Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

«Спортлідер+» виходить у чвертьфінал Кубку України!

У виїзному поєдинку 1/8 фіналу Кубку України підопічні Віктора Мглинця здобули важку мінімальну перемогу над діючим лідером Екстра-ліги,  «Єнакієвцем» із Єнакієвого

«Єнакієвець» (Єнакієве) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 3:4 (0:2)

Арбітри: Івашина Андрій, Кравченко Ігор (обидва – Суми)

Голи: Зам’ятін Валерій (21), Нестерук Віталій (31), Свиридов Богдан (40) – Калуков Дмитро (13), Чуднов Андрій (16), Рибак Сергій (27), Фетько Олексій (34)

«Єнакієвець»: 10. Мельник Андрій – 18. Хурсов Олександр, 20. Нестерук Віталій, 5. Скорий Віталій, 14. Зам’ятін Валерій (кап.) – 90. Рось Артем, 8. Чуднов В’ячеслав, 77. Вассура, 7. Свиридов Богдан – 12. Сагайдаченко Олексій, 9. Філатов Станіслав, 30. Ромаріо, 86. Тіагу

Головний тренер: Олег Солодовник

«Спортлідер+»: 23. Лисенко Максим – 21. Фетько Олексій, 7. Рибак Сергій, 9. Калуков Дмитро, 8. Коробка Максим – 6. Чуднов Андрій, 11. Заворотний Ярослав (кап.), 20. Засенко Андрій, 5. Михайленко Дмитро – 1. Тимощук Богдан, 15. Мартинюк Дмитро

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Зам’ятін Валерій (33) – Засенко Андрій (29), Калуков Дмитро (32)

Вилучення: Засенко Андрій (35, повторне попередження)

Сьогодні флагман хмельницького футзалу, ФК «Спортлідер+» провів свій черговий поєдинок. У матчі 1/8 фіналу Кубку України підопічні Віктора Мглинця на виїзді протистояли діючому лідеру вітчизняного чемпіонату, «Єнакієвцю» із Єнакієвого.

Перший небезпечний момент у зустрічі створили господарі. Хурсов потужно пробивав під поперечину з середньої дистанції, однак страж воріт хмельницької команди зіграв в цьому епізоді надійно. «Лідери» відповіли підступним пострілом Михайленка у ліву «шістку», проте Мельнику вдалося ціною надзусиль ліквідувати загрозу. Діючий лідер Екстра-ліги, заведений палкою підтримкою рідних вболівальників, перехопив ініціативу, і створив декілька стовідсоткових нагод для того, щоб відкрити рахунок у цій зустрічі. Націлену передачу Зам’ятіна потужним пострілом у лівий верхній кут замикав Вассура, однак на щастя для подолян сфера після удару бразильського легіонера «Єнакієвця» влучила у поперечину. Вже в наступній атаці відкривати рахунок повинен був Нестерук, проте відверто вибачив хмельницьку команду, не зумівши з кількох метрів поцілити у фактично порожні ворота після блискучої скидки Хурсова. «Спортлідер+» в ті хвилини діяв переважно другим номером, очікуючи свого шансу у контратаках. Відмінну нагоду відзначитись мав Коробка, який після філігранного пасу Фетька впритул розстрілював голкіпера, однак Мельнику в неймовірному стрибку вдалося парирувати «мертвий» м’яч та врятувати свою команду від очевидного голу. «Лідери» не зупинялися на досягнутому, і вже в наступній атаці невтомний Фетько блискучою передачею вивів на ударну позицію Калукова. Дмитро вдотик пробив у лівий нижній кут, і сфера після рикошету від голкіпера господарів затріпотіла у сітці воріт – 0:1. Підопічні Олега Солодовника не опустили руки, і відразу могли відновити паритет, проте рятівником хмельницької команди виявився Михайленко, який у відчайдушному підкаті вибив м’яч з лінії воріт після гарматного пострілу Свиридова. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Михайленко блискуче прострілив на дальню стійку, де Чуднов ефектним ударом в падінні з кількох метрів переправив шкіряний снаряд у нижній кут – 0:2. Перевагу хмельничан міг закріпити Коробка, який потужним ударом під поперечину замикав розкішну скидку Фетька, однак в цьому епізоді за «Єнакієвець» зіграла поперечина, яка прийняла на себе разючий постріл нападника «лідерів». Господарі під завісу тайму перехопили ініціативу, і блискучу нагоду скоротити розрив у рахунку до мінімуму мав Свиридов, однак кращий бомбардир Екстра-ліги минулого сезону не зумів реалізувати вихід віч-на-віч із Лисенком.

Друга половина поєдинку була не менш цікавою. Забивати міг Нестерук, проте страж воріт «Спортлідера+» в неймовірному стрибку врятував свою команду після потужного удару під поперечину у виконанні «двадцятки» господарів. «Єнакієвець» продовжував діяти першим номером, і у наступній атаці зміг скоротити відставання у рахунку до мінімуму. Зам’ятін відгукнувся на зразкову передачу активного Нестерука, і з кількох метрів вдотик переправив сферу у сітку – 1:2. Підопічні Віктора Мглинця після пропущеного м’яча не знітилися, і вже в наступній атаці перевагу хмельничан міг закріпити Калуков, однак лідеру подільської команди не вдалося у ближньому бою переграти Мельника. Свого «Спортлідер+» домігся у наступній атаці – Калуков розкішною передачею вивів на ударну позицію Рибака, і Сергій вдотик пробив точнісінько поміж ніг Мельнику – 1:3. На майданчику в ті хвилини панувала відкрита гра, команди відповідали атакою на атаку, що неабияк тішило багаточисленних вболівальників. Скоротити розрив у рахунку міг Зам’ятін, який потужно пробивав у лівий верхній кут після скидки Хурсова, проте Лисенку в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Розкішну нагоду відзначитись мав Фетько, однак не зумів з кількох метрів поцілити у фактично порожні ворота після націленої передачі у виконанні Калукова. «Не забиваєш ти…». Це правило спрацювало відразу: після потужного пострілу Хурсова в нижній кут голкіперу хмельничан ще вдалося врятувати свою команду, однак першим на підборі виявився Нестерук – 2:3. Відповідь підопічних Віктора Мглинця довго не змусила на себе очікувати. Це Фетько блискуче зіграв на перехопленні, і невідпорним ударом під поперечину не залишив Мельнику жодних шансів – 2:4. Майже відразу друге попередження отримав Андрій Засенко, і «Спортлідер+» залишився у меншості. «Єнакієвець», опинившись у численній більшості, розпочав відчайдушний штурм володінь Лисенка, однак «лідери» діяли в захисті вище всяких похвал, повністю перекриваючи вільні зони. Декілька разів подолян виручив голкіпер, а коли і він вже був безсилий, на допомогу йому приходили захисники. За дві з половиною хвилини до завершення матчу Олег Солодовник пішов ва-банк, випустивши Зам’ятіна у воротарській футболці. Діючий лідер Екстра-ліги розпочав загострювати ситуацію біля воріт «Спортлідера+», однак вище всяких похвал у рамці воріт Лисенко, який двічі врятував свою команду після неймовірно потужних та небезпечниї ударів Скорого та Хурсова. «Єнакієвець» не полишав надії врятувати гру, і зусиллями Свиридова за декілька секунд до фінальної сирени зумів підсолодити гіркоту поразки, однак на більше діючого лідера Екстра-ліги не вистачило – важка перемога ФК «Спортлідер+» з рахунком 4:3, яка виводить підопічних Віктора Мглинця у чвертьфінал національного Кубка!!!

Наразі для флагману хмельницького футзалу наступає місячна пауза, пов’язана з участю національної збірної України в чемпіонаті Європи, який вже незабаром стартує у Бельгії. Наступний поєдинок ФК «Спортлідер+» проведе 15-ого лютого. В цей день хмельничани зіграють на виїзді із грізною львівською «Енергією».

Updated: 19.01.2014 — 14:28

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.