Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: діючий чемпіон та віце-чемпіон синхронно зазнають поразок

Чергові матчі плей-офф змагань у дивізіонах 1 та 2 виявилися багатими на несподіванки

Все цікавіше та цікавіше розгортаються події у Преміум-лізі відкритому чемпіонаті Хмельницького з футзалу, організованому Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області, де змагальна боротьба поступово виходить на фінішну пряму. У неділю, 8-ого березня, відбулися чергові матчі півфінальних серій плей-офф у дивізіонах 1 та 2, за результатами яких інтрига в боротьбі за омріяні путівки до фіналу загострилася ще більше. Про це все далі у нашому огляді.

«Спортлідер-2» – «Тетра» – 4:3 (1:3)

Арбітри: Куцак, В. Папірович

Голи: Романюк (27, 54), Юхимович (37), Кучір (54) – Музичук (1, 27), Диняк (26)

«Спортлідер-2»: Поправка, Романюк, Кучір, Рябоконь, Подлюк, Полупан, Соколюк, Лещишин, Юхимович, Хамдамов

«Тетра»: Грабенчук, Ахмедов, Муляр, Терлецький, Ярош, Жилович, Салабай, Скалій, Диняк, Музичук

Попередження: Подлюк (27), Юхимович (27) – Муляр (54)

Відкривав ігрову неділю заключний поєдинок 2-ого туру Кубку Виклику в дивізіоні 1, у якому силами мірялися «Спортлідер-2» та «Тетра».

Вже перша осмислена атака в матчі завершилася взяттям воріт. Це Музичук чудово зіграв на перехопленні, і гарматним ударом в ліву «шістку» з-за меж воротарського змусив капітулювати Поправку – 0:1. Варто віддати належне підопічним Романа Шевчука, які не опустили руки після такого «холодного душу», відразу розпочавши чинити серйозний тиск на захисні редути «Тетри». Хороший момент для того, аби зрівняти цифри на табло мав Полупан, але після націленої передачі Романюка з кутової позначки з кількох метрів пробив прямісінько у голкіпера. Через декілька секунд забивати міг і Кучір, який вдотик пробивав у праву «шістку», проте номінальних гостей від неприємностей врятувала стійка воріт. «Лідери» не зупинялися на досягнутому, і через декілька чергову стовідсоткову нагоду для того аби відзначитись мав Полупан, але чудеса воротарської майстерності продемонстрував Грабенчук, парирувавши «мертвий» м’яч після вбивчого пострілу з кількох метрів у виконанні Сергія. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Диняк на швидкості накрутив відразу двох захисників номінальних господарів, і вийшовши віч-на-віч із голкіпером, ефектно перекинув Поправку – 0:2. «Лідери» розпочали помітно нервувати, порушуючи правила в незовсім обов’язкових ситуаціях, і як наслідок вже дуже швидко перевищили допустимий ліміт фолів, отримавши дабл-пенальті у власні ворота. «Вирок» взявся виконувати Музичук, і холоднокровно переграв голкіпера – 0:3. Підопічні Романа Шевчука не опустили руки, і під завісу тайму заслужено змогли скоротити розрив у рахунку. «Лідери» заробили небезпечний штрафний удар поблизу воріт «Тетри», який холоднокровним ударом впритирку із стійкою реалізував Романюк – 1:3.

Другий тайм теж видався доволі цікавим. Вже в його дебюті доводити рахунок в матчі до розгромного міг Муляр, який холоднокровно бив у протихід голкіперу після довгого вкидання від Грабенчука, проте Поправці неймовірним чином таки вдалося перевести шкіряний снаряд на кутовий. Відповідь «лідерів» не забарилася. Забивати повинен був Полупан, але відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів влучити у порожню ціль після розкішного пасу з флангу у виконанні Романюка. «Лідери» продовжували володіти ініціативою, і вже дуже швидко втілили власну ігрову перевагу у забитий м’яч. Скоротив розрив у рахунку до мінімуму Юхимович, який в падінні переправив шкіряний снаряд в праву «шістку» після прострілу із флангу у виконанні активного Полупана – 2:3. «Тетра» не опустила руки, і вже через декілька секунд знімати усі питання щодо переможця двобою міг Музичук, але рятівником номінальних господарів в даному епізоді виявився Хамдамов, який в останній момент вибив шкіряний снаряд із лінії порожніх воріт. «Спортлідер-2» в надії змінити хід подій на майданчику на свою користь змінив голкіпера на п’ятого польового, і ця тактика відразу принесла свої плоди. Після затяжної атаки «лідерів» Лещишин чудовим пасом вивів на ударну позицію Романюка, і той зусиль партнера не змарнував, невідпорно пробивши в ліву «дев’ятку» з гострого кута – 3:3. Номінальні господарі, які надалі продовжували діяти в чисельній більшості, не зупинялися на досягнутому, і на останніх секундах протистояння таки зуміли вирвати перемогу. Після скидки від Рябоконя, Кучір невідпорно зльоту пробив у дальній нижній кут, встановивши підсумковий рахунок в матчі – вольова перемога «Спортлідера-2» із рахунком 4:3.

«Евеліна» – «Бамбук» – 2:3 (2:0)

Арбітри: В. Папірович, Куцак

Голи: Ошовський (3, 20) – Бортник (37), Антонов (41), Кульбачний (45)

«Евеліна»: Рудий, Піхотко, Федоров, Стожик, Ошовський, Горєв, Перканюк, Панчук

«Бамбук»: Гарбар, Олесь, Кучерук, Кульбачний, Дилоян, Антонов, Кушнірук, Бортник, Бабій

Попередження: Стожик (34), Піхотко (46) – Олесь (13)

Наступними на майданчик вийшли «Евеліна» та «Бамбук», які очним двобоєм відкривали півфінальну серію плей-офф в дивізіоні 2.

Розпочали гру активніше ярмолинчани, які вже дуже швидко повели у рахунку після влучного удару Ошовського зі штрафного – 1:0. Після забитого м’яча «Евеліна» продовжувала володіти ініціативою, і невдовзі подвоювати перевагу номінальних господарів міг Горєв, який обігравши Гарбара з гострого кута цілив у вже порожню ціль, однак рятівником «Бамбука» в даному епізоді виявився Антонов, який в останню мить виніс сферу із «стрічки». Номінальні гості зуміли вирівняти гру, створивши впродовж кількох наступних хвилин декілька забійних моментів для взяття воріт суперника. Двічі турбував голкіпера Бортник, але в обидвох випадках страж воріт колективу із Ярмолинець діяв безпомилково. Забивати повинен був і Кушнірук, але відверто вибачив суперника, неймовірним чином не влучивши з кількох метрів у порожню ціль після націленого пасу від активного Бортника. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Після стрімкої атаки «Евеліни» Ошовський виявився найспритнішим на дальній стійці, ефектно в падінні переправивши сферу у кут та оформивши дубль – 2:0. Завершення тайму пройшло за переваги «Бамбука». Скорочувати розрив до мінімуму міг Антонов, який на силу пробивав під поперечину після розіграшу вільного, але Рудому в неймовірному стрибку таки вдалося ліквідувати загрозу. Через декілька секунд забивати міг і Кульбачний, який прицільним ударом в ліву «шістку» завершував елегантну багатоходівку номінальних гостей, але на щастя для «Евеліни», удар Дениса прийняла на себе стійка воріт.

Другий тайм видався не менш цікавим. Вже в його дебюті доводити рахунок до розгромного міг Ошовський, але відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів замкнути перспективний простріл від Стожика. І саме тоді вкотре спрацювало відоме футбольне правило. Кушнірук розкішним пасом врозріз вивів на ударну позицію Бортника, і той зусиль партнера не змарнував, з кількох метрів розстрілявши Рудого – 2:1. «Евеліна» не опустила руки, і вже в наступній атаці змінювати цифри на табло повинен був Стожик, але свій шанс змарнував, не зумівши в ближньому бою переграти Гарбара. Відповідь номінальних гостей не забарилася. Рудому вдалося врятувати свою команду після вбивчого пострілу під поперечину у виконанні Дилояна, але Антонов, який виявився першим на підборі, блискуче зльоту добив шкіряний снаряд у сітку – 2:2. Забитий м’яч неабияк додав впевненості підопічним Володимира Громницького, які вже дуже швидко змогли схилити шальки терезів на власну користь. Кульбачний ефектно накрутив на фланзі Федорова, і холоднокровним ударом в «будиночок» Рудому, вивів свою команду вперед у рахунку – 2:3. «Евеліна» відчайдушно намагалася врятуватися від поразки, і на останніх секундах переводити боротьбу в серію післяматчевих пенальті міг Піхотко, який потужно пробивав у правий верхній кут з-за меж воротарського, однак Гарбару в неймовірному стрибку таки вдалося перевести шкіряний снаряд на кутовий. В підсумку – вольова перемога «Бамбука» із рахунком 3:2, який виходить вперед у півфінальній серії плей-офф між цими суперниками.

«Газовик» – «Конфермат» – 6:1 (4:0)

Арбітри: А. Папірович, Божко

Голи: Сакович (10, 54), Вигоняйло (21), Ситнік (22), Паюк (23), Баландюк (54) – Олянчук (51)

«Газовик»: Загородний, Петричук, Чабан, Нємий, Баландюк, Вигоняйло, Глаз, Рефель, Мельник, Паюк, Іщук, Сакович

«Конфермат»: Слівінський, Шум, Лисий, Безвещук, Олянчук, Гарієвський, Овчинніков, Вербовий, Стаднік

Продовжував програму ігрової неділі матч півфінальної серії плей-офф у дивізіоні 1, в якому силами мірялися «Газовик» та «Конфермат».

Розпочали гру активніше номінальні гості, які і створили перший по-справжньому небезпечний момент в матчі. Відкривати рахунок в зустрічі міг Безвещук, який після сольного проходу по флангу потужно пробивав у ліву «шістку», проте Петричуку ціною надзусиль таки вдалося ліквідувати загрозу. Відповідь «Газовика» видалася гольовою. Після чудової гри на перехопленні Сакович спочатку ефектно розхитав захисника, а потім невідпорно пробив з розвороту в правий нижній кут впритирку із стійкою – 1:0. Номінальні господарі не зупинялися на досягнутому, і вже в наступній атаці подвоювати перевагу «газовиків» міг Ситнік, але вийшовши віч-на-віч із голкіпером після ювелірної передачі за спини захисникам від Нємого, з кількох метрів пробив поруч із стійкою. Підопічні Віктора Муравського продовжували тиснути, і невдовзі таки досягли свого. «Газовик» заробив право на небезпечний удар поблизу воріт свого суперника, який холоднокровним пострілом під поперечину реалізував Вигоняйло – 2:0. Не встигли «конферматівці» як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати гру від центральної лінії. Сакович виборов м’яч на фланзі, і виконав націлений простріл в центр воротарського, де ніким не прикритий Ситнік з кількох метрів розстріляв Слівінського – 3:0. «Газовик» продовжував володіти ініціативою, і через декілька хвилин втілив її у черговий забитий м’яч Паюк, чудово виконавши штрафний удар – 4:0. Завершення тайму пройшло в атаках гравців «Конфермату», які створили декілька стовідсоткових нагод для того, аби змінити цифри на табло. Хороший момент для взяття воріт суперника мав Безвещук, проте не зумів в ближньому бою переграти Петричука. Забивати міг і Олянчук, який потужно пробивав під поперечину після скидки активного Безвещука, але рятівником «газовиків» в даному епізоді виявився Мельник, який в останній момент головою виніс шкіряний снаряд із лінії порожніх воріт.

Другий тайм теж видався доволі цікавим. Вже в його дебюті скорочувати розрив у рахунку міг Шум, який на силу пробивав зі штрафного у нижній кут впритирку із стійкою, але Петричук вкотре зіграв вище всяких похвал. Відповідь номінальних господарів не змусила на себе довго очікувати. Сакович по флангу втік на побачення із голкіпером, але Стадніку завдяки грамотній грі на виході вдалося скоротити кут обстрілу та ліквідувати загрозу. Надалі ініціативою заволоділи «конферматівці», які стали один за одним створювати небезпечні моменти біля воріт свого опонента. Змінювати цифри на табло міг Олянчук, який вдотик пробивав у праву «шістку» після скидки Безвещука – «Газовик» від неприємностей врятувала стійка воріт. Чудову нагоду для того аби відзначитись мав і Олянчук, однак не зумів в ближньому бою переграти Петричука. «Конфермат» кинувся рятувати долю матчу, змінивши голкіпера на п’ятого польового, і ця тактика вже відразу принесла свої плоди. Вербовий з флангу прострілив на набігаю чого Олянчука, який чітким ударом в ліву «шістку» один м’яч відквитав – 4:1. Пропущений м’яч не на жарт по-спортивному розлютив номінальних господарів, які ще двічі вразивши ворота Стадніка на останній хвилині, в ефектному стилі довів справу до розгрому. Спочатку дубль оформив Сакович, який невідпорно пробив з розвороту у правий нижній кут після сольного проходу від центру майданчику, а масну крапку в грі поставив Баландюк, якому залишалося з кількох метрів влучити у порожній кут після прострілу Глаза в центр воротарського – 6:1 на користь «Газовика», який завдяки цьому успіху зрівнює рахунок в серії, і долю путівки у фінал змагань в дивізіоні 1 згідно регламенту вирішить третій матч між цими суперниками.

«Спортлідер-3» – «Університет-Heliotherm» – 0:1 (0:0)

Арбітри: Божко, А. Папірович

Голи: Антонюк (54)

«Спортлідер-3»: Алексейчук, Трочинський, Філь, Глас, Сохорук, Малишевський, Колесников, Розпаченюк, Роговський, Шляховий

 «Університет-Heliotherm»: Чекерський, Сяньков, Глушок, Ячмінь, Воловик, А. Федорко, М. Федорко, Овчинніков, Березовський, Шутяк, Сандулов, Чайковський

Попередження: Колесников (40), Сохорук (54) – Сяньков (39)

Завершував ігровий вік-енд у дивізіоні 1 його центральний матч, в якому зустрічалися діючий переможець змагань, «Спортлідер-3», та один із грандів міського футзалу, «Університет-Heliotherm».

Розпочали гру суперники доволі обережно, але поступово ініціативою заволоділи «лідери», які стали із завидною регулярністю створювати гольові моменти біля воріт свого опонента. Змінювати нулі на табло міг Глас, який потужно пробивав з розвороту у правий верхній кут після скидки Філя, але Чекерському в неймовірному стрибку таки вдалося ліквідувати загрозу. Через декілька миттєвостей хороший момент для того аби відзначитись мав і Шляховий, проте не зумів в ближньому бою переграти кіпера «Універа». «Лідери» не зупинялися, і всередині першої половини гри втілювати ігрову перевагу номінальних господарів у забитий м’яч міг Філь, який вдотик цілив у праву «дев’ятку» після розіграшу штрафного, але м’яч після удару Сергія прийняла на себе хрестовина, від якої він і покинув межі майданчика. «Університет-Heliotherm», який ж здебільшого діяв другим номером, робив ставку на швидкі та разючі контрвипади, один з яких влучним ударом завершувати міг Сяньков, однак чудеса воротарської майстерності продемонстрував Алексійчук, парирувавши непростий м’яч після вбивчого пострілу під поперечину від одного із лідерів номінальних гостей. Завершення тайму проходило в атаках «Спортлідера-3». Відкривати рахунок в зустрічі міг активний Глас, який потужно пробивав у праву «шістку», але номінальним гостям знову на допомогу прийшов каркас воріт. Через декілька секунд забивати міг і Філь, але вже обігравши Чекерського, не зумів з гострого кута влучити у порожню ціль.

Другий тайм теж видався доволі цікавим. Вже в його дебюті небезпечними ударами обмінялися Шляховий та Сяньков, але на висоті були голкіпери обох команд. «Лідери» додали в швидкості, і небезпечні моменти біля воріт номінальних гостей стали виникати із завидною регулярністю. Змінювати нулі на табло міг Розпаченюк, який потужно пробивав у праву «шістку», але Чекерському з другої спроби таки вдалося ліквідувати загрозу. Продемонстрував чудеса реакції голкіпер номінальних гостей і в наступному епізоді, парирувавши «мертвий» м’яч після вбивчого удару впритул у виконанні Гласа. Під завісу зустрічі «Універ» зумів вирівняти хід подій на майданчику, створивши декілька гострих моментів біля воріт Алексейчука. Відкривати рахунок в матчі міг Овчинніков, який зльоту пробивав у ліву «шістку» після поперечної передачі від Антонюка, але стражу воріт «лідерів» ціною надзусиль таки вдалося перевести шкіряний снаряд на кутовий. Через декілька секунд забійний момент мав Артем Федорко, який вийшов віч-на-віч із голкіпером після розкішного пасу Шутяка із глибини майданчику, однак не зумів в ближньому бою переграти Алексейчука. Відповідь «Спортлідера-3» видалася не менш гострою. Після затяжної атаки номінальних господарів, Роговський потужно пробивав у лівий верхній кут, проте Чекерський в неймовірному стрибку зумів кінчиками пальців парирувати «мертвий» м’яч, зірвавши гучну овацію трибун. Розв’язка наступила за 18 секунд до фінальної сирени. Алексейчук врятував свою команду після підступного пострілу від Сянькова, а ось парирувати удар Антонюка, який вдотик добив шкіряний снаряд у нижній кут, був вже не в силах – 0:1. «Лідери» відразу кинулися відіграватися, змінивши голкіпера на п’ятого польового, проте номінальним гостям ціною надзусиль таки вдалося втримати переможний результат – 1:0 на користь «Університету-Heliotherm».

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Updated: 10.03.2015 — 03:44

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.