Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Хмельницький футзальний клуб "Спортлідер+"

Кубок Преміум-ліги: «Спортлідер-3» та «Конфермат» впевнено крокують у півфінал

Чергові матчі турніру видалися напрочуд багатими на забиті м’ячі

Виходить на фінішну пряму дебютний розіграш Преміум-ліги відкритого регіонального Кубку Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Днями були зіграні чвертьфінальні поєдинки турніру, які сповна потішили багаточисленних вболівальників видовищним, а головне – результативним футзалом. Про все це далі у нашому огляді.

«Конфермат» – «Тетра» – 10:4 (5:1)

Арбітри: Божко, А. Папірович

Голи: Сергеєв (3, 13), Шум (9, 31), Сендель (24, 25, 37), Ціх (42, 43), Ращик (46) – Кузьмін (4), Бармак (37, 38), Ахмедов (50)

«Конфермат»: Чиж, Кострицький, Сендель, Ращик, Сергеєв, Гвіанідзе, Шум, Ціх, Даньків

«Тетра»: Русс, Михальчук, Кузьмін, Ахмедов, Стасюк, Заморока, Ярош, Бармак

Активніше гру розпочали господарі, які невдовзі змогли втілити свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Рахунок в зустрічі відкрив Сергеєв, який блискуче зіграв на дальній стійці після прострілу Сенделя – 1:0. Підопічні Віктора Кузьміна не знітилися, і вже в наступній атаці змогли відновити статус-кво. Ярош розкішною передачею врозріз вивів на ударну позицію Кузьміна, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши у ліву «шістку» – 1:1. Впродовж наступної хвилини небезпечними ударами обмінялися Кузьмін та Гвіанідзе, проте на висоті були голкіпери обох команд. Номінальні господарі додали в русі, і результат не змусив на себе довго очікувати. Вивів свою команду вперед у рахунку Шум, який гарматним пострілом під поперечину із-за меж карного майданчику не залишив Руссу жодних шансів – 2:1. «Тетра» не опускала руки, і через декілька хвилин міг змінювати цифри на табло Бармак, який блискучим ударом з гострого кута цілив в праву «дев’ятку», однак Чижу в неймовірному стрибку вдалося врятувати свою команду. Гості не зупинялися, і вже в наступній атаці відмінну нагоду відзначитись мав Заморока, проте рятівником «Конфермату» в цьому епізоді виявився Ращик, який в останній момент самовіддано виніс сферу з лінії порожніх воріт. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Русс зміг врятувати свою команду після вбивчого удару Сенделя з кількох метрів, однак першим на добиванні виявився Сергеєв, який без особливих зусиль вразив порожню рамку – 3:1. Гості не здавалися, і при першій ліпшій нагоді не соромилися бити по воротах свого більш зіркового опонента. Відмінні нагоди для взяття воріт мали Ахмедов та Бармак, однак блискуче діяв у рамці Чиж, який раз за разом рятував свою команду, а коли і він вже був безсилим, «Конфермат» від неприємностей виручила стійка. Під завісу тайму підопічним Володимира Лазарчука вдалося перехопити ініціативу. Закріпив перевагу господарів Сендель, блискуче пробивши у протихід голкіперу після довгого вкидання у виконанні Чижа – 4:1. Не встигла «Тетра» як слід прийти в себе, як вже знову була змушена розпочинати з центру майданчика. Дубль оформив активний Сендель, ефектно пробивши головою під поперечину після відмінною передачі від Кострицького – 5:1.

Друга половина гри була не менш цікавою. Довів рахунок до розгромного Шум, який невідпорно пробив з гострого кута – 6:1. «Конфермат» продовжував домінувати на майданчику, і в наступній атаці закріпив і до того більш ніж вагому перевагу своєї команди Сендель, холоднокровним ударом в праву «шістку» замкнувши розкішний простріл Кострицького на дальню стійку – 7:1. Підопічні Віктора Кузьміна не здавалися, і впродовж кількох хвилин завдяки двом влучним пострілам Бармака змогли дещо скоротити розрив у рахунку – 7:3. Два пропущені м’ячі стали каталізатором атакувальних дій господарів, які розпочали відчайдушний наступ на захисні редути «Тетри». Гол-красень на свій рахунок записав Ціх, який блискучим ударом в лівий верхній кут замкнув розкішну передачу Даньківа у центр карного майданчика – 8:3. «Конферматівці» не зупинялися на досягнутому, і через декілька хвилин рахунок до непристойного довів активний Ціх, холоднокровно пробивши під поперечину після ефектної навісної передачі у виконанні того ж Даньківа – 9:3. Підопічні Володимира Лазарчука продовжували володіти повною територіальною перевагою, буквально «розриваючи» свого опонента, і невдовзі лік своїм забитим м’ячам у цій зустрічі відкрив Ращик, ефектно зльоту пробивши у праву «шістку» після скидки всюдисущого Сенделя – 10:3. Останні хвилини вже пройшли під диктовку гостей, які зусиллями Ахмедова змогли дещо підсолодити гіркоту поразки. У підсумку – більш ніж переконлива перемога «Конфермату» з рахунком 10:4.

«Фаворит» – «Спортлідер-3» – 1:14 (0:5)

Арбітри: А. Папірович, Божко

Голи: Сивак (53) – Шеремета (2), Глас (14, 49, 54), Рибчинський (19, 30), Подлюк (24, 43, 44), Власович (27, 46, 52), Розпаченюк (33, 40)

«Фаворит»: Януш, Мевша, Люховець, Сивак, Сироватко, Савчук, Веселовський, Д. Огороднічук, Р. Огороднічук

«Спортлідер-3»: Чорнобай, Болістовський, Філь, Власович, Шеремета, Рибчинський, Глас, Подлюк, Розпаченюк

Матч-відповідь 1/4 фіналу між цими командами теж вийшов неймовірно результативним. «Лідери», які ще забезпечили собі путівку у півфінал фактично після першого матчу, забивши вісім «сухих» м’ячів, вкотре довели справою свої чемпіонські амбіції, здобувши в підсумку чергову розгромну перемогу, а глядачів потішивши гольовою феєрією у власному виконанні. Описувати деталі матчу просто немає сенсу, адже всю гру підопічні Артема Гласа володіли тотальною перевагою на майданчику, а голи забивали на будь-який смак, про що красномовно свідчить підсумковий рахунок – 14:1 на користь «Спортлідера-3». Відзначимо, що в складі «лідерів» найбільш активними були Валерій Власович, Артем Глас та Артур Подлюк, які в підсумку оформили хет-трики, також не відставали від партнерів по команді Назар Рибчинський та Віталій Розпаченюк, які записали на свій рахунок по два забиті м’ячі. «Спортлідер-3» на мажорній ноті виходить у півфінал турніру, де зіграє із «Крила Рад-Евеліною».

«Тетра» – «Конфермат» – 8:11 (3:5)

Арбітри: А. Папірович, В. Папірович

Голи: Стасюк (5, 54), Бармак (7, 33), Ахмедов (27), Д. Терлецький (36, 54), Михальчук (53) – Козелко (2), Даньків (8, 19), Паюк (13), Шум (25), Сендель (29, 42), Гвіанідзе (45), Ціх (45, 47), Сергеєв (44)

«Тетра»: Русс, Михальчук, Кузьмин, Ахмедов, Стасюк, Бармак, Д. Терлецький, Дяблов

«Конфермат»: Чиж, Сергеєв, Кострицький, Сендель, Гвіанідзе, Ціх, Шум, Козелко, Паюк, Даньків

Повторний матч між «Тетрою» та «Конферматом» видався неймовірно видовищним. Команди подарували глядачам справжнє видовище, забивши на двох в підсумку аж 19 (!) м’ячів.

З перших секунд гості заволоділи ініціативою, і вже дуже швидко змогли втілити її у забитий м’яч. Відзначився Козелко, який влучним ударом замкнув розкішний простріл Гвіанідзе на дальню стійку – 0:1. Відповідь «Тетри» не змусила на себе довго очікувати. Паритет відновив Стасюк, який холоднокровним пострілом зльоту в праву «шістку» замкнув націлену передачу у виконанні Михальчука – 1:1. Не встигли гості як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Терлецький розкішним пасом вивів на ударгу позицію Бармака, і той зусиль партнера не змарнував – 2:1. Два пропущені м’ячі не на жарт по-спортивному розлютили «конферматівців», які додали в швидкості, і результат не забарився. Сергеєв філігранною передачею вивів Даньківа віч-на-віч із голкіпером, Тарас спочатку ефектним перекатом поклав на паркет, а потім холоднокровно пробив під поперечину з гострого кута – 2:2. Підопічні Володимира Лазарчука не зупинялися на досягнутому, і в наступній атаці відзначився Паюк, який блискучим ударом вразив ліву «шістку» після скидки Козелка – 2:3. Завершення тайму пройшло за переваги гостей. Спочатку закріпив перевагу своєї команди Даньків, чудово зігравши на дальній стійці після прострілу Сенделя, а під завісу першої половини рахунок до розгромного довів Шум, який невідпорно пробив в дальній кут із середньої дистанції – 2:5. Господарі не опускали руки, і за декілька секунд до сирени на перерву зусиллями Ахмедова, який невідпорно пробив зльоту в ліву «дев’ятку», змогли скоротити відставання – 3:5.

Не менш цікавим видався і другий тайм. В його дебюті влучними ударами обмінялися Сендель та Бармак – 4:6. Після цього своє вагоме бомбардирське слово сказав Ціх, який спочатку ефектним фінтом обіграв Стасюка, а потім прицільно пробив з розвороту у праву «шістку», не залишивши Руссу жодних шансів – 4:7. «Конферматівці» продовжували діяти першим номером, і невдовзі перевагу своєї команди закріпив Гвіанідзе, який вже забивав у фактично порожні ворота після націленої передачі Козелка – 4:8. Відповідь господарів не забарилася. Стасюк розкішним пасом врозріз вивів на ударну позицію Терлецького, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши вдотик в праву «шістку» – 5:8. Такий хід подій на майданчику явно не задовольняв більш зіркових гостей, які стали активніше діяти в атаці. Довів рахунок до розгромного Сендель, ефектно пробивши зльоту в ліву «дев’ятку» після скидки Кострицького – 5:9. Невдовзі відкрив лік своїм забитим м’ячам у цій зустрічі кращий бомбардир нинішнього розіграшу, Лев Сергеєв, який холоднокровним ударом в лівий нижній кут реалізував вихід віч-на-віч із Руссом – 5:10. «Конферматівці» продовжували домінувати, і в наступній атаці довів рахунок до непристойного Ціх – 5:11. Останні хвилини зустрічі гості проводили в п’ять польових гравців, намагаючись більше контролювати м’яч, проте ця тактика стала справжнім подарунком для гравців «Тетри», які сповна скористалися обрізками «конферматівців» при грі в більшості, і зусиллями Михальчука, Терлецького та Стасюка змогли дещо підсолодити гіркоту поразки. В підсумку – 11:8 на користь «Конфермату», який виходить у півфінал нашого турніру.

«Вентс» – «Динамо-УМВС» – 2:1 (2:0)

Арбітри: А. Папірович, В. Папірович

Голи: Мустафін (7), Побережник (19) – Колесников (48)

«Вентс»: Матусов, Дикий, Побережник, Святий, І. Монастирський, Стасюк, Мустафін, Тафратов, Овчинніков, Діброва, Ілюшин

«Динамо-УМВС»: Ковальчук, Бабій, Колесников, Сохорук, Соботюк, Подлюк, Лахмай, Наскальний, Трочинський, Розгон, Попроцький

Попередження: Діброва (36), І. Монастирський (54) – Сохорук (37)

Неймовірно напруженим та видовищним видалося протистояння «Вентса» та «Динамо-УМВС».

Вже в дебюті поєдинку небезпечними ударами обмінялися Бабій та Тафратов, однак на висоті були голкіпери обох команд. Після цього номінальні господарі активізувалися, додали в швидкості, і зрештою змогли відкрити рахунок у зустрічі. Активний Тафратов розкішною передачею вивів на ударну позицію Мустафіна, і той зусиль партнера не змарнував – 1:0. Відповідь «динамівців» не змусила на себе довго очікувати. Зрівнювати цифри на табло повинен був Колесников, проте не зміг в ближньому бою переграти Матусова. Забивати міг Наскальний, проте знову вище всяких похвал зіграв страж воріт «Вентсу», зреагувавши на вбивчий постріл під поперечину у виконанні нападника гостей. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Це Побережник відгукнувся на філігранну передачу врозріз у виконанні Тафратова, і невідпорним ударом під поперечину закріпив перевагу своєї команди – 2:0.

Другий тайм був не менш цікавим. Скорочувати розрив до мінімуму міг Трочинський, проте відверто вибачив суперника, не зумівши вразити фактично порожні ворота після розкішного прострілу Колесникова на дальню стійку. Майже відразу вкотре в цій грі ледь не спрацювало відоме футбольне правило, однак «динамівців» від неприємностей врятувала стійка, яка прийняла на себе гарматний удар Тафратова. «Динамівці» додали у швидкості, і невдовзі змогли скоротити відставання у рахунку. Відзначився Колесников, який невідпорно з носка пробив у правий верхній кут після розіграшу штрафного – 2:1. В наступній атаці зрівнювати цифри на табло міг Розгон, однак вкотре в цій грі чудеса воротарської майстерності продемонстрував Матусов, в неймовірному стрибку парирувавши «мертвий» м’яч після удару впритул у виконанні нападника «Динамо-УМВС». До завершення матчу обидві команди створили вдосталь нагод для того, аби змінити цифри на табло, проте підсумковий рахунок залишився незмінним – 2:1 на користь «Вентсу», який з мінімальною перевагою підходить до матчу-відповіді.

А на завершення – фотоогляд звітних протистоянь:

Updated: 06.04.2014 — 09:43

Добавить комментарий

© Футзальний клуб "Спортлідер+" 2005 - 2016 Усі права захищено.
При використанні матеріалів офіційного сайту ФК "Спортлідер+" посилання на www.sportlider.km.ua обовязково.