Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер+» завершує сезон перемогою у Івано-Франківську

В матчі останнього, 28-ого, туру регулярного чемпіонату Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця здобули вольову виїзну перемогу над грізним івано-франківським «Ураганом»

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 3:4 (3:1)

Арбітри: Ігор Якимишин, Андрій Лютий (обидва – Львів)

Спостерігач арбітражу: Валентин Савицький (Бориспіль)

Голи: Валєнко Євген (11), Морено (14), Шотурма Петро (17) – Фетько Олексій (18, 40), Рибак Сергій (39, 40)

«Ураган»: 23. Ципун Кирило, 12. Колток Роман – 4. Кіндратів Роман (кап.), 6. Валєнко Євген, 7. Сімка Андрій, 9. Кордоба Роман, 10. Шотурма Петро, 11. Боргун Орест, 16. Макаєв Ільдар, 21. Якунін Павло, 49. Роніньо, 99. Морено

Головний тренер: Сергій Гупаленко

«Спортлідер+»: 23. Лисенко Максим, 41. Хомин Павло – 6. Чуднов Андрій, 7. Рибак Сергій, 8. Коробка Максим, 9. Калуков Дмитро, 11. Заворотний Ярослав (кап.), 14. Івонко Максим, 18. Сондак Володимир, 20. Засенко Андрій, 21. Фетько Олексій, 40. Власович Валерій

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Валєнко Євген (17) – Івонко Максим (26)

Сьогодні хмельницький «Спортлідер+» провів свій заключний матч у нинішньому сезоні. В рамках 28-ого туру Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця на виїзді протистояли маститому івано-франківському «Урагану», який перед звітним поєдинком зберігав шанси на підсумкову другу сходинку за підсумками «регулярки», яка давала право провести 3 з 5-ти матчів півфіналу плей-офф на власному майданчику.

Вже на 2-ій хвилині господарі майданчику могли відкрити рахунок, але після сильного удару Петра Шотурми з середньої дистанції м’яч влучив в поперечину. «Ураган» продовжував йти вперед великими силами і вже незабаром прекрасний момент виник у Сергія Якуніна. Він у боротьбі із захисником бив в дальній від воротаря кут, проте голкіпер «Спортлідера+», Максим Лисенко, виручив свою команду. Ще один момент забити гол змарнував на 10-ій хвилині Андрій Сімка. Разом з Шотурмою вони вийшли на одного воротаря і захисника, але Сімка пробив повз воріт.

Та все ж зусилля і наполегливість івано-франківців увінчалися успіхом на 11-ій хвилині. Це Євген Валєнко зі штрафного завдав точного і разючого удару по воротах гостей. М’яч влучив в стійку і від неї відскочив в сітку — 0:1.

Повівши у рахунку, гравці «Урагану» продовжили в тому ж дусі. Тричі міг відзначатися Роман Кордоба, але усі три рази м’яч пролітав повз ворота. А на 14-ій хвилині гол забив бразильський легіонер господарів майданчику Морено. На лівому фланзі він красиво обіграв захисника і точно пробив у ціль — 0:2.

Що ж до гостей, то вони в першому таймі зрідка теж створювали моменти біля воріт Кирила Ципуна. Так, небезпечно атакували Олексій Фетько, Максим Ивонко, Андрій Чуднов і Дмитро Калуков, однак у всіх випадках на шляху м’яча виявлявся голкіпер «Урагану».

Ближче до кінця тайму гра вирівнялася і команди обмінялися голами. На 17-ій хвилині один з лідерів «Урагану» Петро Шотурма здійснив прохід по правому краю і дуже ефектно перекинув м’яч через Максима Лисенка — 0:3. А вже через хвилину Олексій Фетько після передачі від Дмитра Калукова з близької відстані скоротив відставання в рахунку — 1:3.

Перед самою перервою господарі знову могли повести з різницею в три м’ячі, проте Сергій Якунин не зумів реалізувати десятиметровий удар, призначений за перевищення фолів у «Спортлідера+» — м’яч, ударившись об перекладину, полетів вище воріт.

Початок другого тайму був за гостями. На 22-ій хвилині Валерій Власович атакував буквально з метра, проте у котрий раз «Ураган» виручив Кирило Ципун. Він же через дві хвилини небезпечно пробивав з лівого флангу в дальній кут, але йому трішки забракло влучності.

«Ураган» у боргу не залишився. Впродовж однієї 25-ої хвилини спочатку Євген Валєнко пробив вище воріт, а потім Ільдар Макаєв, замикаючи передачу від Шотурми, послав м’яч поруч із стійкою. Знову, як і в першому таймі, міг забивати Морено. На 29-ій хвилині, показавши бразильську техніку, він віртуозно обіграв гравця хмельницької команди і сильно пробив по воротах — Максим Лисенко в неймовірному стрибку грудьми зумів парирувати цей складний м’яч.

На деякий час гра заспокоїлася. Господарі не особливо йшли вперед, намагаючись більше контролювати м’яч, а ударам гостей явно бракувало точності. На 33-ій хвилині знову блиснув Морено. Він обіграв декілька суперників і цілив в дальній кут — від неприємностей «Спортлідер+» врятувала стійка. Через дві хвилини в контратаці міг забити і Петро Шотурма, але, вийшовши на ударну позицію, пробив трохи неточно.

На 37-ій хвилині тренер «лідерів» узяв тайм-аут і після нього хмельницькі гравці вийшли з п’ятим польовим. Цей крок Віктора Мглинця виявився вдалим. Коли івано-франківці вже просто догравали поєдинок, готуючись записати на свій рахунок три очки, Сергій Рибак і Олексій Фетько впродовж декількох секунд зрівняли цифри на табло — 3:3. А буквально з сиреною все той же Сергій Рибак остаточно добив господарів поля і приніс перемогу хмельницькому клубу — 4:3 на користь «Спортлідера+», гравці якого зробили чудовий подарунок у вигляді історичної перемоги для президента команди, який сьогодні святкує свій 37-ий День Народження.

Updated: 03.05.2014 — 22:27

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.