Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер+» вдруге у фінальній серії плей-офф поступається «Локомотиву»

В другій грі серії за золоті нагороди чемпіонату підопічні Віктора Мглинця зазнали розгромної поразки від діючого переможця змагань, харківського «Локомотиву»

«Локомотив» (Харків) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 10:3 (4:1)

Рахунок у серії: 2:0

Арбітри: Дребужан Сергій (Мукачеве), Кравченко Ігор (Суми)

Голи: Білоцерківець (1), Рогачов (17), Кисельов (19), Журба (19, 40), Шамлі (23, 27), Шпигарь (27), Овсянніков (29), Д. Бондар (32) – Рибак (2), Калуков (22), Фетько (36)

«Локомотив»: Литвиненко (кап.) (Чеканов, 38) – Журба, Білоцерківець, Овсянніков, Д. Сорокін – О. Сорокін, Кисельов, Рогачов, Шпигарь – Шамлі, Д. Бондар, Лебедь. Запасні: Іваняк

Головний тренер: Євген Ривкін

«Спортлідер+»: Тимощук – Калуков, Доманський, Фетько (кап.), Рибак – Мартинюк, Михайленко, Власович, Педяш. Запасні: Поправка, Алексейчук, Чуднов, Шеремета

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Рибак (16), Калуков (21)

У неділю, 17-ого травня, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер+». В цей день підопічні Віктора Мглинця у Харкові проводили другий поєдинок фінальної серії плей-офф із діючим чемпіоном турніру, харківським «Локомотивом».

Розпочати б хотілося б з кадрових перестановок напередодні матчу. Євген Ривкін дещо «перетасував» стартову четвірку, замінивши у ній Дмитра Бондаря на Сергія Журби. Місце ж Журби у другому квартеті, порівняно із стартовою зустріччю цих суперників, зайняв Микита Шпигарь. Відбулися перестановки і у стані «лідерів». Повернувся в стрій після дискваліфікації кращий голеадор хмельничан, Дмитро Калуков, прогнозовано зайнявши місце у стартовій четвірці, витіснивши з неї Олександра Педяша.

16

Другий матч серії суперники розпочали, так би мовити, з «місця в кар’єр». Вже перша осмислена атака у матчі увінчалася взяттям воріт. Після прострілу від Журби на ударній позиції виявився Білоцерківець, і обігравши Фетька у карному майданчику «лідерів», невідпорно пробив з розвороту у ліву «шістку» – 0:1. Не встигли «залізничники» як слід відсвяткувати взяття воріт суперника, як вже самі були вимушені розпочинати гру від центральної лінії. Після розіграшу ауту Калуков виконав передачу на дальню стійку, де ніким не прикритий Рибак з кількох метрів розстріляв Литвиненка – 1:1!!! Підопічні Євгена Ривкіна додали в швидкості, і невдовзі дубль оформлювати міг Білоцерківець, який обікравши на фланзі Мартинюка, втік віч-на-віч із голкіпером, однак Тимощук, грамотно зігравши на виході та скоротивши кут обстрілу, зумів врятувати свою команду від вірного голу. Надалі ініціативою заволоділи гравці «Спортлідера+». Змінювати цифри на табло міг Калуков, який потужно пробивав зі штрафного метрів з 15-ти, але кіперу харків’ян ціною надзусиль таки вдалося перевести шкіряний снаряд на кутовий. Через декілька миттєвостей тож ж таки Калуков з флангу відпасував на Доманського, який підступно пробивав з-під Дмитра Сорокіна у ближній нижній кут – «Локомотив» від неприємностей врятувала стійка! Поступово ігрову перехопили вже гравці господарів, які з кожною секундою все більше нагнітали ситуацію біля воріт Тимощука. Стовідсотковий момент для того аби вивести харків’ян вперед у рахунку мав Шамлі, однак не зумів у ближньому бою переграти голкіпера «Спортлідера+». Через декілька миттєвостей Тимощук знову продемонстрував себе у всій красі, в красивому стрибку парирувавши потужний удар Рогачова з дальньої дистанції після розіграшу кутового. «Локомотив» продовжував діяти на паркеті першим номером, і на 17-ій хвилині зумів втілити свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Це Рогачов на фланзі обігрався в «стіночку» із Кисельовим, і пробив з гострого кута. М’яч, зрикошетивши від ноги Доманського, опинився у сітці – 1:2. Схоже, цей гол дещо психологічно надломив хмельничан, чим господарі скористалися сповна, ще до перерви довівши рахунок у зустрічі до розгромного. Спочатку відзначився Кисельов, який після помилки Фетька поблизу власного карного майданчика невідпорно пробив у лівий верхній кут метрів з 8-ми, а через декілька секунд вітання від партнерів приймав і Журба, який чудовим ударом впритирку із стійкою з дальньої дистанції завершив передачу від Овсяннікова – 1:4.

13

Другий тайм видався ще більш результативнішим. Вже в його дебюті скоротив відставання «лідерів» у рахунку Калуков, який холоднокровним пострілом під поперечину з лінії воротарської замкнув відмінний пас від кутової позначки у виконанні Рибака – 2:4. Пропущений гол не на жарт по-спортивному розлютив гравців «Локомотива», які вже у наступній атаці відновили власну перевагу у три забиті м’ячі. Шпигарь розкішним пасом врозріз із глибини вивів віч-на-віч із голкіпером Шамлі, і той зусиль партнера не змарнував – 2:5. «Залізничники», які відчули запах крові, вирішили не зупинятися на досягнутому, і впродовж кількох наступних хвилин стовідсоткові нагоди для того, аби вразити ворота «Спортлідера+» мали Овсянніков та Білоцерківець, але вище всяких похвал на останньому рубежі діяв Тимощук, який в обох випадках виявлявся сильнішим у очній дуелі із ключовими гравцями харків’ян та національної збірної України з футзалу. Але і на 27-ій хвилині вже і Богдан виявився безсилим врятувати свою команду від пропущеного голу. Змінив цифри на табло Шпигарь, який з кількох метрів вразив порожній кут після прострілу на дальню стійку у виконанні Шамлі – 2:6. Не встигла хвилинна стрілка зробити бодай один повний оборот, як вже знову «лідери» вимушені були розпочинати гру від центральної лінії. Вже Шамлі виявився на вістрі атаки харків’ян, і розхитавши на фланзі Рибака, невідпорно пробив з розвороту точнісінько у правий верхній кут воріт – 2:7. Невдовзі остаточно усі питання щодо переможця двобою зняв Денис Овсянніков, який випередивши Фетька після передачі Журби при розіграші ауту, вдотик пробив впритирку із стійкою метрів з 7-ми – 2:8. «Лідери» продовжували допускати помилки в обороні, і на 29-ій хвилині однією з них сповна скористався Дмитро Бондарь, який після обрізки Рибака у центральному колі, вийшов віч-на-віч із голкіпером, і витримавши гросмейстерську паузу, елегантно підсік сферу у ліву «дев’ятку» – 2:9. Аби змінити хід подій на майданчику та дещо «погасити» атакувальний пил харків’ян за 4.36 до фінальної сирени Віктор Мглинець випустив на паркет Педяша у воротарській футболці, і це майже відразу принесло свої плоди. Після затяжної атаки «лідерів» Педяш потужно пробив з-за меж воротарського, і м’яч після рикошету від Фетька змінив свою траєкторію і залетів точнісінько у «дев’ятку» воріт спантеличеного таким розвитком подій Литвиненка – 3:9. Хмельничани, яким вже нічого не було втрачати, і надалі продовжували діяти в чисельній більшості, і вже невдовзі дубль оформлювати Калуков, який холоднокровно бив головою у протихід голкіперу після навіснної передачі від Педяша – харків’ян в цьому епізоді врятувала стійка воріт. А останнє слово у цій грі залишилося за господарями. Це Журба, вразивши порожню ціль після помилки «лідерів» при розіграші зайвого, довів рахунок у зустрічі до двозначного – болюча поразка «Спортлідера+» – 3:10.

Наступний матч фінальної серії за золоті нагороди чемпіонату відбудеться 23-ого травня у Хмельницькому.

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 17.05.2015 — 15:43

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.