Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

НФК «Поділля» розпочав сезон виїзною поразкою

В матчі 1-ого туру чемпіонату України з футболу серед аматорів підопічні Миколи Федорка поступилися на виїзді діючому срібному призеру змагань, маститому «Руху» із Винників

«Рух» (Винники) – НФК «Поділля» (Хмельницький) – 3:0 (2:0)

Арбітри: Лівіцький Назар – Харчук Сергій, Басара Богдан (усі – Тернопіль)

Інспектор ФФУ: Дмитрух Ярослав (Рівне)

Голи: Дикий Іван (34), Козловський Святослав (42), Деревльов Костянтин (53)

«Рух»: Шевчук Юрій (Шульган Руслан, 83) – Гусаковський Юрій, Гурський Андрій, Іванський Любомир (Бойко Роман, 66), Дикий Іван (Дмитрух Віталій, 65), Костик Богдан (кап.), Кікоть Андрій (Яценків Ігор, 58), Деревльов Костянтин (Сергеєв Сергій, 53), Козловський Святослав (Баглай Андрій, 55), Макар Володимир, Шептицький Олег (Родевич Олексій, 57)

Головний тренер: Роман Гданський

НФК «Поділля»: Поправка Олександр – Бабій Олександр, Шляховий Анатолій (кап.), Трифонов Віталій, Романюк Артем, Ціх Ростислав (Подлюк Артур, 77), Олесь Дмитро (Юхимович Дмитро, 68), Горобець Максим (Федорко Артем, 55), Петрівський Дмитро (Булкін Михайло, 46), Колесников Олексій, Зенін Владислав (Шутяк Євген, 81)

Головний тренер: Микола Федорко

Попередження: Ціх Ростислав (31) – Баглай Андрій (70)

Сьогодні взяв свій старт новий виток розвиток футболу на Хмельниччині. Свій дебютний офіційний поєдинок провела новостворена команда НФК «Поділля». В рамках стартового туру чемпіонату України з футболу серед аматорських команд, підопічні Миколи Федорка у Винниках, що на Львівщині, зустрічалися із діючим срібним призером змагань, маститим «Рухом».

Активніше гру розпочали номінальні господарі, які і створили першу по-справжньому серйозну нагоду для взяття воріт свого опонента. Відкривати рахунок міг Макар, проте вище всяких похвал у рамці «Поділля» зіграв Поправка, в неймовірному стрибку парирувавши сферу після вбивчого пострілу впритул у виконанні нападника «Руху». Відповідь подолян не змусила на себе довго очікувати. Колесников чудовим пасом вивів на ударну позицію Ціха, однак захиснику команди із Винників в останній момент вдалося у неймовірному підкаті ліквідувати загрозу. «Рух» перехопив ініціативу, і розпочав відчайдушний штурм воріт гостей, створюючи небезпечні моменти біля воріт подолян із завидною регулярністю. Змінювати нулі на табло в середині першої половини матчу зобов’язаний був Козловський, проте не зміг в ближньому бою переграти Поправку. Змушений був страж воріт подолян демонструвати чудеса воротарської майстерності і в наступному епізоді, в карколомному стрибку парирувавши фактично «мертвий» м’яч після гарматного пострілу Кікотя в праву «шістку» із-за меж карного майданчику. «Рух» не зупинявся на досягнутому, і невдовзі зумів матеріалізувати свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Це Дикий відгукнувся на відмінну навісну передачу у виконанні Макара, і невідпорним ударом зльоту поцілив точнісінько у правий верхній кут – 1:0. Подоляни не опустили руки, і вже у наступній атаці зрівнювати цифри на табло міг Романюк, який блискуче пробивав зі штрафного під поперечину, однак рятівником винничан у цьому епізоді виявився всюдисущий Дикий, який у неймовірно самовідданому стилі в останній момент вибив круглого із лінії порожніх воріт. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Деревльов філігранною передачею вивів на ударну позицію Козловського, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши у протихід Поправці – 2:0.

Не менш напруженою видалася друга половина зустрічі. Відмінну нагоду оформити дубль мав Шептицький, однак відверто вибачив суперника, не зумівши головою вразити фактично порожні ворота після зразкового флангового навісу у виконанні Деревльова. Саме тоді вкотре в цій грі ледь не спрацювало відоме футбольне правило. Скорочувати розрив до мінімуму міг Колесников, проте вище всяких похвал у рамці воріт зіграв Шевчук, який холоднокровно зіграв на виході і в останній момент зумів ліквідувати загрозу. Цей епізод став тривожним дзвіночком для гравців «Руху», які розпочали активніше діяти в атаці, і невдовзі змогли довести рахунок до розгромного. Заркріпив перевагу своєї команди Деревльов, блискуче пробивши головою під поперечину після розкішної подачі у виконанні Макара – 3:0. Імениті господарі, в складі яких виступало немало зіркових як для такого рівня гравців. (Костянтин Деревльов, екс-нападник київського «Арсеналу»; Олег Шептицький, культова фігура івано-франківського футболу, який свої кращі часи провів у «Прикарпатті»; Андрій Кікоть, в минулому основний захисник «Нафтовика-Укрнафти» та тернопільської «Ниви» – ось не повний перелік провідних виконавців «Руха» – прим. автора), в подальшому впевнено контролювали хід зустрічі. Віддамо належне підопічним Микола Федорка, які не опускали руки, і під завісу матчу могли зусиллями юного Шутяка дещо підсолодити гіркоту поразки, однак чудеса воротарської майстерності в цьому епізоді продемонстрував голкіпер колективу із Винників, в неймовірному стрибку парирувавши «мертвий» м’яч після гарматного удару Євгена з гострого кута. До завершення зустрічі обидві команди мали по декілька нагод для того, аби змінити цифри на табло, однак підсумковий рахунок залишився незмінним. У підсумку – впевнена перемога «Руху» із рахунком 3:0, однак гра подільського клубу у матчі проти такого іменитого опонента справила приємне враження, і навіює виключно на оптимізм напередодні майбутніх поєдинків.

Родзинкою матчу стало те, що гра проходила на стадіоні імені… Маркевича, який очолював команду майстрів із Хмельницького всередині 90-их років минулого століття! Мирон Богданович особисто був присутнім на звітному поєдинку, і після його завершення сказав немало теплих та приємних слів на адресу новоствореної команди із не чужого йому міста, що має стати серйозним мотивуючим фактором для усіх гравців хмельницького клубу та надихнути їх на подальші турнірні звершення.

Свій наступний матч НФК «Поділля» проведе 7-ого травня. В цей день підопічні Миколи Федорка у невеличкому містечку Сарни, що на Рівненщині, поміряються силами із місцевим «Маяком».

Updated: 30.04.2014 — 23:35

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.