Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Урок майстерності від чемпіона

В рамках 2-ого туру Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця на виїзді поступилися діючому переможцю змагань, “Локомотиву” із Харкова

«Локомотив» (Харків) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 5:1 (2:0)

Арбітри: Проць Роман (Дрогобич), Кухар Олександр (Кривий Ріг)

Спостерігач арбітражу: Стрілецький Сергій (Луганськ)

Голи: Журба Сергій (1, 33, 36), Білоцерківець Микола (19), Кисельов Віталій (31) – Засенко Андрій (23)

«Локомотив»: 2. Іваняк Євген – 13. Сорокін Олександр, 20. Кисельов Віталій, 11. Овсянніков Денис, 14. Бондар Дмитро, 78. Клочко Дмитро, 10. Сорокін Дмитро, 4. Федорченко Дмитро, 17. Шамлі Дмитро, 8. Рогачов Євген, 32. Шпигарь Микита, 5. Білоцерківець Микола, 7. Журба Сергій. Запасні: 1. Литвиненко Дмитро

Головний тренер: Євген Ривкін

«Спортлідер+»: 25. Удовиченко Володимир – 11. Педяш Олександр, 21. Фетько Олексій, 20. Засенко Андрій, 8. Копко Андрій, 6. Чуднов Андрій, 19. Власович Валерій, 7. Калуков Дмитро, 5. Михайленко Дмитро, 10. Рибак Сергій. Запасні: 1. Тимощук Богдан, 15. Мартинюк Дмитро

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Сорокін Дмитро (14), Кисельов Віталій (37) – Рибак Сергій (18), Власович Валерій (19), Калуков Дмитро (23), Михайленко Дмитро (25), Фетько Олексій (31)

Останній матч між “Локомотивом” і “Спортлідером+”, який проходив в минулому сезоні в Хмельницькому, обов’язково повинен був запам’ятатися любителям футзалу. Тоді команда Євгена Ривкіна ціною неймовірних зусиль змогла врятуватися від поразки, зігравши внічию 4:4. Щось подібне ми мали право чекати і від суботнього матчу, а підстави для цього давали упевнена перемога подолян над “Ураганом”, і не занадто вражаюча гра чемпіонів України в Рівному, де їм вдалося виграти 2:1.

Господарі, мабуть, пам’ятаючи про той нічийний матч, дуже відповідально віднеслися до суперника, почали дуже агресивно, і вже на 1-ій хвилині, а, точніше, на 59-ій секунді Сергій Журба свій прохід по центру завершив хльостким ударом з носка, і м’яч залетік під перекладину воріт Удовиченко.

Швидкий гол у футзалі – велика справа, і “залізничники” продовжували чинити тиск на ворота суперника, тим, більше, що незабаром стало очевидно, що команда Віктора Мглинця вийшла з установкою грати другим номером. Така тактика працювала – гравці “Спортлідера+” чітко руйнували атаки господарів, при відборі відразу ж бігли вперед, і харків’янам іноді тільки за рахунок фолу вдавалося стримувати контратаки. Вже на 9-ій хвилині у “Локомотиву” стали 4 фоли, господарям довелося зменшити в жорсткому відборі, і на 14-ій хвилині гості провели швидку контратаку, яку точним ударом міг завершувати Рибак, але Іваняк виручив свою команду.

Незабаром “Локомотив” “сів” на 5 фолів, і тут же перебудувався на гру від оборони. Діяли господарі акуратно, і приводу для того, щоб арбітри поставили дабл-пенальті, не дали. Вже харків’яни стали дуже небезпечні в контратаках, і фоли пішли у зворотний бік. Два дуже перспективні штрафні поблизу воріт Удовиченка “Локомотив” не реалізував, але свій другий гол в першому таймі таки забив. Білоцерківець прийняв довгу передачу, у боротьбі один в один продавив Калукова, після чого несильно пробив поміж ніг голкіперу – 0:2.

Початок другого тайму пройшов під знаком відкритої гри, швидше атаки проводили і одні, і інші, але забили підопічні Віктора Мглинця. Рибак від правої бровки знайшов на дальній штанзі Засенка, і той в один дотик відправив м’яч над Іваняком – 1:2.

Такий рахунок тримався доволі недовго. Фетько ціною фолу та жовтої картки зупинив Олександра Сорокін, і Кисельов гарматним ударом зі штрафного метрів з 15-ти не залишив жодних шансів голкіперу “лідерів” – 1:3.

Ситуація для “Спортлідера+” ускладнилася ще і тим, що у команди стало 5 фолів, і шосте порушення не змусило на себе довго очікувати. Дабл-пенальті виконувати взявся Журба, і холоднокровним обвідним ударом змусив капітулювати Удовиченка – 1:4.

За якихось три хвилини рахунок для хмельничан з того, що дає надію трансформувався в проблемний – три м’ячі відіграти у “Локомотиву” дуже складно. Віктор Мглинець навіть не став прибігати до гри з п’ятим, а господарі, вже не сумніваючись у своїй перевазі, на 36-ій хвилині провели ще одну результативну комбінацію. Журба на лівому фланзі обігрався з Білоцерківцем і з лінії штрафної над плечем у Удовиченко запустив м’яч у верхній кут воріт – 1:5. 

Цей ефектний м’яч міг не стати останнім в матчі – через хвилину Кисельов збив настирного Рибака поблизу карного майданчика “залізничників”, і Калуков пробивав фактично пенальті – до воріт було не більше семи метрів. Пробив хмельничанин майже по центру воріт, але Іваняк, сівши на шпагат, виявився переможцем і в цій дуелі.

В підсумку – поразка “Спортлідера+” з рахунком 1:5. Свій наступний поєдинок підопічні Віктора Мглинця проведуть у суботу, 20-ого вересня. В цей день “лідери” у рідних стінах поміряються силами із сумським “СумДУ”.

Sport.ua

 

Updated: 13.09.2014 — 17:46

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.