Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер+» мінімально поступається «Урагану»

Долю поєдинку вирішив суперечливий пенальті, призначений у ворота хмельничан на останній хвилині матчу
«Спортлідер+» (Хмельницький) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 3:4 (1:2)
Арбітри: Дараган В’ячеслав (Київ), Овчинніков Ігор (Сімферополь)
Голи: Калуков Дмитро (15), Засенко Андрій (23), Сондак Володимир (26) – Сімка Андрій (1, 36), Будняк Павел (16), Роніньо (40, пен.)
«Спортлідер+»: 23. Лисенко Максим, 1. Тимощук Богдан – 9. Калуков Дмитро, 21. Фетько Олексій, 10. Іванов Вадим, 18. Сондак Володимир, 20. Засенко Андрій, 11. Заворотний Ярослав (кап.), 5. Михайленко Дмитро, 6. Чуднов Андрій, 8. Коробка Максим, 15. Мартинюк Дмитро.
Головний тренер: Іван Стасюк
«Ураган»: 12. Колток Роман, 23. Ципун Кирило – 4. Кіндратів Роман (кап.), 6. Валєнко Євген, 7. Сімка Андрій, 9. Кордоба Роман, 10. Шотурма Петро, 11. Боргун Орест, 17. Королишин Тарас, 21. Якунін Сергій, 22. Павлюк Максим, 49. Роніньо, 89. Будняк Павел
Головний тренер: Сергій Гупаленко
Попередження: Фетько Олексій (40) – Роніньо (35)

Сьогодні флагман хмельницького футзалу, ФК «Спортлідер+», провів свій черговий поєдинок. У рамках 7-ого туру Екстра-ліги підопічні Івана Стасюка приймали у власних стінах діючого віце-чемпіона турніру, грізний івано-франківський «Ураган». Відзначу, що обидві команди подарували багаточисленним вболівальникам справжнє свято, потішивши їх видовищним та комбінаційним футзалом з великою кількістю гольових моментів.

Початок матчу став справжнім «холодним душем» для хмельничан. Будняк відпасував у центр у карного майданчику, де Сімка, блискуче зігравши на випередження, вдотик пробив у правий нижній кут, вже на першій хвилині гри вивівши «Ураган» вперед у рахунку – 0:1. Швидкий гол не зламав підопічних Івана Стасюка, і відразу «лідери» могли відновити паритет. Це Фетько прорвався лівим флангом і прицільно бив у ліву «шістку», однак на щастя франківців сфера пролетіла в лічених сантиметрах поруч із стійкою. На протязі наступних кількох хвилин команди обмінялися небезпечними випадами. Будняк блискуче бив у дальній кут після виваженої передачі Сімки, проте Лисенко ціною надзусиль врятував свою команду. Відповідь «лідерів» не забарилася. Михайленко на силу пробивав з-за меж карного майданчика у правий нижній кут, однак Колток в неймовірному стрибку ліквідував загрозу. Команди продовжували грати у відкритій манері, відповідаючи атакою на атаку, що неабияк тішило багаточисленних вболівальників. Забивати міг Засенко, який прицільним ударом замикав блискучу скидку Заворотного, проте страж воріт гостей в цьому епізоді зіграв надійно. Хмельничани додали у швидкості, і всередині першої половини мали реальну нагоду для того, щоб зрівняти рахунок. Калуков гарматним ударом зі штрафного цілив у нижній кут, однак героєм в цьому епізоді виступив Колток, зреагувавши спочатку на потужний удар Дмитра, а потім і на добивання впритул у виконанні Фетька. «Ураганівці» огризнулися в контраатаці. Будняк філігранною передачею вивів на ударну позицію Валєнка, і Євген вдотик бив під поперечину воріт хмельничан, проте Лисенко в цьому епізоді ціною надзусиль врятував команду від очевидного голу. І саме тоді спрацювало відоме футбольне правило. Господарі провели блискучу контраатаку, в ході якої Мартинюк чудово відпасував у центр карного майданчику, де Калуков з кількох метрів розстріляв голкіпера «драконів» — 1:1!!! Не встигли підопічні Івана Стасюка як слід потішитися забитому голу, як змушені вже були вже знову розпочинати з центру майданчику. Будняк блискучим фінтом обіграв захисника, і прицільно пробив з-за меж карного майданчика у лівий нижній кут, не залишивши жодних шансів Лисенку – 1:2. Завершення тайму проходило під знаком атак «Спортлідера+». Розкішну скидку Фетька потужним ударом у нижній кут замикав Іванов, однак рятівником «Урагану» в цьому епізоді став Валєнко, який у самовідданому підкаті вибив сферу з лінії порожніх воріт. Відновити паритет міг Засенко, який блискуче пробивав з дальньої дистанції, проте, нажаль, Андрію забракло влучності. Відпочивати команди пішли за мінімальної переваги «драконів».

Другий тайм був не менш цікавим. Небезпечними ударами обмінялися Калуков та Кордоба, проте вище всяких похвал зіграли голкіпери обох команд. Гості додали у швидкості, і створили стовідсоткову нагоду для того, щоб закріпити власну перевагу. Роніньо вишуканим фінтом накрутив Сондака, і з розвороту бив у правий нижній кут, однак його удар прийняла на себе стійка. І саме тоді вкотре в цьому поєдинку спрацювало відоме футбольне правило. Михайленко розкішною передачею знайшов у центрі карного майданчика гостей Засенка, і Андрій холоднокровним ударом не залишив жодних шансів Колтку – 2:2. Надалі на майданчику панував відкритий футзал  у виконанні двох команд, що неабияк тішило присутніх на грі вболівальників. Сімка вишуканим перекатом прибрав Фетька, і з кількох метрів розстрілював ворота, однак, на щастя для «лідерів», його удару забракло влучності. Відповідь господарів не забарилася: Лисенко блискуче вкинув сферу з власних воріт на хід Сондаку, і Володимир розкішним ударом зльоту у верхній кут не залишив жодних шансів голкіперу, вивівши «Спортлідер+» вперед у рахунку – 3:2. Небезпечними ударами обмінялися Роніньо та Заворотний, однак вище всяких похвал у рамці воріт діяли воротарі обох команд, демонструючи свою високу майстерність. Відновити паритет міг Роніньо, який блискуче пробивав зі штрафного у ліву «шістку», проте Лисенко ефектному стрибку врятував свою команду. Хмельничани відповіли гарматним ударом Сондака з гострого кута, з яким не без проблем впорався Колток. Розкішну нагоду відзначитись мав Валєнко, який вийшов віч-на-віч із голкіпером, однак не зумів переграти стража воріт «лідерів». Вирізнявся майстерністю в ті хвилини Роніньо. Бразильський легіонер «драконів» впродовж однієї хвилини двічі завдавав небезпечних ударів по воротах «Спортлідера+», проте в обох випадках йому бракувало влучності. Підопічні Івана Стасюка відповіли зі стандарту: Засенко зі штрафного відпасував на Чуднова, і Андрій з 7-ми метрів на силу бив у ліву «шістку», однак Колтку вдалося в неймовірному стрибку врятувати команду від пропущеного голу. Сергій Гупаленко кинувся рятувати гру, випустивши на майданчик Будняка у воротарській футболці. Ця тактика майже відразу принесла результат івано-франківцям. Шотурма блискуче відпасував у центр карного майданчику, де Сімка вдотик переправив сферу у праву «шістку», оформивши дубль в цій зустрічі – 3:3. «Ураганівці», діючи в численній більшості, продовжували нагнітати атмосферу біля воріт хмельничан, і на останній хвилині гри після прострілу з флангу м’яч знайшов чи-то руку, чи-то груди Фетька (це важко визначити навіть на відеоповторі – прим. автора). Головний арбітр матчу не вагаючись призначив суперечливий пенальті у ворота «Спортлідера+», який холоднокровним ударом реалізував Роніньо – 3:4. На останніх секундах «лідери» могли уникнути поразки, однак після прицільного удару Засенка рятівником «Урагану» виявився Валєнко, який вибив сферу з лінії порожніх воріт.

У підсумку – мінімальна поразка «Спортлідера+». Наступну гру підопічні Івана Стасюка проведуть 9-ого листопада. В цей день хмельничани приймуть в рідних стінах діючого лідера турніру, грізний «Єнакієвець». Початок матчу – о 15:00. Запрошуємо усіх бажаючих прийти та підтримати улюблену команду

Updated: 04.11.2013 — 20:45

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.