Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Поразка, на яку не заслуговували

Підопічні Івана Стасюка розпочали сезон із мінімальної поразки, поступившись на виїзді грізному «Єнакієвцю»

«Єнакієвець» — «Спортлідер+» — 3:2 (3:1)

Арбітри: Іванов Олег (Дніпропетровськ), Дребужан Сергій (Мукачево)

Голи: Свиридов Богдан (14, 16), Тіагу (18) – Михайленко Дмитро (14), Сондак Володимир (26)

«Єнакієвець»: 10. Мельник Андрій, 12. Сагайдаченко Олексій, 7. Свиридов Богдан, 86. Ромаріо, 14. Зам’ятін Валерій (кап.), 18. Хурсов Олександр, 20. Нестерук Віталій, 22. Доманський Анатолій, 77. Вассура, 2. Тіаго, 9. Філатов Станіслав

Головний тренер: Олег Солодовник

«Спортлідер+»: 3. Лисенко Максим, 17. Тимощук Богдан, 21. Фетько Олексій (кап.), 5. Михайленко Дмитро, 9. Калуков Дмитро, 10. Іванов Володимир, 18. Сондак Володимир, 11. Заворотний Ярослав, 14. Івонко Максим, 20. Засенко Андрій, 13. Мартинюк Дмитро, 8. Карбовський Юрій

Головний тренер: Іван Стасюк

Попередження: Нестерук Віталій (8) – Сондак Володимир (6)

Ось і дочекалася футзальна громадськість старту нового сезону у чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги. Волею календаря флагман хмельницького футзалу, ФК «Спортлідер+», перший поєдинок у розіграші проводив на виїзді. Підопічні Івана Стасюка у Донецьку мірялися силами із місцевим «Єнакієвцем». Відзначу, що хоч у підсумку наша команда зазнала мінімальної поразки, однак хмельничани провели дуже хороший матч і на рівних змагалися з більш досвідченим суперником.

В дебюті поєдинку небезпечними ударами обмінялися Віталій Скорий та Ярослав Заворотний, однак на висоті були голкіпери обох команд. Далі команди діяли дуже обережно. Повинен був відкривати рахунок Тіаго, який з кількох метрів цілив у праву «шістку», проте хмельничан врятувала від неприємностей стійка, яка прийняла на себе удар нападника «Єнакієвця». І саме тоді спрацювало відоме футбольне правило. Заворотний з правого флангу чудово відпасував на Михайленка, і Дмитро вдотик пробив у дальній нижній кут без шансів для Мельника, вписавши своє прізвище в історію Екстра-ліги як автор прем’єрного голу у сезоні 2013/2014. Не встигли підопічні Івана Стасюка як слід порадіти забитому голу, а вже були змушені розпочинати із центру майданчика. Після розіграшу кутового Лисенко врятував свою команду після удару Нестерука, однак першим на добиванні виявився Богдан Свиридов. Кращий бомбардир минулого чемпіонату точним ударом переправив сферу у сітку – 1:1. Господарі перехопили ініціативу, і невдовзі повели у рахунку. Хурсов розкішною передачею із своєї половини майданчика вивів Свиридова на побачення із голкіпером, і Богдан невідпорним ударом в лівий нижній кут оформив дубль у цій зустрічі – 2:1. Підопічні Олега Солодовника не зупинилися на досягнутому, і вже через дві хвилини Максим Лисенко був змушений втретє витягати сферу із сітки власних воріт. Це Тіагу блискучим ударом з розвороту вразив дальній кут – 3:1. «Лідери» не опустили руки, і ще перед перервою могли скоротити розрив у рахунку до мінімуму. Ярослав Заворотний гарматним ударом цілив у ліву «шістку», проте Мельник ціною надзусиль врятував свою команду від пропущеного голу.

Друга половина зустрічі видалася емоційною, запальною та багатою на удари та гольові моменти. Перевагу своєї команди міг закріпити невтомний Свиридов, який блискуче пробивав зльоту, однак Лисенко у каркаломному стрибку перевів м’яч у поперечину власних воріт. Відповідь хмельничан не забарилася. Калуков чудовим ударом цілив у ліву «шістку», однак за «Єнакієвець» зіграла стійка воріт. Чудові нагоди відзначитись мали Ромаріо та Хурсов, проте не змогли реалізувати виходи віч-на-віч із голкіпером. І саме тоді вкотре в цій грі спрацювало відоме футбольне правило. За два дотики голкіпера арбітр поєдинку призначив вільний удар неподалік від воріт господарів. Калуков чудово відкотив під удар Сондаку, і Володимир невідпорно пробив у лівий нижній кут, скоротивши розрив до мінімуму – 3:2. Відразу забити міг Хурсов, але відверто вибачив хмельничан, з кількох метрів не влучивши у фактично порожні ворота. Завершення поєдинку проходило у атаках «Спортлідера+». Сондак блискуче пробивав у правий верхній кут після виваженої передачі від Фетька, однак Мельник у неймовірному стрибку ліквідував загрозу власним володінням. Небезпечних уларів по воротах господарів завдавали Івонко та Калуков, проте страж воріт «Єнакієвця» у обидвох випадках парирував фактично «мертві» м’ячі, зірвавши несамовиті овації багаточисленних вболівальників. Іван Стасюк випустив на майданчик Заворотного у якості п’ятого польового гравця, і хмельничани буквально «затисли» свого опонента у їхньому карному майданчику. Але, нажаль, «Єнакієвцю» вдалося вистояти. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу донеччан із рахунком 3:2.

Наступну гру ФК «Спортлідер+» проведе 5-ого жовтня. В цей день на власному майданчику підопічні Івана Стасюка зіграють із луганським «ЛТК».

 

Updated: 07.09.2013 — 14:03

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.