Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер+» – «Приват». Анонс

Коли поранений звір вдвічі небезпечніший

У суботу, 19-ого грудня, свій черговий поєдинок проведе хмельницький «Спортлідер+». В рамках 12-ого туру вітчизняної Екстра-ліги підопічні Романа Ковальчика у рідних стінах зустрінуться із криворізьким «Приватом», який наразі замикає турнірну таблицю змагань.

Криворіжці, які доволі успішно розпочали нинішній сезон, здобувши чотири залікові бали у двох стартових поєдинках, далі «здали оберти», видавши програшну серію із семи матчів поспіль. Так склалося, що її «відправною точкою» став поєдинок «Привата» і «Спортлідера+» у першому колі, в якому хмельничани продемонструвавши на майданчику свої найкращі якості здобули переконливу перемогу на виїзді із рахунком 8:1. Серія невдач призвела до зміни тренера у стані «Привата» – досвідченого Раміса Мансурова, який поєднував тренерські обов’язки з ігровими, змінив на тренерському містку Віталій Поляков. Відомий у минулому футзальний арбітр, який в свій час обслуговував матчі різного всеукраїнського рівня, а нині спортивний директор криворізького клубу, наразі виконує обов’язки головного тренера «Привату». Також у стані «приватівців» відбулися й кадрові зміни – залишили команду Максим Герасимов, Денис Божко та Олександр Галицький, а на їх місце прийшли Сергій Малишко, Ярослав Лебідь та Дмитро Шамлі – гравці «Локомотива» останнім часом не отримували достатньо ігрового часу в складі діючого чемпіона країни, отож за взаємною домовленністю клубів до кінця сезону виступать у стані «Привата» на правах оренди. Всі ці фактори призвели до того, що колектив «струснувся» після серії невдач, і розпочав демонструвати доволі змістовну гру. У Рівному «Приват» цілком міг зачепитися за нічию, однак цьому завадив гол Кручка на останніх хвилинах – мінімальна поразка із рахунком 1:2, а ось в наступному турі в рідних стінах цілком могли переграти івано-франківський «Ураган». Підопічні Віталія Полякова неймовірно впевнено провели перший тайм, і завдяки вдалим діям Лебедя, який спочатку асистував на Шамлі, а невдовзі і сам відзначився забитим м’ячем, пішли на перерву із відчутною перевагою у рахунку. Після відпочинку Боргун, який влучним ударом завершив передачу від Корсуна, вже доволі швидко один м’яч відквитав, а ж вирішальним у матчі став епізод на 37-ій хвилині, коли Делятинський зрізав сферу у власні ворота після флангового прострілу від Цілика – нічия із рахунком 2:2, яка залишає «Приват» на останній позиції у табелі про ранги із очковим відставанням від зони плей-офф, отож очевидно, що в Хмельницькому підопічні Віталія Полякова зроблять усе можливе, аби здобути залікові бали та покращити власне турнірне становище.

afisha_programka

«Спортлідер+» ж попередній матч проводив у Львові, де зустрічався із місцевою «Енергією». Початок матчу був за галичанами: відкрив рахунок у зустрічі Кузь, якому після ювелірного пасу від Маринюка не склало особливих зусиль влучити у порожній кут, а невдовзі відзначився і сам Маринюк, холоднокровно пробивши впритирку із стійкою після передачі від Федюка. В другому таймі на майданчику цікавіше виглядали вже «лідери»: спочатку один м’яч відквитав Власович, якому після відмінного пасу у виконанні Калукова та позиційної помилки захисту «енергетиків» з кількох метрів залишалося лише влучити у ціль, а згодом Подлюк, з другої спроби перегравши Кардаша, забив свій другий м’яч у Екстра-лізі – 2:2. Під завісу матчу принести перемогу «лідерам» міг Педяш, але з дабл-пенальті пробив вище воріт – нічия із рахунком 2:2, і «Спортлідер+» став першим клубом, який здобув очки в Львові у цьому сезоні. Відзначимо, що дебютував в цій грі у складі хмельничан перспективний Владислав Щербань, який доволі ефективно використав відведений цому ігровий час, також вперше у заявку потрапив Максим Панішев, який демонстрував чудову гру в останніх матчах за «Спортлідер-2» в Першій лізі чемпіонату України з футзалу. Після матчу головний тренер хмельничан, Роман Ковальчик, заявив що задоволений результатом, але не грою своїх підопічних, які не використали вдосталь гольових моментів для того, аби вразити ворота суперника. Очевидно, що над виправленням недоліків у цьому компоненті і працювали «лідери» останні три тижні, готуючись до гри із «Приватом», отож що з того вийшло побачимо вже найближчої суботи. Нічия у Львові та перемога «Продексіма» у Рівному опустили хмельничан на четвертий рядок у турнірній таблиці, і очевидно, що у домашньому двобої проти аутсайдера змагань подоляни прикладуть максимум зусиль аби здобути перемогу та покращити власне турнірне становище.

З погляду на турнірне становище та історію протистоянь між суперникам явним фаворитом виступає «Спортлідер+», який переміг у всіх трьох попередніх офіційних матчах із «Приватом». Привабливішими шанси «лідерів» на підсумковий успіх робить і те, що вони звітний поєдинок проведуть у рідних стінах та перед рідними вболівальниками, які стовідсотково шалено підтримуватимуть улюблену команду, однак недооцінювати можливості «Привату» в цьому матчі теж не варто. Криворіжці наразі цілком нагадують «пораненого звіра», який, як відомо – вдвічі небезпечніший.

Чиї ж амбіції виявляться вищими, вирішить безпосередньо сама гра, яка відбудеться у суботу, 19-ого грудня, в спорткомплексі УМВС. Початок – о 12:00.

privat_sl_1_anons

«Спортлідер+» – «Приват». Усі матчі, усі голи.

Сезон 2014/2015. Екстра-ліга

15.11.2014. «Приват» – «Спортлідер+» – 3:6

Божко (9), Клушин (24), Горло (25) – Фетько (8), Педяш (15), Калуков (28), Власович (34), Чуднов (37), Михайленко (40)

07.03.2015. «Спортлідер+» – «Приват» – 6:2

Педяш (17, 34, 36), Доманський (35), Рибак (38), Фетько (39) – Бакум (3), Делятинський (30)

Сезон 2015/2016. Екстра-ліга

19.09.2015. «Приват» – «Спортлідер+» – 1:8

Таранович (35) – Михайленко (3, 31), Педяш (5, 15, пен., 31), Власович (17), Калуков (20, 36)

«Спортлідер+» – «Приват» (всього)

3 гри: 3 перемоги, 0 поразок, різниця м’ячів 20-6

Середня результативність – 8,66 («Спортлідер+» – 6,66; «Приват» – 2,0)

Бомбардири:

«Спортлідер+»: 7 – Педяш, 3 – Калуков, Михайленко, 2 – Власович, Фетько, 1 –   Чуднов, Доманський, Рибак

«Приват»: 1 – Бакум, Делятинський, Божко, Таранович, Клушин, Горло

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 16.12.2015 — 17:25

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.