Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: сенсації продовжуються!

Чергові поєдинки першого туру принесли доволі несподівані результати

Набирає обертів ПРЕМІУМ-ЛІГА регіональний відкритий чемпіонат Хмельницького з футзалу, організований Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Не встигла спортивна громадськість оговтатись від вчорашньої сенсації, яку вчинила «Тетра», всуху розгромивши грізний «Епіцентр-К», як вже сьогодні несподіванки продовжилися: фаворити зазнали синхронних поразок. Про перепитії другого ігрового дня першого туру Ви дізнаєтесь далі у нашому огляді.

«Вентс» – «Ротор» – 6:2 (1:2)

Арбітри: А. Папірович, В. Папірович

Голи: І. Монастирський (12, 52), Бондар (30), Побережник (41), Діброва (54), Захарченко (54) – Костишин (4), Донець (44)

«Вентс»: Матусов, Святий, Побережник, Дикий, Діброва, І. Монастирський, Бондар, Гнідий, Стасюк, Захарченко, Царук

«Ротор»: Олексійчук, Ращик, Шпаков, Крутяков, Левченко, Костишин, Туз, Ірклієнко, Донець, Шмаков, Горбієвський

Попередження: Діброва (6) – Левченко (21), Ращик (30), Шпаков (33)

Вікдривав програму другого ігрового дня першого туру наших змагань двобій між «Вентсом» та «Ротором».

Більш маститіші гості відразу заволоділи ініціативою, і вже на 4-ій хвилині змогли відкрити рахунок. Костишин точним ударом переправив сферу у нижній кут після передачі Донця при розіграші штрафного удару – 0:1. Пропущений гол не зламав господарів, і через декілька хвилин Ігор Монастирський втік на побачення із голкіпером, і холоднокровним пострілом в праву «шістку» відновив статус-кво – 1:1. Після цього гра вирівнялася, і команди розпочали грати у відкритий футзал, відповідаючи атакою на атаку, що приносило неабияке задоволення багаточисленним вболівальникам. Виводити свою команду вперед міг Побережник, який блискучим ударом з-за меж карного майданчику цілив у ліву «дев’ятку», однак на щастя «Ротора» удар Дмитра прийняла на себе поперечина. Відоме футбольне правило спрацювало відразу: Шмаков чудово відпасував у центр штрафного, де Донець невідпорним ударом в правий нижній кут не залишив шансів Матусову – 1:2. Перед перервою «Вентс» активізувався, і мав реальні нагоди для того, щоб змінити цифри на табло, проте після ударів Бондаря та Побережника гостей рятував каркас воріт.

Найцікавіше відбулося в другому таймі. Господарі мобілізувалися, і невдовзі змогли відновити паритет. Сергій Бондар ефектним ударом п’ятою у нижній кут замкнув націлену передачу у виконанні Ігоря Монастирського – 2:2. Відповідь «Ротора» не забарилася: Донець чудовою передачею вивів на ударну позицію Шпакова, і Олег впритул розстрілював голкіпера «Вентса», однак Матусову в неймовірному стрибку вдалося врятувати свою команду від очевидного голу. І саме тоді вкотре в цій зустрічі спрацювало відоме футбольне правило. Бондар відпасував на Побережника, і той не схибив – 3:2. Господарі розпочали нервувати, і перевищили допустимий ліміт фолів. «Ротор» отримав відмінну нагоду не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед, однак Донець та Шпаков не реалізували дабл-пенальті. Господарі чудово оборонялися, і домоглися свого у контратаці: Дикий ефектно відпасував п’ятою на Ігоря Монастирського, і той з кількох метрів розстріляв сітку воріт, оформивши дубль – 4:2. Підопічних Володимира Вариводського такий хід подій на майданчику явно не влаштовував. «Роторці» розпочали агресивно діяти в атаці, змушуючи суперника фолити. Змінювати рахунок на табло повинні були Донець та Ірклієнко, Матусов зреагував на удари гравців гостей від 10-ти метрової позначки. «Ротор» кинувся рятувати гру, розпочавши діяти із п’ятим польовим гравцем. Ця тактика жодних дивідендів не принесла, навпаки Діброва після помилки захисту суперника точним ударом вразив порожні ворота – 5:2. А масну крапку в цій грі поставив Захарченко, холоднокровно реалізувавши вихід віч-на-віч із голкіпером – 6:2 на користь «Вентсу».

«Спортлідер-2» – «Руссич» – 1:3 (0:2)

Арбітри: В. Папірович, А. Папірович

Голи: Жаріков (48) – Полторацький (6), Грицик (15), Муляр (54)

«Спортлідер-2»: Стаднік, Романюк, Хамдамов, Нік, Малишевський, Жаріков, Соколюк, Гранатюк, В. Монастирський, Ситнік, Токарчук

«Руссич»: Чорнобай, Тарасов, Заяць, Зубик, Сендзюк, Муляр, Грицик, Полторацький, Денькович, Гаджула, Тимчук, Чесановський

Попередження: Жаріков (32), Ситнік (39) – Зубик (20), Муляр (20), Сендзюк (39)

Програму туру продовжив двобій «Спортлідера-2» та «Руссича» із Кам’янця-Подільського.

Розпочали гру команди дуже обережно, роблячи акцент на контроль м’яча без особливих загострень. Вже перша осмислена атака завершилася взяттям воріт: Стаднік зреагував на прицільний удар Гаджули у ліву «дев’ятку», однак першим на добиванні виявився ніким не прикритий Полторацький, який з кількох метрів спокійно переправив сферу у сітку порожніх воріт – 0:1. Підопічні Романа Шевчука не опустили руки, і вже в наступній атаці могли відновити статус-кво. Малишевський гарматним пострілом в лівий верхній кут замикав блискучу багатоходівку своєї команди, проте Чорнобай в неймовірному стрибку парирував фактично «мертвий» м’яч, зірвавши гучну овацію трибун. Гості огризнулися відразу: Грицик по лівому флангу втік на побачення із голкіпером, і невідпорним ударом в праву «дев’ятку» не залишив жодних шансів Стадніку, закріпивши перевагу «Руссича» – 0:2. На куражі кам’янчани могли забити втретє, однак страж воріт «Спортлідера-2» в шпагаті врятував свою команду після гарматного удару Деньковича у нижній кут. Скоротити розрив у рахунку міг Ситнік, проте Чорнобаю лише з другої спроби вдалося ліквідувати загрозу після могутнього удару Олега.

З перших хвилин другої половини «Спортлідер-2» розпочав відчайдушний штурм воріт гостей. Забивати могли Ситнік та Токарчук, однак Чорнобай парирував фактично «мертві» м’ячі після ударів «лідерів». Коли голкіпер був вже безсилим, йому допоміг Грицик, вибивши сферу з лінії порожніх воріт після удару Ніка. Натиск підопічних Романа Шевчука невдовзі дав свій результат: Віталій Монастирський вийшовши на рандеву із воротарем поцілив у стійку, проте першим на добиванні виявився Жаріков – 1:2. Господарі пішли ва-банк, змінивши голкіпера на п’ятого польового гравця, і Ситнік повинен був відразу зрівнювати цифри на табло, однак відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів замкнути блискучу скидку Малишевського. Відоме футбольне правило спрацювало відразу: Муляр блискуче зіграв на випередження, і точним ударом вразив порожні ворота, встановивши підсумковий рахунок – 3:1 на користь «Руссича».

«Спортлідер-3» – «Агрон-Королівський смак» – 1:2 (1:1)

Арбітри: В. Папірович, А. Папірович

Голи: Атаманюк (22) – Паперовський (20, 51)

«Спортлідер-3»: Балістовський, Атаманюк, Розпаченюк, Шевчук, Рибчинський, Яремчук, Глас, Шеремета, Філь, Рудюк, Бродзянський

«Агрон-Королівський смак»: Бритковський, Протаковський, Паперовський, Цінчик, Пліс, Костів, Юрчак, Данилюк, Карпа, Мещишин, Даньків

Попередження: Рибчинський (49) – Костів (14), Цінчик (25), Карпа (54)

Завершував ігрову неділю поєдинок «Спортлідера-3» та «Агрон-Королівського смаку» із Тернополя.

Перший тайм проходив у недуже видовищному руслі. Обидві команди приділяли максимум уваги захисним діям, не особливо думаючи про атаку воріт суперника. Все змінив гол під завісу першої половини, який виник фактично з нічого: Паперовський несильно пробив з гострого кута, і сфера після рикошету від Розпаченюка опинилася у сітці воріт – 0:1. Пропущений гол не на жарт розлютив підопічних Артема Гласа. Шеремета потужним ударом з розвороту цілив у праву «дев’ятку», однак Бритковський в неймовірному стрибку перевів м’яч у стійку. «Лідери» продовжували тиснути, і ще до перерви змогли зрівняти рахунок. Атаманюк точним ударом замкнув скидку Яремчука – 1:1.

Другий тайм був не менш цікавим. Небезпечними ударами обмінялися Яремчук та Паперовський, однак вище всяких похвал у рамці воріт діяли голкіпери обох команд. В ті хвилини на майданчику панував відкритий футзал, що неабияк тішило численну глядацьку аудиторію. Виводити свою команду вперед міг Шевчук, проте відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів поцілити у фактично порожні ворота після виваженої передачі у виконанні Гласа. Відповідь тернополян не змусила на себе довго чекати: Костів потужним ударом з розвороту цілив у правий верхній кут, однак Балістовський ціною надзусиль зумів ліквідувати загрозу. Забивати міг Данилюк, який втік на побачення із голкіпером і зряче бив у праву «шістку», проте на щастя для «лідерів» його удар прийшовся у стійку. Тернополяни продовжували атакувати, і невдовзі змогли вийти вперед у рахунку. Паперовський пробив з кута карного майданчика, і сфера по-зрадницьки юркнула поміж ніг Балістовського – 1:2. «Лідери» кинулися відіграватися, перейшовши на гру з п’ятим польовим гравцем. Забивати міг Шеремета, однак його удар з гострого кута прийняла на себе поперечина. «Спортлідер-3» своїми активними діями у атаці змушував суперника частіше помилятися, а як наслідок – частіше фолити. Саме цей фактор дозволив господарям здобути право на пробиття «дабл-пенальті» під завісу зустрічі. «Вирок» взявся виконувати Атаманюк, однак Бритковський зреагував на потужний удар Віталій. Міг той же Атаманюк принести своїй команді таку потрібну нічию, проте поцілив у стійку з кількох метрів. У підсумку – важка мінімальна перемога тернопільської команди з рахунком 2:1.

Заключні поєдинки стартового туру, у яких зустрінуться «Ковчег» – «Арсенал-Прокуратура» та «Конфермат» – «Динамо-УМВС» відбудуться всередині наступного тижня. Про дату та час початку буде повідомлено на нашому сайті дещо пізніше.

А на завершення – фотоогляд сьогоднішніх поєдинків:

Updated: 08.12.2013 — 20:46

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.