Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Покрова-наша мати!»: на чолі – двовладдя!

За підсумками другого ігрового дня змагань першу сходинку у турнірній таблиці розділяють молодіжна збірна України з футзалу та ФК «Спортлідер+»

Молодіжна збірна України з футзалу – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 5:1 (1:1)

Арбітри: Сидорук Олександр (Вінниця), Жмурко Юрій (Хмельницький)

Голи: Михайленко Дмитро (12), Мануйленко Максим (28, 33), Лазикін Микита (29), Педяш Олександр (36) – Пелех Мар’ян (19)

Молодіжна збірна України з футзалу: 1. Чеканов Олексій (12. Тимощук Богдан, 21) – 10. Дзюба Віталій (кап.), 6. Лазикін Микита, 7. Мануйленко Максим, 5. Цапов Роман – 9. Шамлі Дмитро, 11. Педяш Олександр, 3. Михайленко Дмитро, 8. Лясковський Антон – 2. Жук Євген, 4. Ментянник Дмитро, 15. Горбатий Юліан, 16. Миколюк Павло

Головний тренер: Олександр Косенко

«Ураган»: 1. Біров Віталій – 4. Кіндратів Роман (кап.), 7. Сімка Андрій, 8. Рудавець Тарас, 9. Зварич Михайло – 27. Боргун Орест, 10. Баланик Василь, 13. Пелех Мар’ян, 20. Корсун Ігор – 11. Горпинич Роман, 92. Ковельський Юрій. Запасні: 23. Джус Роман

Головний тренер: Іван Скіцко

Попередження: Шамлі Дмитро (25) – Джус Роман (35)

DSC_0784

Першими на майданчик вийшли молодіжна збірна України з футзалу та івано-франківський «Ураган».

Розпочали гру суперники доволі жваво, і вже на її перших секундах небезпечними ударами обмінялися Рудавець та Мануйленко, проте на висоті були голкіпери обох команд. Через декілька хвилин відкривати рахунок в зустрічі міг Боргун, який гарматним пострілом зі штрафного цілив у лівий верхній кут, однак Чеканову в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Відповідь «синьо-жовтих» не змусила на себе довго очікувати. Після блискучого пасу Педяша Шамлі вдотик пробивав під поперечину, проте Біров зіграв надійно. Підопічним Івана Скіцка вдалося перехопити ініціативу, і небезпечні моменти біля воріт «молодіжки» стали виникати із підвищеною регулярністю. Змінювати нулі на табло міг Корсун, однак номінальних господарів від неприємностей в цьому епізоді врятувала стійка воріт. В наступній атаці Сімка ефектним фінтом пошив у дурні Горбатого, і з розвороту бив у праву «шістку», проте Чеканов в неймовірному стрибку парирував «мертвий» м’яч, зірвавши гучну овацію трибун. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Після підступного удару з гострого кута у виконанні Шамлі Бірову вдалося врятувати свою команду, але першим на добиванні виявився Михайленко, який без особливих зусиль з кількох метрів відправив шкіряний снаряд за призначенням – 1:0. Віддамо належне «драконам», які не опустили руки, і вже доволі швидко відновили паритет. Це Баланик розкішним пасом вивів на ударну позицію Пелеха, і той зусиль партнера не змарнував – 1:1. Під завісу тайму виводити гостей вперед у рахунку номінальних гостей міг той ж Пелех, але не зміг з кількох метрів влучити у порожній кут після передачі Корсуна.

Другу половину матчу активніше розпочали івано-франківці, які створили декілька стовідсоткових моментів біля воріт свого опонента. Спочатку забивати міг активний Боргун, який потужно пробивав у ліву «шістку» з гострого кута, але Тимощук, який в перерві замінив Чеканова, ціною надзусиль зумів ліквідувати загрозу. В наступній атаці виводити «драконів» вперед у рахунку просто забов’язаний був Ковельський, проте не зміг реалізувати вихід віч-на-віч із голкіпером після ювелірної передачі Зварича із глибини майданчика. І саме тоді вкотре в цьому матчі спрацювало відоме футбольне правило. Відзначився Мануйленко, з кількох метрів вколотивши сферу у лівий верхній кут після прострілу Лазикіна на дальню стійку від кутової позначки – 2:1. Не встигли підопічні Івана Скіцка як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати від центральної лінії. Активний Лазикін блискуче пробив з гострого кута після скидки Дзюби, і сфера після серії рикошетів таки затріпотіла у сітці воріт – 3:1. Івано-франківці не знітилися, і вже в наступній атаці скорочувати відставання повинен був Сімка, але із забійної позиції пробив поруч із стійкою. Через декілька хвилин змінювати цифри на табло міг і Зварич, який блискуче вдотик пробивав у лівий нижній кут після скидки Кіндратіва, проте знову «синьо-жовтим» в цьому матчі прийшов на допомогу каркас воріт. А ось підопічні Олександра Косенка, які в ті хвилини діяли переважно другим номером, втілити у забитий м’яч вже перший свій контрвипад. Цапов філігранним пасом вивів на ударну позицію Мануйленка, якому не склало особливих зусиль вразити порожні ворота після провалу «Урагану» у захисті – 4:1. Через декілька хвилин закріпив перевагу «синьо-жовтих» Педяш, який спочатку блискуче зіграв на підборі, а потім прицільно пробив у дальній кут – 5:1. Підопічні Івана Скіцка намагалися змінити хід подій на майданчику, змінивши голкіпера на п’ятого польового, але молодіжна збірна України не залишала жодного шансу своєму візаві, грамотно перекриваючи усі вільні зони. За декілька секунд до фінальної сирени скоротити відставання у рахунку міг Пелех, проте чудеса воротарської майстерності продемонстрував Тимощук – впевнена перемога молодіжної збірної України з рахунком 5:1, яка стає для підопічних Олександра Косенка першою на турнірі.

«Приват» (Кривий Ріг) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 4:5 (1:3)

Арбітри: Подворний Сергій (Хмельницький), Вовчок Ярослав (Івано-Франківськ)

Голи: Гречка Роман (12), Бакум Роман (23, 38), Мазенко Олександр (37) – Калуков Дмитро (9, 23, 40), Чуднов Андрій (18), Рибак Сергій (20)

«Приват»: 1. Кожин Олександр (2. Юдін Роман, 21) – 3. Горло Ігор, 23. Клушин Антон, 13. Бакум Роман, 15. Путін Сергій – 20. Мазенко Олександр, 16. Сондак Юрій, 44. Гречка Роман, 14. Баклан Євген – 8. Божко Денис, 5. Сторожук Микита, 22. Дєдунов Іван, 94. Делятинський Дмитро. Запасні: 11. Литвин Антон

Головний тренер: Олександр Юзик

«Спортлідер+»: 23. Лисенко Максим – 21. Фетько Олексій (кап.), 19. Власович Валерій, 10. Рибак Сергій, 7. Калуков Дмитро – 20. Засенко Андрій, 13. Шеремета Руслан, 6. Чуднов Андрій, 8. Копко Андрій – 4. Філь Сергій, 15. Мартинюк Дмитро. Запасні: 25. Удовиченко Володимир

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Мазенко Олександр (25), Путін Сергій (40) – Засенко Андрій (8), Власович Валерій (24)

Вилучення: Рибак Сергій (22, позбавлення суперника явної можливості забити м’яч), Засенко Андрій (37, повторне попередження)

DSC_0878

Завершував програму другого ігрового дня турніру двобій між криворізьким «Приватом» та хмельницьким «Спортлідером+».

Перший небезпечний момент в грі створили номінальні господарі. Путін прицільним ударом в ліву «шістку» замикав блискучий пас Бакума зі своє половини майданчика, але Лисенко зіграв надійно. «Лідери», заведені несамовитою підтримкою рідних трибун, додали в швидкості, і небезпечні моменти біля воріт Кожина стали виникати із завидною регулярністю. Після гарматного пострілу Чуднова під поперечина кіперу «Привату» вдалося врятувати свою команду, але Засенко, який виявився першим на добиванні, пробив з кількох метрів вище порожньої цілі. Через декілька хвилин знову відзначитись міг активний Чуднов, який розкішним ударом зльоту замикав націлену передачу Засенка при розіграші кутового, проте знову виявився на висоті Кожин. Підопічні Олександра Юзика відповіли підступним ударом у виконанні Клушина – «лідерів» від неприємностей врятувала стійка воріт. Хмельничани перехопили ініціативу, і вже в наступній атаці втілювати її у забитий м’яч міг Рибак, але не зміг в ближньому ьою переграти кіпера «Привату» після розкішного прострілу на дальню стійку у виконанні Калукова. Підопічні Віктора Мглинця продовжували тиснути, і невдовзі таки досягли свого. Відкрив рахунок у матчі всюдисущий Калуков, який ефектним ударом в правий верхній кут завершив ефектну скидку Фетька – 1:0. В наступній атаці подвоювати перевагу хмельничан у рахунку повинен був Чуднов, але з кількох метрів пробив точнісінько у голкіпера після націленої передачі активного Калукова. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Гречка чудово зіграв на перехопленні, вийшов на оперативний простір, і холоднокровним прострілом поміж ніг Лисенка відновив статус-кво – 1:1. На куражі «Приват» міг забити і другий м’яч, але рятівником «лідерів» виявився Копко, який у відчайдушному підкаті виніс сферу із порожніх воріт після гарматного удару Бакума з кута карного майданчику. Підопічні Віктора Мглинця зуміли перехопити ініціативу, і небезпечні моменти біля воріт криворіщької команди стали виникати із завидною регулярністю. Забивати повинен був Засенко, але відверто вибачив суперника, не влучивши з кількох метрів у порожню рамку після прострілу Чуднова. «Лідери» додали в швидкості, і результат не змусив на себе довго очікувати. Це Калуков чудовим пасом вивів на ударну позицію Чуднова, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши у протихід Кожину – 2:1. Не встигли гравці «Привату» як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Після прострілу Фетька з флангу Калуков ефектно грудьми скинув сферу під удар Рибаку, який невідпорно пробив зльоту точнісінько у правий верхній кут – 3:1.

Вже в дебюті другої половини матчу доводити рахунок до розгромного міг активний Калуков, але не зміг в ближньому бою переграти голкіпера після ефектної передачі Рибака з глибини майданчика. А в наступній атаці стався доволі суперечливий епізод. Це Клушин опинився на паркеті у протиборстві із Рибаком на підступах до карного майданчику хмельничан, і арбітр зустрічі відразу запалив червоне світло під Сергієм, розцінивши це як фол останньої надії у виконанні «десятки» подолян. «Приватівці» заробили право на набезепечний штрафний, який взявся виконувати Бакум, однак Лисенку в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Опинившись у меншості, «лідери» змогли довести рахунок до розгромного. Після пасу Фетька Калуков ефектно прибрав на замасі захисника і невідпорно пробив з розвороту в дальній кут – 4:1. Відповідь номінальних господарів не змусила на себе довго очікувати. Скоротив відставання у рахунку Бакум, холоднокровним пострілом в праву «шістку» замкнувши виважену передачу від Горла – 4:2. Пристрасті на майданчику розжарювалися, обидві команди частенько не стримували свої нерви, порушуючи правила, і вже невдовзі «лідери» перевищили допустимий ліміт фолів, отримавши дабл-пенальті у власні ворота. До «позначки» підійшов Бакум, проте Лисенко вгадав напрямок удару, і в неймовірному стрибку врятував свою команду, зірівавши гучну овацію переповненого спорткомплексу УМВС. Клуб з Кривого Рогу продовжував тиснути, і вже дуже швидко скоротив відставання у рахунку до мінімуму. Делятинський обіграв Філя, і м’яко покотив сферу на набігаючого Мазенка, який вдотик пробив у ліву «шістку» без шансів для Лисенка – 4:3. Через декілька хвилин Засенко лише ціною фолу та вилучення зупинив прорив того ж Мазенка. «Дабл-пенальті» знову взявся виконувати Бакум, але на щастя для подолян перевірив на міцність стійку воріт. За 3.10 до фінальної сирени Олександр Юзик пішов ва-банк, змінивши голкіпера на п’ятого польового, і відзначимо, що ця тактика майже відразу принесла свої плоди. Відновив паритет всюдисущий Бакум, холоднокровно пробивши у праву «шістку» після скидки Горла – 4:4. Заключні хвилини видалися доволі напруженими. Обмінялися небезпечними ударами Калуков та Горло, проте на висоті виявилися голкіпери обох команд. Здавалося, що нічиї не уникнути, але зовсім іншої думки на рахунок цього був Калуков, який за 17 секунд до фінальної сирени холоднокровно реалізувавши вихід віч-на-віч із Юдіним, приніс своїй команді таку потрібну перемогу – 5:4 на користь «Спортлідера+».

Турнірна таблиця після 2-ого туру змагань виглядає наступним чином:

Команди 1 2 3 4 І В Н П М`ячі О
1
Молодіжна збірна України з футзалу
4:4 5:1 2 1 1 0 9-5 4
2
Спортлідер+ (Хмельницький)
4:4 5:4 2 1 1 0 9-8 4
3
Ураган (Івано-Франківськ)
1:5 3:0 2 1 0 1 4-5 3
4
Приват (Кривий Ріг)
4:5 0:3 2 0 0 2 4-8 0

Матчі останнього, 3-ого туру, відбудуться у п’ятницю, 10-ого жовтня. О 12:00 на майданчик спорткомплексу УМВС вийдуть «Ураган» та «Спортлідер+», а о 15:00 силами поміряються молодіжна збірна України з футзалу та криворізький «Приват». Яскрава церемонія нагородження призерів та учасників турніру «Покрова – наша мати!» розпочнеться о 17:00.

Updated: 09.10.2014 — 20:46

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.