Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Кубок Преміум-ліги: інтрига загострюється

Чергові матчі турніру видалися неймовірно цікавими та результативними

Набирає обертів дебютний розіграш Преміум-ліги відкритого регіонального Кубку Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Цього вік-енду були зіграні чергові поєдинки, які визначили імена переможців у попередньому етапі та назвали ще трьох чвертьфіналістів розіграшу. Про все це далі у нашому огляді.

«Політехнік» – «ЕкоАльт» – 5:2 (1:0)

Перший матч: 6:2

Арбітри: Жмурко, Божко

Голи: А. Салабай (11, 49, 53, 54), Шляховий (44) – Мокрота (39, 40)

«Політехнік»: Сидоренко, Вільчинський, Жилович, А. Салабай, Курманський, Садовнік, Клапченко, Дзюбак, Шляховий

«ЕкоАльт»: Пилипюк, Тихонюк, Потюк, Мокрота, Камінський, Булка, Вавренюк, Щепінський

Активніше гру розпочали номінальні гості. Відкривати рахунок міг Булка, який блискуче пробивав під поперечину із-за меж карного майданчика, однак Сидоренку в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Відмінну нагоду відзначитись мав Мокрота, проте знову чудеса воротарської майстерності продемонстрував страж воріт «Політехніка», парирувавши «мертвий» м’яч після удару Олександра у правий верхній кут. Відповідь господарів не змусила на себе довго очікувати. Це Салабай відгукнувся на зразкову передачу Жиловича у центр карного майданчика, і вдотик пробив у праву «шістку» – 1:0. «ЕкоАльт» не опустив руки, і невдовзі паритет відновив Мокрота. Не встигли підопічні Романа Клапченка як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Дубль оформив Мокрота, який блискуче зіграв на дальній стійці після прострілу Тихонюка – 1:2. Господарі додали у швидкості, і результат не забарився. Відзначився Шляховий, який гарматним пострілом в ліву «шістку» з середньої дистанції не залишив жодних шансів голкіперу суперника – 2:2. А під завісу матчу своє вагоме бомбардирське слово сказав Андрій Салабай, який тричі розписався у воротах опонента і приніс перемогу своїй команді – 5:2 на користь «Політехніка», який впевнено крокує у наступний раунд турніру, де поміряється силами із «Вентсом».

«Динамо-УМВС» – «Верест» – 1:2 (1:1) пен. 5:4

Перший матч: 2:1

Арбітри: Божко, Жмурко

Голи: Наскальний (13) – Глуховатий (17), Боднар (43)

«Динамо-УМВС»: Трочинський, Бабій, Сохорук, Соботюк, Сторожук, Розгон, Подлюк, Лахмай, Наскальний, Патоїшин, Попроцький

«Верест»: Лозінський, Когут, Калинюк, Боднар, Наталюк, Глуховатий, Бондаренко, Островський, Горський, Мужило, Максимчук

Попередження: Соботюк (12)

Не менш цікавим видався двобій між «Динамо-УМВС» та «Верестом». Вже в дебюті зустрічі двічі міг відзначатися Боднар, однак вище всяких похвал у рамці воріт господарів діяв Трочинський. «Динамівці» діяли здебільшого другим номером, роблячи ставку на швидкі контрвипади, і ця тактика невдовзі принесла свої плоди. Це Наскальний ефектним фінтом обіграв захисника, і блискуче пробив з розвороту в праву «шістку» – 1:0. Дунаївчани не знітилися, і вже фактично у наступній атаці змогли відновити паритет. Глуховатий обігрався в стіночку із Боднаром, і невідпорно пробив у праву «дев’ятку» – 1:1. Господарі відразу кинулися змінювати цифри на табло, і могли зусиллями Бабія, який блискучим ударом з розвороту цілив у праву «шістку», схилити шальки терезів на власну користь, однак «Верест» від неприємностей врятувала стійка.

З перших секунд другої половини команда із Дунаєвець перехопила ініціативу, і розпочала створювати небезпечні моменти біля воріт «динамівців» один за одним. Відмінну нагоду відзначитись мав Наталюк, проте не зміг в ближньому бою переграти Трочинського. «Верест» не зупинявся на досягнутому, і невдовзі зміг матеріалізувати свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Це Калинюк чудовою передачею вивів на ударну позицію Боднаря, і той зусиль партнера не змарнував – 1:2. Під завісу поєдинку команди обмінялися доволі небезпечними випадами. Закріплювати перевагу своєї команди міг Глуховатий, який потужно пробивав у праву «шістку» після розіграшу вільного удару, однак влучив у стійку. Майже відразу ледь не спрацювало відоме футбольне правило. Це Соботюк блискучим ударом з розвороту цілив у дальній кут, проте в цьому епізоді на допомогу прийшов каркас воріт. У підсумку – мінімальна перемога «Вереста» яка зрівняла рахунок за сумою двох матчів, і згідно регламенту турніру доля чвертьфінальної путівки визначалася у серії післяматчевих пенальті, в якій нерви виявилися сильнішими у «динамівців» – 5:4 за підсумками «лотореї». Таким чином «Динамо-УМВС» виходить у чвертьфінал, де зіграє з переможцем пари «Вентс» – «Політехнік».

 «Ковчег» – «Конфермат» – 3:7 (2:4)

Арбітри: Бондарь, В. Папірович

Голи: Черкезов (11), Стець (17), Леонов (38) – Гвіанідзе (8), Кострицький (10), Сергеєв (24, 34), Сендель (24), Ціх (32), Шум (49)

«Ковчег»: Дячук, Шитенков, Штолько, Леонов, Стець, Нік, Жук, Черкезов

«Конфермат»: Чиж, Кострицький, Сергеєв, Ращик, Сендель, Шум, Ціх, Гвіанідзе, Даньків, Паюк, Камінський

Попередження: Сендель (37)

Вилучення: Сендель (37)

З перших секунд номінальні гості заволоділи відчутною ігровою перевагою, і невдовзі змогли втілити її у забитий м’яч. Відкрив рахунок Гвіанідзе, який невідпорно з розвороту пробив у праву «шістку» – 0:1. Не встигли господарі як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Подвоїв перевагу своєї команди Кострицький, холоднокровним ударом в ближній кут замкнувши зразкову скидку Сенделя. Віддамо належне гравцям «Ковчегу», які змогли зібрати усю волю в кулак, і нав’язати супернику свою гру. Скоротив розрив до мінімуму Черкезов, який блискуче у падінні пробив під поперечину після націленої передачі Штолька у центр воротарського – 1:2. Забитий м’яч неабияк додав впевненості господарям, які стали діяти розкутіше, і невдовзі це принесло свої плоди: Стець відгукнувся на простріл Жука, і холоднокровним ударом в протихід голкіперу відновив статус-кво – 2:2. «Конферматівці» додали у русі і результат не змусив на себе довго очікувати. Сергеєв розкішним ударом з розвороту у правий верхній кут замкнув філігранну передачу Сенделя – 2:3. Підопічні Володимира Лазарчука не зупинялися на досягнутому, і через декілька хвилин перевагу своєї команди закріпив активний Сендель – 2:4.

Не менш цікаво було і у другому таймі. Довів рахунок до розгромного Ціх, який блискуче пробив вдотик у правий нижній кут після скидки Камінського у центр карного майданчику – 2:5. Не встигли господарі як слід оговтатися, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Закріпив і до того вагому перевагу своєї команди Сергеєв, невідпорно пробивши у праву «дев’ятку» із середньої дистанції – 2:6. Пристрасті на майданчику розпалювалися, і невдовзі залишив «Конфермат» в меншості Сендель, який за хвилину отримав два необов’язкові «гірчичники». «Ковчег» свою чисельну перевагу зусиллями Леонова реалізував вмить, проте останнє слово в цій зустрічі все одно залишилося за номінальними гостями. Це Шум невідпорно пробив під поперечину, і встановив підсумковий рахунок – впевнена перемога «Конфермату» з рахунком 7:3.

«Фаворит» – «ЕкоАльт-Адрія» – 6:4 (3:0)

Перший матч: 14:0

Арбітри: В. Папірович, Бондарь

Голи: Савчук (10, 21, 43), Веселовський (26), Д. Огороднічук (48), Р. Огороднічук (54) – Трофанюк (37), Музика (44), Вілінчук (48), О. Рогульський (50)

«Фаворит»: Януш, Мевша, Люховець, Сироватко, Альміз, Савчук, Веселовський, Д. Огороднічук, Р. Огороднічук, Сивак

«ЕкоАльт-Адрія»: Коник, О. Рогульський, Годованюк, Вілінчук, Музика, Трофанюк, Гончар, Яворський, В. Рогульський,

Попередження: Р. Огороднічук (15) – Музика (46)

Вже перша осмислена атака в матчі завершилася взяттям воріт. Денис Огороднічук розкішною передачею вивів на ударгу позицію Савчука, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши поміж ніг голкіперу – 1:0. Відповідь гостей не забарилася. Зрівнювати цифри на табло міг Музика, який вдотик пробивав  у праву «дев’ятку» після розіграшу вільного удару, однак за господарів в цьому епізоді зіграла стійка. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Дубль оформив Савчук, який потужним ударом вразив праву «дев’ятку» – 2:0. «Фаворит» продовжував діяти першим номером, і ще до перерви зміг довести рахунок до розгромного. Відзначився Веселовський, який з кількох метрів переправив сферу у сітку після розкішного прострілу активного Савчука на дальню стійку.

Другий тайм був не менш цікавим. Скоротив розрив у рахунку Трофанюк, який ефектно перекинув Януша – 3:1. Впродовж наступної хвилини забитими м’ячами обмінялися Савчук та Музика – 4:2. Гості додали у швидкості, і результат не змусив на себе довго очікувати. Відзначився Вілінчук, який холоднокровно пробив у протихід після скидки Музики – 5:3. Не встигли гравці «Фаворита» як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчику. Скоротив відставання до мінімуму Олег Рогульський, який невідпорно пробив в дальній кут з середньої дистанції – 5:4. «ЕкоАльт-Адрія» кинулася рятувати гру, проте хрест на усіх надіях гостей бодай на нічию поставив Руслан Огороднічук, який чудово зіграв на добиванні після удару Веселовського. У підсумку – 6:4 на користь «Фаворита», суперником якого у чвертьфіналі стане переможець пари «Спортлідер-2» – «Спортлідер-3».

«Газовик» – «Крила Рад-Евеліна» – 4:2 (3:2) пен. 2:4

Перший матч: 0:2

Арбітри: А. Папірович, В. Папірович

Голи: Нємий (9, 22, 28), Рефель (27) – Ошовський (4), Піхотко (20)

«Газовик»: Петричук, Рефель, Вигоняйло, Рябоконь, Нємий, Глушок, Мельник, Глаз, Паюк, Завгородній

«Крила Рад-Евеліна»: Рудий, Кучерявий, Горев, Піхотко, Ошовський, Гончарук, Бойко, Бродзянський, Мердюк

Попередження: Нємий (35) – Рудий (35)

Активніше гру розпочали гості, які вже дуже швидко змогли повести у рахунку. Відзначився Ошовський, який відгукнувся на зразкову передачу Гончарука, і холоднокровно пробив у протихід голкіперу – 0:1. Підопічні Віктора Муравського не знітилися, і вже дуже швидко змогли відновити статус-кво. Рефель чудовим пасом вивів на ударну позицію Нємого, і той зусиль партнера не змарнував, блискуче пробивши в правий верхній кут – 1:1. Господарі перехопили ініціативу, і розпочали відчайдушний штурм воріт, проте вище всяких похвал у рамці воріт діяв Рудий, який парирував фактично все, що летіло у ствір, а коли він вже був безсилим, то команді із Ярмолинець на поміч приходив каркас воріт. «Крила Рад-Евеліна» діяла здебільшого другим номером, роблячи ставку на швидкі та разючі контратаки, і вже дуже скоро ця тактика принесла свої плоди. Піхотко обігрався із Гончаруком, і невідпорним ударом в дальній кут вивів свою команду вперед у рахунку – 1:2. Відповідь «Газовика» не змусила на себе довго очікувати. Дубль оформив Нємий, який ефектно в падінні переправив сферу у праву «шістку» після чудового прострілу на дальню стійку у виконанні Паюка – 2:2. Підопічні Віктора Муравського не зупинялися на досягнутому, і під завісу тайму змогли вийти вперед у рахунку. Гол-красень заніс собі у актив Рефель, який невідпорно пробив з розвороту у правий верхній кут – 3:2.

В другій половині матчу було не менш гаряче. Закріпив перевагу своєї команди Нємий, який потужно пробив з гострого кута – 4:2. Відмінну нагоду відзначитись мав Рябоконь, однак не зміг в ближньому бою переграти Рудого. Номінальні гості робили ставку на стрімкі контратаки, які гравцям «Газовика» подекули доводилося зривати лише ціною фолу. Всередині тайму допустимий ліміт порушень вже було перевищено, і арбітр не вагаючись призначив дабл-пенальті у бік воріт господарів. «Вирок» взявся виконувати Бойко, проте Петричуку вдалося вгадати напрямок удару і врятувати свою команду. До завершення гри обидві команди створили вдосталь нагод, аби змінити рахунок на табло, проте цифри на табло залишилися незмінними – перемога «Газовика» з рахунком 4:2, і це означало, що володаря путівки в чвертьфінал визначить серія післяматчевих пенальті.

В післяматчевій «лотореї» блиснув майстерністю Мердюк, який парирував вбивчий удар «з позначки» у виконанні Паюка. Напруга зростала, адже усі подальші спроби були результативними. Коли вже напруження досягло свого апогею, нерви не витримали у Глушка, який пробив у стійку. Вирішальний удар виконував Піхотко, і холоднокровним пострілом під поперечину приніс перемогу своїй команді – 4:2 на користь «Крила Рад-Евеліни», яка здобуває путівку в чвертьфінал турніру.

«Конфермат» – «Ковчег» – 10:6 (3:3)

Арбітри: А. Папірович, Божко

Голи: Шум (3, 42), Кострицький (10, 53), Сергеєв (23, 30, 48, 54), Козелко (32, 48) – Стець (2), Нік (8, 16, 50), Леонов (51), Шитенков (54)

«Конфермат»: Чиж, Шум, Козелко, Сергеєв, Кострицький, Даньків, Паюк, Камінський

«Ковчег»: Дячук, Шитенков, Штолько, Луцюк, Нік, Леонов, Черкезов, Стець

Попередження: Черкезов (23)

Завершував програму ігрового вік-енду повторний поєдинок 1/8 фіналу, в якому зустрічалися «Конфермат» та «Ковчег».

Якщо що в першій половині матчу номінальним гостям вдавалося на рівних діяти з більш іменитим опонентом, то в другому таймі клас «конферматівців» дався взнаки. Підопічні Володимира Лазарчука домінували на майданчику, а голи Сергеєва та Козелка в дебюті другої половини фактично вирішили долю гри. «Ковчег» пішов ва-банк, розпочавши діяти з п’ятим польовим гравцем в надії врятуватися від поразки. Забігаючи наперед відзначимо, що ця тактика жодних дивідендів не принесла, навпаки «конферматівці», вразивши чотири рази порожні ворота після обрізок суперника при грі в більшості, зняли фактично усі питання про переможця. Підопічні Олександра Леонова продовжували діяти з п’ятим польовим, і до завершення матчу змогли дещо підсолодити гіркоту поразки – впевнена перемога «Конфермату» з рахунком 10:6, яка виводить віце-чемпіона Преміум-ліги у чвертьфінал змагань.

А на завершення – фотоогляд звітних поєдинків:

Updated: 31.03.2014 — 15:48

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.