Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Ураган-2» – переможець «DYNAMO OPEN CUP-2013»!

У фіналі змагань івано-франківці впевнено переграли «Динамо»
Ось і добіг до свого завершення «DYNAMO OPEN CUP-2013». Даний турнір проходив за підтримки Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області та за сприяння ФСТ «Динамо». Згідно регламенту, на груповому етапі команди були розділені на дві групи по три команди. Підгрупу «А» склали команди правоохоронних відомств: «Динамо», СБУ та МНС.  Групу «В» утворили команди-учасниці чемпіонату України з футзалу серед команд Першої ліги: «Спортлідер-2» (Хмельницький), «Ураган-2» (Івано-Франківськ) та «ІнБев» із Житомира.

У перший день змагань були зіграні поєдинки групового етапу. Відкривав змагання матч між «Динамо» та командою СБУ. Господарі розпочали гру дуже активно, і невдовзі повели у рахунку. Глас з кутового відпасував на Колесникова, і Олексій потужним ударом з-за меж карного майданчику поцілив у ліву «шістку» – 1:0. Через деякий час зв’язка Глас-Колесников знову дала про себе знати: Артем віддав передачу, а Олексій невідпорно пробив у правий верхній кут – 2:0. «Динамівці» не зупинилися на досягнутому, і в наступній атаці відзначився невтомний Глас, який поцілив у лівий нижній кут, сповна скориставшись помилкою команди СБУ при грі у захисті – 3:0. Окрилені господарі в останні хвилини повністю володіли ініціативою, і змогли забити ще двічі. Дикий розкішним ударом в падінні переправив сферу у верхній кут після зразкового прострілу від Рибчинського на дальню стійку – 4:0. В наступній атаці Розгон блискуче зіграв на випередження після пасу від Мартинюка – 5:0. Команда СБУ активізувалася, і змогла провести гол престижу. Палійчук чудово пробив з дальньої дистанції, і м’яч після рикошету від захисника опинився у сітці воріт – 5:1 впевнена перемога «Динамо».

В підгрупі «В» змагання відкривали «Ураган-2» та «Спортлідер-2». Перший тайм ознаменувався в’язкою боротьбою, однак завершився без забитих м’ячів. Найцікавіше відбулося у другій половині. Горбатий чудовою передачею вивів на ударну позицію Рудавця, і Тарас вдотик пробив у лівий нижній кут без шансів для голкіпера – 1:0. «Ураганівці» не зупинилися на досягнутому, і на куражі забили вдруге. Стаднік невпевнено виніс м’яч, і першим на підборі виявився Зварич, який поцілив у праву «шістку» – 2:0. «Лідери», заведені палкою підтримкою власних вболівальників, перехопили ініціативу, і майже відразу скоротили відставання: Жаріков невідпорним ударом у нижній кут замкнув розкішну передачу Шеремети на дальню стійку – 2:1. Івано-франківці в ці хвилини діяли на контраатаках, і ця тактика дала свій результат на 27-ій хвилині: Стаднік виручив свою команду після гарматного удару Миколюка, однак першим на добиванні виявився Корсун – 3:1. Скоротити розрив до мінімуму міг Володимир Муляр, який чудовим ударом зі штрафного цілив у верхній кут, проте господарів від неприємностей врятувала хрестовина. Останні хвилини видалися дуже гарячими. Обидві команди перевищили допустимий ліміт фолів, і здобули право на пробиття дабл-пенальті. Якщо удар Тимощука прийшовся повз ворота, то після пострілу Миколюка страж воріт хмельничан врятував свою команду, в неймовірному стрибку перевівши сферу у праву стійку. У підсумку – важка перемога «Урагану-2» з рахунком 3:1.

Наступними на майданчик вийшли команди СБУ та МНС. Господарі активніше розпочали, і вже на 1-ій хвилині завдяки влучному удару Попрацького повели у рахунку – 1:0. «Мнсники» не знітилися, і вже невдовзі відновили паритет. Цілінський чудово відпасував на дальню стійку, де Грищук вдотик пробив у правий верхній кут – 1:1. Номінальні гості додали у швидкості, і вже в наступній атаці Артем Гончарук невідпорним ударом під поперечину не залишив шансів голкіперу – 1:2. Перед перервою перевагу своєї команди збільшив Цілінський, який точним ударом у нижній кут замкнув чудову передачу від кутового прапорця у виконанні Гончарука – 1:3. А потім своє вагоме слово сказав Денис Грищук. Форвард команди «МНС» двома влучними ударами фактично зняв усі питання про переможця – 1:5. Проте кінцівка була за гравцями СБУ. Палійчук в ефектному стилі пошив у дурні двох захисників, і чудово відпасував на дальній стійку, де Попроцький не схибив, встановивши підсумковий рахунок у цій зустрічі – 5:2 на користь команди МНС.

Продовжив змагання матч між «Ураганом-2» та «ІнБевом». Команда із Житомира прибула у повному складі, і потішила вболівальників вишуканою грою визнаних майстрів шкіряного м’яча, таких як Сергій Чепорнюк (екс-гравець збірної України та львівської «Енергії» – прим. автора), а також Андрія Ткачука, який в минулому сезоні захищав кольори ФК «Спортлідер+» у Екстра-лізі чемпіонату України з футзалу. Віддамо належне молодим «ураганівцям», які дали справжній бій більш зірковому опоненту. Влучні удари Пелиха та Зварича забезпечили івано-франківцям комфортний гандикап, проте житомирці не розгубилися, і змогли відновити паритет. У підсумку – бойова нічия з рахунком 2:2, яка виводить підопічних Івана Скіцка у фінал наших змагань.

Матчі останнього туру очікувалися з неабияким інтересом. Першими на майданчик вийшли МНС та «Динамо». Ця гра повинна була визначити ім’я другого фіналіста змагань. Вже перша змістовна атака завершилася взяттям воріт. Олександр Грищук розкішною передачею вивів Гончарука на ударну позицію, і Артем вдотик пробив повз голкіпера – 1:0. Однак вже через хвилину рахунок був рівний. Це той же Гончарук зрізав сферу увласні ворота після прострілу Мартинюка – 1:1. Гості додали у русі, і невдовзі вийшли вперед у рахунку. Бабій невідпорним ударом зльоту у верхній кут замкнув навісну передачу Сохорука – 1:2. Проте ще перед перервою «мнсники» змогли відновити паритет. Це Денис Грищук переправив сферу у порожні ворота після чудової скидки від Дударя – 2:2. Друга половина була не менш напруженою. Господарі змогли вийти уперед після влучного удару Нємого – 3:2. «Динамівці» перейшли на гру з п’ятим польовим, намагаючись будь-що урятуватися від поразки. І це дало свої результати на 33-ій хвилині: Колесников чудово відпасував на дальню стійку, де Сохорук пробив у ліву «шістку» без шансів для голкіпера – 3:3. Останні хвилини вийшли нервовими. Колесников залишив свою команду у меншості, зігравши рукою в стилі Суареса у знаменитому матчі Уругвай – Гана. «Мнсники» володіли ініціативою, однак вирвати перемогу не змогли. За рахунок кращої різниці забитих та пропущених голів «Динамо» стало другим фіналістом нашого турніру.

Останній матч групового етапу, в якому «схрестили шаблі» «Спортлідер-2» та «ІнБев», став, мабуть, найвидовищнішим на турнірі. Відкривати рахунок міг Ткачук, проте після гарматного удару Андрія у нижній кут господарів від неприємностей врятувала стійка. Житомирці продовжили тиснути, і невдовзі повели: Володимир Муляр обрізався біля власних воріт, Ткачук і Листопад вийши на одного голкіпера, і останній не залишив жодних шансів Тимощуку – 0:1. Підопічні Романа Шевчука не опустили руки, і Малишевський невідпорним ударом з розвороту у нижній кут відновив паритет – 1:1. Через декілька хвилин невтомний Малишевський розкішною передачею п’ятою вивів на ударну позицію Муляра, і Володимир точним ударом вразив порожні ворота – 2:1. Завершення поєдинку було дуже напруженим. Мухін чудово відпасував у центр карного майданчика на Ткачука, і Андрій холоднокровно пробив вдотик у лівий нижній кут – 2:2. «Лідери» проявили характер, і Віталій Монастирський в наступній атаці ефектно обіграв захисника, і невідпорним ударом вразив дальній кут – 3:2. Через декілька секунд Тимощук влучно пробив із власних воріт – 4:2. Залишалося 50 секунд, і здавалося, що перемога у «Спортлідера-2» в кишені. Але не тут то було: Мухін двічі замкнув дальню стійку при грамотній грі житомирців в більшості, врятувавши «ІнБев» від поразки – 4:4.

Підсумкова таблиця групового етапу виглядає наступним чином:

Група А 1 2 3 І В Н П М`ячі О
1
Динамо
3:3 5:1 2 1 1 0 8-4 4
2
МНС
3:3 5:2 2 1 1 0 8-5 4
3
СБУ
1:5 2:5 2 0 0 2 3-10 0

Група В 1 2 3 І В Н П М`ячі О
1
Ураган-2
 2:2 3:1 2 1 1 0 5-3 4
2
ІнБев
2:2 4:4 2 0 2 0 6-6 2
3
Спортлідер-2
1:3 4:4 2 0 1 1 5-7 1

Наступного дня відбулися вирішальні матчі турніру, за підсумками яких визначилися імена переможця та призерів змагань. Першими на майданчик вийшли «Спортлідер-2» та МНС, які в очному двобої повинні були визначити долю бронзових нагород. Активніше розпочали господарі, які і відкрили рахунок у матчі. Це Шеремета неповторним ударом в падінні переправив сферу у правий верхній кут після розкішної передачі Ситніка на дальню стійку – 1:0. Відновлювати паритет міг Нємий, проте «лідерів» від неприємностей виручила штанга, яка прийняла на себе гарматний удар Артура. І саме тоді спрацювало відоме футбольне правило. Віталій Пляхімович точним ударом завершив блискучу багатоходівку власної команди – 2:0. «Мнсники» не знітилися, і ще до перерви зрівняли шальки терезів. Двічі відзначився Нємий – 2:2. Активніше другу половину розпочали підопічні Романа Шевчука. Забивати міг Шеремета, проте гарматний удар Руслана прийняла на себе поперечина. «Лідери» не опустили рук, і в наступній атаці Філь влучним ударом замкнув зразковий простріл Шеремети – 3:2. «Спортлідер-2» продовжував володіти ініціативою, і невдовзі зміг втілити власну перевагу у забитий м’яч. Хамдамов чудово відпасував на дальню стійку, де Малишевський невідпорно пробив у ліву «шістку» – 4:2. Останні хвилини видалися дуже напруженими. Бродзянський вдало зіграв на добиванні після удару Нємого і скоротив відставання до мінімуму – 4:3. Однак масну крапку у матчі поставив Малишевський. Юрій ефектним фінтом обіграв Нємого і невідпорно пробив у ліву «шістку» без шансів для Сікори, встановивши підсумковий рахунок у зустрічі – 5:3 на користь «Спортлідера-2», який виборов бронзові нагороди нашого престижного турніру.
У фіналі турніру зустрілися «Ураган-2» та «Динамо». Молоді івано-франківці активно розпочали, і невдовзі відкрили рахунок. Рудавець розкішною передачею з ауту вивів на ударну позицію Кушецького, і Ігор ефектним ударом головою переправив сферу у ліву «шістку» – 1:0. «Ураганівці» не зупинилися на досягнутому, і на куражі змогли подвоїти власну перевагу: Рудавець невідпорно пробив у лівий верхній кут після виваженої скидки у виконанні Горбатого – 2:0. Підопічні Івана Скіцка продовжували домінувати на майданчику. Лясковський сповна скористався обрізкою Бабія, і холоднокровним ударом в падінні не залишив жодних шансів голкіперу – 3:0. Перевагу своєї команди влучними ударами закріпили Кучера та Миколюк – 5:0. «Динамівці» перейшли на гру з п’ятим польовим гравцем, і змогли відквитати один гол: Бабій невідпорним ударом в ліву «шістку» замкнув виважену передачу Колесникова на дальню стійку – 5:1. Але останнє слово було за франківцями. Це Пелех влучним ударом зі своєї половини майданчику покарав господарів за невпевнену гру гостей у більшості і встановив підсумковий рахунок – 6:1 на користь «Урагану-2», який стає переможцем наших престижних змагань!
Після цього відбулась яскрава церемонія нагородження, в ході якої було нагороджено переможців та призерів турніру, а також кращих в індивідуальних номінаціях. Кращими в індивідуальних номінаціях стали:
«Кращий молодий талант» – Юрій Малишевський («Спортлідер-2»)
«Кращий воротар» – Олександр Трочинський («Динамо»)
«Кращий бомбардир» – Тарас Рудавець («Ураган-2»)
«Кращий універсальний гравець» – Руслан Шеремета («Спортлідер-2»)
«Кращий гравець» – Мар’ян Пелех («Ураган-2»)
На цій мажорній ноті і завершились наші змагання. До нових зустрічей на «DYNAMO OPEN CUP»!

Фотоогляд першого дня турніру:

Фотоогляд другого дня змагань:

Updated: 13.10.2013 — 22:54

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.