Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: феєричний камбек «Олімпіка»

Перші стикові матчі видалися неймовірно результативними

Фінішує розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу, організований Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Хоч вже і визначилися імена переможця та призерів у всіх дивізіонах, фактично турнір ще не завершився. На повістці дня залишилися стикові матчі, в яких одні команди намагатимуться зберегти своє «місце під сонцем», а другі – підвищитись у класі. Інтриги додає те, що згідно рішення Президії Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області, переможені у цих зустрічах потім ще зіграють між собою, аби розіграти останні вакантні путівки до дивізіонів 1, 2 та 3, а яких у наступному сезоні виступатиме по 14 команд. У четвер, 26-ого березня, в спорткомплексі УМВС були зіграні перші стикові матчі, які сповна потішили вболівальників видовищним, а головне – результативним футзалом. Про все це далі у нашому огляді.

«Фаворит» – «Олімпік» – 5:8 (3:1)

Арбітри: В. Папірович, Попик

Голи: Мевша (16), Савчук (19, 24, 32, 38) – Полупан (17, 42, 48), Деговець (28), Бачинський (31), Крижанівський (34, 50, 50)

«Фаворит»: Януш, Мевша, Савчук, Альміз, Р. Огороднічук, Д. Огороднічук, Люховець, Стець, Веселовський, Бондарчук

«Олімпік»: Чмелюк, Соломко, Деговець, Гапон, Полупан, Бачинський, Крижанівський

Попередження: Соломко (37)

Активніше розпочали гру номінальні гості, які і створили перший по-справжньому небезпечний момент у матчі. Змінювати нулі на табло міг Полупан, який ефектно накрутив на фланзі захисника і прицільно пробивав з розвороту у правий верхній кут, проте «фаворитівців» в даному епізоді від неприємностей виручила поперечина воріт. Цей епізод став тривожним дзвіночком для Савчука і компанії, яка відразу перемістила гру на половину суперника, однак забити «Фавориту» довгий час так і не вдавалося. Дива у рамці команди із Старокостянтинова творив Чмелюк, а коли вже і він був безсилим, на допомогу йому приходив каркас воріт. Проте всі ці фактори не врятували «Олімпік» від голу на 16-ій хвилині. Це Мевша після позиційної помилки номінальних гостей холоднокровно пробив в ліву «шістку» з-за меж воротарського – 1:0. Варте віддати належне команді із Старокостянтинова, яка не опустила руки, і вже дуже швидко відновила статус-кво. Забитий м’яч заніс собі у актив Полупан, який прицільним ударом  в правий нижній кут завершив блискучий індивідуальний прохід по флангу у власному виконанні – 1:1. Пропущений м’яч не на жарт по-спортивному розлютив «Фаворит». Вже у наступній атаці вивів вперед у рахунку номінальних господарів Савчук, після чудової гри на перехопленні холоднокровно пробивши впритирку із стійкою з лінії воротарського – 2:1. Не встиг «Олімпік» як слід прийти в себе, як вже знову був змушений розпочинати гру від центральної лінії. Дубль оформив активний Савчук, який елегантно обігравшись «встіночку» із Русланом Огороднічуком, блискуче пробив зльоту в дальній кут, не заливши Чмелюку жодних шансів – 3:1.

Другий тайм видався не менш цікавим. Розпочала його активніше команда із Старокостянтинова, яка вже дуже швидко зусиллями Деговця скоротила відставання до мінімуму – 3:2. Цей м’яч неабияк додав впевненості гравцям «Олімпіка», які стали активіне діяти поблизу воріт Януша, і невдовзі змогли втілити свою ігрову перевагу у черговий гол. Гол-красень записав на свій рахунок Бачинський, який після стрімкого проходу по лівому фланзі, невідпорно пробив з розвороту точнісінько у ліву «дев’ятку», зірвавши гучну овацію трибун – 3:3!!! Але такий рахунок на табло протримався не більше хвилини. Гравці «Олімпіка» необачно зіграли після стандарту поблизу власних воріт, вибивши м’яч прямо на ногу Савчуку. Кращий голеадор «Фавориту» таким «подарунком» скористався сповна, невідпорно пробивши зльоту під поперечину – 4:3. Команда із Старокостянтинова відразу прийшла в себе, і невдовзі завдяки грамотному розіграшу стандартного положення знову зробила рахунок у матчі рівним. Бачинський з кутової позначки відпасував на набігаючого Крижанівського, який вдотик пробив прицільно у шпарину між голкіпером та стійкою – 4:4. Номінальні господарі стали активніше діяти у атаці, і невдовзі після чергового провалу «Олімпіка» у захисті вкотре вийшли вперед у рахунку. Знову нагадав про себе Савчук, якому після націленої передачі від Веселовського залишалося лише влучити у вже порожню ціль – 5:4. Підопічні Дениса Соломко, які знову виявилися у ролі наздоганяючих у рахунку, не знітилися, і вже дуже швидко з цим завданням впоралися. Паритет відновив Полупан, вдало зігравши на дальній стійці після прострілу Крижанівського – 5:5. Не встигли номінальні господарі як слід оговтатися, як вже знову були вимушені розпочинати гру від центральної лінії. Після стрімкої атаки «Олімпіка» Бачинський виконав націлений простріл на Полупана, який з кількох метрів холоднокровно переграв Януша – 5:6. Як виявилося пізніше, цей гол і став переломним. «Фаворит» посипався психологічно, чим сповна скористався Крижанівський, ще двічі на останній хвилині вразивши ворота суперника, і довівши рахунок в матчі до розгромного – 8:5 на користь «Олімпіка», який підходить до матчу-відповіді із вагомим гандикапом у три забиті м’ячі.

«ДБК» – «Райффайзен Банк Аваль» – 9:1 (5:0)

Арбітри: В. Папірович, Попик

Голи: Габатель (3), Сергійчук (13, 24, 29, 31, 52), Невінський (19), Баштанюк (21, 46) – Павліш (50)

«ДБК»: Сурков, Габатель, Рибчинський, Бачинський, Гаврищишин, Баштанюк, Фурик, Невінський, Сергійчук

«Райффайзен Банк Аваль»: Незборецький, Шляховий, Яковчук, Юнчик, Юдов, Ходаковський, Павліш, Стеценко, Чижов, Рудковський, Шнира

Попередження: Гаврищишин (19) – Ходаковський (25), Юдов (40)

Вилучення: Гаврищишин (36, повторне попередження) – Яковчук (38, позбавлення суперника явної можливості забити м’яч)

В іншій грі святкував впевнену перемогу «ДБК», який не залишив жодних шансів «Райффайзен Банк Авалю».

Вже перша осмислена атака в матчі завершилася взяттям воріт. Габатель випередив Стеценка, і прицільно пробив у праву «шістку» воріт зпантеличеного таким розвитком подій Незборецького – 1:0. Вже у наступній атаці той ж таки Габатель міг оформлювати дубль, проте рятівником «банкірів» в даній ситуації виявився Юдов, який в останній момент виніс шкіряний снаряд з лінії порожніх воріт. Відповідь номінальних гостей не змусила на себе довго очікувати. Зрівнювати цифри на табло повинен був Стеценко, проте не зумів у ближньому бою переграти Суркова. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Після затяжної атаки «домобудівельників» на ударній позиції виявився Сергійчук, і прицільним ударом з розвороту в праву «шістку» подвоїв перевагу власної команди – 2:0. Підопічні Анатолія Курятника не зупинялися на досягнутому, і невдовзі довели рахунок в матчі до розгромного. Незборецькому вдалося врятувати свою команду після гарматного пострілу від Невінського, але далі ніхто завадив Олександру спокійно добити шкіряний снаряд у вже незахищену ціль – 3:0. «Банкіри» дещо «поплили», чим номінальні господарі скористалися в повній мірі. Спочатку відзначився Баштанюк, а вже через декілька секунд вітання із забитим м’ячем приймав і Сергійчук, який розкішним ударом зльоту в лівий верхній кут замкнув фланговий простріл від Гаврищишина – 5:0. Під завісу тайму цікавіше виглядали вже номінальні гості, в складі яких хороші моменти для взяття воріт суперника мали Юдов та Шляховий, однак Сурков у рамці воріт діяв вище всяких похвал.

В другому таймі ігровий малюнок істотно не змінився. Закріпив і до того більш ніж вагому перевагу «ДБК» у рахунку Сергійчук, який після розіграшу штрафного блискуче пробив під поперечину метрів з 9-ти – 6:0. Через декілька секунд той ж таки Сергійчук оформив хет-трик, холоднокровно пробивши у праву «шістку» після помилки Незборецького на виході – 7:0. «Банкіри» відповіли моментом Шляхового, але той відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів поцілити у фактично порожні ворота після прострілу Юнчика у центр воротарського. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Габатель розкішним пасом із глибини майданчика вивів на побачення із голкіпером Баштанюка, і той зусиль партнера не змарнував, вишукано в ближньому бою перегравши Незборецького – 8:0. «ДБК» продовжував добивати свого суперника, і невдовзі на авансцену знову вийшов Сергійчук, який вразивши порожній кут після помилки захистку гостей оформив пента-трик – 9:0. Завершення зустрічі пройшло за «банкірами», які зуміли таки провести бодай гол престижу зусиллями Павліша, який виявився найспритнішим на дальній стійці після передачі від Стеценка – більш ніж впевнена перемога «ДБК» із рахунком 9:1.

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Updated: 27.03.2015 — 13:03

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.