Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Євро-2016: Словенія – Португалія – 2:6, Угорщина – Україна – 3:6

Огляд матчів 3-го ігрового дня чемпіонату Європи від сайту УЄФА + ВІДЕО

Хет-трик Рікардіньо допоміг піренейцям вийти в 1/4 фіналу, попутно вибивши з турніру Словенію. Здобувши перемогу на класі, команда Олександра Косенка завоювала путівку у чвертьфінал.

СЛОВЕНІЯ – ПОРТУГАЛІЯ – 2:6
Завдяки хет-трику Рікардіньо, Португалія здолала непоступливих словенців і разом з господарями ЄВРО-2016 сербами вийшла в 1/4 фіналу.

Крістьян Чуєц відкрив рахунок, проявивши неабияку індивідуальна майстерність, але Фабіу Сесіліу ударом зльоту швидко відновив рівновагу. Блискуче зігравши п’ятою, Рікардіньо вивів португальців вперед, але піренейці грішили фолами, і якщо з 10-метровим Вітор Угу впорався, то після кутового виявився безсилим. Гол забив Гашпер Врховец, який ризикував пропустити зустріч через зубний біль.

У словенців були моменти і у другому таймі, але після точного удару Рікардіньо зі штрафного вони нічого не змогли протиставити супернику. Педру Карі забив з кутового, після чого Рікардіньо перехопив м’яча в центрі і оформив перший хет-трик на цьому турнірі. Наприкінці Врховец отримав червону картку, і Фабіу Сесіліу поставив крапку в матчі, зробивши дубль. Португальці вийшли на перше місце в групі, випередивши сербів за забитими м’ячами.

Герой матчу
Рікардіньо в четвертий раз грає на чемпіонаті Європи і марить перемогою. У матчі зі словенцями він підкріпив своє бажання трьома голами і невгамовним настроєм.

Видовище
Дві гри середи вийшли досить обережними – обидва аутсайдери грали в п’ять польових, щоб позбавити фаворитів м’яча і замкнути їх на своїй половині. Цей матч вийшов іншим. В ньому були і атаки на обидві пари воріт, і видовищна техніка, і красивий гол Чуєца, і, звичайно, Рікардіньо. Якого не даремно звуть Чарівником.

Суботні ставки
Збірні Португалії та Сербії вже точно знають, що в понеділок зіграють у чвертьфіналах. Але це не означає, що вони будуть берегти один одного в очній зустрічі, яка пройде за повних трибун. Адже першому місцю не доведеться грати з переможцем групи В, яким, швидше за все, стане Іспанія. У португальців є перевага по забитим м’ячам.

Словенія – Португалія – 2:6 (2:2)
Чуєц, 3, Врховец, 20 – Фабіо Сесіліу, 5,40, Рікардіньо, 16,24,33, Педро Карі, 31

УГОРЩИНА – УКРАЇНА – 3:6
У своєму першому матчі у Сербії “синьо-жовті” досягли ідеального для себе результату, потіснивши з першого місця в групі Іспанію. Угорська команда намагалася чинити тиск на підопічних Олександра Косенка, однак у найбільш важливих епізодах позначився більш високий клас і індивідуальна майстерність суперника.

Збірна України застала угорців зненацька, з перших секунд організувавши щільний пресинг, і змусила їх помилитися. Вже на другій хвилині Дмитро Сорокін відкрив рахунок, а незабаром Дмитро Бондар його подвоїв. І хоча Золтан Дрот досить швидко відіграв один м’яч, на більше його з партнерами не вистачило.

Діючи в контратакуючому ключі, більш досвідчені українці всякий раз поверталися до гандикапу у два голи, в результаті змусивши угорців зіграти у відкриту. Дроту все ж вдалося зробити дубль, але два красивих м’ячі провів і Бондар, а крапку в цій грі поставив Євген Валєнко.

Ключовий фактор
Команда Косенка в порівнянні з угорською більш однорідна і збалансована, що дозволило наставнику українців вільніше маневрувати складом і зберігати свіжість. Тоді як суперник, за великим рахунком, робив ставку лише на майстерність Золтана Дрота.

Техніка Бондаря
Незважаючи на вік, 32-річний гравець харківського “Локомотива” демонструє відмінну координацію, завдаючи точні удари з найбільш складних позицій. А його перший гол у ворота Угорщини заслуговує усіляких похвал, як і результативний пас 33-річного кіпера Євгена Іваняка.

На черзі Іспанія
Українці, як і іспанці, гарантували собі місце в чвертьфіналі. Проте в очному суботньому поєдинку вони визначать переможця групи В. При цьому “синьо-жовтих” влаштує і нічия.

Угорщина – Україна – 3:6 (1:2)
Дрот, 8,34, Тренчені, 30 – Д.Сорокін, 2, Бондар, 7, 35, Овсянніков, 25, Мик.Грицина, 30, Валєнко, 36

МАТЧІ П’ЯТНИЦІ

Група С: Казахстан – Хорватія (19:30) *Eurosport2
Хорвати намагатимуться вийти у плей-офф в третій раз поспіль.

Група D: Азербайджан – Чехія (22:00) *Eurosport2
Чехи відкривають турнір з надією повторити результат 2010 року, коли вони фінішували третіми.

UEFA.com, НФК “Ураган”

Updated: 05.02.2016 — 11:06

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.