Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Поразка, за яку несоромно

Підопічні Івана Стасюка дали в рідних стінах справжній бій грізній львівській «Енергії», однак не змогли зачепитися бодай за нічию, зазнавши мінімальної поразки

«Спортлідер+» (Хмельницький) – «Енергія» (Львів) – 1:2 (0:1)

Арбітри: Іванов Олег (Дніпропетровськ), Кондратюк Юрій (Київ)

Спостерігач арбітражу: Соболевський Олег (Радомишль)

Голи: Калуков Дмитро (27, пен.) – Рогачов Євген (20, пен), Бондар Олександр (34)

«Спортлідер+»: 23. Лисенко Максим, 1. Тимощук Богдан – 10. Іванов Вадим, 21. Фетько Олексій, 9. Калуков Дмитро, 15. Мартинюк Дмитро, 6. Чуднов Андрій, 3. Атаманюк Віталій, 5. Михайленко Дмитро, 20. Засенко Андрій, 11. Заворотний Ярослав (кап.), 14. Івонко Максим, 18. Сондак Володимир, 8. Коробка Максим

Головний тренер: Іван Стасюк

«Енергія»: 22. Кардаш Володимир, 1. Пітуля Андрій – 4. Струк Степан, 5. Коваль Сергій, 7. Грицина Микола, 8. Рогачов Євген, 10. Легчанов Валерій (кап.), 11. Грицина Михайло, 14. Бондар Дмитро, 17. Павленко Максим, 18. Кузь Тарас, 20. Бондар Олександр, 88. Овсянніков Денис

Головний тренер: Олександр Косенко

Попередження: Лисенко Максим (10), Фетько Олексій (15), Калуков Дмитро (20) – Овсянніков Денис (27)

Сьогодні флагман хмельницького футзалу, ФК «Спортлідер+», провів свій черговий поєдинок. В рамках 11-ого туру Екстра-ліги підопічні Івана Стасюка у рідних стінах зустрічалися з одним із лідерів турніру, грізною львівською «Енергією».

Перший небезпечний момент в грі створили гості. Павленко відпасував від кутового прапорця на Рогачова, і Євген вдотик бив у праву «шістку», однак Лисенко ліквідував загрозу. Відповідь «лідерів» не забарилася: Фетько потужним ударом з-за меж карного майданчику цілив під поперечину, проте Кардаш в неймовірному стрибку врятував свою команду від очевидного голу. Команди продовжували діяти у відкритій манері, відповідаючи атакою на атаку, що неабияк тішило багаточисленних вболівальників, які стали свідками цього протистояння. Заворотний розкішним пострілом у праву «дев’ятку» замикав власний сольний прохід по лівому флангу, однак страж воріт «енергетиків» в цьому епізоді зіграв вище всяких похвал. Саме тоді ледве не спрацювало відоме футбольне правило. Легчанов чудово відпасував на дальню стійку, де Струк відверто вибачив хмельничан, не зумівши з кількох метрів влучити у фактично порожні ворота. Підопічні Івана Стасюка не опустили руки, і в наступній атаці повинні були відкривати рахунок у цій зустрічі. Іванов чудовою передачею після розіграшу ауту вивів на ударну позицію Калукова, і Дмитро вдотик пробивав у лівий нижній кут, однак «Енергію» від неприємностей врятувала стійка воріт. Небезпечними ударами обмінялися Легчанов та Іванов, проте на висоті були голкіпери обох команд. Перший тайм плавно котився до безгольової нічиєї, однак за 54 секунди до сирени Калуков не за правилами зіграв проти Павленка у власному карному майданчику, і арбітр матчу не вагаючись призначив пенальті у ворота «Спортлідера+». «Вирок» взявся виконувати Рогачов, і холоднокровним ударом в ліву «дев’ятку» не залишив жодних шансів Лисенку – 0:1. За мінімальної переваги львів’ян команди пішли відпочивати.

Другий тайм був не менш захоплюючим. Калуков блискучим ударом замкнув скидку Сондака, однак рятівником «Енергії» в цьому епізоді виявився Рогачов, якому в останній момент вдалося вибити сферу з лінії порожніх воріт. Відповідь гостей не змусила на себе довго чекати: Павленко вийшов віч-на-віч із голкіпером, проте не зміг переграти Лисенка. «Гойдалки» на майданчику продовжувалися. Коробка впритул розстрілював Кардаша після зразкової передачі врозріз у виконанні Михайленка, однак страж воріт «енергетиків» парирував фактично «мертвий» м’яч після удару Максима. Відновити паритет міг активний Михайленко, який блискуче бив у нижній кут, проте Кардаш знову зіграв вище всяких похвал, врятувавши свою команду від очевидного голу. «Лідери» продовжували володіти ініціативою, і всередині другої половини зумів втілити свою перевагу у забитий м’яч. Після флангового прострілу Іванова сфера знайшла руку Овсяннікова, і арбітр вдруге в цій зустрічі вказав «на позначку». Пенальті взявся виконувати Калуков, і невідпорним ударом під поперечину відновив статус-кво – 1:1. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій «Енергії», які відразу розпочали справжній штурм володінь Лисенка. Дмитро Бондар точною передачею знайшов у центрі карного майданчику Павленка, і Максим з кількох метрів бив вже у фактично порожні ворота, проте врятував хмельничан від неприємностей Сондак, який в останній момент вибив м’яч з лінії. Розкішну скидку Легчанова потужним ударом зльоту замикав Олександр Бондар, однак Лисенку вдалося кінчиками пальців перевести сферу у поперечину. З кожною секундою інтрига лише збільшувалася. Виводити «лідерів» вперед у цій зустрічі міг Заворотний, проте Кардаш в неймовірному стрибку зреагував на потужний постріл в праву «шістку» у виконанні капітана хмельницької команди. Надалі гостріше виглядали подоляни, але супермомент знову мав Павленко. Після передачі зі штрафного Максим з 4-х метрів запустив м’яч над поперечиною – сьогодні був явно не його день.

Впродовж наступної хвилини «Спортлідер+» мав дві відмінні нагоди вийти вперед у рахунку, проте Фетько та Сондак відверто вибачили «енергетиків». «Не забиваєш ти…». Ця відома футзальна аксіома спрацювала відразу. Михайло Грицина, який тільки з’явився на паркеті зумів у боротьбі із захисником та голкіпером відпасувати на Олександра Бондаря. «Двадцятка» гостей на замасі прибрав Сондака і прицільно пробив у праву «шістку» — 1:2. На куражі «Енергія» могла відразу забити закріпити свою перевагу. Легчанов обіграв Заворотного, і розкішною передачею вивів на ударну позицію Михайла Грицину, проте Лисенку вдалося ціною надзусиль ліквідувати загрозу. За 3.08 до завершення поєдинку Іван Стасюк пішов ва-банк, випустивши Заворотного у воротарській футболці. «Лідери» перехопили ініціативу, і створили декілька стовідсоткових нагод для того, щоб змінити цифри на табло. Після скидки Засенка Заворотний вдотик бив під поперечину, однак страж воріт «енергетиків» ціною надзусиль врятував свою команду. Відновити паритет міг Сондак, який потужним ударом в праву «дев’ятку» за 4 секунди до фінальної сирени замикав передачу того ж Засенка, проте Кардаш в неймовірному стрибку парирував «мертвий» м’яч після удару Володимира, забезпечивши «Енергії» мінімальну перемогу в цій грі.

У підсумку – мінімальна поразка підопічних Івана Стасюка з рахунком 1:2. Хоч «Спортлідер+»  сьогодні і поступився, проте звітний поєдинок продемонстрував високий потенціал хмельницького клубу, і віримо, що яскраві перемоги «лідерів» не за горами. Тепер на команду очікує важке турне із чотирьох виїзних поєдинків, перший з яких флагман хмельницького футзалу проведе 8-ого грудня у Рівному.

Updated: 28.11.2013 — 19:27

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.