Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Спортлідер+” завершує регулярний чемпіонат вольовою перемогою над “Титаном-Зорею”

В рамках 18-ого туру Екстра-ліги підопічні Романа Ковальчика в рідних стінах здолали свого найближчого переслідувача у турнірній таблиці, кваліфікувавшись у плей-офф з четвертої позиції

“Спортлідер+” (Хмельницький) – “Титан-Зоря” (Покровське) – 6:3 (2:1)

Арбітри: Вовчок Ярослав (Івано-Франківськ), Гордієнко Євген (Одеса)

Спостерігач арбітражу: Веремчук Юрій (Рівне)

Голи: Лисенко (18, 36), Хамдамов (19), Шеремета (29, 30), Калуков (37) – Лінник (16), Леміш (34), Чорний (35)

“Спортлідер+”: Бакінський (Тимощук, 16) – Калуков, Власович, Подлюк, Хамдамов (кап.) – Шеремета, Щербань, Лисенко, Педяш – Сагайдачний.

Головний тренер: Роман Ковальчик

“Титан-Зоря”: Мельник (кап.) – Чорний, Грицовець, Мілінький, Ященко – Ментянник, Лінник, Леміш, Доманський. Запасні: Васильченко

Головний тренер: Віталій Соломка

Попередження: Ментянник (27), Чорний (31), Леміш (32), Грицовець (33)

У суботу, 20-ого лютого, свій заключний поєдинок у регулярному чемпіонаті Екстра-ліги сезону 2015/2016 років провів хмельницький «Спортлідер+». У заключному напередодні старту плей-офф, 18-ому турі, підопічні Романа Ковальчика волею календаря зустрічалися із найближчим турнірним переслідувачем, «Титаном-Зорею» із Покровського.

_DSC0914

Розпочнемо із стартових протоколів, які відверто здивували. Здивування це викликало, в першу чергу, розстановка сил суперника хмельничан, «Титану-Зорі». Незадовго перед грою з’ясувалося, що через різні суб’єктивні причини відраховані з команди добре знайомий подільським вболівальникам Засенко та граючий тренер «титанів», Дмитро Камеко. Вакантний пост головного тренера команди із Покровського зайняв Віталій Соломка. Також через травми покровцям не могли допомогти у цій грі Антон Тарасенко та Павло Пічкуров. Хмельничани ж в заключній грі «регулярки» не могли розраховувати на Дмитра Мартинюка, який цей матч пропускав через перебір жовтих карток. Його замінив Андрій Лисенко, для якого цей поєдинок став першим офіційним після тривалого відновлення від травми, отриманої у грі із «ЛТК-ІнБев-НПУ» ще у кінцівці 2015-ого року. Забігаючи наперед відзначимо, що Андрій на паркет повернувся із блиском, вже у першому матчі після довготривалого «простою» відзначившись дублем. Але про все це далі.

_DSC0944

Розпочався матч із хвилини мовчання, присвяченої пам’яті героїв Небесної Сотні. Після офіційної частини цієї церемонії нарешті і розпочалося, те ради чого вболівальники переповнили в цей день споркомплекс УМВС – сама Гра. З перших секунд кинулася в очі перевага хмельничан у позиційній боротьбі, які основну загрозу воротам суперникам створювали при розіграші стандартних положень. Після підступного прострілу Власовича з ауту Мельник парирував сферу перед собою, а ось, на щастя, для покровців, першим на м’ячі виявився Грицовець, який виніс його подалі від воріт «титанів». Через декілька миттєвостей вдалий розіграш ауту знову ледве не увінчався успіхом для «Спортлідера+»: той ж таки Власович прострілив від бокової лінії, а Хамдамов у падінні пробивав у дальній кут – Мельник проводжав сферу лише поглядом, однак, на щастя для «Титану-Зорі», м’яч після удару капітана «лідерів» пройшовся у лічених міліметрах поруч із стійкою. Відповідь гостей видалася не менш гострою. Після позиційної помилки Щербаня поблизу власних воріт, Ментянник викотився на швидкості віч-на-віч із голкіпером, і потужно пробив під поперечину, однак Бакинський на останньому рубежі власних воріт зіграв вище всяких похвал, парирувавши не лише цей удар, а й добивання від Доманського, який завершував атаку покровців другим темпом. Через декілька хвилин змінювати нулі на табло міг і Чорний, який після вивіреного пасу від Мілінького підступно пробивав у ліву «шістку» з-під захисника, однак Бакинському у красивому стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Стримавши атакувальний порив свого суперника, підопічні Романа Ковальчика при першій ліпшій нагоді стали активно загострювати обстановку біля воріт свого опонента, і всередині першого тайму цілком могли відкривати рахунок у матчі, однак цьому завадила надвдала гра Мельника, який спочатку парирував потужний удар Педяша під поперечину із середньої відстані, а потім зреагував і на добивання впритул від Сагайдачного.

_DSC0961

Забитих м’ячів вболівальники дочекалися на 16-ій хвилині. Доманський по флангу вивів на ударну позицію Лінника, і той, підробивши шкіряний снаряд під робочу ногу, підступно пробив у ближній кут. Сфера, юркнувши під рукою Бакинського, залетіла у сітку – 0:1. Відразу після цього місце на останньому рубежі хмельничан зайняв Тимощук, і своїми діями додавши впевненості своїм партнерам по команді, які вже доволі швидко зрівняли рахунок на табло спорткомплексу УМВС. Рецептом успіху став вдалий розіграш стандартного положення: Педяш виконав націлений простріл від бокової лінії у центр воротарського, де Лисенко, вдало зігравши на випередження, з кількох метрів переправив сферу у ціль – 1:1. Не встигли покровці як слід прийти в себе, як вже майже відразу знову були вимушені розпочинати гру від центральної лінії. Хамдамов, вдало зігравши у відборі на своїй половині, пройшов на швидкості із м’ячем декілька метрів, і уникнувши підкату від Доманського, потужно пробив з носка з лінії воротарського, що стало неров’язним ребусом для Мельника – 2:1, і саме за такого рахунку на табло суперники і вирушили на перерву.

_DSC1008

Не менш цікаво події на паркеті розвивалися і після перерви. Друга 20-та хвилинка розпочалася з атак «Титан-Зорі», в складі якої хороші нагоди для того аби відзначитися мали Мілінький та Грицовець, однак Тимощук на останньому рубежі власних воріт діяв надпереконливо. Поступово ініціатива перейшла на бік господарів, яких палко та безупинно гнали в атаку рідні трибуни. Двічі пісял серії кутових забивати міг Педяш – одного разу покровців від вірного голу врятував Мельник, а коли вже і він був безсилим, на допомогу «Титану-Зорі» прийшов каркас воріт. За таких умов гол у ворота назрівав все більше і більше з кожною наступною секундою, і стався він на 25-ій хвилині. Шеремета виявився першим на м’ячі після довгого вводу від Тимощука, і з другої спроби таки переграв голкіпера «титанів», довівши перевагу хмельничан до двох голів – 3:1. Забитий м’яч неабияк позитивно вплинув на підопічних Романа Ковальчика, які після цього стали ще більш наполегливіше та розкутіше діяти в атаці, і всередині другого тайму довели рахунок на табло до розгромного. Гольову комбінацію розпочав Лисенко, «знайшовши» передачею на дальній стійці Педяша, а той в свою чергу виконав м’який пас на набігаючого Шеремету, який влучно вдотик пробивши у праву «шістку» оформив свій другий дубль у Екстра-лізі – 4:1. Віддамо належне гостям, які не опустили руки, і вже у наступній атаці могли скорочувати відставання у рахунку. Лисенко виніс сферу із вже порожніх воріт після удару Ященка з гострого кута, а ось добивання від Мілінького, на щастя для хмельничан, прийшлося у поперечину їх воріт. Надалі атакувальний запал покровців збився на грубість: «Титан-Зоря» «занесла» у свій актив чотири «гірчичники» за шість хвилин ігрового часу, закріпивши таким чином власне лідерство на чолі рейтингу найнедисциплінованіших команд Екстра-ліги. Найбільше запам’яталася жовта картка за симуляцію Лемішу, який старанно намагався «намалювати» пенальті після контакту із Подлюком у карному майданчику хмельничан. Але Євгена Гордієнка, справжнього одесита не проведеш, що схвально підтримали трибуни, розпочавши скандувати «ми любимо Одесу!».

_DSC1036

Однак на 34-ій хвилині той ж таки Леміш проявив не лише високу футбольну акторську майстерність, а й свій неабиякий бомбардирський хист, влучним ударом в праву «дев’ятку» завершивши скидку Ментянника – 4:2. «Титани» ж відразу пішли на ризик, перейшовши на гру в п’ять польових, і ця ставка вже доволі себе виправдала: Чорний влучним ударом впритирку із стійкою завершивши чудову передачу врозріз від Мілінького скоротив відставання у рахунку до мінімального, відродивши інтригу в матчі – 4:3. Однак примножити свій успіх покровцям не судилося. Спочатку Лисенко, вдало зігравши на добиванні після удару Калукова, оформив дубль у матчі, а так званою «вишенькою на торті» стала стрімка та блискавична трьохходівка Лисенко-Хамдамов-Калуков, яка завершилася влучним ударом кращого бомбардира хмельницької команди із кількох метрів.

1456005729

В підсумку – вольова перемога хмельничан із рахунком 6:3, яка залишила «Спортлідер+» четвертим за підсумками «регулярки», а ось «Титан-Зорю» – на п’ятій позиції, оскільки «ЛТК-ІнБев-НПУ», який до останнього переслідував обох суперників поступився у Херсоні в заключному матчі першої частини змагань. Тепер на «Спортлідер+» та «Титан-Зорі» очікує зустріч у чвертьфінальній серії плей-офф, де згідно регламенту, боротьба триватиме до двох перемог однієї із команд. Перший її матч відбудеться 6-ого березня у Покровському, а ось друга та за необхідності третя гра серії відбудуться на майданчику хмельничан.

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

 

 

 

Updated: 20.02.2016 — 15:26

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.