Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Спортлідер-2″ – “ХІТ”: не думай про секунди звисока…

В домашньому матчі 8-ого туру чемпіонату України серед команд Першої ліги підопічним Романа Шевчука не вистачило лише однієї секунди, щоб втримати нічийний результат у двобої із лідером змагань, київським “ХІТом”

“Спортлідер-2″ (Хмельницький) – “ХІТ” (Київ) – 2:3 (2:2)

Арбітри: Дем’янюк Олександр (Рівне), Літвінчук Леонід (Ковель)

Спостерігач арбітражу: Фурман Василь (Чернівці)

Голи: Мартинюк (1), Філь (20) – Медвідь (17), Зборовський (20), Лисенко (40)

“Спортлідер-2″: Поправка – Філь, Шеремета, Мартинюк, Малишевський (кап.) – Кучір, Романюк, Лещишин, Рябоконь. Запасні: Трачук, Подлюк, Полупан

Головний тренер: Роман Шевчук

“ХІТ”: Лисенко – Шувалов, І. Борсук, А. Борсук, Медвідь – Чепорнюк, Корнійчук, Назаренко, Зборовський – Химяк, Войтюк. Запасні: Коваленко, Магда

Головний тренер: Олег Лук’яненко

Попередження: Філь (18) – А. Борсук (14), Шувалов (31)

У суботу, 31-ого січня, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер-2». В рамках 8-ого туру чемпіонату України серед команд Першої ліги, підопічні Романа Шевчука у рідних стінах зустрічалися із лідером змагань, київським «ХІТом».

Початок матчу став справжнім «холодним душем» на голови київських футзалістів, які виявилися у ролі наздоганяючих у рахунку вже на 7-ій секунді матчу! Шеремета після розіграшу м’яча від центрального кола виконав м’яку навісну передачу за спини захисникам на набігаючого Мартинюка, і той зусиль партнера не змарнував, ефектно головою пробивши у ліву «шістку» – 1:0!!! Підопічні Олега Лук’яненка досить швидко змогли прийти в себе, і майже відразу ледве не зробили рахунок на табло спорткомплексу УМВС рівним. Андрій Борсук розкішним пасом знайшов на дальній стійці іншого Борсука, Ігоря, але той, на щастя для «лідерів» з кількох метрів пробив поруч із стійкою. Хмельничани відповіли гарматним пострілом Шеремети під поперечину з-за меж воротарського, але Лисенко зіграв вище всяких похвал. «Лідери», яких таких палко підтримували рідні трибуни, не зупинялися на досягнутому, і через декілька хвилин подвоювати перевагу своєї команди у рахунку міг Лещишин, але в ефектному стилі обігравши Назаренка, не зміг влучити у фактично порожню ціль з гострого кута! Майже відразу ледве не спрацювало відоме футбольне правило. Відновлювати паритет міг Корнійчук, проте рятівником хмельничан у цій ситуації виявився всюдисущий Лещишин, який в останній момент виніс шкіряний снаряд із лінії порожніх воріт. Кияни зуміли перехопити ініціативу, і вже через декілька секунд могли втілювати її у забитий м’яч. Андрій Борсук уже поклав на паркет Поправку, але далі відверто вибачив «лідерів», не зумівши влучити у порожню «рамку». Роман Шевчук аби заспокоїти власних підопічних взяв хвилинну перерву, і після цього відпочинку «лідери» стали діяти впевненіше. Дубль оформлювати міг Мартинюк, який на силу пробивав під поперечину з-за меж воротарського, проти Лисенку з другої спроби таки вдалося ліквідувати загрозу. Відповідь киян не змусила на себе довго очікувати. Ігор Борсук з флангу прострілив на набігаючого Медвідя, і той прицільним ударом в кут воріт зробив рахунок рівним – 1:1. Не встигли «лідери» як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати гру від центральної лінії. Корнійчук елегантною передачею знайшов в центрі воротарського Зборовського, і той зусиль партнера не змарнував, ефектно в падінні переправивши шкіряний снаряд у ліву «шістку» – 1:2. Варто відзначити характер підопічні Романа Шевчука, які не опустили руки, і за 9 (!) секунд до свистка на перерву знову зробили рахунок у матчі рівним. Мартинюк чудово зіграв у відборі, і викотив сферу під удар Філю, який холоднокровно пробив у «будиночок» Лисенку – 2:2.

Другий тайм розпочався з атак господарів майданчику. Змінювати цифри на табло міг Мартинюк, який прицільним ударом з дальньої дистанції цілив у праву «шістку», проте Лисенко зіграв надійно. Продемонстрував свій високий воротарський клас кіпер киян і в наступному епізоді, зреагувавши на непростий удар Філя. Надалі ініціативою заволоділи гравці «ХІТа», які стали з кожною секундою все більше та більше нагнітати атмосферу біля воріт хмельничан. Близьким до голу був Корнійчук, який вбивчим пострілом в ліву «шістку» завершував скидку Чепорнюка при розіграші ауту, однак Поправці в неймовірному стрибку вдалося парирувати «мертвий» м’яч, врятувавши свою команду від вірного голу. Через декілька секунд хорошу нагоду для взяття мав і Ігор Борсук, проте капітан «ХІТа» не зумів в ближньому бою переграти Поправку. Підопічні Олега Лук’яненка продовжували гнути свою лінію, і через декілька миттєвостей стовідсоткову нагоду для того аби змінити цифри на табло мав Чепорнюк, проте після його удару з розвороту в ліву «шістку» подолян від неприємностей врятувала стійка, а Зборовський, який виявився першим на підборі, відверто пробачив «лідерів», не зумівши з кількох метрів влучити у порожню рамку. Відповідь підопічних Романа Шевчука не змусила на себе довго очікувати. Виводити вперед у рахунку номінальних господарів повинен був Романюк, але не зміг з близької відстані замкнути простріл на дальню стійку у виконанні Лещишина. Ігровий час неминуче спливав, і здавалося що все так завершиться і за нічийного рахунку, проте номінальні гості були зовсім іншої думки. За секунду (!) до завершення гри Андрій Борсук з ауту відпасував на Лисенка, і той не роздумуючи відразу пробив у напрямку воріт «лідерів». Удар у Владислава вийшов настільки вдалим, що сфера перелетівши через скупчення гравців як і «Спортлідера-2», так і «ХІТа», з сиреною залетіла під поперечину – 2:3. Радості киян не було меж, так як і розпачу юних «лідерів», яких рідні трибуни проважали з майданчику гучною овацією.

В підсумку – прикра поразка «Спортлідера-2» із рахунком 2:3. Свій наступний поєдинок підопічні Романа Шевчука проведуть у суботу, 7-ого лютого. В цей день «лідери» в Херсоні поміряються силами із місцевим «Продексімом».

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 31.01.2015 — 20:11

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.