Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер+» мінімально переграє «Ураган» у першій грі півфінальної серії плей-офф

Долю гри вирішив єдиний у матчі гол, забитий Сергієм Рибаком

«Спортлідер+» (Хмельницький) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 1:0 (1:0)

Рахунок в серії: 1:0

Арбітри: Іванов Олег (Дніпропетровськ), Кіндій Богдан (Львів)

Спостерігач арбітражу: Кузьменко Василь (Київ)

Голи: Рибак (11)

«Спортлідер+»: Лисенко – Калуков, Рибак, Педяш, Доманський – Чуднов, Власович, Михайленко, Шеремета – Мартинюк. Запасні: Тимощук (кап.)

Головний тренер: Віктор Мглинець

«Ураган»: Колток – Баланик, Корсун, Боргун, Миколюк – Кіндратів (кап.), Сімка, Зварич, Горбатий – Лясковський, Пелех, Рудавець. Запасні: Біров, Цілик

Головний тренер: Іван Скіцко

Попередження: Лясковський (11)

У суботу, 25-ого квітня, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер+». Домашнім поєдинок проти івано-франківського «Урагану» підопічні Віктора Мглинця відкривали півфінальну серію плей-офф вітчизняної Екстра-ліги, у якій, згідно регламенту, боротьба триватиме до трьох перемог однієї із команд.
Розпочали гру суперники доволі активно, вже в її дебюті обмінявшись гострими випадами. Відкривати рахунок вже на 30-ій секунді міг Калуков, який обікравши на фланзі захисника прицільно пробивав з розвороту у правий верхній кут, але Колток у рамці зіграв надійно. Відповідь «драконів» не забарилася. Сімка ефектно обіграв Шеремету і покотив праворуч на набігаючого Зварича, який вдотик бив у ліву «шістку», однак Лисенко в цьому епізоді зіграв вище всяких похвал, в красивому стрибку перевівши м’яч на кутовий. Хмельничани, яких несамовито підтримували рідні трибуни, зуміли перехопити ініціативу, і вже дуже швидко могли втілити її у забитий м’яч зусиллями Михайленка, але Дмитро не зумів з кількох метрів замкнути перспективний фланговий простріл у виконанні Калукова. Підопічні ж Івана Скіцка діяли здебільшого другим номером, роблячи ставку на швидкі та разючі контрвипади, і невдовзі ця тактика ледве не принесла свої плоди. Відкривати рахунок в зустрічі міг Корсун, але свій шанс змарнував, не зумівши у ближньому бою переграти Лисенка після розкішної передачі врозріз від Лясковського. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Колтку вдалося зреагувати на потужний постріл Михайленка після швидкого розіграшу ауту, але на підборі першим виявився Сергій Рибак, який холоднокровно пробив у ліву «шістку» з гострого кута – 1:0. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій франківців, які відразу зуміли переламати хід поєдинку, розпочавши створювати гольові моменти біля воріт «Спортлідера+» із завидною регулярністю. Зрівнювати цифри на табло міг Горбатий, який добряче приклався по м’ячу з-за меж воротарського, проте Лисенку з другої спроби таки вдалося ліквідувати загрозу. Через декілька секунд хороший момент для того щоб відзначитись мав і Корсун. «Двадцятка» гостей спочатку ефектно накрутив на фланзі Педяша та Рибака, а потім з розвороту бив у лівий верхній кут. На щастя для «лідерів», м’яч після удару Ігоря пролетів у лічених сантиметрах поруч із стійкою. Відповідь хмельничан не забарилася. Калуков розкішним пасом із своєї половини майданчику вивів на побачення із голкіпером Власовича, і той, трішки зблизившись із Колтком, прицільно бив у лівий верхній кут. Кіпер «Урагану» був вже безсилим, але франківців від голу врятувала стійка! Майже відразу ледве не спрацювало відоме футбольне правило. Це Сімка після передачі від Зварича викотився на рандеву із Лисенком, але голкіпер «Спортлідера+» в цьому епізоді зіграв вище всяких похвал, в ефектному стрибку вибивши м’яч з під ніг одного із лідерів атак «драконів».

DSC_0503

Другий тайм видався не менш напруженим. Вже в його дебюті подвоювати перевагу господарів майданчику міг Калуков, який, випередивши після фланговго прострілу Зварича, вдотик бив у ліву «шістку», однак Колтку в неймовірному стрибку таки вдалося врятувати свою команду. Суперники і надалі продовжували діяти у відкритій манері, відповідаючи атакою на атаку, що неабияк тішило багаточисленних вболівальників. Педяш, вибиваючи м’яч від власних воріт, влучив у Кіндратіва, від якого шкіряний снаряд відскочив під удар Зваричу. Михайло, на щастя для хмельничан, із забійної позиції пробив поруч із стійкою. Відповідь «лідерів» була не менш гострою. Колток парирував «мертвий» м’яч після вбивчого пострілу від Михайленка впритул, а Власович, який виявився першим на підборі, пробив вище воріт. Надалі ж ініціативою заволоділи франківці. Черговий момент для взяття воріт мав Корсун, але вкотре відверто вибачив суперника, пробивши метрів з 6-ти поруч із стійкою після зразкового пасу від Пелеха. Невдовзі забивати міг і сам Пелех, який накрутивши Власовича на підступах до карного майданчика хмельничан, з розвороту пробивав під поперечину, але Лисенко у «рамці» зіграв вище всяких похвал. Хмельничани відповіли після стандарту. Михайленко з кутового відпасував на набігаючого Калукова, який зльоту пробивав у правий нижній кут – «Ураган» знову від неприємностей врятував каркас воріт. Майже відразу вкотре в цій грі ледве не спрацювало відоме футбольне правило. Відновлювати паритет у рахунку міг Кіндратів, але рятівником «лідерів» в даному епізоді виявився Педяш, який в останню мить виніс шкіряний снаряд із порожніх воріт після удару капітана франківців. Час спливав, а рахунок на табло був явно не на користь «Урагану», який відчайдушно прагнув відігратися. За 3 хвилини до фінальної сирени Зварич розпочав підключатися до атак своєї команди в якості п’ятого польового, і невдовзі він міг зробити рахунок на табло спорткомплексу УМВС рівним, але не зміг з близької відстані замкнути перспективний простріл від Сімки. За 2 секунди до фінальної сирени переводити гру в серію пенальті міг Боргун, але на щастя для господарів пробив вище цілі метрів з 5-ти після скидки Корсуна.

DSC_0584

В підсумку – мінімальна перемога «Спортлідера+» із рахунком 1:0, який виходить вперед у серії до трьох перемог. Другий матч відбудеться вже завтра, 26-ого квітня, також у Хмельницькому. Початок матчу в спорткомлексі УМВС – о 14:30.
Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 25.04.2015 — 17:21

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.