Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: розпочався п’ятий тур

Стартові поєдинки видалися напрочуд видовищними та результативними

Ось і поновилися після паузи, пов’язаної із святкуванням новорічних та різдвяних свят, баталії у Преміум-лізі регіональному відкритому чемпіонаті Хмельницького з футзалу, організованому Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Вчора були зіграні стартові поєдинки 5-ого туру, які видалися напрочуд видовищними, а головне – результативними, що неймовірно потішило багаточисленних вболівальників. Про все це далі у нашому огляді.

«Конфермат» – «Вентс» – 5:2 (3:1)

Арбітри: Бондарь, В. Папірович

Голи: Ціх (3, 49), Кандзьолка (22), Сендель (26, 50) – Ткачук (5, 36)

«Конфермат»: Атласюк, Куріло, Клекот, Шум, Дубчак, Гвіанідзе, Ціх, Кандзьолка, Сендель

«Вентс»: Лихвар, Дикий, Святий, І. Монастирський, Побережник, Діброва, Бондар, Боца, Ткачук

Попередження: І. Монастирський (48)

Відкривав п’ятий тур поєдинок між «Конферматом» та «Вентсом». Забігаючи наперед відзначимо, що в силу різних причин господарі вийшли на матч без голкіпера. Місце у воротах зайняв Сергій Атласюк, який із своїми обов’язками впорався вище всяких похвал.

Перша осмислена атака завершилася взяттям воріт. Гвіанідзе чудово відпасував на Ціха, і той прицільним ударом в праву «шістку» відкрив рахунок у матчі – 1:0. Гості не опустили руки, і вже в наступній атаці відновили статус-кво. Ткачук обігрався із Монастирським, і потужно пробив під поперечину – 1:1. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій «конферматівців», які розпочали відчайдушний штурм воріт опонента. Відмінну нагоду відзначитись змарнував Сендель, не зумівши реалізувати вихід віч-на-віч із голкіпером. Забивати повинен був Ціх, проте не зумів переграти Лихваря в ближньому бою. Господарі продовжували володіти ініціативою, і невдовзі змогли матеріалізувати її у забитий м’яч. Лихвар врятував свою команду після підступного удару Клекота, однак першим на добиванні виявився Кандзьолка, який з кількох метрів невідпорно пробив у верхній кут – 2:1. Не встигли номінальні гості як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчику. Ціх філігранною передачею вивів на ударну позицію Сенделя, і той зусиль партнера не змарнував – 3:1.

Другий тайм був не менш цікавим. Оформити дубль міг Сендель, який втік на побачення із голкіпером, однак Лихвар виграв очну дуель у нападника «Конфермату». Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Після розіграшу штрафного Дикий розкішним пасом знайшов на дальній стійці Ткачука, і той не схибив, скоротивши розрив до мінімуму – 3:2. На куражі «Вентс» міг і відновити паритет, проте Атласюк парирував «мертвий» м’яч після потужного удару Ігоря Монастирського у правий верхній кут, зірвавши гучну овацію багаточисленних вболівальників. Відповідь господарів не забарилася. Ціх потужним ударом зі штрафного у праву «шістку» не залишив жодних шансів голкіперу, закріпивши перевагу своєї команди – 4:2. Відразу міг забити Дубчак, який прицільним ударом в нижній кут замикав фланговий простріл у виконанні Сенделя, однак «Вентс» в цьому епізоді від неприємностей врятувала стійка воріт. А масну крапку у матчі поставив Сендель, який чудово зіграв на випередження після навісної передачі Ціха, і встановив підсумковий рахунок – 5:2 на користь «Конфермату», який і надалі одноосібно продовжує очолювати турнірну таблицю наших змагань.

«Тетра» – «Динамо-УМВС» – 4:4 (2:2)

Арбітри: В. Папірович, Бондарь

Голи: Ярош (7), П. Терлецький (15), Пампурак (34), Ахмедов (44) – Наскальний (18), Колесников (22, 47), Подлюк (54)

«Тетра»: Лозінський, Михальчук, Кузьмін, Калошин, Скалій, Ахмедов, П. Терлецький, Стасюк, Пампурак, Заморока, Ярош, Прокопишин

«Динамо-УМВС»: Ковальчук, Сохорук, Бабій, Трочинський, Розгон, Лахмай, Наскальний, Колесников, Подлюк

Попередження: Бабій (39)

Продовжив програму ігрового дня поєдинок між «Тетрою» та «Динамо-УМВС». Забігаючи наперед відзначу, що обидві команди подарували вболівальникам справжнє видовище, яке тримало у напрузі до самісінької фінальної сирени.

Перший небезпечний момент в зустрічі створили гості. Після розіграшу кутового Колесников вдотик бив у правий верхній кут, однак його удар прийшовся у стійку воріт. «Тетра» відповіла відразу. Скалій виконав чудовий простріл на дальню стійку, де Ярош ефектним ударом в падінні переправив сферу у ліву «шістку» – 1:0. Не встигли «динамівці» як слід оговтатись, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Пампурак виконав блискучий рейд по правому флангу, і відпасував у центр карного майданчика на Терлецького. Павло зусиль партнера не змарнував – 2:0. Гості не знітилися, і відразу скоротили розрив у рахунку. Наскальний обігрався із Бабієм, і невідпорно пробив у праву «дев’ятку» – 2:1. Хорошу нагоду зрівняти цифри на табло мав Подлюк, однак не зумів в ближньому бою переграти голкіпера «Тетри». «Динамо-УМВС» продовжувало володіти ініціативою, і невдовзі змогло матеріалізувати ігрову перевагу у забитий м’яч. Колесников відгукнувся на чудовий простріл Лахмая на дальню стійку, і прицільним ударом в протихід Лозінському відновив статус-кво – 2:2.

Другий тайм був не менш цікавим. Вперед господарів вивів Пампурак, який невідпорним ударом зі штрафного поцілив точнісінько у ліву «шістку» – 3:2. Забитий м’яч вселив впевненість у гравців «Тетри», які розпочали сміливий наступ на захисні редути свого більш зіркового опонента. Відмінну нагоду відзначитись мав Михальчук, проте не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із голкіпером. Підопічні Юрія Черенкова не зупинялися на досягнутому. Стасюк чудово відпасував у центр карного майданчика, де Ахмедов вдотик пробив у дальній кут – 4:2. «Динамівці» кинулися рятувати гру, розпочавши діяти із польовим гравцем. Ця тактика невдовзі принесла свій результат: Колесников відгукнувся на націлену передачу Подлюка, і гарматним ударом з-за меж карного майданчика у нижній кут скоротив розрив до мінімуму – 4:3. Гості відверто в ті хвилини розпочали нервувати, і перевищили допустимий ліміт фолів. «Дабл-пенальті» взявся виконувати Скалій, однак Ковальчук зреагував на потужний постріл нападника «Тетри» від десятиметрової позначки. Відоме футбольне правило спрацювало відразу: Бабій розкішним пасом вивів на ударну позицію Подлюка, і той з кількох метрів переправив сферу у сітку – 4:4!!! Могли гості на останніх секундах навіть вирвати перемогу, проте Бабій відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів влучити у фактично порожні ворота. У підсумку – бойова нічия з рахунком 4:4.

«Арсенал-МАДОК» – «Агрон-Королівський смак» – 2:7 (0:2)

Арбітри: Божко, Жмурко

Голи: Сергеєв (36), Богдан (49) – Пліс (4, 38), Мещишин (25), Беркита (30, 43, 54), Карпа (54)

«Арсенал-МАДОК»: Максимчук, Грабенчук, Шлапак, Сергеєв, Грищук, Богдан, Красножон

«Агрон-Королівський смак»: Бритковський, Протаковський, Паперовський, Костів, Карпа, Беркита, Пліс, Цінчик, Данилюк, Мещишин, Даньків

Завершував ігрову суботу поєдинок представників групи лідерів, в якому зустрілися «Арсенал-МАДОК» та «Агрон-Королівський смак».

Перша ж осмислена атака завершилася взяттям воріт. Паперовський відпасував на Пліса, і той невідпорним ударом в дальній кут відкрив рахунок у матчі – 0:1. В наступній атаці Тарас міг оформити дубль, проте чудеса воротарської майстерності продемонстрував Максимчук, який парирував «мертвий» м’яч після удару нападника тернополян у праву «дев’ятку». «Каноніри» активізувалися, і створили декілька стовідсоткових нагод для того, щоб змінити цифри на табло. Розкішну нагоду відзначитись мав Шлапак, однак не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із воротарем «Агрону-Королівського смаку». Впродовж однієї хвилини двох небезпечних ударів завдавав Красножон, проте вище всяких похвал у рамці воріт діяв Бритковський. Відповідь тернополян не забарилася. Мещишин по флангу втік віч-на-віч із голкіпером, і прицільним ударом в лівий нижній кут подвоїв перевагу своєї команди – 0:2.

Друга половина матчу була не менш цікавою. Даньків філігранною передачею вивів на ударну позицію Беркиту, і той не схибив – 0:3. «Каноніри» відповіли у контратаці. Богдан відпасував у центр карного майданчика, де Сергеєв вдотик пробив під поперечину – 1:3. Не встигли господарі як слід відсвяткувати взяття воріт, як вже були самі змушені розпочинати з центру майданчика. Пліс потужним ударом із-за меж карного майданчика замкнув зразкову скидку Карпи – 1:4. В наступній атаці Беркита прицільним ударом в протихід голкіперу закріпив і так вагому перевагу тернополян – 1:5. «Арсенал-МАДОК» не опустив руки, і через декілька завдяки вдалому розіграшу стандарту скоротив розрив у рахунку. Грищук чудово відпасував на дальню стійку, де Богдан вдотик пробив у праву «шістку» – 2:5. В останні хвилини «каноніри» відверто розпочали нервувати, зупиняючи стрімкі проходи гостей ціною фолу, і як наслідок отримали дабл-пенальті у власні ворота. Беркита холоднокровним ударом в правий верхній кут не залишив голкіперу жодних шансів – 2:6. А масну крапку в матчі встановив Карпа – 7:2 на користь «Агрону-Королівського смаку», який закріпився на другій сходинці турнірної таблиці.

А на завершення – фотоогляд стартових поєдинків 5-ого туру:

Updated: 12.01.2014 — 11:17

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.