Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

НФК “Поділля” розходиться миром з “Атлантою”

В домашньому матчі 9-ого туру Прем’єр-ліги чемпіонату області з футболу підопічні Миколи Федорка поділили очки з одним із лідерів змагань, “Атлантою” із Кам’янця-Подільського

НФК «Поділля» (Хмельницький) – «Атланта» (Кам’янець-Подільський) 1:1 (0:1)

Арбітри: Кузнецов Микола – Данилюк Сергій, Фарина Максим (усі – Хмельницький)

Спостерігач арбітражу: Руснак Адальберт (Хмельницький)

Голи: Якубов, 35 (0:1), Зенін, 90+5 (1:1).

НФК «Поділля»: 12. Поправка Олександр – 13. Грицик Дмитро, 3. Трифонов Віталій, 18. Ціх Ростислав (кап.), 17. Роговський Максим (6. Шутяк Євген, 46), 5. Романюк Артем, 15. Юхимович Дмитро, 14. Соколюк Андрій, 10. Федорко Артем (7. Зенін Владислав, 27), 9. Колесников Олексій, 11. Семенюк Федір.

Головний тренер: Микола Федорко

«Атланта»: 1. Пастух Олександр – 2. Полторацький Владислав, 3. Гладкий Валерій, 4. Кирик Вадим (6. Бойчук Остап, 46), 5. Сосновський Дмитро, 7. Тимчук Андрій (15. Олійник Сергій, 15), 8. Дембовський Артур, 9. Зубик Олег, 10. Якубов Алішер, 11. Глущак Ярослав, 13. Шибко Андрій (14. Слишинський Віктор, 85).

Тренер-представник: Ігор Гребелюк

Попередження: Колесников (28), Роговський (38) – Шибко (37)

Матч 9 туру для хмельничан міг стати першим програним у нинішній обласні першості. Ні, по грі, навряд чи «Поділля» програло «Атланті», яка торік до останнього претендувала на бронзові нагороди чемпіонату. Але ж рахунок на вимкненому табло СК «Поділля» доволі тривалий час вказував на те, що господарі підуть з поля без очок.

Сам матч, якщо йому дати коротку характеристику, був не дуже цікавим. Хоча до цього вже слід звикнути – це чемпіонат області, а не, хоча б, друга ліга серед професіоналів. Так, боротьба точилася не на жарт, але ж моментів майже не було. А, якщо згадали про жарти, то не обійшлося і без них. За перші хвилин 20-ть у воротах «Атланти» побували щонайменше два голи! Щоправда, обидва у виконанні фаната «Поділля», якому мабуть так було весело споглядати за матчем, що двічі не витримував та брав за воротами кам’янчан м’яч та бив його в ворота «Атланти». За це рефері зробив зауваження команді-господарю і… адміністрації клубу вдалося знайти спільну мову з фаном, який погодився більше не забивати «Атланті».

А, якщо без жартів, то… перший удар у бік хоч якихось воріт стався на 8 хвилині, коли Ціх зі штрафного з метрів 35-ти неточно пробив. А вже через три хвилини гості мали реальну нагоду повести в рахунку, коли він на віч із Поправкою вийшов Тимчук. Обіграти голкіпера гравцю «Атланти» не вдалося, як, власне, і віддати згодом точний пас на партнерів. А далі… фактично нічого особливого. Хіба що дві вимушені заміни. Спочатку «Атланта» замінила травмованого Олійника, а згодом і «Поділля» залишилося без Федорка. Ні, не Миколи Миколайовича, а Артема Миколайовича – сина головного тренера. Були і неточні удари хмельничан – Семенюка, Соколюка, Колесникова. Та поки господарі пристрілювалися, гості їх «розстріляли». Швидка атака кам’янчан на 35 хвилині матчу завершилася тим, що Алішер Якубов зумів позбавитися двох опікунів Ціха та Трифонова, і вийшов на побачення із Поправкою… 0:1. Вже через шість хвилин «Поділля» ледь не зрівняло рахунок, коли навіс з флангу Романюка виявився доволі підступним – м’яч полетів під поперечину, але Пастух зумів врятувати свою команду. Вже на останній хвилині першого тайму Соколюк не зміг нормально пробити з метрів 14-ти і «Атланта» одразу відповіла швидким контр випадом. Та Олійник не зміг перерати Поправку. Як, власне, і Зенін, який одразу ж отримав шанс відновити статус-кво у матчі, вийшовши не побачення з Пастухом. Отож, перші 45 хвилин завершилися на користь гостей.

Другий тайм був також не дуже цікавим. Першого удару в ствір воріт довелося чекати 11 хвилин, коли Ціх головою замикав подачу з кутового – повз ворота. Через 5 хвилин вже Соколюк замість того, аби пробити з метрів чотирьох по воротах «примудрився» пустити м’яча вздовж чужих воріт. За мить вже Колесников міг забивати, але теж пробив неточно. А потім… затишшя. Ні, футболісти «Поділля» наче хотіли зрівняти рахунок, та якось нічого в них не виходило. Та й гравці «Атланти» наче були не проти подвоїти успіх, але… та сама ж «біда», як і в хмельничан.
Інша справа – заключні хвилини! Ні, штурму воріт «Атланти» як такого не було. Але моменти ж виникали! Спочатку Семенюк на 86-хвилині міг зрівнювати рахунок, а потім на 89-хвилині Олійник міг ставити крапку в матчі, забивши гол у ворота «Поділля», але Поправка впорався з ударом. А вже у компенсований арбітром час сталося те, на що так очікували хмельничани. На 94 хвилині Семенюк пробив головою під поперечину і Пастух «потягнув» м’яча – кутовий. І ось… вже пішла 95 хвилина матчу. Колесников, який до цього часу з кутового навішував на дальню стійку, змінив свою традицію та подав на ближню, а там не високого зросту Зенін виявився першим на м’ячі та переправив його в сітку воріт суперника -1:1.

Часу, щоб забити ще один гол, не було ні в «Поділля», ні в «Атланти». Фінальний свисток зафіксував нічию, якій, мабуть, більше радіти повинні господарі, а не гості. Адже саме кам’янчанам не вистачило якихось секунд 20, аби виграти виїзний матч проти поточного лідера першості області.

Фанатський куточок Поділля

 

Updated: 19.07.2014 — 22:46

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.