Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Ураган» перемагає в драматичній серії пенальті «Спортлідер+» та зрівнює рахунок у півфінальній серії

Долю путівки до фіналу визначить 5-ий матч серії, який відбудеться у Хмельницькому

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 3:3 (0:2) пен. 8:7

Рахунок в серії: 2:2

Арбітри: Гора Геннадій (Київ), Овчинніков Ігор (Сімферополь)

Спостерігач арбітражу: Фролов Володимир (Київ)

Голи: Лясковський (23), Цілик (29), Зварич (39) – Мартинюк (6, 15), Михайленко (27)

«Ураган»: Колток – Корсун, Боргун, Миколюк, Лясковський – Кіндратів (кап.), Сімка, Зварич, Цілик. Запасні: Біров, Баланик. Запасні: Біров, Рудавець, Баланик, Горпинич, Пелех

Головний тренер: Іван Скіцко

«Спортлідер+»: Тимощук – Калуков, Рибак, Доманський, Фетько (кап.) – Михайленко, Педяш, Власович, Мартинюк. Запасні: Поправка, Філь, Чуднов

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Кіндратів (8) – Рибак (7)

Вилучення: Калуков (40)

Серія пенальті: Миколюк – 1:0, Фетько – 1:1, Лясковський – 2:1, Педяш – 2:2, Боргун – 3:2, Доманський – 3:3, Сімка – 4:3, Власович – 4:4, Баланик – 5:4, Мартинюк – 5:5, Корсун – 6:5, Чуднов – 6:6, Зварич – 7:6, Михайленко – 7:7, Пелех – 8:7, Тимощук – 8:7 (повз ворота)

У неділю, 3-ого травня, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер+». В цей день підопічні Віктора Мглинця проводили у Івано-Франківську четвертий поєдинок півфінальної серії плей-офф проти місцевого «Урагану».

Розпочали матч суперники доволі жваво, вже на перших секундах обмінявшись стовідсотковими гольовими нагодами. Відкривати рахунок в зустрічі міг Боргун, який завершував стрімку атаку господарів потужним ударом в праву «шістку» з кута воротарського – на щастя для хмельничан, м’яч після удару Ореста прийняла на себе стійка воріт. Відповідь «лідерів» видалася не менш гострою. Калуков розкішним пасом із глибини майданчику вивів віч-на-віч із голкіпером Фетька, але капітан «Спортлідера+», спочатку поклавши на паркет Колтка, далі з гострого кута не влучив у порожній кут. З часом підопічні Віктора Мглинця зуміли перехопити ігрову ініціативу, вже дуже швидко втіливши її у забитий м’яч. Після помилки захисту «ураганівців» на ударній позиції виявився Мартинюк, і з другої спроби таки переграв Колтка – 1:0!!! На куражі хмельничани могли відразу забити і другий м’яч. Кіпер франківців врятував свою команду після підступного пострілу від Калукова метрів з 10-ти, а Фетька, який виявися першим на підборі, Роману Кіндратіву вдалося зупинити лише ціною попередження. Надалі «Урагану» вдалося вирівняти гру, і небезпечні моменти біля воріт Тимощука стали виникати із завидною регулярністю. Робити рахунок на табло рівним мог Лясковський, який потужно пробивав під поперечину з-за меж воротарського, але кіпер «лідерів» в рамці зіграв надійно. Через декілька миттєвостей забійну нагоду мав Зварич, який після відмінного пасу від Сімки по флангу викотився віч-на-віч із Тимощуком, але на щастя для хмельничан, пробив поруч із стійкою. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Мартинюк, вигравши другий поверх у Зварича після навісної передачі із глибини майданчика, холоднокровно зльоту пробив під голкіпером – 2:0!!! Франківці не опустили руки, і невдовзі скорочувати відставання до мінімуму міг Сімка, але не зумів у ближньому бою переграти Тимощука. Майже відразу вкотре в цій грі не спрацювало відоме футбольне правило. Це Калуков відгукнувся на скидку Фетько, і потужно зльоту пробивав у праву «шістку» з лінії воротарського, але дива реакції у рамці продемонстрував Колток, у красивому стилі парируваши «мертвий» м’яч після «сімки» хмельничан.

Другий тайм активніше розпочали франківці, які за несамовитої підтримки рідних трибун, відразу пішли атакувати ворота свого опонента. Вже в дебюті другої 20-ти хвилинки дві забійні нагоди для того аби змінити цифри на табло мав Зварич, але в обох випадках Тимощук діяв у «рамці» вище всяких похвал. Але і він виявився безсилим на 23-ій хвилині. «Ураган» розіграв швидку контратаку, яку холоднокровним ударом в «будиночок» голкіперу з кута воротарського завершив Лясковський – 2:1! Не встигли «дракони» як слід відсвяткувати взяття воріт, як вже самі були змушені розпочинати гру від центральної лінії. Забитий м’яч заніс собі у актив Михайленко, який виявився найспритнішим після розіграшу кутового, вискочивши з-за спин захисників та з кількох метрів розстрілявши Колтка – 3:1. Варто віддати належне підопічним Івана Скіцка, які не опустили руки, і вже дуже швидко зуміли один м’яч. Це юний Цілик, підібравши м’яч майже біля центральної лінії, зіграв не по роках холоднокровно, і трішки зблизившись із голкіпером, невідпорно пробив точнісінько у лівий верхній кут – 3:2. Пропущений м’яч став каталізатаром атакувальних дій хмельничан, які відразу перевели гру на половину суперника, створюючи небезпечні моменти біля воріт Колтка із завидною регулярністю. Стовідсоткову нагоду для того аби відзначитись мав Доманський, але вийшовши віч-на-віч із Колтком, пробив прямісінько у голкіпера. Через декілька миттєвостей змінювати цифри на табло міг і Педяш, який від душі приклався до «круглого» з-за меж воротарського, але кіперу «Урагану» в неймовірному стрибку таки вдалося врятувати свою команду. Івану Скіцку нічого не залишалося як йти ва-банк, змінюючи голкіпера на п’ятого польового, і за 2.58 до фінальної сирени у воротарській футболці на майданчику з’явився Орест Боргун. «Ураганівці» стали більше контролювати м’яч, і свого шансу таки дочекалися. Після затяжної атаки франківців Тимощук парирував вбивчий удар у виконанні Цілика, а ось на добиванні першим виявився Зварич, який без особливих перешкод спокійно вразив порожню ціль, зробивши рахунок у грі рівним – 3:3. На цьому неприємності «лідерів» не закінчилися. Суперечливу червону картку за 8 секунд до фінальної сирени отримав Дмитро Калуков, який, на думку арбітра, ціною фолу останньої надії зупинив на лівому фланзі (майже біля центральної лінії! – прим. автора) стрімкий прорив Цілика. Розіграти більшість у франківців вже не було ні часу, ні можливості – нічия в основний час із рахунком 3:3, і згідно регламенту, подальша боротьба перейшла у серію післяматчевих пенальті.

«Лоторея» видалася неймовірно напруженою. Незважаючи на колосальну напругу, яка панувала у спорткомплексі манежу Коледжу фізвиховання, гравці обох команд почергово влучно реалізовували свої спроби, довівши рахунок до 7:7. Все вирішили восьмі удари серій. Пелех свій пенальті реалізував, а Тимощук не зумів приборкати свої емоції, із «позначки» пробивши вище воріт – 8:7 на користь «Урагану» в серії післяматчевих пенальті, який зрівнює рахунок в півфінальній серії до трьох перемог.

Долю путівки до фіналу вирішить останній, п’ятий, матч серії, який відбудеться у Хмельницькому наступної суботи, 9-ого травня.

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 03.05.2015 — 16:06

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.