Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Преміум-ліга: стартувала півфінальна стадія змагань

Чергові поєдинки турніру видалися неймовірно напруженими та багатими на несподіванки

Виходить на фінішну пряму дебютний розіграш Преміум-ліги відкритого регіонального чемпіонату Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Вчора відбулися стартові поєдинки півфінальних серій плей-офф та добіг до свого завершення розіграш Кубку Виклику. Про все це далі у нашому огляді.

«Ротор» – «Ковчег» – 6:8 (1:4)

Арбітри: Бондарь, В. Папірович

Голи: Гайдашевський (10, 45), Ращик (30, 35), Крутяков (43), Горбієвський (54) – Штолько (6, 16, 44), Шитенков (15, 53), Стець (27, 51), Леонов (50)

«Ротор»: Лановий, Горбієвський, Шпаков, Алексейчук, Костишин, Гайдашевський, Ращик, Крутяков

«Ковчег»: Дячук, Шитенков, Жук, Штолько, Леонов, Стець, Луцюк

Попередження: Горбієвський (37) – Леонов (8)

Відкривав програму ігрового дня поєдинок Кубку Виклику, в якому мірялися силами «Ротор» та «Ковчег». Активніше зустріч розпочали гості, і невдовзі змогли відкрити рахунок. Це Стець розкішною передачею вивів на ударну позицію Штолька, і той зусиль партнера не змарнував – 0:1. «Роторці» не знітилися, і вже через декілька хвилин змогли зусиллями Гайдашевського відновити статус-кво – 1:1. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій гостей, і вже в наступній атаці свою команду вперед вивів Шитенков, який розкішним ударом в ліву «шістку» замкнув націлену передачу Стеця від кутового прапорця – 1:2. Не встигли господарі як слід прийти в себе, як знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Відзначився Штолько, який блискуче зіграв на дальній стійці після прострілу з флангу – 1:3. «Ковчег» не зупинявся на досягнутому, і ще до перерви зміг довести рахунок до розгромного. Стець відгукнувся на націлену передачу активного Штолька у центр карного майданчика, і невідпорним ударом в праву «шістку» не залишив Лановому жодних шансів – 1:4.

Не менш цікавим видався і другий тайм. З перших секунд «роторці» заволоділи ініціативою, і результат не змусив на себе довго очікувати. Гайдашевський розкішною передачею врозріз вивів на ударну позицію Ращика, і той холоднокровно пробив у протихід голкіперу – 2:4. Не встигли гості як слід прийти в себе, як знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Скоротив розрив до мінімуму той ж Ращик, який блискуче виконав штрафний удар – 3:4. Підопічні Володимира Вариводського не зупинялися на досягнутому, і через декілька хвилин зрівняв цифри на табло Крутяков, який ефектним пострілом в правий верхній кут замкнув блискучу скидку всюдисущого Ращика – 4:4. Відповідь гостей не забарилася. Штолько ефектно обіграв Костишина, і невідпорним пострілом в ліву «шістку» вивів свою команду вперед – 4:5. «Ротор» не опустив голову, і в наступній атаці відновив паритет Гайдашевський, який ефектним ударом в падінні переправив сферу у сітку після прострілу Ращика – 5:5. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій «Ковчега», і в наступній атаці шальки терезів на користь своєї команди невідпорним ударом в праву «дев’ятку» схилив Леонов – 5:6. Не встигли господарі як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Стець відгукнувся на чудову передачу Леонова, і потужним пострілом під поперечину не залишив Лановому жодних шансів – 5:7. «Ковчег» не зупинявся на досягнутому, і невдовзі перевагу своєї команди прицільним ударом в дальній кут закріпив Шитенков – 5:8. «Ротор» кинувся рятувати гру, і навіть зусиллями Горбієвського зміг скоротити розрив у рахунку, однак на більше підопічних Володимира Вариводського не вистачило – перемога «Ковчега» з рахунком 8:6, яка стає для команди першою в сезоні. «Ротор» ж навіть попри поразку в заключній грі здобуває головний трофей розіграшу Кубку Виклику.

«Конфермат» – «Спортлідер-2» – 2:2 пен. 5:3

Арбітри: В. Папірович, Бондарь

Голи: Кандзьолка (37), Ціх (50) – Хамдамов (10), Романюк (47)

«Конфермат»: Чиж, Черепанський, Кандзьолка, Дубчак, Шум, Атласюк, Курило, Ціх, Козелко, Гвіанідзе

«Спортлідер-2»: Тимощук, Стаднік, Малишевський, Хамдамов, Давидний, Ситнік, Романюк, Жаріков, Мартинюк, Токарчук, Нік, Гранатюк, Соколюк

Відривав півфінальну стадію плей-офф двобій між «Конферматом» та «Спортлідером-2».

Перший небезпечний момент у зустрічі створили гості. Відривати рахунок міг Хамдамов, який потужним ударом з розвороту цілив у праву «шістку», однак Чижу в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Відповідь «конферматівців» не забарилася. Забивати повинен був Атласюк, проте відверто вибачив суперника, не зумівши з кількох метрів вразити фактично порожні ворота. Саме тоді ледве не спрацювало відоме футбольне правило. Це Ситнік розкішним ударом зльоту в правий нижній кут замикав націлену передачу Давидного від кутового прапорця, однак за господарів в цьому епізоді зіграла стійка воріт. Підопічні Романа Шевчука не зупинялися на досягнутому, і результат не змусив на себе довго чекати. Давидний чудовою передачею врозріз вивів на ударну позицію Хамдамова, і той невідпорним пострілом в праву «дев’ятку» не залишив голкіперу жодних шансів – 0:1. Господарі не знітилися, і вже в наступній атаці зрівнювати цифри на табло міг Дубчак, однак не зміг в ближньому бою переграти Тимощука. В наступній атаці страж воріт «лідерів» вкотре продемонстрував чудеса воротарської майстерності, в неймовірному стрибку парирувавши гарматний постріл під поперечину у виконанні Курила.

Друга половина зустрічі була не менш видовищною. Активніше розпочали її господарі, і невдовзі зусиллями Кандзьолки змогли зрівняти цифри на табло – 1:1. Впродовж наступної хвилини небезпечними ударами обмінялися Козелко та Романюк, проте на висоті були голкіпери обох команд. Господарі трішки додали у швидкості, і в наступній атаці свою команду виводити свою команду вперед у рахунку міг Ціх, який потужним ударом зі штрафного цілив у правий верхній кут, однак на щастя для «лідерів» влучив у хрестовину. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Романюк чудово зіграв на перехопленні, втік віч-на-віч із голкіпером і холоднокровним пострілом в дальній кут не залишив Чижу жодних шансів – 1:2. «Конферматівці» не знітилися, і через через декілька хвилин статус-кво відновив Ціх, який прицільним ударом в праву «шістку» замкнув націлену передачу Гвіанідзе від кутового прапорця – 2:2. До завершення гри рахунок так і не змінився, і згідно регламенту гра перейшла у серію післяматчевих пенальті.

В післяматчевій лотореї нерви не витримали у Малишевського, який пробив у стійку воріт. Всі інші гравці обох команд свої спроби реалізували. У підсумку – непроста перемога «Конфермату» в серії післяматчевих пенальті з рахунком 5:3, який виходить вперед у півфінальній серії.

«Спортлідер-3» – «Агрон-Королівський смак» – 4:6 (2:2)

Арбітри: Жмурко, Божко

Голи: Атаманюк (3, 33, 54), Глас (25) – Паперовський (13), Паламар (22, 48), Пліс (43), Цінчик (54), Бритковський (54)

«Спортлідер-3»: Алексейчук, Болістовський, Глас, Розпаченюк, Атаманюк, Філь, Шеремета, Рибчинський, Власович

«Агрон-Королівський смак»: Бритковський, Протаковський, Паперовський, Костів, Карпа, Пліс, Беркита, Цінчик, Данилюк, Паламар

Попередження: Розпаченюк (11), Власович (53) – Беркита (43)

Завершував ігрову суботу другий матч півфінальної стадії, в якому мірялися силами «Спортлідер-3» та «Агрон-Королівський смак».

Вже перша осмислена атака у матчі завершилася взяттям воріт. Філь чудовою передачею вивів на ударну позицію Атаманюка, і той зусиль партнера не змарнував – 1:0. Відповідь гостей не забарилася, і в наступцій атаці зрівнювати цифри на табло міг Пліс, який потужним пострілом з-за меж карного майданчика цілив в правий нижній кут, однак вище всяких похвал у рамці воріт зіграв Алексейчук, який в неймовірному стрибку зумів ліквідувати загрозу. Тернополяни додали у русі, і результат не змусив на себе довго чекати. Пліс чудово відпасував на Паперовського, і той без особливих зусиль з кількох метрів переправив сферу у сітку – 1:1. Не встигли господарі як слід прийти в себе після пропущеного м’яча, як знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Паламар після обрізки Шеремети втік на побачення, обіграв Алексейчука і точним ударом вразив порожні ворота – 1:2. «Лідери» не знітилися, і ще до перерви змогли відновити паритет. Це Глас відгукнувся на націлену передачу Власовича, і невідпорним пострілом в дальній кут із середньої дистанції зрівняв цифри на табло – 2:2.

Не менш видовищним видався і другий тайм поєдинку. Вивів свою команду вперед Атаманюк, який блискуче зіграв на дальній стійці після прострілу Гласа – 3:2. Відповідь тернополян не змусила на себе довго очікувати. Пліс відгукнувся на передачу Паперовського від кутового прапорця, і невідпорним ударом зльоту в праву «дев’ятку» не залишив голкіперу жодних шансів – 3:3. Гості не зупинилися на досягнутому, і вже фактично у наступній атаці змогли повести у рахунку. Цінчик вивів на ударну позицію Паламаря, і той зусиль партнера не змарнував – 3:4. Підопічні Артема Гласа кинулися рятувати гру, розпочавши діяти в п’ять польових гравців, і моменти біля воріт «Агрону-Королівського смаку» стали виникати один за одним. Відмінну нагоду зрівняти цифри на табло мав Філь, однак не зумів в ближньому бою переграти Бритковського. Забивати повинен був Глас, однак після прицільного удару Артема в дальній кут тернополян виручила від неприємностей стійка воріт. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Цінчик чудово зіграв на перепхоленні, і влучним ударом по незахищених воротах закріпив перевагу своєї команди – 3:5. «Лідери» не опустили рук, і зусиллями Атаманюка змогли скоротити відставання до мінімуму, однак останнє слово в цій зустрічі все одно виявилося за командою із Тернополя: Бритковський влучним ударом із сиреною встановив підсумковий рахунок у матчі – 6:4 на користь «Агрону-Королівського смаку».

А на завершення – фотоогляд звітних протистоянь:

Updated: 16.03.2014 — 09:31

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.