Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: фаворити впевнено перемагають

Заключні поєдинки 5-ого туру несподіванок не принесли

Добіг до свого завершення п’ятий тур Преміум-ліги регіонального відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Його заключні поєдинки видалися дуже цікавими та безкомпромісними, а головне – результативними, що неабияк потішило багаточисленних вболівальників, які в цей день прийшли у спорткомплекс УМВС. Про все це далі у нашому огляді.

«Ковчег» – «Ротор» – 3:6 (1:4)

Арбітри: Божко, В. Папірович

Голи: Стець (26), Гуралечко (38), Шитенков (39) – Ращик (3, 11, 53), Донець (17, 23, 43)

«Ковчег»: Жук, Шитенков, Гуралечко, Луцюк, Пробитий, Стець, Штолько, Леонов, Куречко

«Ротор»: Лановий, Шпаков, Ращик, Крутяков, Донець, Костишин, Паляниця, Олексійчук, Левченко, Ірклієнко

Попередження: Шпаков (47), Костишин (50)

Перша осмислена атака в матчі завершилася взяттям воріт. Костишин розкішною передачею вивів на ударну позицію Ращика, і той зусиль партнера не змарнував – 0:1. Відразу подвоїти перевагу гостей міг Донець, проте після його прицільного удару з розвороту у верхній кут «Ковчег» від неприємностей врятувала стійка воріт. «Роторці» продовжували володіти ініціативою, і незабаром змогли втілити свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Ращик точним ударом в праву «шістку» не залишив жодних шансів голкіперу – 0:2. Господарі не знітилися, і відразу могли скоротити розрив до мінімуму, однак Штолько із вигідної позиції влучив у стійку. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Донець відгукнувся на чудову передачу Костишина у центр карного майданчика, і невідпорним ударом в праву «дев’ятку» закріпив перевагу своєї команди – 0:3. Не встигли господарі як слід оговтатися, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Шпаков відпасував на Донця, і той не схибив – 0:4. Гравці «Ковчега» активізувалися, і змогли перед перервою відіграти один м’яч. Стець відгукнувся на чудову скидку Пробитого, і прицільним ударом в ліву «дев’ятку» з гострого кута скоротив відставання у рахунку – 1:4.

Друга половина була не менш цікавою. «Ковчег» з перших хвилин заволодів ініціативою, і результат не змусив на себе довго очікувати. Гуралечко обігрався з Стецьом, і потужним ударом в ліву «шістку» не залишив жодних шансів Лановому – 2:4. Не встигли гості як слід прийти в себе після пропущеного м’яча, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Пробитий чудово відпасував у кут карного майданчика, де Шитенков вдотик пробив у правий нижній кут, скоротивши розрив до мінімуму – 3:4. В ті хвилини «Ротор» діяв переважно другим номером, чекаючи свого шансу у контратаках. Ця тактика невдовзі принесла свій результат. Ращик філігранною передачею вивів Донця на побачення із голкіпером, і Андрій холоднокровним пострілом в правий нижній кут закріпив перевагу своєї команди – 3:5. А масну крапку у матчі влучним ударом поставив Ращик, встановивши підсумковий рахунок в зустрічі – 6:3 на користь «Ротора», який здобуває другу поспіль перемогу.

«Епіцентр-К» – «Спортлідер-2» – 3:6 (0:1)

Арбітри: В. Папірович, А. Папірович

Голи: Олянчук (49), Гончарук (50), Безвещук (54) – Малишевський (9, 47, 54), Давидний (31), Жаріков (38), Соколюк (51)

«Епіцентр-К»: Остяк, Гончарук, Юхимчук, Олянчук, Безвещук, Лисий, Овчинніков, Самсонюк, Гарієвський, Слівінський

«Спортлідер-2»: Стаднік, Хамдамов, Романюк, Токарчук, Ситнік, Нік, Малишевський, Жаріков, Соколюк, Власович, Давидний

Попередження: Малишевський (12), Хамдамов (18), Соколюк (49)

Активніше розпочали господарі, які і створили перший небезпечний момент в зустрічі. Повинен був відкривати рахунок Самсонюк, проте рятівником «лідерів» в цьому епізоді виступив Жаріков, який у відчайдушному підкаті в останній момент виніс сферу з лінії порожніх воріт. Відповідь гостей не забарилася. Малишевський чудово зіграв на перехопленні і потужним ударом з розвороту у ліву «шістку» не залишив жодних шансів Остяку – 0:1. До перерви підопічні Віктора Мглинця мали ще декілька стовідсоткових нагод для того щоб змінити цифри на табло, проте вище всяких похвал у рамці воріт діяв воротар «Епіцентру-К», раз-по-раз ліквідовуючи загрози після небезпечних пострілів гравців «Спортлідера-2».

Основні події відбулися у другій половині. Подвоїв перевагу «лідерів» Давидний, який прицільним ударом з-за меж карного майданчика знайшов шпарину поміж ніг Остяка – 0:2. Не встигли підопічні Віктора Власова як слід прийти в себе після пропущеного м’яча, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Власович розкішною передачею вивів на ударну позицію Жарікова, і той зусиль партнера не змарнував – 0:3. Гості в ті хвилини повністю домінували на майданчику. Малишевський відгукнувся на чудову скидку невтомного Власовича, і невідпорним ударом під поперечину довів рахунок до розгромного – 0:4. «Епіцентр-К» не опустив руки, і вже в наступній атаці Олянчук влучним ударом скоротив розрив у рахунку – 1:4. Через декілька хвилин ще один м’яч відквитав Гончарук, який потужним ударом зі штрафного в праву «шістку» не залишив жодних шансів Стадніку – 2:4. Підопічні Віктора Мглинця перехопили ініціативу, і результат не забарився. Перевагу номінальних гостей закріпив Соколюк, який потужним ударом в лівий верхній кут замкнув націлену передачу Романюка від кутового прапорця – 2:5. Невдовзі своє вагоме бомбардирське слово сказав Малишевський, який блискуче зіграв на дальній стійці після прострілу Жарікова, оформивши хет-трик в цьому матчі. «Епіцентр-К» активізувався, і навіть на останніх секундах завдяки влучному удару Безвещука зміг дещо підсолодити гіркоту поразки – 6:3 на користь «Спортлідера-2».

«Спортлідер-3» – «Руссич» – 7:0 (2:0)

Арбітри: Жмурко, А. Папірович

Голи: Мартинюк (10, 23, 53), Розпаченюк (34, 40), Шевчук (38), Атаманюк (39)

«Спортлідер-3»: Алексейчук, Балістовський, Атаманюк, Розпаченюк, Яремчук, Рудюк, Рибчинський, Філь, Шеремета, Бродзянський, Мартинюк, Шевчук

«Руссич»: Чорнобай, Тарасов, Заяць, Муляр, Гладкий, Гаджула, Полторацький, Зубик, Кирик

Попередження: Мартинюк (32) – Чорнобай (29), Заяць (46)

Завершував тур двобій представників групи лідерів чемпіонату – «Спортлідер-3» приймав «Руссич» із Кам’янця-Подільського.

Активніше розпочали господарі, які з перших хвилин взяли в облогу ворота «Руссича». Могли забивати Філь та Мартинюк, проте вище всяких похвал у рамці воріт діяв Чорнобай, раз-по-раз рятуючи свою команду після прицільних ударів нападників «лідерів». Підопічні Артема Гласа продовжували тиснути, і невдовзі змогли матеріалізувати свою ігрову передачу у забитий м’яч. Це Мартинюк відгукнувся на зразкову передачу Шеремети, і потужно пробив у праву «шістку» – 1:0. Гості не знітилися, і відразу могли відновити паритет, однак Муляр не зміг переграти у ближньому бою Алексейчука. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Атаманюк чудовим пасом врозріз вивів на ударну позицію Мартинюка, і той зусиль партнера не змарнував, невідпорним ударом в дальній кут подвоївши перевагу своєї команди – 2:0.

В другому таймі ігровий малюнок істотно не змінився. Довів рахунок до розгромного Розпаченюк, який прицільним ударом з гострого кута замкнув скидку Шевчука – 3:0. «Лідери» в ті хвилини демонстрували неймовірно видовищний та змістовний футзал, просто розриваючи свого опонента. Мартинюк хорошою передачею знайшов на дальній стійці Шевчука, і той красивим ударом в падінні переправив сферу у сітку – 4:0. Гості кинулися рятувати гру, розпочавши діяти з п’ятим польовим гравцем, однак ця тактика не принесла жодних дивідендів. Навпаки, Атаманюк блискуче зіграв на перехопленні, і точним пробив по незахищених воротах, довівши рахунок до непристойного – 5:0. Підопічні Артема Гласа навіть і не думали зупинятися на досягнутому. Дубль оформив Розпаченюк, який обігрався із Рибчинським та прицільним пострілом знайшов шпарину поміж ніг голкіпера – 6:0. «Руссич» під завісу відверто розпочав нервувати, перевищивщи допустимий ліміт фолів. Дабл-пенальті взявся виконувати Мартинюк, і холоднокровним пострілом в праву «шістку» поставив масну крапку у цій зустрічі – 7:0 на користь «Спортлідера-3», який завдяки цій перемозі піднімається на третю сходинку у турнірній таблиці.

А на завершення – фотоогляд заключних поєдинків 5-ого туру:

Updated: 13.01.2014 — 12:50

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.