Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер-2» розпочинає другу частину сезону із домашньої поразки

В стартовому поєдинку другого кола чемпіонату України серед команд Першої ліги підопічні Віктора Мглинця у рідних стінах поступилися житомирському «ІнБеву»

«Спортлідер-2» (Хмельницький) – «ІнБев» (Житомир) – 3:7 (2:4)

Арбітри: Герасимків Василь (Ковель), Васьківський Павло (Бровари)

Спостерігач арбітражу: Юзик Віктор (Івано-Франківськ)

Голи: Атаманюк Віталій (8), Філь Сергій (9), Засенко Андрій (23) – Саківський Євген (7, 14, 34), Киришун Роман (10, 23), Литвиновський Сергій (11), Директоренко Валерій (39)

«Спортлідер-2»: 1. Тимощук Богдан, 12. Стаднік Микола – 13. Шеремета Руслан (кап.), 4. Філь Сергій, 3. Атаманюк Віталій, 16. Ситнік Олег, 24. Жаріков Денис, 22. Хамдамов Андрій, 25. Малишевський Юрій, 31. Глас Артем, 20. Засенко Андрій, 21. Фетько Олексій, 15. Мартинюк Дмитро

Головний тренер: Мглинець Віктор

«ІнБев»: 21. Сорокін Максим, 1. Соколовський Михайло (кап.) – 2. Листопад Вячеслав, 7. Литвиновський Сергій, 8. Саківський Євген, 17. Киришун Роман, 18. Ткачук Андрій, 19. Мухін Володимир, 29. Директоренко Валерій, 90. Школьний Олександр

Головний тренер: Листопад Вячеслав

Попередження: Мартинюк Дмитро (26) – Листопад Вячеслав (24), Школьний Олександр (29), Сорокін Максим (29), Киришун Роман (37)

Сьогодні дублююча команда флагману хмельницького футзалу, ФК «Спортлідер-2», провела свій дебютний у 2014-ому році поєдинок на всеукраїнській арені. Домашнім матчем проти одного із лідерів зони «Захід» чемпіонату України серед команд Першої ліги, житомирського «ІнБева», підопічні Віктора Мглинця розпочинали друге коло змагань.

Активніше розпочали гості, які і створили перший небезпечний момент у цій зустрічі. Розкішну передачу Листопада від кутового прапорця прицільним ударом вдотик у праву «шістку» замикав Ткачук, проте Тимощуку вдалося ліквідувати загрозу. В наступній атаці рахунок відкривати повинен був Литвиновський, однак він не зумів переграти у ближньому бою стража воріт «лідерів». Підопічні Віктора Мглинця огризнулися в контратаці. Атаманюк чудовим пасом вивів на ударну позицію Малишевського, і Юрій на силу пробив із-за меж карного майданчика у нижній кут, проте Сорокіну в неймовірному стрибку вдалося врятувати свою команду від пропущеного голу. Житомирці додали у русі, і результат не змусив довго на себе очікувати. Саківський відгукнувся на філігранну передачу Ткачука у центр карного майданчика, і прицільним ударом в ліву «шістку» не залишив шансів Тимощуку – 0:1. Хмельничани не опустили руки, і вже у наступній атаці відновили статус-кво. Спочатку після флангового прострілу Філя Атаманюк перевірив на міцність стійку воріт, проте невтомний Віталій виявився першим на добиванні, і з кількох метрів переправив сферу у сітку – 1:1. Не встигли гравці «ІнБева» як слід оговтатись, як вже були змушені знову розпочинати з центру майданчика. Малишевський розкішною передачею врозріз знайшов на дальній стійці Філя, і Сергій зусиль партнера не змарнував – 2:1. Житомирська команда не знітилася, і вже в наступній атаці зрівняла цифри на табло. Киришун чудовим ударом зі штрафного в лівий верхній кут не залишив Тимощуку жодних шансів – 2:2. На куражі гості забили втретє. Школьний чудово відпасував на дальню стійку, де Литвиновський прицільно пробив у протихід голкіперу – 2:3. Такий хід подій на майданчику явно не влаштовував підопічних Віктора Мглинця, і заведені палкою підтримкою «лідери» розпочали відчайшдушний штурм воріт свого візаві. Зрівнювати рахунок повинен був Мартинюк, який після розіграшу кутового впритул розстрілював голкіпера, однак Сорокін ціною надзусиль врятував свою команду. Чудову нагоду відзначитись мав Фетько, проте не зміг реалізувати вихід віч-на-віч із голкіпером «ІнБеву». Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Саківський відгукнувся на фланговий простріл Ткачука, і невідпорним ударом під поперечину закріпив перевагу своєї команди – 2:4. Завершення тайму проходило у атаках «лідерів», однак вище всяких похвал у рамці воріт діяв Сорокін, який парирував «мертві» м’ячі після ударів Мартинюка та Атаманюка.

Друга половина видалася не менш цікавою. Перевагу житомирців закріпив Киришун, який прицільним ударом в лівий верхній кут зі штрафного не залишив Тимощуку жодних шансів – 2:5. «Лідери» не розгубилися, і вже в наступній атаці скоротили розрив у рахунку. Фетько чудовою передачею врозріз знайшов на дальній стійці Засенка, і той не схибив – 3:5. Небезпечними ударами обмінялися Литвиновський та Атаманюк, однак на висоті були голкіпери обох команд. «ІнБев» діяв переважно другим номером, шукаючи свого щастя у контратаках. Ця тактика невдовзі дала результат: Листопад філігранною передачею вивів на ударну позицію Саківського, і той невідпорним ударом в ближню «дев’ятку» оформив хет-трик – 3:6. Хмельничани з таким ходом подій на майданчику миритися на хотіли, і відразу створили стовідсоткову нагоду для того, щоб змінити цифри на табло, проте чудеса воротарської майстерності вкотре в цьому поєдинку продемонстрував Сорокін, який спочатку парирував «мертвий» м’яч після удару Засенка, а потім зреагував на добивання впритул у виконанні Атаманюка. Віктор Мглинець кинувся рятувати гру, випустивши за 3.23 до фінальної сирени Шеремету у воротарській футболці. «Лідери», які діяли в більшості відразу закрили свого опонента у його карному майданчику, однак віддамо належне команді із Житомира, яка ідеально тактично діяла у захисті, перекриваючи усі вільні зони. Забігаючи наперед відзначу, що ця тактика не принесла жодного результату, навпаки, Директоренко після помилки господарів при розіграші зайвого влучним ударом вразив порожні ворота, встановивши підсумковий рахунок – 7:3 на користь «ІнБеву».

Наступну зустріч в чемпіонаті України серед команд Першої ліги «Спортлідер-2» проведе 25-ого січня. В цей день підопічні Віктора Мглинця зіграють на виїзді проти лідера зони «Захід», ковельського «Апперкота».

Updated: 11.01.2014 — 18:43

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.