Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

“Спортлідер-2″ в напруженому поєдинку поступається “Manzani”

В рамках 14-ого туру чемпіонату України серед команд Першої ліги підопічні Михайла Токаря в рідних стінах зазнали поразки у матчі з одним із лідерів турніру, київською “Manzanою”

“Спортлідер-2″ (Хмельницький) – “Manzana” (Київ) – 1:3 (0:3)

Арбітри: Гарасимків Василь (Волинь), Демянюк Олександр (Рівне)

Спостерігач арбітражу: Фурман Василь (Чернівці)

Голи: Соколюк (36) – Арановський (2), Накаєв (6), Ярмош (10, аг.)

“Спортлідер-2″: Чех – Сагайдачний, Ярмош, Кручек, Філь – Рябоконь (кап.), Соколюк, Ковалишин. Запасні: Черевко.

Головний тренер: Михайло Токар

“Manzana”: Балашев (кап.) – Арановський, Накаєв, Смоловик, Бутко – Аксьонов, Крошан, Мамай, Мельник – Федоренко, Івонко. Запасні: Негель.

Головний тренер: Тарас Шпичка

Попередження: Кручек (14), Філь (38), Ярмош (38) – Аксьонов (33), Івонко (37)

У п’ятницю, 4-ого березня, свій черговий поєдинок провів хмельницький «Спортлідер-2». У рамках 14-ого туру чемпіонату України серед команд Першої ліги підопічні Михайла Токаря в цей день у домашніх стінах зустрічалися з одним із лідерів турніру, столичною «Manzanою».

_DSC0161

Розпочнемо вже звично зі стартових протоколів команд. Михайло Токар у цьому матчі не міг розраховувати на кадрове підсилення з головної команди, яка вже у неділю у Покровському розпочне боротьбу в плей-офф вітчизняної Екстра-ліги, отож в матчі з одним із лідерів чемпіонату в розпорядженні керманича «Спортлідера-2» було лише сім польових гравців, а це менше, ніж дві повноцінні ігрові четвірки. Кияни ж в звітному поєдинку не могли розраховувати на одного з своїх ключових гравців, Микиту Тменова, який травмувався у грі попереднього турі, в якій «Manzana» на останній (!) секунді вирвала перемогу над «Делівері».

f97U2_croper_ru

Вже перша осмислена атака у матчі увінчалася взяттям воріт. Це Бутко обіграв Ярмоша на підступах до карного майданчику хмельничан, і пробив з розвороту у ліву «шістку» – м’яч, знайшовши на своєму шляху «перешкоду» у вигляді ноги Арановського, змінив свою траєкторію, і затріпотів у сітці воріт дезорієнтованого таким розвитком подій Чеха – 0:1. На куражі кияни могли відразу і подвоїти власну перевагу у рахунку, однак, на щастя для хмельничан, підступний постріл у виконанні Накаєва, прийшовся у стійку воріт. Віддамо належне «лідерам», які вже доволі швидко прийшли в себе після «холодного душу» на старті матчу, і вже доволі швидко могли зробити рахунок на табло рівним, однак Балашеву, кіперу киян, в неймовірному стрибку вдалося перевести у стійку м’яч після гарматного удару Ярмоша з розвороту у ліву «дев’ятку». Повіривши у власні сили, хмельничани стали діяти активніше в атаці, і цілком могли змінювати цифри на табло, однак Рябоконь та Кручек своїми шансами не скористалися, після розіграшів стандартних положень по черзі пробивши повз ворота із забійних позицій. За таке марнотратство «Manzana» покарала свого суперника на 6-ій хвилині. Накаєв обіграв на фланзі Ярмоша, і гарматним пострілом точнісінько в праву «дев’ятку» з гострого кута вдруге у матчі змусив капітулювати Чеха – 0:2. Пропущений м’яч не на жарт по-спортивному розлютив підопічних Михайла Токаря, які при шаленій підтримці рідних трибун, стали активніше тиснути на захисні редути свого суперника. Близьким до голу був Філь, який після розіграшу кутового елегантно намагався переправити п’ятою шкіряний снаряд у ціль, однак, на щастя для «Manzana», м’яч після удару Сергія пролетів у лічених сантиметрах поруч із стійкою. «Лідери» не зупинялися на досягнутому, створюючи біля воріт свого опонента момент за моментом. Чудеса воротарської реакції продемонстрував Балашев, парирувавши сферу після гарматного пострілу Соколюка під поперечину з середньої дистанції, а коли вже і він був безсилим, відверто вибачив киян Кручек, після вивіреного пасу від Ковалишина не зумівши з близької відстані вразити вже фактично незахищену ціль. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Після стрімкого переходу «Manzanи» від захисних дій до атакувальних, на ударній позиції виявився Аксьонов, і потужно пробив з кута воротарського. Сфера після рикошету від Ярмоша, затріпотіла у сітці – 0:3. Михайло Токар відразу ж взяв тайм-аут, після якого «Спортлідер-2» перейшов на гру в п’ять польових, однак особливої небезпеки розіграші «зайвого» у виконанні хмельничан в собі не несли, оскільки більш досвідчені виконавці «Manzanи» без проблем «читали» усі переміщення своїх суперників на майданчику.

_DSC0235

Другий тайм розпочався з атак хмельничан, які при першій ліпшій нагоді неодмінно змушували вступати у гру Балашева. Вже в дебюті другої 20-ти хвилинки скорочувати відставання у рахунку повинен був Ярмош, однак він своїм шансом не скористався, після чудової передачі Кручека із глибини майданчику пробивши прямісінько у голкіпера. Через декілька миттєвостей близьким до голу був і Соколюк, який після помилки захисту «Манзани», виявився на ударній позиції, однак із вигідної позиції пробив у лічених сантиметрах поруч із стійкою. Кияни відповіли моментом Арановського, який обікравши Рябоконя потужно пробивав з розвороту у верхній кут – рятівником хмельничан виявився в цьому епізоді Філь, у високому стрибку виніс сферу головою з «стрічечки» вже порожніх воріт. «Спортлідер-2» тим часом вдосталь експерементував із розіграшем п’ятого польового. Функцію «летючого воротаря» по черзі виконували Рябоконь та Ярмош, і це увінчалося успіхом для хмельничан на 36-ій хвилині. Після затяжного розіграшу «зайвого» Рябоконь прострілив у центр воротарського, де забутий захисниками гостей Соколюк, витримавши гросмейстерську паузу, пробив в праву «шістку» без шансів для Балашева – 1:3. Надалі підопічні Михайла Токаря з усіх сил прагнули врятуватися від поразки, однак «Manzanі» ціною надзусиль таки вдалося довести справу до переможного завершення.

1457106242

В підсумку – прикра поразка «Спортлідера-2» із рахунком 1:3, яка залишає хмельничан на сьомому рядку у табелі про ранги змагань. Свій наступний матч підопічні Михайла Токаря проведуть наступного вік-енду у Києві, де їх суперником буде чинний чемпіон турніру, столичний «ХІТ».

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

 

Updated: 04.03.2016 — 14:53

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.