Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Спортлідер+” – “Кардинал-Рівне”: гросмейстерська нічия у битві грандів

В рамках 15-ого туру вітчизняної Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця у рідних стінах розійшлися миром із сусідом по турнірній таблиці, “Кардиналом-Рівне”

“Спортлідер+” (Хмельницький) – “Кардинал-Рівне” – 5:5 (3:3)

Арбітри: Подранний Микола (Житомир), Білащенко Олександр (Чернігів)

Спостерігач арбітражу: Олійник Віталій (Київ)

Голи: Калуков (3, 20, 40, пен.), Рибак (14), Доманський (22) – Танський (6, 34), Сондак (13), Волянюк (17), Ситник (36)

“Спортлідер+”: Тимощук (Лисенко, 5) – Рибак, Калуков, Фетько (кап.), Доманський – Власович, Чуднов, Педяш, Шеремета. Запасні: Мартинюк, Філь

Головний тренер: Віктор Мглинець

“Кардинал-Рівне”: Гурко (Дєнюжкін, 13) – Маринюк, Танський (кап.), Ситник, Ланко – Сондак, Піддубний, Кручок, Волянюк – Новосад. Запасні: Гарбарук

Головний тренер: Сергій Піддубний

Попередження: Дєнюжкін (23), Ситник (36)

Вилучення: Тимощук (5, позбавлення суперника явної можливості забити м’яч)

У суботу, 14-ого лютого, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер+». В рамках 15-ого туру Екстра-ліги підопічні Віктора Мглинця, на рідному паркеті зустрічалися із одним з своїх найближчих турнірних переслідувачів, «Кардиналом-Рівне». Забігаючи наперед відзначимо, що один з центральних матчів туру у вітчизняному чемпіонаті сповна виправдав свій статус, потішивши багаточисленну армію вболівальників змістовним футзалом, а інтрига в ньому не зникала до самісінької фінальної сирени.

Своєрідним «розігрівом» стало вручення індивідуальної нагороди лідеру хмельничан, Дмитру Калукову, який за версією сайту ua-football.com, що доволі об’ємно висвітлює український футзал, став кращим гравцем Екстра-ліги у січні, вже вдруге в сезоні удостоївшись подібної честі. Під гучну овацію переповненого спорткомплексу УМВС Дмитро отримав свій черговий приз, а через декілька секунд розпочалася вже сама гра, перипетії якої, безсумнівно, ще довгий час обговорюватимуть вболівальники футзалу по всій Україні.

Команди чудово знають одна одну, тому розпочали без розвідки. І вже на першій хвилині Рибак пробив справа повз дальню стійку. У відповідь Віталій Танський ледь не дотягнувся до м’яча на лівій стійці. Дмитро Калуков пристрілювався здалеку – неточно. Рівняни не поспішали пресингувати суперника, зустрічаючи його на своїй половині. На 3-й хвилині Танський зі своєї половини відпасував на Маринюка, той повернув м’яч назад капітану, але Віталій, очевидно послизнувшись, помилився в центрі і не дотягнувся до м’яча. Тут-як-тут Калуков, вихід віч-на-віч з Гурко… Удар між ніг низом, і м’яч у сітці воріт – 1:0.

У відповідь, після передачі Ситника, Танський, намагаючись реабілітуватися, втратив чудову нагоду відновити рівновагу. Дмитру Ситнику пошкодили губу, і замість нього на майданчику вперше з’явився граючий тренер Сергій Піддубний. Волянюк пробив справа – воротар руками перекинув м’яч через поперечину на кутовий. Розіграш кутового, і Кручок ледь не замкнув передачу у воротарський. Волянюк вирвався на побачення з Богданом Тищенком, і той рукою відбив м’яч за межами майданчика. Червона карта, і невдоволений воротар хмельничан залишив майданчик – господарі в меншості, а місце у воротах зайняв Максим Лисенко.

Рівняни отримали право на штрафний з лінії воротарської. Піддубний направо на Ланка, той на протилежний фланг під удар набігаючому Маринюку, Мар’ян пробив – повз дальню стійку. Наступна атака гостей завершилася ударом зліва Ланка повз праву стійку. На 6-й хвилині Ланко, отримавши передачу на правому фланзі, повернув м’яч в центр на граючого тренера, Сергій Піддубний лівіше під удар Танському, і Віталій гарматним пострілом під поперечину зрівняв рахунок – 1:1. Таким чином, рівняни використали зайвого гравця, і команди знову у повних складах.

Танський у воротарському намагався перехитрити Лисенка, пробиваючи п’ятою, але Максим вибив м’яч. Дальній удар Сондака – Лисенко відбив м’яч перед собою на Волянюка, але Михайло з кількох метрів не влучив у ворота. Калуков переграв суперника на лівому фланзі, пробив по воротам, але Гурко врятував свою команду. У відповідь Танський вирвався проти захисника і воротаря, але програв боротьбу за м’яч хмельничанам. Ситник справа – повз ближню стійку. Знову Калуков атакував лівим флангом, Гурко у карколомному стрибку відбив руками удар у дальній правий кут.

Після цього епізоду замість Гурка у воротах рівнян з’явився Віталій Дєнюжкін. Тепер уже він парирував удар невгамовного Калукова. Черговий постріл Дмитра – м’яч пролетів над поперечиною. Вперше в матчі на майданчику з’явився Максим Новосад. Віталій Дєнюжкін дальньою верховою передачею знайшов на правому фланзі Волянюка. Михайло головою скинув м’яч в центр під удар Сондаку, і Володимир точно пробив у правий нижній кут – 1:2. Але не пройшло і хвилини, як все той же Калуков зліва зробив передачу у воротарську на Рибака, і Сергій підправив м’яч у сітку – 2:2.

Якщо на перших хвилинах граючий тренер рівнян з’явився на майданчику в першій четвірці, то згодом вирішив підсилити саме другу, і вже до закінчення гри постійно виходив у її складі. І ось на 17-й хвилині Сергій Піддубний, скориставшись помилкою Олександра Педяша, який невдало прийняв м’яч, перехопив передачу. Пас лівіше на Волянюка, і Михайло, смачно приклавшись, пробив по воротам. М’яч від внутрішньої сторони стопи правої ноги Максима Лисенко опинився у сітці воріт – 2:3.

Одразу відповідь господарів – удар Педяша парирував Віталій Дєнюжкін. Фетько справа – вкотре Дєнюжкін на місці. Удар Танського відбив Лисенко. Затяжний штурм воріт МФК «Кардинал-Рівне». Доманський зліва – воротар рівнян відбив ногами. За півтори хвилини до закінчення першого тайму тайм-аут взяли гості.

Маринюк після розіграшу кутового – Лисенко вчасно зреагував. У відповідь атака хмельничан. Двічі Калукову не вдалося пробити повз захисника рівнян, і м’яч відскочив до Рибака – Сергій далі наліво на Доманського. Анатолій скинув м’яч під удар в центр воротарської на свого бомбардира, і Дмитро Калуков з п’ятачка, вдруге за матч, забив, пробивши повз Віталія Танського, який намагався завадити м’ячу потрапити у ворота – 3:3.

Як і в першому таймі, після відпочинку гра проходила в швидкому темпі. І вже на початку 22-ї хвилини хмельничанам вдається провести результативну атаку. Ситник втратив м’яч в центрі майданчика, його підхопив Доманський. Вихід віч-на-віч з Дєнюжкіним, фінт вправо і удар по порожнім воротам – 4:3.

Треба сказати, що м’яч в центрі майданчика майже не затримувався, і атаки накочувалися то на одні, то на інші ворота. Суперники втратили безліч моментів, щоб змінити рахунок, і тільки на 34-й хвилині цифри на табло стали рівними. Танський пройшов правим флангом, коротка передача на Піддубного, Сергій технічно п’ятою скинув м’яч під удар капітану, постріл Віталія у дальній кут, і йому вдруге за гру вдалося засмутити голкіпера господарів – 4:4. О це так інтрига!

А вже в наступній контратаці рівняни вириваються вперед. Маринюк зліва майже з центра майданчика зробив діагональ на Ситника, і Дмитро невідпорним ударом пробив у дальній лівий кут – 4:5. Вкотре небезпеку біля воріт Дєнюжкіна створив Калуков, але Дєнюжкін перевів м’яч на кутовий  За 3.30 до фінального свистка «Спортлідер+» бере тайм-аут.

Після відновлення гри очікувалася поява п’ятого польового гравця, але це трапилося дещо пізніше, коли у воротарський футболці вийшов Олександр Педяш. І вже підчас останнього штурму Рибак зліва пробив по воротам, а м’яч влучив у Ситника. Питання – у яку частину тіла? Арбітри прийняли дуже жорстке рішення – м’яч влучив у руку, і це пенальті! За 4 секунди до сирени!

Замість Віталія Дєнюжкіна місце у воротах зайняв Іван Гурко. До м’яча підійшов кращий бомбардир «Спортлідера+», Дмитро Калуков, і точним ударом у ліву “дев’ятку” поставив остаточну крапку у цьому захоплюючому поєдинку – бойова нічия з рахунком 5:5, яка дозволяє хмельничанам закріпитися на другій сходинці у табелі про ранги вітчизняної Екстра-ліги.

Свій наступний поєдинок “Спортлідер+” проведе через два тижні, 28-ого лютого. В цей день підопічні Віктора Мглинця у Кременчуці зіграють із місцевим “Лукасом”.

Sport.ua

 

 

 

Updated: 14.02.2015 — 13:44

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.