Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: такі різні перемоги фаворитів

Чергові поєдинки змагань видалися неймовірно цікавими

Входить у вирішальну стадію дебютний розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з міні-футболу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. У суботу, 23-ого серпня, стартувала стадія плей-офф у дивізіоні 1, а також відбулися перші поєдинки півфінальних серій у дивізіоні 2. Забігаючи наперед відзначимо, що усі без виключення матчі видалися неймовірно видовищними, і принесли велику порцію насолоди багаточисленній глядацькій аудиторії. Всього вистачало в надлишку: багато вишуканих та оригінальних комбінацій, безліч забитих м’ячів, інтрига до самісінького фінального свистка. Про все це далі в нашому огляді.

«Спортлідер-2» – «Мустанг-Автолідер» – 4:3 (0:1)

Арбітр: Бондар

Голи: Мартинюк (27, 38), Гранатюк (31, 36) – Косевич (9, 43), В’яч. Сироватко (44)

«Спортлідер-2»: Трачук, Опольський, Ситник, Мартинюк, Малишевський, Гранатюк, Іванов, Романюк

«Мустанг-Автолідер»: Петрук, Чекерський, Третьяков, Легун, В’яч. Сироватко, Косевич, Будченко, І. Кореганов

Попередження: Гранатюк (40)

Відкривав програму ігрової суботи поєдинок між «Спортлідером-2» та «Мустангом-Автолідером». Номінальні гості активніше розпочали гру, і вже доволі швидко повели у рахунку. Такий хід подій явно не влаштовував «лідерів», які відчайдушно кинулися відіграватися, але пройти масовану оборону підопічним Романа Шевчука не особливо вдавалося. В дебюті другої половини «лідери» змогли переломити хід зустрічі, і завдяки дублям Мартинюка та Гранатюка заволоділи комфортним гандикапом у три забиті м’ячі. Здавалося, що питання про переможця в цій дуелі фактично вирішене, але «мустангівці» були зовсім іншої думки на рахунок цього, на протязі кількох наступних хвилин скоротивши відставання до мінімуму. Останні хвилини пройшли під знаком атак гостей, які з усіх сил старалися перевести гру в серію післяматчевих пенальті, проте підопічні Романа Шевчука блискуче відпрацьовували у захисті, перекриваючи усі вільні зони, і в підсумку заслужено втримали мінімальну перевагу – 4:3 на користь «Спортлідера-2».

«Хмельницькі делікатеси» – «Воля» – 12:4 (5:1)

Арбітр: Бондар

Голи: Кащук (1, 35, 38), Сиворог (6, 27, 45, 46), Задерейко (10, аг.), Криськов (15), Лисенко (19), Палійчук (31, 42) – Терлецький (9), Задерейко (39), Ахмедов (44), Сворінь (47)

«Хмельницькі делікатеси»: Самчук, Криськов, Атласюк, Палійчук, Лисенко, Дубовий, Ярмаш, Гончарук, Кащук, Сиворог

«Воля»: Русс, Задерейко, Остапишен, Бармак, Сворінь, Леонов, Стець, Гуралечко, Терлецький, Ярош, Ахмедов

Попередження: Ярмаш (16) – Леонов (5)

З перемоги стартували у плей-офф і «Хмельницькі делікатеси», які в першій грі чвертьфінальної серії не залишили жодних шансів «Волі». Підопічні Романа Яковенка блискуче діяли на завершальній стадії атак, дванадцять з них довівши до логічного завершення у вигляді забитих м’ячів. Номінальні гості спромоглися «відповісти» лише чотири рази – розгромна перемога «Хмельницьких делікатесів» з рахунком 12:4. В складі переможців найбільш помітним був Сергій Сиворог, який в підсумку оформив покер.

«Спортлідер-3» – «Фаворит» – 6:6 (4:1) пен. 5:4

Арбітр: Бондар

Голи: Колесников (12, 15), Соколюк (20), Сохорук (21, 29), Глас (40) – Сергеєв (18), Савчук (26, 27, 38, пен.), Альміз (47), Р. Огороднічук (50)

«Спортлідер-3»: Трочинський, Колесников, Соколюк, Рибчинський, Глас, Сохорук

«Фаворит»: Януш, Мевша, Савчук, Д. Огороднічук, Р. Огороднічук, Столярчук, Сергеєв, Альміз

Попередження: Альміз (29)

Вилучення: Сохорук (50, фол останньої надії)

Неймовірно напруженим видався двобій між «Спортлідером-3» та «Фаворитом». Напротязі усієї зустрічі попереду у рахунку були номінальні господарі, але «фаворитівці» навіть і не думали здаватися на милість опоненту, результативно відповідаючи своїми стрімкими контрвипадами. Один з них на останніх секундах гравець «лідерів», Микола Сохорук був повинен зривати лише ціною червоної картки, залишивши свою команду в меншості. Таким «подарунком» Савчук і компанія скористалися вмить, і за 20 (!) секунд до фінального свистка зусиллями Руслана Огороднічука змогли врятуватися від поразки і перевести гру в серію пенальті. Справжнім ж героєм «лотореї» став Олександр Трочинський, який в ефектному стилі парирував два удари з «позначки», і приніс перемогу своїй команді – 5:4 на користь «Спортлідера-3».

«Університет-Heliotherm» – «Бамбук» – 13:5 (6:3)

Арбітр: В. Папірович

Голи: Антонюк (1, 15, 17, 44, 46), М. Федорко (19, 35), Іщук (21, 37, 48), Мороз (24, 38), Сакович (40) – Кульбачний (3, 19, 34), Глаз (6), Антонов (49)

«Університет-Heliotherm»: Сандулов, Сяньков, Глушок, Сакович, Мороз, Овчинніков, Антонюк, М. Федорко, Березовський, Вигоняйло, Іщук

«Бамбук»: Гарбар, Глаз, Кушнірук, Антонов, Кульбачний, Кравецький

Попередження: М. Федорко (48)

Минулорічний переможець турніру, «Університет-Heliotherm», розпочав виступ у плей-офф дивізіону 1 із впевненої перемоги над непоступливим «Бамбуком». Суперники подарували вболівальникам справжню гольову феєрію, забивши на двох відразу вісімнадцять м’ячів. Влучнішими у цій перестрілці виявилися номінальні господарі, які змогли вразити ворота свого візаві на майданчику тринадцять разів – 13:5 на користь «Університету-Heliotherm».

«Полонія» – «Ротор» – 6:1 (1:0)

Арбітр: В. Папірович

Голи: Богун (8, 50), Нємий (35, 46, 48, 49) – Шпаков (42)

«Полонія»: Сікора, Старих, Дияк, Янковий, Нємий, Ільчук, Карван, Чернобай, Білецький, Качур, Богун, Бородій

«Ротор»: Данилюк, Логвіненко, Шпаков, Федоченко, Морозов, Крутяков, Главацький, Гайдашевський

Попередження: Шпаков (23)

Продовжує стрімкою ходою рухатися до омріяного чемпіонства «Полонія», яка в першій грі 1/2 фіналу змагань «поклала на лопатки» зірковий «Ротор». Перша половина зустрічі завершилася за мінімальної переваги номінальних господарів, але в другому таймі сповна проявив себе у всій красі Нємий – кращий бомбардир «полонійців» фактично самотужки вирішив долю протистояння, чотири рази розписавшись у воротах Данилюка. «Роторці» ж спромоглися відповісти лише голом престижу – в підсумку розгромна перемога «Полонії» з рахунком 6:1.

«Арсенал-МАДОК» – «Вентс» – 6:3 (2:1)

Арбітр: В. Папірович

Голи: Самсонов (5), Черкезов (6, 29, 45, 46), Шлапак (50) – Побережник (8), Монастирський (32, 37)

«Арсенал-МАДОК»: Лозінський, Самсонов, Подлюк, Черкезов, Розгон, Красножон, Шлапак, Глушко, Грищук

«Вентс»: Матусов, Ілюшин, Монастирський, Побережник, Святий, Мустафін, Дикий, Жук, Болістовський

Попередження: Шлапак (18) – Дикий (38)

Інший матч півфінальної стадії в дивізіоні 2, в якому зустрічалися «Арсенал-МАДОК» та «Вентс», видався неймовірно напруженим. На початку другої половини гри господарі володіли комфортною перевагою у два забиті м’ячі, але такий хід подій не зламав «вентсівців», які вкотре на турнірі приємно потішили своїми неймовірно моральними-вольовими якостями, і змогли відновити статус-кво, відродивши інтригу в цьому протистоянні. На останніх хвилинах підопічні Юрія Болістовського кинулися виривати перемогу, змінивши голкіпера на п’ятого польового, але ця тактика не принесла «Вентсу» очікуваного результату: «каноніри» дуже щільно діяли на своїй половині поля, а вирішальними стали три помилки гостей при грі в захисті, після яких Красножон і компанія вражали вже порожню «рамку» – 6:3 на користь «Арсеналу-МАДОК», який стає на крок ближчим до фіналу змагань у дивізіоні 2.

Наступні поєдинки турніру відбудуться у неділю, 24-ого серпня, на штучному майданчику в парку Івана Франка. Початок ігор – о 13:30.

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Updated: 23.08.2014 — 21:51

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.