Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

ПРЕМІУМ-ЛІГА: мрія, яка стала реальністю

Організатори головних футзальних змагань на теренах Хмельниччини поділилися своїми враженнями від перших матчів та розповіли про подальші перспективи турніру

Нещодавно у нашому місті взяла свій старт ПРЕМІУМ-ЛІГА регіональний відкритий чемпіонат Хмельницького з футзалу. Організатором виступила Асоціація міні-футболу (футзалу) Хмельницької області, президентом якої є Іван Гончар.

Перші матчі турніру тримали в напрузі до останніх секунд, а дії окремих виконавців просто примушували затамувати подих від своєї ефектності та ефективності, водночас. Не дивно, що ці фактори стали визначальними у формуванні позитивної думки серед вболівальників, яких на матчі приходить все більше. Також хочеться відзначити високий рівень організації змагань, що без сумніву тішить, як самих гравців, так і тренерів.

В дебютному розіграші приймає участь 12 команд (відзначимо, що серед цієї когорти команди присутні шість найкращих футзальних колективів за підсумками виступів минулого року у Чемпіонаті міста у вищій лізі (Спортлідер-3, Динамо-УМВС, Епіцентр К, Конфермат, Арсенал, Спортлідер-2)), які на першому етапі змагаються в одноколовому турнірі. Нібито звичайні змагання, однак Асоціація міні-футболу (футзалу) Хмельницької області відразу видала на гора «родзинку» – згодом до серії плей-офф виходить вісім кращих команд, які за схемою до двох перемог змагатимуться за звання чемпіона. Ця пропозиція стовідсотково підвищить інтерес до змагань, адже інтрига буде триматися до останнього, що «на ура» було сприйнято усіма учасниками турніру. «В останні роки футзал у Хмельницькому є одним з провідних видів спорту, як за аудиторією, так і за масовістю. І я, як президент Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області зобов’язаний проводити активну роботу по популяризації та розвитку цього виду спорту, підтримувати намагання групи ентузіастів змагатися у турнірах високого організаційного та змагального рівня. Саме з цією метою, ми і створили унікальний для нашого міста спортивний проект – ПРЕМІУМ-ЛІГА регіональний відкритий чемпіонат Хмельницького з футзалу. Аби зробити змагання цікавішими, були запрошені команди з Кам’янця – Подільського , Тернополя, та найкращі футзальні колективи міста Хмельницького. Радий, що впродовж чотирьох місяців тисячі людей будуть активними учасниками якісного футзального дійства. В найближчий перспективі Асоціація міні-футболу (футзалу) Хмельницької області планує проведення ще низки турнірів, наймасовішим з яких, стане шкільний турнір з футзалу на Кубок президента ФК «Спортлідер+» серед навчальних закладів міста Хмельницького, старт якого заплановано на лютий 2014-го року», – резюмував Іван Гончар.

Негативу додавав той факт, що в останні роки міські змагання варилися у «власному котлі», адже чемпіон не представляв Хмельниччину на всеукраїнській арені. Нововведення, прийняті Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області, яка робить вагомий та відчутний внесок у розвиток та популяризації спорту номер один на теренах нашого краю, безсумнівно стануть відправною точкою розквіту обласного та міського аматорського футзалу: команда, яка за підсумками одноколового турніру посяде перше місце, отримає звання переможця Кубку і почесне право представляти Хмельниччину у регіональному Кубку України серед аматорських команд. Крім того, керівництво Асоціації взяло на себе зобов’язання відрядити чемпіона ПРЕМІУМ-ЛІГИ регіонального відкритого чемпіонату Хмельницького на всеукраїнський фінал, який відбудеться у першій декаді квітня 2014-го року. Додав власне бачення організації ПРЕМІУМ-ЛІГИ і віце-президент Асоціації Артем Глас: «Щасливий за тих людей, які знайшли в собі сили і бажання приймати участь у змаганнях. Вважаю, що це позитивний крок не лише в спортивному плані, який принесе чималу користь хмельницькому футзалу, але й і в соціальному. Наразі усі ми на порозі важливих змін. І головне, що вони виробляють у нашій свідомості ефективне, сучасне спортивне мислення, яке здатне підштовхнути нас до думки, що завжди потрібно рухатися вперед. Переконаний, що ПРЕМІУМ-ЛІГА регіональний відкритий чемпіонат Хмельницького з футзалу – це серйозний крок вперед і сподіваюсь, що громадськість об’єктивно оцінить роботу нашої організації в цьому напрямку».

Варто відмітити, що усі ігри відбуваються в оновленому спорткомплексі УМВС, в якому створені комфортні та затишні умови для гравців, керівників команд та вболівальників.

Асоціація міні-футболу (футзалу) Хмельницької області на досягнутому не зупиняється. У планах керівництва – у наступному сезоні розширення географії учасників змагань та найвищого дивізіону ПРЕМІУМ-ЛІГИ до 16 команд та створення Першої ліги. Відповідно бажаючих приєднатися до нашої спортивної сім’ї, завжди раді будемо бачити.

До нових зустрічей на футзальних майданчиках та побільше Вам перемог!

Слідкувати за перебігом подій, знайомитись із усіма оглядами та фотозвітами матчів у ПРЕМІУМ-ЛІЗІ регіональному відкритому чемпіонаті Хмельницького з футзалу Ви можете тут.

Updated: 20.12.2013 — 13:05

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.