Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: «Ротор» та «Вентс» підвищуються у класі

Чергові матчі змагань видалися неймовірно видовищними

Виходить на фінішну пряму дебютний розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з міні-футболу, організований Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. У неділю, 7-ого вересня, були зіграні матчі-відповіді за місце в дивізіоні 1. У тому ж дивізіоні 1 відбувся другий матч серії за бронзові медалі, а також було зіграно перший матч чемпіонської серії, в якій за головний титул змагаються «Університет-Heliotherm» та «Спортлідер-2». Відзначимо, що усі без виключення поєдинки видалися неймовірно видовищними, що сповна потішило багаточисленну глядацьку аудиторію. Про все це далі в нашому огляді.

«Ротор» – «Політехнік» – 4:2 (1:1) (перший матч – 4:6) пен. 4:2

Арбітр: В. Папірович

Голи: Гайдашевський (4), Крутяков (31, 48), Морозов (47) – Жилович (12), Дзюбак (35)

«Ротор»: Данилюк, Олексійчук, Морозов, Крутяков, Логвіненко, Мельник, Федоченко, Главацький, Ращик, Шпаков, Камінський, Науменко, Гайдашевський

«Політехнік»: Сидоренко, Вільчинський, Н. Салабай, А. Салабай, Садовнік, Жилович, Дзюбак, Курманський

Попередження: Мельник (20) – Жилович (20)

Досягши комфортної переваги в першій грі, «Політехнік» в матчі-відповіді із «Ротором» не особливо поспішав форсувати події. Гра проходила у рівній боротьбі, що справедливо відображалося у нічийному рахунку на табло, і здавалося, що в «Ротора» майже немає жодних шансів на вихід до дивізіону 1, але номінальні гості продемонстрували неймовірну волю до перемоги, і зусиллями Морозова та Крутякова змогли її перевести в серію післяматчевих пенальті. В «лотореї» вирішальним став промах Садовніка, всі інші гравці «з точки» були точними – 4:2 на користь «роторців», які здобувають путівку в дивізіон 1!

«Спортлідер-3» – «Хмельницькі делікатеси» – 6:3 (3:1)

Арбітр: В. Папірович

Голи: Філь (3, 36), Шеремета (11), Глас (16, 36, 49) – Палійчук (19, 42), Муравський (47)

«Спортлідер-3»: Трочинський, Глас, Колесников, Роговський, Філь, Шеремета

«Хмельницькі делікатеси»: Самчук, Туз, Палійчук, Сиворог, Муравський, Ярмаш, Вербовий, Дубовий, Гончарук, Криськов, Лисенко

Попередження: Глас (50) – Сиворог (39)

Цікавим видався двобій між «Спортлідером-3» та «Хмельницькими делікатесами». З перших хвилин ініціативою заволоділи «лідери», які впевненіше діяли на завершальній стадії атак, шість з них довівши до логічного завершення у вигляді забитих м’ячів. Номінальним гостям подібне ж вдалося лише тричі – 6:3 на користь «Спортлідера-3», який зрівнює рахунок в серії за бронзові медалі турніру в дивізіоні 1. Найбільш помітними в складі переможців були Артема Глас та Сергій Філь, які записали на власні бомбардирські рахунки хет-трик та дубль відповідно.

«Белфаст» – «Вентс» – 2:6 (0:3)

Арбітр: В. Папірович

Голи: Шевчук (26), Дарченко (46) – Монастирський (8, 40), Ілюшин (9, 14, 47), Святий (44)

«Белфаст»: Вінницький, Шадрін, Шевчук, Дарченко, Гуцал, Воронін, Заузолков, Вельський

«Вентс»: Матусов, Ілюшин, Монастирський, Побережник, Лапенюк, Святий, Дикий, Мустафін, Гнідий, Болістовський

Попередження: Вінницький (47) – Дикий (10)

Ще одним учасником дивізіону 1 став «Вентс», який і в другій стиковій грі за підвищення у класі не залишив жодних шансів «Белфасту». Підопічні Юрія Болістовського провели черговий поєдинок, відвантаживши у ворота Вінницького шість м’ячів, які забивалися на будь-який смак. «Белфастівці» ж лише спромоглися двома влучними ударами дещо підсолодити гіркоту поразки – 6:2 на користь «Вентсу», який наступного сезону виступатиме в дивізіоні 1.

«Університет-Heliotherm» – «Спортлідер-2» – 1:2 (0:0)

Арбітр: В. Папірович

Голи: Іщук (35) – Малишевський (41), Мартинюк (50)

«Університет-Heliotherm»: Сандулов, Петричук, Сяньков, Глушок, Мороз, Рефель, Деусов, А. Федорко, М. Федорко, Сакович, Антонюк, Овчинніков, Вигоняйло, Іщук

«Спортлідер-2»: Тимощук, Трачук, Ситнік, Малишевський, Мартинюк, Токарчук, Хамдамов, Романюк, Нік, Жаріков, Гранатюк

Попередження: Сакович (30) – Мартинюк (2)

Завершував ж програму ігрової неділі її центральний матч, в якому зустрічалися «Університет-Heliotherm» та «Спортлідер-2», команди, які в очному протиборстві визначають долю чемпіонської корони в дивізіоні 1. В першій половини суперники діяли дуже обережно, роблячи акцент перш за все на грамотні дії в захисті, тому і не дивно, що відпочивати команди пішли за нульового рахунку, що є доволі рідкісним явищем як для футзалу. Основні події відбулися в другому таймі. Відкрив рахунок Іщук, який невідпорно пробив метрів з 15-ти точнісінько в ліву «дев’ятку». Підопічні Романа Шевчука не знітилися, і вже доволі швидко паритет відновив Малишевський, який холоднокровно пробив у ближній кут після ефектної скидки Мартинюка. Останні хвилини видалися неймовірно напруженими. Кожна з команд бажала вирвати перемогу ще в основний час, пристрасті розжарювалися не на жарт, що призвело до великої кількості фолів, яких в пасиві суперників стало по 5. Все вирішив епізод на останній хвилині – Артем Федорко необачно зіграв проти Мартинюка, «заробивши» шостий фол та дабл-пенальті у ворота номінальних господарів. До «позначки» підійшов сам постраждалий, і свій шанс не змарнував, невідпорно пробивши у праву «шістку» впритирку із стійкою, і схиливши шальки терезів на користь своєї команди – 2:1 на користь «Спортлідера-2», який виходить вперед у фінальній серії дивізіону 1.

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Updated: 07.09.2014 — 23:12

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.