Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Шкільна футзальна ліга Хмельницького: ЗОШ №1 та НВК №10 розіграють головний приз змагань у старшій віковій групі

Стартові поєдинки фінальної частини турніру видалися неймовірно видовищними та напруженими

Виходить на фінішну пряму четвертий за ліком розіграш Шкільної футзальної ліги Хмельницького під патронатом президента ФК «СПОРТЛІДЕР+», Івана Гончара. У четвер, 10-ого березня, у спорткомплексі УМВС розпочалася фінальна стадія змагань у старшій віковій групі, де змагаються діти 2001-2002 років народження. Вісім найсильніших колективів за підсумками попереднього етапу у неймовірно напружених баталіях по кубковій системі визначили імена фіналістів розіграшу, а також учасників матчу за бронзові нагороди змагань. Про все це далі у нашому огляді.

Відкривав чвертьфінальну стадію турніру двобій між  ЗОШ №1 та ТБЛ. Початок матчу краще провели номінальні господарі, які забивши два досить курйозні м’ячі у ворота свого опонента, зробили вагому заявку на підсумковий успіх. Спочатку відзначився Ковальчук, який після розіграшу кутового та серії рикошетів від захисників з кількох метрів розстріляв голкіпера, а через декілька миттєвостей приймав вітання від партнерів і Бойко, м’яч після удару якого з досить гострого кута по неймовірній траєкторії залетів у сітку – 2:0. Віддамо належне ТБЛ, яка невдовзі відквитала один м’яч зусиллями Крущельницького, який не по роках холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером – 2:1. Однак такий рахунок на табло тримався не досить довго. Вже в дебюті другої половини матчу відновив перевагу номінальних господарів у два забиті м’ячі Ковальчук, який після розіграшу ауту з другої спроби таки переграв Тарташа – 3:1. ТБЛ зумів зібратися, і вже через декілька хвилин блискучим ударом в праву «шістку» відродив інтригу в протистоянні Хмиз, однак на більше зусиль номінальних гостей у цій дуелі не вистачило. А зняв усі питання щодо переможця гол Бойко на останніх секундах ігрового часу, який після націленого пасу із глибини майданчику холоднокровно пробив у протихід голкіперу – 4:2 на користь ЗОШ №1, яка стає першим півфіналістом змагань.

Далі на майданчик вийшли НВК №2 та НВО №5. Початок зустрічі краще провели номінальні гості, які вже доволі швидко вийшли у рахунку після голу Стародуба, який влучно пробив вдотик у нижній кут після прострілу з флангу – 0:1. Пропущений м’яч не на жарт розлютив по-спортивному Юрія Жмурка, які проявивши характер вже доволі швидко зуміли перевернути все у матчі з ніг на голову. Спочатку Москальчук, холоднокровно реалізувавши штрафний удар, зробив рахунок у зустрічі рівним, а невдовзі вивів вперед у рахунку НВК №2 Мельничук, удар якого з дальньої дистанції став неров’язною проблемою для голкіпера суперника – 2:1. Однак розвинути свій успіх номінальним господарям не вдалося. Відновив паритет у матчі Бойченко, красиво пробивши у праву «дев’ятку» після розіграшу ауту, а схилив шальки терезів на користь більш загартованими турнірними боями підопічних Лева Сергеєва Бесараб, який після як по нотах розіграної ефектної багатоходівки невідпорно пробив впритирку із стійкою – вольова перемога НВО №5 із рахунком 3:2, яка здобуває путівку до півфіналу.

Продовжувала чвертьфінальну стадію зустріч між  ЗОШ №24 та НВК №10. Вже у дебюті зустрічі вивів вперед у рахунку номінальних гостей Бондар, який ефектно пробив у «будиночок» голкіперу з лінії воротарського, однак такі цифри на табло протрималися недовго. Через декілька хвилин відновив статус-кво у рахунку Гнатюк, влучно пробивши у ліву «шістку» після розіграшу ауту – 1:1. Ключовим у зустрічі стало вилучення одного з гравців ЗОШ №24, Ідріса Омарі, який не впоравшись з власними емоціями, отримав два «гірчичники» впродовж однієї хвилини, залишивши свою команду у чисельній меншості. НВК №10 таким подарунком долі скористалася сповна: Піцан, ефектно пробивши під поперечину зі штрафного, вже доволі швидко допоміг номінальним гостям реалізувати «більшість» – 1:2. ЗОШ №24 відверто розпочала нервувати, порушуючи правила в незовсім обов’язкових для того ситуаціях, і перевищивши допустимий ліміт фолів, отримала дабл-пенальті у власні ворота. «Вирок» чітким ударом у верхній кут реалізував той ж таки Піцан – 1:3. Номінальні господарі в надії переламати хід подій на паркеті вирішили піти ва-банк, змінивши голкіпера на п’ятого польового, однак цей тактичний себе не виправдав. Навпаки, Сулима, вразивши вже порожню ціль, зняв усі питання щодо переможця – 4:1 на користь НВК №10, яка впевнено крокує до півфіналу турніру.

Останнім півфіналістом турніру стала команда Ліцею №17, яка не залишила жодних шансів НВО №9. Ця зустріч стала бенефісом атакуючого тандему номінальних господарів в складі Мазуров-Лавренчук. Микита відзначився хет-триком, на рахунку Максима – два забиті м’ячі. Номінальні гості зуміли голом престижу, автором якого став Сопілко, лише дещо підсолодити гіркоту власної поразки – переконлива перемога Ліцею №17 із рахунком 6:1.

Матчі півфінальної стадії видалися неймовірно напруженими та результативними. Першими на майданчик вийшли ЗОШ №1 та НВО №5. Номінальні гості, не володіючи досить широкою лавою запасних, віддали чимало сил у виснажливому чвертьфінальному поєдинку, отож недивно, що на півфінал у підопічних Лева Сергеєва відверто не вистачило фізичних кондицій. Цим і сповна скористалися їх суперники, в складі яких солював Владислав Бойко, який забивши п’ять голів, фактично самотужки вирішив долю протистояння. Вдалий почин «вісімки» ЗОШ №1 сповна підтримали його партнери по команді, колективними зусиллями ще два рази змусивши капітулювати Гарматюка. Як не старався в складі номінальних гостей Антонюк, в активі якого дубль, його зусиль НВО №5 вистачило лише на те, аби дещо підсолодити гіркоту власної поразки – 7:2 на користь ЗОШ №1, яка стає першим фіналістом турніру.

У іншому півфіналі потішили вболівальників гольовою феєрією НВК №10 та Ліцей №17, які на двох забили у зустрічі відразу п’ятнадцять м’ячів! З перших секунд на майданчику можна було спостерігати гру на зустрічних курсах, в якій суперники головну увагу акцентували на вдалих діях, перш за все, в атаці, що неабияк тішило багаточисленну глядацьку торсиду на трибунах спорткомплексу УМВС. Як часто буває у подібних випадках, все вирішила реалізація, а кращою вона виявилася у номінальних господарів, які дев’ять із своїх численних атакувальних випадів довели до логічного завершення у вигляді забитих м’ячів. П’ять з них на рахунку Богдана Сулими, який в цей день був справжнім лідером команди. У складі «ліцеїстів» виділявся Максим Лавренчук, який відзначився покером, однак це не дозволило номінальним гостям зачепитися бодай за нічию – результативна перемога НВК №10 із рахунком 9:6.

Отож, за підсумками напружених протистоянь визначились пари учасників, які розіграють між собою призові місця змагань: у матчі за «бронзу» зійдуться НВО №5 та Ліцей №17, а у поєдинку за «золото» поміряються силами ЗОШ №1 і НВК №10. Вирішальні матчі у молодшій віковій групі пройдуть в суботу. А вже у п’ятницю, 11-ого березня, стартує фінальна частина у молодшій віковій групі, де змагаються діти 2004-2005 рр. народження. Початок – о 14:00 в спорткомплексі УМВС.

Олександр Таран, прес-служба ФК «Спортлідер+»

Updated: 11.03.2016 — 00:24

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.