній кут замикав націлену передачу у виконанні Сохорука, однак за господарів в цьому епізоді зіграла стійка. Відмінні нагоди відзначитись мали Наскальний та Артур Подлюк, проте справжні дива у рамці воріт творив Бритковський, раз-по-раз парируючи «мертві» м’ячі після підступних пострілів гравців гостей. «Агрон-Королівський смак» діяв переважно другим номером, роблячи акцент на швидкі контратаки. Під завісу зустрічі «динамівці» почали часто фолити, не встигаючи за стрімкими проривами тернополян, і як наслідок, перевищили допустимий ліміт фолів. Дабл-пенальті взявся виконувати Беркита, і холоднокровним ударом в ліву «шістку» встановив підсумковий рахунок – 4:2 на користь команди із Тернополя, яка стає першим фіналістом нашого турніру.

«Епіцентр-К» — «Вентс» — 0:1 (0:0)

Арбітри: В. Папірович, Бондарь

Голи: Стасюк (54)

«Епіцентр-К»: Остяк, Гончарук, Олянчук, Девлиш, Самсонюк, Лисий, Гарієвський, Овчинніков, Безвещук, Атласюк

«Вентс»: Матусов, Балістовський, Святий, Діброва, Стасюк, Бондар, Дикий, Побережник, Гнідий, Тавратов, Нечипор, Боца, Чутченко

Попередження: Самсонюк (40) – Матусов (19), Дикий (54)

Останню путівку до фіналу виборювали в очному протиборстві «Епіцентр-К» та «Вентс».

Обидві команди розпочали дуже обережно. Перший небезпечний момент створили господарі. Самсонюк потужно бив з гострого кута у правий верхній кут, однак Матусов ціною надзусиль врятував свою команду. Гості відповіли небезпечним дальнім ударом у виконанні Стасюка, проте стражу воріт «Епіцентра-К» в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Господарі перехопили ініціативу, і були близькими до того, щоб відкрити рахунок, однак після прицільного пострілу невтомного Самсонюка у праву «дев’ятку» підопічних Миколи Сохорука від неприємностей виручила стійка. Майже відразу ледь не спрацювало відоме футбольне правило, проте Тавратову не вдалося переграти у ближньому бою Остяка.

В другому таймі ініціативою здебільшого володіли підопічні Віктора Власова. Відмінні нагоди відзначитись мали Гарієвський та Самсонюк, однак вище всяких похвал у рамці воріт діяв Матусов, який раз-по-раз рятував «Вентс» від серйозних неприємностей у вигляді пропущених м’ячів. Гості робили акцент на стрімкі контратаки, які зривати «Епіцентру-К» вдавалося лише ціною грубих порушень правил. Під завісу зустрічі ця тактика принесла свій результат, проте Дикий, пробиваючи дабл-пенальті, не зумів поцілити бодай у ствір. Здавалося, що серії післяматчевих пенальті не уникнути, однак гравці «Вентса» були зовсім іншої думки. За 13 (!) секунд до завершення матчу Іван Стасюк відгукнувся на довгу передачу у виконанні Побережника, і невідпорним ударом в ліву «шістку» приніс своїй команді таку потрібну перемогу, а з нею – і путівку до фіналу турніру.

«Агрон-Королівський смак» — «Вентс» — 3:4 (1:1)

Арбітри: Бондарь, В. Папірович

Голи: Пліс (2), Паперовський (45, 53) – Побережник (13), Святий (53, 54), Бондар (54)

«Агрон-Королівський смак»: Бритковський, Протаковський, Костів, Паперовський, Карпа, Пліс, Беркита, Данилюк, Цінчик, Даньків, Мещишин, Юрчак

«Вентс»: Матусов, Балістовський, Святий, Діброва, Стасюк, Бондар, Дикий, Побережник, Гнідий, Тавратов, Боца, Чутченко

Попередження: Мещишин (8), Костів (30) – Боца (15), Діброва (42)

Фінальний поєдинок змагань, у якому зустрічалися «Агрон-Королівський смак» та «Вентс» без перебільшення став справжньою окрасою турніру. Забігаючи наперед відзначу, що обидві команди подарували багаточисленним вболівальникам справжнє видовище, яке тримало у напрузі до самісінької фінальної сирени.

Активніше розпочали господарі. Пліс чудово зіграв на підборі, і розкішним ударом з-за меж карного майданчику поцілив точнісінько у праву «дев’ятку», не залишивши Матусову жодних шансів – 1:0. Підопічні Миколи Сохорука не опустили руки, і вже через декілька хвилин змогли відновити паритет. Це Побережник наважився на удар з гострого кута, і сфера після рикошету від Бритковського залетіла у сітку – 1:1. Тернополяни активізувалися, і могли відразу вийти вперед у рахунку. Беркита прицільним ударом зльоту у нижній кут замикав скидку Пліса, проте за гостей в цьому епізоді зіграла стійка.

З перших хвилин другого тайму команда із Тернополя заволоділа ініціативою, і забитий м’яч не змусив на себе довго чекати. Паперовський відгукнувся на зразкову передачу Даньківа у центр карного майданчика, і потужним ударом зльоту поцілив точнісінько у лівий верхній кут – 2:1. «Вентс» пішов ва-банк, перейшовши на гру з п’ятим польовим гравцем. Ця тактика не принесла жодних дивідендів, навпаки Паперовський влучно пробив по незахищених воротах після помилки гостей при грі у захисті, зробивши перевагу тернополян ще більш відчутнішою – 3:1. Здавалося, що перемога вже нікуди не дінеться із рук (точніше із ніг – прим. автора) гравців «Агрону-Королівського смаку», однак зовсім по-іншому думали підопічні Миколи Сохорука, які, забігаючи наперед, проявили неймовірний характер та волю до перемоги. Спочатку Святий вдало зіграв на добиванні після удару Бондаря, скоротивши розрив до мінімуму – 3:2. Через декілька секунд невтомний Святий потужним ударом в праву «дев’ятку» замкнув чудову скидку Дикого, відродивши інтригу в цій зустрічі – 3:3. І це ще було не все! Своє вагоме бомбардирське слово сказав Сергій Бондар, який прицільним ударом з гострого кута за 6 (!) секунд до фінальної сирени приніс своїй команді таку бажану перемогу з рахунком 4:3, а з нею і почесне ім’я чемпіона наших змагань!

Після того, коли пил баталій на майданчику згас, відбулася яскрава церемонія нагородження, в ході якої було нагороджено переможців та призерів змагань, а також кращих у індивідуальних номінаціях:

«Кращий воротар турніру»: Владислав Бритковський («Агрон-Королівський смак»)

«Кращий універсальний гравець турніру»: Артем Гончарук («Епіцентр-К»)

 «Кращий молодий талант турніру»: Ігор Бабій («Динамо-УМВС»)

«Кращий бомбардир турніру»: Дмитро Святий («Вентс»)

«Кращий гравець турніру»: Дмитро Матусов («Вентс»)

А на завершення — фотоогляд заключного дня змагань:

Updated: 23.03.2014 — 02:52

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.