Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Ураган» — «Спортлідер+». Анонс

Чи вдасться підопічним Віктора Мглинця завершити сезон на мажорній ноті?

У суботу, 3-ого травня, хмельницький «Спортлідер+» проведе свій заключний поєдинок в сезоні 2013/2014 років. В цей день підопічні Віктора Мглинця в рамках 28-ого туру Екстра-ліги в Івано-Франківську зіграють із місцевим «Ураганом», який веде відчайдушну боротьбу за другу сходинку за підсумками регулярного чемпіонату.

До гри обидві команди підходять у бойовому настрої. Свої останні поєдинки суперники по звітному протистоянні проводили минулого вік-енду у Черкасах, де відбувалися матчі «Фіналу восьми» національного Кубку.

Жереб вкотре виявився неприхильним до «Урагану», вчетверте поспіль звівши івано-франківський колектив з його найпринциповішим суперником, львівською «Енергією». З перших секунд зустрічі «дракони» заволоділи ініціативою, і розпочали створювати моменти біля воріт «енергетиків» один за одним, проте вище всяких похвал у рамці діяв Кардаш, у феноменальному стилі раз по раз рятуючи свою команду. Львів’яни здебільшого діяли другим номером, роблячи ставку на швидкі котрвипади, і завдяки цій тактиці змогли втілити у забитий м’яч фактично першу свою по-справжньому небезпечну атаку. Це Рогачов виявився на ударній позиції, і невідпорним пострілом із-за меж карного майданчику не залишив Колтку жодних шансів – 0:1. Галичанам вдалося майстерно відсунути гру від своїх воріт, проте «Ураган» навіть і не думав опускати руки, і на останніх секундах перед перервою зусиллями Кордоби зумів відновити паритет – 1:1. Забитий м’яч вселив неабияку впевненість у івано-франківців, які відчайдушно почали діяти в атаці, однак «Енергія» блискуче діяла в захисті, грамотно перекриваючи усі вільні зони, а основну небезпеку несли разючі контратаки підопічних Олександра Косенка, які часто «Урагану» вдавалося зупиняти лише ціною фолу. Як наслідок, вже всередині другої половини «дракони» перевищили допустимий ліміт порушень, і справедливо отримали десятиметровий удар у власні ворота. Рогачов з дабл-пенальті був невблаганним – 1:2. Сергій Гупаленко вмить кинувся рятувати долю гри, випустивши Валєнка у воротарській футболці, однак ця тактика в підсумку не принесла жодного результату. Навпаки, Рогачов, який вкотре провів неймовірний поєдинок, влучним пострілом по незахищеній рамці зняв усі питання про переможця – 3:1 на користь «Енергії», і очевидно, що івано-франківці у домашній грі проти «Спортлідера+» прикладуть максимум зусиль, аби реабілітуватися перед рідними вболівальниками за кубкове фіаско, та здобути три очки, які дозволять продовжити боротьбу за другу сходинку в табелі про ранги за підсумками регулярного чемпіонату.

Якщо кубковий виступ для «Урагану» вже вкотре виявився сповненим розчарувань, то підсумковий результат «Фіналу восьми» у Черкасах «Спортлідер+» може занести собі лише в актив. В чвертьфіналі турніру на підопічних Віктора Мглинця очікував міцний горішок із Першої ліги чемпіонату України, харківський «Моноліт». «Лідери» активніше розпочали гру, і невдовзі змогли матеріалізувати свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Це Михайленко розкішним пасом вивів на ударну позицію Чуднова, і той зусиль партнера не змарнував – 1:0. Забитий м’яч вселив неабияку впевненість у подолян, які стали активніше діяти у атаці, і це вже дуже швидко принесло свої плоди. Максим Івонко ефектно обіграв на фланзі Педяша, і розкішним обвідним ударом в правий верхній кут не залишив жодних шансів голкіперу команди-суперниці – 2:0. Харків’яни в надії врятувати долю матчу перейшли на гру в п’ять польових, однак, забігаючи наперед, відзначимо, що ця тактика жодних дивідендів «Моноліту» не принесла. Подоляни блискуче діяли в захисті, не забуваючи при першій ліпшій нагоді тиснути на захисті редути опонента, і завдяки дублю Михайленка, та влучним ударам Івонка та Лисенка, які вражали порожні ворота, довели рахунок до розгромної перемоги з підсумковим рахунком 6:0, і заслужено пройшли у півфінал національного Кубку.

У півфіналі на «Спортлідер+» очікувало непросте випробування іншою харківською командою, діючим чемпіоном України, грізним харківським «Локомотивом». Відкривати рахунок у грі повинні були хмельничани, однак врятував «залізничників» від вірного голу Дмитро Клочко, який у самовідданому стилі в останній момент виніс сферу з лінії порожніх воріт після розкішного удару Фетька з гострого кута. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це активний Білоцерківець відгукнувся на зразкову скидку Дмитра Сорокіна, і невідпорно пробив з розвороту в ліву «шістку» – 0:1. Підопічні Віктора Мглинця не опустили руки, і вже дуже швидко відновлювати паритет повинен був Сондак, який з кількох метрів цілив у ближній кут після розіграшу кутового, проте Литвиненку дивом вдалося ліквідувати загрозу. Змушений був голкіпер «залізничників» демонструвати свій високий клас і в наступній атаці, коли в неймовірному стрибку зумів парирувати «мертвий» м’яч після вбивчого пострілу Калукова в правий верхній кут із-за меж карного майданчику. «Локомотив» в ті хвилини діяв другим номером, очікуючи свого шансу у стрімких контратаках, і невдовзі ця тактика принесла свої плоди. Журба розкішною передачею вивів на ударну позицію Бето, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши в праву «шістку» – 0:2. Інтрига в грі загострювалася, команди створювали небезпечні моменти один за одним, однак усе вирішила блискуча індивідуальна майстерність Дмитра Сорокіна. Гравець «Локомотиву» спочатку ефектним фінтом обіграв Чуднова, а потім розкішним ударом з розвороту вразив лівий верхній кут, знявши усі питання про переможця в зустрічі – 3:0 на користь «Локомотиву».

За підсумками змагань «лідери» потрапили до четвірки найсильніших команд України, що стало найбільшим досягненням команд Хмельниччини за всі часи виступів на подібному рівні. Віримо, що підопічним Віктора Мглинця вдасться продовжити свою вдалу серію виступів і у Івано-Франківську, і на мажорній ноті завершити сезон, що минає.

Однак всі крапки над «і» розставить сама гра, яка розпочнеться в суботу, 3-ого травня, о 15:00. За перебігом подій на майданчику Ви зможете спостерігати у режимі онлайн на нашому сайті.

Статистика протистоянь:
13.10.2012. «Спортлідер+» – «Ураган» – 2:3 (1:1)

Голи: Цой, Заворотний – Будняк–2, Королишин

15.01.2013. «Ураган» – «Спортлідер+» – 4:1 (3:0)

Голи: Павлюк, Додо, Роніньо, Валєнко – Ткачук

20.02.2013. «Спортлідер+» – «Ураган» – 4:4 (2:2)

Голи: Калуков–2, Фетько, Ткачук – Сімка–4

15.04.2013. «Ураган» – «Спортлідер+» – 6:3 (2:0)

Голи: Валєнко–2, Сімка–2, Кіндратів, Роніньо – Цой–2, Сондак

04.11.2013. «Спортлідер+» – «Ураган» – 3:4 (1:2)

Голи: Калуков, Засенко, Сондак – Сімка–2, Будняк, Роніньо

21.12.2013. «Ураган» – «Спортлідер+» – 2:2 (1:1)

Голи: Валєнко, Шотурма – Сондак, Фетько

02.03.2014. «Спортлідер+» — «Ураган» — 0:4 (0:2)

Голи: Сімка–2, Шотурма, Морено

Updated: 02.05.2014 — 11:25

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.