Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Поразка, на яку не заслуговували

В рамках 10-ого туру Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця на власному майданчику поступилися івано-франківському «Урагану»

«Спортлідер+» (Хмельницький) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 0:3 (0:1)

Арбітри: Дребужан Сергій (Мукачеве), Голубєв Фелікс (Алушта)

Спостерігач арбітражу: Соболевський Олег (Радомишль)

Голи: Боргун Орест (9), Корсун Ігор (29), Сімка Андрій (38)

«Спортлідер+»: 1. Тимощук Богдан – 6. Чуднов Андрій, 7. Калуков Дмитро, 10. Рибак Сергій, 21. Фетько Олексій (кап.) – 11. Педяш Олександр, 14. Доманський Анатолій, 19. Власович Валерій, 20. Засенко Андрій – 5. Михайленко Дмитро. Запасні: 23. Лисенко Максим, 13. Шеремета Руслан

Головний тренер: Віктор Мглинець

«Ураган»: 12. Колток Роман – 4. Кіндратів Роман (кап.), 7. Сімка Андрій, 8. Рудавець Тарас, 9. Зварич Михайло – 13. Пелех Мар’ян, 20. Корсун Ігор, 27. Боргун Орест, 89. Миколюк Павло – 10. Баланик Василь, 19. Горбатий Юліан, 92. Ковельський Юрій. Запасні: 1. Біров Віталій, 94. Лясковський Антон

Головний тренер: Іван Скіцко

Попередження: Рибак Сергій (35) – Сімка Андрій (18)

У суботу, 13-ого грудня, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер+». Домашнім матчем проти івано-франківського «Урагану» підопічні Віктора Мглинця відкривали друге коло змагань у вітчизняній Екстра-лізі.
Розпочали гру суперники так званою «розвідкою боєм». Як і «Спортлідер+» так і «Ураган» здебільшого контролювали м’яч в центрі майданчику, але де особливого загострення справа не доходила досить довго. Перший небезпечний момент в матчі, який створили франківці, стався ближче до екватора першої половини гри. Відкривати рахунок міг Корсун, але пробив вище воріт після розіграшу кутового. Надалі ініціативою заволоділи хмельничани, які при несамовитій підтримці рідних трибун з кожною секундою все більше і більше нагнітали атмосферу біля володінь Колтка, для якого цей матч став першим у воротах «Урагану» після вимушеної перерви у два місяці, пов’язаної із відновленням після отриманої травми. Змінювати нулі на табло спорткомлексу УМВС міг Власович, який холоднокровно пробивав під поперечину з гострого кута, але рятівником гостей в цьому епізоді виявився Ковельський, який в останній момент головою виніс шкіряний снаряд з лінії порожніх воріт. Через декілька хвилин забивати міг і Засенко, який гарматним ударом цілив у ліву «шістку» після розіграшу кутового, але Колтку у відчайдушному стрибку вдалося врятувати свою команду. «Ураган», який в ті хвилини діяв здебільшого другим номером, робив ставку на швидкі контрвипади, і варто відзначити, що цей тактичний хід від коуча «драконів», Івана Скіцка, себе виправдав вже дуже швидко. Боргун розхитав на фланзі Калукова, і недовго роздумуючи, потужно пробив у бік воріт хмельничан. Сфера після невеличкого рикошету від захисника змінила свою траєкторію, і залетіла під поперечину володінь дезорієнтованого таким розвитком подій Тимощука – 0:1. «Лідери» не знітилися, і вже у наступній атаці могли зробити рахунок на табло рівним, але чудеса воротарської майстерності продемонстрував Колток, врятувавши свою команду після підступного дальнього удару у виконанні Чуднова, а потім і зреагувавши на добивання з кількох метрів від Рибака. Підопічні Віктора Мглинця, яких палко підтримували рідні вболівальники, не зупинялися на досягнутому, і через декілька обертів секундної стрілки забивати міг Фетько, яких з кількох метрів розстрілював кіпера після розкішної передачі від активного Рибака, але чудеса воротарської майстерності продемонстрував Колток, парирувавши «мертвий» м’яч та зірвавши гучну овацію трибун. В наступній атаці відновлювати паритет міг Доманський, який, обігравши двох опонентів, втік на побачення із кіпером «Урагану», але свій шанс змарнував, не зумівши в ближньому бою переграти Колтка. Номінальні гості відповіли потужним ударом під поперечину у виконанні Ковельського, але Тимощук зіграв у рамці надійно.

DSC_0576
Другий тайм був не менш цікавим. Вже в його дебюті суперники обмінялися небезпечними випадами. Зрівнювати цифри на табло міг Михайленко, який на силу пробивав у ліву «шістку» після скидки Засенка, проте Колток знову зіграв вище всяких похвал. Відповідь івано-франківців не змусила на себе довго очікувати. Хороший момент для взяття воріт хмельничан мав Пелех, але не зміг в ближньому бою переграти Тимощука. Надалі першим номером на майданчику стали діяти «лідери», які стали один за одним створювати гольові моменти біля воріт свого опонента. Відновлювати статус-кво міг Калуков, але рятівником «драконів» в цьому епізоді виявився Корсун, який в останній момент виніс сферу з лінії порожніх воріт після удару Дмитра. Через декілька хвилин забивати повинен був і Педяш, аде відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів влучити у порожню ціль після націленої передачі в центр воротарського від активного Калукова. І саме тоді спрацювало відоме футзальне правило. Боргун чудовим пасом з флангу вивів на ударну позицію Корсуна, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно вдотик пробивши точнісінько у лівий верхній кут – 0:2. Пропущений м’яч не на жарт по-спортивному розлютив подолян, і вже через декілька секунд скорочувати відставання до мінімуму міг Фетько, але рятівником подолян в даному епізоді виявився Кіндратів, який ціною міні-ушкодження вибив сферу з лінії порожніх воріт після вбивчого пострілу з кількох метрів від капітана «Спортлідера+», Олексія Фетько. У наступній атаці Рибак розкішною передачею врозріз із глибини майданчика вивів на оперативний простір Калукова, і той на силу пробивав у лівий верхній кут, проте знову чудеса воротарської майстерності продемонстрував Колток, буквально дивом врятувавши свою команду від очевидного голу. Рахунок на табло змусив Віктора Мглинця йти ва-банк, і за 5.08 до фінальної сирени на майданчику вперше з’явився Засенко у воротарській футболці. Граючи в чисельній більшості, «лідери» більше володіли м’ячем, але варто віддати належне франківцям, які злагоджено діяли в обороні, і під завісу гри покарали хмельничан чи за на єдину помилку при розіграші зайвого, якою сповна скористався Сімка, вразивши порожні ворота.

DSC_0649
У підсумку – прикра поразка «Спортлідера+» з рахунком 0:3. Свій наступний матч в рамках Екстра-ліги «лідери» проведуть наступної суботи, 20-ого грудня. В цей день підопічні Віктора Мглинця на рідному паркеті поміряються силами із діючим переможцем змагань, харківським «Локомотивом».

Updated: 13.12.2014 — 21:41

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.