Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Кубок Івана Гончара: СЗОШ №12 та Ліцей №17 розіграють головний приз змагань у молодшій віковій групі

Стартові поєдинки фінальної частини турніру видалися неймовірно видовищними та напруженими

Виходить на фінішну пряму розіграш третього за ліком шкільного турніру «Кубок президента ФК «Спортлідер+» Івана Гончара». У четвер, 12-ого березня, у спорткомплексі УМВС розпочалася фінальна стадія змагань у молодшій віковій групі, де змагаються діти 2003-2004 років народження. Вісім найсильніших колективів за підсумками попереднього етапу у неймовірно напружених баталіях по кубковій системі визначили імена фіналістів розіграшу, а також учасників матчу за бронзові нагороди змагань. Про все це далі у нашому огляді.

Відкривав чвертьфінальну стадію турніру двобій між ЗОШ №27 та СЗОШ №12. Відкрив рахунок у матчі Біленький, який потужним пострілом з гострого кута не залишив голкіперу команди суперника жодних шансів – 1:0. Гості не знітилися, і невдовзі Кукарєв, який холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч із воротарем, зробив рахунок в матчі рівним – 1:1. Забитий м’яч неабияк додав впевненості СЗОШ №12, яка вже дуже швидко зуміла схилити шальки терезів на свою користь. Гол заніс собі в актив Луцик, який, ефектно накрутивши на швидкості відразу двох захисників, невідпорно пробив в праву «шістку» метрів з 7-ими – 1:2. Гості продовжували домінувати, і під завісу матчу Вафін ефектним ударом «за комірець» голкіперу встановив підсумковий рахунок на табло – 3:1 на користь СЗОШ №12, яка стає першим півфіналістом змагань.

Далі на майданчик вийшли Гімназія №2 та НВК №10. Номінальні гості з перших секунд заволоділи ініціативою, але вище всяких похвал у рамці воріт Гімназії №2 діяв Коваленко, раз за разом рятуючи свою команду від вірних голів. Але і він виявився безсилим на 12-ій хвилині. Махіня виконав націлений простріл з ауту на дальню стійку, де ніким не прикритий Донець з кількох метрів переправив шкіряний снаряд у ціль – 0:1. Забивши, номінальні гості не зупинялися на досягнутому, і невдовзі подвоїв перевагу своєї команди у рахунку Махіня, холоднокровно реалізувавши пенальті – 2:0 на користь НВК №10, яка здобуває путівку до півфіналу.

Продовжувала чвертьфінальну стадію зустріч між Гімназією №2 та Ліцеєм №17. Відкрив рахунок у зустрічі Чернишин, який ефектно обігравшись встіночку із Барабашем, невідпорно пробив у праву «шістку» з кута воротарського – 1:0. Швидкий гол не надломив підопічних Олександра Іванішена, які зуміли вже чере декілька секунд прийти в себе, і відновити статус-кво. Після позиційної помилки «гімназістів» на ударній позиції виявився Гарабажиу, і не по роках холоднокровно відправив в падінні сферу у правий нижній кут – 1:1. Не встигли номінальні господарі як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати гру від центральної лінії. Той ж таки Гарабажиу, вийшовши віч-на-віч із голкіпером, спочатку пробив у стійку, але далі ніхто так і не завадив нападнику Ліцею №17 спокійно з кількох метрів добити шкіряний снаряд у порожню ціль – 1:2. Ліцей №17 не зупинявся на досягнутому, і невдовзі подвоїв перевагу своєї команди у рахнку Савчук, який блискуче пробив у ліву «шістку» з-за меж карного майданчика після пасу з флангу від всюдисущого Гарабажиу – 1:3. Варто відддати належне підопічним Віталія Розпаченюка, які не опустили руки, і через декілька секунд скоротив розрив до мінімуму Чернишин – 2:3. Відповідь «ліцеїстів» не змусила на себе довго очікувати. Данилюк виявився найрозторопнішим у метушні біля карного майданчику номінальних господарів, і прицільним ударом з лінії воротарського зняв фактично усі питання щодо переможця дуелі – 2:4. Завершення гри пройшло за переваги Гімназії №2, але все на що спромоглися «гімназисти», так це скоротити розрив до мінімуму після голу Барабаша – 4:3 на користь команди Ліцею №17, яка здобуває путівку до півфіналу.

В останній грі чвертьфінальної стадії зустрічалися ЗОШ №1 та ЗОШ №18. Початок матчу виявився доволі оптимістичним для номінальних гостей, які вже дуже швидко повели у рахунку після грамотного розіграшу ауту – 0:1. Відповідь підопічних Олексія Горенка не змусила на себе довго очікувати. Після затяжної атаки номінальних гостей Надольний виконав націлений простріл у центр воротарського на набігаючого Твердохліба, який з кількох метрів розстріляв голкіпера – 1:1. Другу половину матчу можна сміливо охрестити бенефісом нападника ЗОШ №1, Надольного, який хет-триком у власному фактично самотужки приніс перемогу своїй команді. Спочатку форвард номінальних господарів двічі продемонстрував як потрібно реалізовувати пенальті, а під завісу гри «десятка» ЗОШ №1 поставив масну крапку в зустрічі, ефектно, а головне – ефективно, пробивши точінісінько у праву «дев’ятку» після розіграшу ауту – 4:1 на користь ЗОШ №1, яка здобуває останню путівку до півфіналу наших змагань.

Матчі півфінальної стадії виявилися неймовірно видовищними та напруженими. Першими на майданчик вийшли СЗОШ №12 та НВК №10. Розпочали активніше гру номінальні гості, але відкрила рахунок в зустрічі СЗОШ №12, яка як по нотах розіграла блискучу контратаку – 1:0. Пропущений м’яч не на жарт по-спортивному розлютив НВК №10, яка відразу заволоділа ініціативою, один за одним створюючи гольові моменти біля воріт свого суперника, і невдовзі паритет у рахунку відновив Донець, який після ефектної «стіночки» із Махіньою невідпорно пробив у праву «шістку» – 1:1. Номінальні гості на куражі прагнули схилити шальки терезів на свою користь, з кожною секундою все більше та більше нагнітаючи атмосферу біля воріт Слишинського, але кіпер СЗОШ №12 у рамці діяв безпомилково, раз за разом рятуючи свою команду від очевидних голів. Номінальні господарі в ті хвилини діяли здебільшого другим номером, роблячи ставку на швидкі та разючі контрвипади, і ця тактика вже дуже швидко себе виправдала. Луцик вивіреним пасом вивів на ударну позицію Кукарєва, який чітким ударом впритирку із стійкою встановив підсумковий рахунок в зустрічі – 2:1 на користь СЗОШ №12, яка стає першим фіналістом змагань.

У іншому півфіналі силами мірялися Ліцей №17 та ЗОШ №1. Розпочали гру активніше номінальні гості, які вже дуже швидко повели у рахунку після влучного удару Твердохліба – 0:1. Відповідь Ліцею №17 не змусила на себе довго очікувати. Відновив статус-кво Данилюк, який виявився найспритнішим на дальній стійці після прострілу Баражиу – 1:1. Основні ж події на майданчику відбулися після перерви. Спочатку вивів Ліцей №17 вперед у рахунку Данилюк, який після чудової гри на перехопленні невідпорно пробив у лівий верхній кут, а через декілька секунд Данилюк чудово проявив себе в ролі асистента, розкішним пасом вивівши на ударну позицію Гарабажиу, і той зусиль партнера не змарнував – 3:1. Підопічні Олексія Горенка не опустили руки, і вже невдовзі інтригу в матчі відродив Твердохліб – 3:2. Розвинути свій успіх ЗОШ №1 так і не вдалося, натомість Ліцей №17 ще двома влучними ударами у впевненому стилі довів справу до переможного завершення – 5:2 на користь Ліцею №17, який справедливо крокує до фіналу.

Отож, за підсумками напружених протистоянь визначились пари учасників, які розіграють між собою призові місця змагань: у матчі за «бронзу» зійдуться НВК №10 та ЗОШ №1, а у поєдинку за «золото» поміряються силами СЗОШ №12 і Ліцей №17. Вирішальні матчі у молодшій віковій групі пройдуть в суботу. А вже сьогодні стартує фінальна частина у старшій віковій групі, де змагаються діти 2000-2001 рр. народження. Початок – о 13:00 в спорткомплексі УМВС.

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 13.03.2015 — 10:59

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.