Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Лада» – «Спортлідер-3-Поділля»: перемога із присмаком скандалу

Центральний поєдинок 9-ого туру чемпіонату міста з футболу завершився… після першого тайму

«Лада» – «Спортлідер-3-Поділля» – 0:2

Матч завершено після першого тайму

Арбітри: Маляр – Фарина, Шевчук

Голи: Мартинюк (24), Атаманюк (44, пен.)

«Лада»: Панасенков, Яремчук, Антонов, Кравецький, Іщук, Радюк, Мельник, Олексюк, Мустафін, Дилоян, Заморока

«Спортлідер-3-Поділля»: Поправка, Ціх, Трифонов, Подлюк, Глас, Юхимович, Шеремета, Атаманюк, Філь, Розпаченюк (Зенін, 33), Мартинюк

Попередження: Заморока (27), Мельник (35), Яремчук (38) – Розпаченюк (26), Зенін (41)

Вилучення: Яремчук (43, повторне попередження), Антонов (45+1, навмисний удар суперника по ногах в боротьбі за м’яч із нанесенням травми)

У четвер, 3-ого липня, свій черговий поєдинок провів «Спортлідер-3-Поділля». В рамках 9-ого туру чемпіонату міста з футболу підопічні Артема Гласа зустрічалися із лідером змагань, «Ладою». Центральний поєдинок туру, а можливо і усього першого кола зібрав доволі солідну кількість глядачів, які незважаючи на похмуру погоду прийшли на стадіон ДЮСШ №1, аби насолодитися, мабуть, одним з головних протистоянь у цьому сезоні. Забігаючи наперед відзначимо, що завершився він досить гучним і безпрецедентним скандалом, аналогів якому в нашому міському футболі не було давно. Про все це далі в нашому огляді.

Розпочали зустріч суперники досить жваво, проте до особливого загострення справа не доходила. Перший небезпечний момент в грі створили номінальні гості. Відкривати рахунок міг Розпаченюк, який ефектним ударом замикав розкішну подачу від кутового прапорця у виконанні Шеремети, однак нападнику «лідерів» трішки забракло влучності. Відповідь «Лади» не забарилася. Це Мельник прицільним ударом головою під поперечину замикав чудовий фланговий навіс, і бути б біді, якби не Ціх, який у останній момент в самовідданому стилі виніс сферу з лінії порожніх воріт. «Ладівці» не здавалися, і через декілька хвилин відкривати рахунок міг Дилоян, який небезпечно пробивав зльоту у ближній кут після скидки Мустафіна, проте Поправці вдалося ліквідувати загрозу. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Мартинюк відгукнувся на блискучий навіс зі стандарту на дальню стійку у виконанні Ціха, і прицільно пробив з розвороту точнісінько у праву «шістку», не залишивши Панасенкову жодних шансів – 0:1. Після цього пристрасті на полі стали розпалюватися з кожною хвилиною все більше і більше. Футболісти не соромилися йти в жорсткі стики, гравці «Лади» інколи відверто провокували суперника, а арбітри, намагаючись заспокоїти учасників матчу, роздавали картки, проте це не особливо допомагало. Ключовий момент у матчі відбувся на 43-ій хвилині. Яремчук в боротьбі за м’яч відверто притримав руками Атаманюка у власному карному майданчику, однак цей епізод спочатку виявився поза увагою головного арбітра матчу. Відразу своє вагоме слово сказав боковий лайнсмен, давши прапорцем сигнал про порушення правил, і рефері, не вагаючись, вказав «на позначку»! Номінальні гості кинулися апелювати до судді, не соромлячись у виразах і не стримуючи своїх емоцій, проте головний арбітр свого рішення не змінив, а «Лада» завершилася вдесятьох – в меншості залишив своїх партнерів Яремчук, отримавши другий «гірчичник» за розмови. Пенальті взявся виконувати сам постраждалий, і холоднокровним пострілом в ліву «шістку» впритирку із стійкою подвоїв пеервагу своєї команди – 0:2. Перший тайм доходив до свого завершення, і здавалося, що ніяких цікавих подій до перерви глядачі не побачать, однак «Лада» знову «відзначилася». Антонов у центрі поля брутально ззаду стрибнув двома ногами у Зеніна, ледь не завдавши йому серйозної травми, і весь стадіон миттю принишк. На юного форварда «лідерів», якого на руках виносили четверо партнерів по команді, було важко дивитися, не стримуючи сліз. На щастя, усі найгірші сподівання не знайшли свого підтвердження – гравець «Спортлідера-3-Поділля» обмежився лише серйозним забоєм. Але «Ладі» і цього виявилося замало – на останніх секундах першої половини матчу підопічні Ісмаїла Умарова демонстративно покинули поле, мотивуючи своє рішення «некваліфікованою роботою представників суддівського корпусу».

Далі пролунав свисток, який в підсумку і став фінальним. Долю цього матчу вирішуватиме КДК, проте перемога, а з нею – перша сходинка у табелі про ранги, все одно залишиться за «Спортлідером-3-Поділля». В кращому випадку рахунок матчу залишиться незмінним, в гіршому на «Ладу» очікує технічна поразка.

Свій наступний поєдинок підопічні Артема Гласа проведуть наступного четверга, 10-ого липня. В цей день «лідери» поміряються силами із діючим віце-чемпіоном турніру, норовливою «Фемідою-НК».

Updated: 04.07.2014 — 09:09

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.