Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер+» мінімально перемагає «СумДУ»

Підопічні Віктора Мглинця здобули непрості три очки у першій домашній грі сезону

«Спортлідер+» (Хмельницький) – «СумДУ» (Суми) – 2:1 (0:0)

Арбітри: Іванов Олег (Дніпропетровськ), Кіндій Богдан (Львівська обл.)

Спостерігач арбітражу: Кравцов Сергій (Київ)

Голи: Фетько Олексій (22), Рибак Сергій (30) – Ганжа Максим (30)

«Спортлідер+»: 23. Лисенко Максим – 7. Калуков Дмитро, 21. Фетько Олексій (кап.), 19. Власович Валерій, 10. Рибак Сергій – 8. Копко Андрій, 6. Чуднов Андрій, 11. Педяш Олександр, 5. Михайленко Дмитро. Запасні: 25. Удовиченко Володимир, 15. Мартинюк Дмитро, 13. Шеремета Руслан

Головний тренер: Віктор Мглинець

«СумДУ»: 20. Хавренко Олег (кап.) – 2. Ніколенко Артем, 4. Бурдюг Андрій, 9. Ганжа Максим, 13. Зеленський Роман – 3. Шаповал Роман, 11. Смоляк Станіслав, 23. Сорока Костянтин, 25. Чухненко Володимир. Запасні: 12. Сітнер Микита, 24. Будко Денис, 27. Прощенко Роман

Головний тренер: Сергій Пєсоцький

Попередження: Зеленський Роман (29), Ніколенко Артем (30), Чухненко Володимир (34)

Ось і дочекалася спортивна громадськість старту нового сезону у вітчизняній Екстра-лізі. Майже після п’ятимісячної перерви баталії найвищого ґатунку повернулися у Хмельницький. Суперником хмельницького «Спортлідера+» у першому домашньому поєдинку був сумський «СумДУ», який поновив свої виступи на найвищому всеукраїнському рівні після шестирічної перерви.

Перший небезпечний момент у грі створили номінальні гості. Відкривати рахунок міг Зеленський, який гарматним ударом в лівий верхній кут замикав передачу Ніколенка після розіграшу ауту, але на щастя для «лідерів» пробив вище воріт. Через декілька хвилин відзначатися міг вже сам Ніколенко, який потужно пробивав під поперечину зі штрафного, проте Лисенко вдалося ліквідувати загрозу. Подоляни, заведені несамовитою підтримкою рідних трибун, зуміли перехопити ініціативу, і розпочали створювати гольові моменти біля воріт гостей із завидною регулярністю. Забивати міг Рибак, який розкішним ударом з розвороту в дальній кут замикав націлену передачу у виконанні Калукова, однак Хавренку в неймовірному стрибку вдалося врятувати свою команду. В наступній атаці вже Калуков в ефектному стилі обіграв Зеленського, і потужно пробивав у праву «шістку», проте знову чудеса воротарської майстерності продемонстрував голкіпер «СумДУ». Гості відповіли небезпечним ударом зі штрафного у виконанні Зеленського – Лисенко контролював ситуацію. «Лідери» продовжували діяти на майданчику першим номером, періодично терзаючи оборонні редути сумчан. Стовідсоткову нагоду для взяття воріт мав Чуднов, який гарматним пострілом зльоту цілив у праву «дев’ятку» після філігранної скидки Михайленка, однак знову із кращої сторони проявив себе неперевершений Хавренко, парирувавши «мертвий» м’яч та врятувавши «СумДУ» від очевидного голу. Підопічні Віктора Мглинця продовжували тиснути, і через декілька хвилин забивати забов’язаний був Фетько, проте відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів влучити у фактично незахищену ціль після розкішної передачі Калукова у центр карного майданчика. В наступній атаці Фетько мав нагоду реабілітуватися, але рятівником сумчан в цьому епізоді виявився Ганжа, який у відчайдушному підкаті виніс сферу з-під ніг капітана «Спортлідера+». Ще один стовідсотковий момент мав Калуков, але не зміг в ближньому бою переграти Хавренка. Завершення першого тайму проходило вже за переваги номінальних гостей. Спочатку Шаповал після помилки Лисенка на виході виявився навпроти назахищеної рамки, але підстрахував воротаря хмельничан Рибак, який сферу майже з лінії порожніх воріт. Перед самісіньким свистком на перерву близьким до забитого м’яча був Чухненко, який вдотик пробивав у праву «шістку» після розіграшу кутового, але Лисенку ціною надзусиль вдалося ліквідувати загрозу.

«Лідери» активніше розпочали другу половину матчу, і вже дуже швидко змогли втілити свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Це Фетько відгукнувся на передачу з флангу у виконанні Рибака, спочатку елегантно прибрав на замасі захисника, а потім невідпорно пробив з розвороту в дальній кут – 1:0. В наступній атаці подвоювати перевагу хмельничан у рахунку повинен був Рибак, але не зміг з кількох метрів влучити у фактично порожню ціль після розкішної передачі врозріз у виконанні активного Фетька. Забивати міг і Михайленко, який прицільним ударом в праву «шістку» замикав скидку Чуднова, однак Хавренко вкотре в цій грі зіграв вище всяких похвал. Підопічні Віктора Мглинця не зупинялися на досягнутому, і вже дуже швидко домоглися свого. Подвоїв перевагу подолян у рахунку Рибак, який ефектним ударом в падінні переправив сферу у лівий нижній кут після передачі Калукова при розіграші штрафного – 2:0. Сумчани не опустили руки, і фактично у наступній атаці скоротили розрив до мінімуму. Лисенко врятував свою команду після вбивчого удару Зеленського, але першим на добиванні виявився Ганжа, який без особливих зусиль з кількох метрів переправив шкіряний снаряд за призначенням – 2:1. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій гравців «Спортлідера+», які за декілька наступних хвилин створили декілька стовідсоткових нагод, аби довести рахунок до розгромного. Спочатку забивати міг Калуков, який розкішним ударом у правий верхній кут замикав ефектну багатоходівку своєї команди, проте знову вище всяких похвал зіграв Хавренко, в неймовірному стрибку врятувавши сумчан від вірного голу. Через декілька хвилин страж воріт «СумДУ» ще раз врятував свою команду від неприємностей, зреагувавши на вбивчий удар того ж Калукова з близької відстані. Підопічні Сергія Пєсоцького пішли ва-банк, за 1.09 до фінальної сирени змінивши голкіпера на п’ятого польового, але надійно у рамці воріт діяв Лисенко, зреагувавши на підступні постріли від Сороки та Ніколенка.

Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «Спортлідера+» з рахунком 2:1. Свій наступний матч у Екстра-лізі хмельничани проведуть 27-ого вересня. В цей день підопічні Віктора Мглинця на виїзді поміряються силами із луганським «ЛТК».

Updated: 20.09.2014 — 15:20

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.