Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Порція досвіду від чемпіона

В матчі 13-ого туру Екстра-ліги підопічні Івана Стасюка поступились на виїзді харківському «Локомотиву»

«Локомотив» (Харків) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 5:1 (3:0)

Арбітри: Олексій Банасько (Фастів), Леонід Жиронкін (Луганськ)

Спостерігач арбітражу: Микола Зубко (Черкаси)

Голи: Дмитро Мартинюк (7, аг.), Євген Сірий (17), Микола Білоцерківець (17), Дмитро Федорченко (25), Дмитро Сорокін (34) – Дмитро Михайленко (39)

«Локомотив»: 2. Іваняк Євген, 1. Литвиненко Дмитро – 4. Федорченко Дмитро, 5. Білоцерківець Микола, 7. Журба Сергій, 9. Кондратюк Олександр, 10. Сорокін Дмитро, 13. Сорокін Олександр, 11. Камеко Дмитро, 20. Кисельов Віталій, 32. Шпигарь Микита, 91. Євген Сірий, 70. Клочко Дмитро, 3. Клочко Євген

Головний тренер: Євген Ривкін

«Спортлідер+»: 1. Тимощук Богдан – 3. Атаманюк Віталій, 5. Михайленко Дмитро, 6. Чуднов Андрій, 8. Коробка Максим, 9. Калуков Дмитро, 11. Заворотний Ярослав, 14. Івонко Максим, 15. Мартинюк Дмитро, 18. Сондак Володимир, 20. Засенко Андрій, 21. Фетько Олексій

Головний тренер: Іван Стасюк

Попередження: Богдан Тимощук (8), Дмитро Михайленко (20)

З трьох своїх перемог в нинішньому сезоні найбільшу «Локомотив» здобув на виїзді в Хмельницькому над «Спортлідером+». Як виявилося по підсумку звітного матчу, не під силу протистояти чемпіону України подолянам виявилося і в Харкові, де «Локомотив» виграв і упевнено, і, говоритимемо прямо, не прикладаючи для цього надзусиль.

Хоча на початку матчу команда Івана Стасюка намагалася не поступатися досвідченішому суперникові. Гості вже від середини майданчика зустрічали «залізничників», ті, граючи повільно, не знаходили можливостей наблизитися до володінь Богдана Тимощука. Тим несподіваніше виявився м’яч, який влетів у ворота гостей. На 7-ій хвилині Олександр Сорокін з ауту пробив уздовж воріт, м’яч влучив в Мартинюка, і залетів у сітку воріт.

Поступаючись в рахунку, гості спробували додати, але «Локомотив» за рахунок хорошого контролю м’яча збивав темп. Той як і раніше був невисокий, один в один ніхто нікого не обігравав, тому усі наміри змінити рахунок, причому з обох боків, звелися до дальніх ударів. Били суперники багато, але щоб створити серйозні проблеми Іваняку і Тимощуку, про це мова не йшла.

А незадовго до перерви господарі двічі добилися успіху, причому кожного разу демонструючи свою високу майстерність. Впродовж 17-ої хвилини спочатку Сірий після короткої передачі Кисельова з ауту націленим ударом відправив м’яч від бровки в дальній кут, а незабаром Білоцерківець технічно обіграв Калукова, і його удар в кут воріт став невідпорним для хмельницького воротаря.

Початок другого тайму став точною копією першого — той же повільний темп, те ж вальяжне тримання м’яча «залізничниками», які усім своїм видом показували, що не сумніваються у власній перевазі. Коли ж вони несподівано вибухнули, рахунок виріс до 4:0. Кисельов і Сірий впритул розстрілювали ворота Тимощука, але безуспішно (приміром, після удару Кисельова м’яч влучив в захисника, що стояв на лінії воріт), а ось кутовий господарі розіграли результативно. Сірий з кута майданчика покотив м’яч в штрафну, Федорченко вискочив із-за спин суперників і вколотив сферу в дальній верхній кут.

4:0 — напевно, мало хто вже в Палаці спорту «Локомотив» сумнівався, що господарі доведуть гру до перемоги. Не скажемо це за футболістів, але ось те, що вони нарешті розбігалися — це було очевидно. М’яч практично не затримувався в середині майданчика, мало не кожну свою атаку суперники завершували ударами по воротах, але знову ж таки, скажимо, що ударами здалеку. Близьким був до дубля Сірий, але після його хльосткого удару метрів з 12-ти м’яч влучив в перекладину. Приблизно з такої ж відстані підступно пробив Заворотний, Іваняк, мабуть, не бачив моменту удару, і тільки в останню мить встиг перевести м’яч на кутовий.

Таку гру футболісти зазвичай називають «голдайки», і на 35-ій хвилині, коли гості захопилися атакою, «Локомотив» провів контратаку для підручника. Камеко з правого флангу перевів м’яч на лівий на хід Дмитру Клочко, а той зробив вивірену діагональну передачу в штрафну — Дмитру Сорокіну треба було тільки підставити ногу для того, щоб зробити рахунок 5:0.

Програвати всуху образливо будь-якій команді, і гості дуже старалися, щоб цього не сталося. Непоганий момент, щоб відіграти один м’яч, змарнував Калуков, коли втік по лівому флангу на побачення із голкіпером, але Іваняк виграв цю дуель. Свій гол «Спортлідер+» таки забив, скориставшись обрізкою Сірого. Господарі в останні хвилини затіяли гру з п’ятим польовим, функції якого якраз і виконував наймолодший гравець у складі «Локомотиву». Але в центрі майданчика Сірий зробив неточну передачу, що і дозволило Михайленко вийти на ударну позицію, з якої він не схибив.

У підсумку — поразка «Спортлідера+» з рахунком 1:5. Наступний матч підопічні Івана Стасюка проведуть 21-ого грудня. В цей день «лідери» зіграють у Івано-Франківську із місцевим «Ураганом».

http://sport.ua/

Updated: 14.12.2013 — 19:02

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.