Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Студентський ЧС-2014: збірна Україна посідає 9-е місце

У вирішальному матчі втішного плей-офф студенського чемпіонату Світу з футзалу підопічні Олександра Косенка взяли гору над ізраїльськими однолітками

Свій завершальний матч на студентському чемпіонаті світу з футзалу збірна України проводила проти команди Ізраїлю, яка була суперником наших хлопців в поєдинку за 9 місце – свого роду фінальний матч втішного турніру. На груповому етапі ізраїльтяни фінішували у своїй групі останніми, зігравши внічию з Чехією (3:3), і програвши Словаччині (2:3) і Іспанії (0:8). Вже у втішному турнірі збірна Ізраїлю без боротьби отримала технічну перемогу над Оманом, а потім виграла у збірної Німеччини (8:4).

У цих матчах ізраїльтяни, граючи з сильнішими командами, діяли від простого – ззаду гра суворо від оборони, а попереду – розрахунок на контратаку. Власне, так почала матч збірна Ізраїлю і проти українців, але наша перша четвірка так агресивно відіграла свою зміну, що вже на другій хвилині досягла успіху – Мануйленко, зігравши на добиванні, відправив м’яч до сітки воріт ударом з-за меж штрафного майданчику. Продовжуючи чинити тиск на ворота суперника, збірна України, на жаль, розвинути успіх не зуміла, і в середині тайму пропустила досить прикрий м’яч – штрафний в наші ворота був призначений метрах в п’ятнадцяти, але Савенко після дальнього удару не втримав м’яч, і той закотився у ворота.

Такий поворот подій був на руку суперникові, який знову “закрився”, і нашим хлопцям стало досить непросто долати насичену оборону. І так, і сяк намагалися розгойдати суперника українці – багато грали на стовпа, яким діяв Клочко, били здалеку, але до перерви досягти переваги в рахунку так і не вийшло.

Робота по завоюванню цієї переваги продовжилася з перших хвилин другої половини. Дуже строго грали ізраїльтяни біля своїх воріт, але ближче до середини тайму “забули” в штрафній Мануйленко, який один в один майстерно переграв ізраїльського воротаря. Рахунок 2 :1 протримався недовго – незабаром наші хлопці пропустили контратаку, яку, варто визнати, суперник розіграв як по підручнику, і м’яч забивався, коли Савенко був вже повністю відіграний.

Ось тут-то у наших хлопців, як мовиться, прокинулася гордість – суперник зрідка тільки вибирався зі своєї половини, тоді як біля протилежних воріт було постійно гаряче. Штурм воріт збірної Ізраїлю завершився автоголом ізраїльтянина, що зрізав м’яч у ворота після удару Клочко. Коли ж збірна Ізраїлю затіяла грати з п’ятим, Клочко вже став  автором гола, а його співавтором виступив Савенко – українці “упіймали” суперника на зміні воротаря, і Клочко головою переправив м’яч в сітку після довгої передачі від наших воріт.

Ізраїльтяни продовжили шукати шляхи порятунку за рахунок гри з п’ятим польовим, але для них це обернулося черговим пропущеним м’ячем, який Разуванов відправив до порожніх воріт зі своєї половини.

5:2 – перемога збірної України, яка фінішувала на чемпіонаті світу на 9-ому місці. Нагадаємо, що всього в Антекері збірна України провела 6 матчів – дві поразки від Бразилії (3:4) і Ірану (1:2), і чотири перемоги – над Німеччиною (4:2), Китаєм (5:1), Словаччиною (5:4), і, нарешті, Ізраїлем (5:2).

В понеділок, 21 липня, українська делегація повертається в Київ, і футболісти роз’їжджаються по своїх клубах, щоб почати підготовку до нового сезону.

Україна – Ізраїль – 5:2 (1:1)

Україна: Савенко – Разуванов, Рось, Сірий, Мануйленко – Коваль, Королишин, Шотурма, Клочко – Грицина, Литвинов, Дзюба

Голи в України: Мануйленко- 2, автогол, Клочко, Разуванов

Sport.ua

Updated: 21.07.2014 — 04:07

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.